GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ντι Πιέτρο στο πλευρό του Μπερλουσκόνι...

Εντυπωσιακή «στροφή» πραγματοποίησε σήμερα ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, γραμματέας του κόμματος Ιταλία των Αξιών, ενός εκ των τριών μεγαλύτερων...

Εντυπωσιακή «στροφή» πραγματοποίησε σήμερα ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, γραμματέας του κόμματος Ιταλία των Αξιών, ενός εκ των τριών μεγαλύτερων δυνάμεων της ιταλικής κεντροαριστεράς.
 «Ο Μπερλουσκόνι είναι μόνος. Αν προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα τον στηρίξω», δήλωσε ο Ντι Πιέτρο.
«Αν η κυβέρνηση του 'Καβαλιέρε' φέρει στην βουλή προς ψήφιση την φορολογική μεταρρύθμιση, την μείωση των φόρων που βαραίνουν τους εργαζόμενους και την αύξηση εκείνων που...
 σχετίζονται με τις χρηματοοικονομικές σταθερές απολαβές, εμείς θα την στηρίξουμε», πρόσθεσε ο πρώην εισαγγελέας και νυν επικεφαλής του κόμματος Ιταλία των Αξιών.
Κατά την προχθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής βουλής προς την κυβέρνηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού ο Ντι Πιέτρο είχε δεχθεί τα συγχαρητήρια του Μπερλουσκόνι για την ήπιων τόνων παρέμβασή του, τόσο με σύντομο γραπτό μήνυμα, όσο και σε σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση.
Ο πρώην δικαστικός εθεωρείτο, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ορκισμένος εχθρός του Μπερλουσκόνι. Πρότεινε την οριστική κατάργηση της δικαστικής του ασυλίας -οργανώνοντας και το σχετικό δημοψήφισμα-, απέρριψε κατηγορηματικά τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνηση στον τομέα της παιδείας, ζήτησε να παραιτηθούν από το κοινοβούλιο, και ιδίως από την κεντροδεξιά, όλοι οι βουλευτές σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση από την δικαιοσύνη.
Παρά ταύτα, μετά την θετική ανταπόκριση των Ιταλών στα δημοψηφίσματα κατά της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης, της πυρηνικής ενέργειας και της δικαστικής 'ασπίδας' του πρωθυπουργού, ο Ντι Πιέτρο άλλαξε εν μέρει τουλάχιστον στάση.
Σε μήνυμά του προς τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης του προοδευτικού χώρου, υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί να διαπιστώνουμε την ήττα της κυβέρνησης, χρειάζεται μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από τα κόμματα της κεντροαριστεράς, που να πείσει τους πολίτες».
Ο Ντι Πιέτρο ζήτησε επανειλημμένα να οργανωθεί μια συνάντηση με τον Μπερσάνι, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ορισθεί. Αυτό που έχει προκύψει, προφανώς, είναι ένα ευρύτερο θέμα ισορροπιών και συσχετισμών δυνάμεων στο εσωτερικό της κεντροαριστεράς.
Μετά την έκπληξη που προκάλεσε το «άνοιγμα» που επιχείρησε προς τον Μπερλουσκόνι ο πρώην εισαγγελέας και πρωταγωνιστής της έρευνας «Καθαρά Χέρια» τόνισε: «ο 'Καβαλιέρε' είναι ένας άνδρας που νιώθει μόνος και ο οποίος προσπαθεί να αγοράσει την ευτυχία που δεν διαθέτει. Η όλη πολιτική μου κρίση δεν άλλαξε, πιστεύω ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είναι ούτε φιλελεύθερη ούτε δημοφιλής».
Η αναφορά του όμως σε ενδεχόμενη κοινοβουλευτική συνεργασία με την κεντροδεξιά και η υπενθύμισή ότι «ο ίδιος δεν είναι αριστερών πεποιθήσεων, διότι προέρχεται από την πάλαι ποτέ Χριστιανική Δημοκρατία» θορυβήσει τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του. Με χιλιάδες μηνύματά τους μέσω του Διαδικτύου -κυρίως στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook- καλούν τον γραμματέα του κόμματος Ιταλία των Αξιών, να μην τους εγκαταλείψει και «να μην τους προδώσει».
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση