GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η (νέα) παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου‏...

Από το http://www.evenizelos.gr/   Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωσ...

Από το http://www.evenizelos.gr/  
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα. Ανέλαβα την ευθύνη να τα εισηγηθώ, πριν κλείσω καλά καλά μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη.
Η οριστικοποίηση των 28 δις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, από τα οποία απέμεναν προς κλείσιμο 5,6 δις, έπρεπε να
...
 γίνει προκειμένου να κλείσει αυτός ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δις.
Τα 12 δις αυτής της πέμπτης δόσης είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του δημοσίου, που είναι στην πραγματικότητα εξυπηρέτηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών των πολιτών. Εξήγησα όμως και το επαναλαμβάνω ότι υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο βήμα που περιλαμβάνει 3 σημεία:
Πρώτον, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, χωρίς την οποία δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Δεύτερον, την άμεση αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα αίρει αδικίες και αντιφάσεις και θα αποκαθιστά την ηθική και κοινωνική ισορροπία των μέτρων
Τρίτον, την διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που θα οδηγεί την Ελλάδα όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της.
Είναι πολύ εύκολο να διατυπώνει κανείς σκληρή κριτική για φορολογικά μέτρα που είναι από τη φύση τους δυσάρεστα για τους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Πρόκειται για υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος επειγόντως είναι η σταθεροποποίηση της κατάστασης προκειμένου αμέσως μετά να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις και να διαμορφωθεί η προοπτική την οποία αποζητά όλη η ελληνική κοινωνία.
Είναι συνεπώς κρίμα να υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και να επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι αυτούς και την εθνική οικονομία.
Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του."

13 σχόλια

  1. Ο κ. Βενιζέλος είτε ως υπουργός, είτε ως καθηγητής του δικαίου, υπηρετεί το άδικο, αφού δηλώνει ότι τα μέτρα που θέλει να ενεργοποιήσει είναι άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελεγχόμενη χρεωκοπία των ελλήνων πολιτών για να κερδοσκοπίσουν τα γνωστά παγκόσμια κεφάλαια... για ντεκόρ 155 κοτούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "θα σας επιβάλλουν δυσβάσταχτο φόρο αλλά δεν θα προλάβουν" Κοσμάς ο Αιτωλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "θα σας ρίξουν παρά πολύ, θα ζητήσουν να τον πάρουν πίσω αλλά δεν θα μπορέσουν"
    Κοσμάς ο Αιτωλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ? ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ?ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταλαβε το επιτέλους!! όλοι είναι πιόνια της παγκοσμιοποιησης. Ο μοναδικός γνώμονας των αποφασεων τους είναι τα κελευσματα των τραπεζιτων πέραν του ατλαντικού και με ευρωπαικο τοποτηρητή την Γερμανία και οργανο τους την πουστόγρια.
    Ζήσαμε εδω και 40 χρόνια (εφαρμογη σχεδίου παγκοσμιοποίησης) αδιάφοροι την διάβρωση των κρατών από τα ερπετα της παγκοσμιας τάξης.
    Ο κόσμος κατευθύνεται απο την federal reserve bank μια φιδοφωλιά σατανιστών και με εκτελεστικό όργανο το imf (ΔΝΤ).
    Σε όλες τις χώρες που άμεσα επηρεάζονται απο το μπάσταρδο έθνος των αμερικανών ψηφίζονται νόμοι που υπαγορεύονται από τους παγκοσμιους τραπεζιτες και το κολοχανίο που λέγεται λεσχη bildeberg.
    Από τα 160 έθνη του ΟΗΕ στα 130 υπάρχουν αμερικανικές βάσεις και κλιμάκια χαφιέδων των μπαστάρδων.
    όλα γίνονται για την παγκόσμια σκλαβια κάτω από την διακυβέρνηση της παγκοσμιας πουτανοοελιτ.
    ΞΥΠΝΑΤΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
    Το σχέδιο τους είναι στην τελική φάση επικράτησης. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα για την εκπλήρωση του.
    ΛΟΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ συντρίψτε το καρκίνωμα του έθνους τους τραπεζίτες είναι όργανά τους.
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΟΛΑ... Η δύναμη των λαών είναι πανίσχυρο όπλο και το μόνο που φοβουνται. Μην αφήνεται να μας διαρέσουν με γνώμονα τα ατομικα συμφέροντα και τον κοινωνικό αυτοματισμό ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ!!!! ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!! αυτη η σχέση τους προκαλεί τρόμο.
    Αν τα εξαθλιωτικά φορολογικά μέτρα σας αγανάκτησαν περιμένετε έρχονται άλλα χειρότερα που θα σας βγάλουν από τα ρουχα σας. Έρχονται νόμοι σχετικά με την διατροφή και τον έλεγχο του πληθυσμού,έρχονται νόμοι που θα μας επιβάλλουν να εμβολιαζόμαστε με δόσεις για βουβάλια, έρχονται νόμοι κατάργησης της ατομικής ελευθερίας και ηλεκτρονικού ατομικου ελέγχου,νόμοι που θα καταργουν σταδιακά την έννοια της ατομικης ιδιοκτησιας. "Νομική" καταπάτηση των συνταγμάτων των λαών απο συνταγματολόγους!!!!υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!!Η ζωή μας η καθημερινότητα μας θα είναι γεμάτη ψέμματα με πρόφαση το "καλό μας".
    Τα προσωπα που κυβερνούν την χώρα μας είναι επιλεγμένα τσιράκια τους από χρόνια που και που μπαίνει και κανένας παρείσακτος όπου και αυτοαποβάλλεται από το σύστημα που είναι πλήρως ελεγχόμενα απο το καρκίνωμα της παγκοσμιοποίησης και εμείς οι ηλίθιοι τους εκλέγουμε με γνώνονα ξεπερασμένες ιδεολογίες και ατομικά συμφέροντα.
    Οι εκλογές δεν έχουν να κάνουν με επιλογή πολιτων και πολιτικής αλλά ποιος θα σε σφάξει ποιο ανώδυνα είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΙ και εξυπηρετουν τον ίδιο σκοπό με διαφορετικά λόγια αλλά με τον ίδιο στόχο.
    ΕΧουν πετάξει πλέον τις μάσκες και τις συνομωτικές πράξεις και δρουν ξεδιάντροπα ανήθικα και χωρίς καμία αναστολή άλλωστε είπαμε βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο εφαρμογης του σχεδίου και παιζονται όλα για ολα. Ο αγώνας θα είναι μέχρι τελικης πτώσης.
    Ας αποφασίσει ο καθένας από εμάς σε ποιό στρατόπεδο εντάσσει τον εαυτό του γιατι αργα ή γρήγορα θα αναγκαστεί να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τη σειρά μου και εγώ να προσθέσω, αντιγράφοντας βέβαια: MAX KEIZER Για το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα
    http://www.youtube.com/watch?v=p-6xZaR2vc8

    Καπετάν Μακρύς. Το ζήτημα είναι πως θα πάρουμε κάποιο μάθημα έπειτα από όλα αυτά ως πολίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί δεν μας εξηγεί ο κ. Βενιζέλος σε τι χρησιμεύει στον ελληνικό λαό να χρεώνεται για τρεις γενιές; Αυτό το δάνειο όπως και τα άλλα δεν χρησιμεύουν στον ελληνικό λαό αλλά πηγαίνουν στη πληρωμή τόκων δανείων που οι κυβερνήσεις δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια και για να πλουτίσουν όσοι έχουν πλουτίσει εις βάρους της ελληνικής κοινωνίας. Ας δημεύσουν λοιπόν τις περιουσίες όλων των κλεφτών και μιζαδόρων για να ξεχρεώσουν τα δάνεια τους και ας ξεκουμπιστούν πια από την εξουσία μπας και δούμε μια άσπρη μέρα επιτέλους σ' αυτόν τον τόπο.
    Ντροπή σας να ξοδεύεται τόσα εκατομμύρια για τους αγώνες αυτή τη στιγμή με τη δικαιολογία ότι το κάνετε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Δεν σας εμπόδισε αυτό να κόψετε τα επιδόματα από τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, αλλά τελικά το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η αίγλη και η εικόνα σας, αυτή η καταραμένη δίψα για δόξα και προβολή για το θεαθήναι. Αν είχατε έστω και ένα δράμι ευαισθησίας - η τουλάχιστον τόσο όσο θέλετε να επιδείξετε ότι έχετε για τα άτομα που είναι στο καλλιμάρμαρο, για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, αυτή τη στιγμή θα είχαμε το καλύτερο σύστημα υγείας κλπ και δεν θα είχαμε αυτό το χρέος που δημιουργήσατε με τις χαώδεις πολιτικές σας. Οι πολιτικοί που έχουν πάρει την εξουσία στα χέρια τους μέχρι τώρα φέρονται στον ελληνικό λαό σαν κοτζαμπάσηδες. Ποιος σας είπε όμως ότι είμαστε δούλοι σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην πιστεύετε στα ψευτοδιλλήματα που οι παπαγάλοι των ΜΜΕ αναμασούν σαν μαστίχα. Αν δεν γίνει αυτό θα καταστραφούμε αν δεν γίνει εκείνο θα μας πάρουν την περιουσια,αν δεν γίνει το άλλο θα μας αφήσουν αβοήθητους όλα είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ για την επιβολή των μέτρων.
    Είναι η μέθοδος του εκβιασμού που σπέρνει πανικο και φόβο ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ....
    Η ευρώπη ζει έζησε και θα ζεί χωρίς να ΕΊΝΑΙ ενωμένη κάτω απο τον τυρρανικό ζυγό της παγκοσμιοποίησης.
    Οι λαοί ένας ενάς συνέρχονται από τον λήθαργο του εικονίκου πλουτισμού και της υπερχρέωσης και οι φωνές αντίστασης πολλαπλασιάζονται. Σιγά σιγά αντιλαμβάνονται το βρωμερό παιχνίδι που παίχθηκε στις πλάτες τους και αρχιζουν να αντιστέκονται. Σε όλο αυτό το κλίμα οι παγκοσμιοποιητές έχουν ρίξει το όπλο των ΜΜΕ που προσπαθεί να αποκοιμήσει τους λαούς με τα τσογλάνια τα πουλημένα παλιοτόμαρα τους δημοσιογράφους έτσι ώστε ο χρόνος να λειτουργήσει υπερ τους και να επιβάλλουν το απάνθρωπο έργο της σκλαβιάς και της υποδούλωσης.
    Χρωστάμε χρήμα που δεν υπάρχει και δανειζόμαστε χρήμα που ποτε δεν παίρνουμε!!!!
    Καμία κυβέρνηση ως τώρα δεν είπε σε ποιούς πόσα και γιατί χρωστάμε ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΆ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ αναλυτικά και λογιστικά όνομα διευθυνση και τι κολώνια φοράει.
    Το μονο που ανακοινώνουν είναι ότι ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και όλα τα καθίκια που συμμετείχαν στον εξευτελισμό και την υποδούλωση αυτής της χώρας.
    Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΛΑΒΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ.
    Όλοι οι εργατοπατέρες γίνανε μέρος του σάπιου συστηματος. Αυτοί που σήμερα είναιμ προστάρηδες στις απεργίες και στην διεκδίκηση των διακιωμάτων αυρι οθα είναι καρεκλοκένταυροι του βρωμικου και σαπιου συστηματος που μέχρι χθές πολεμούσαν. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ρίξτε μια ματια στα έδρανα του μπουρδέλου που λέγεται βουλή και δείτε τους χθεσινούς αγωνιστές των απεργιών και των πορειών να ψηφίζουν τηνεξαθλίωση και τον εξευτελισμό του τόπου.
    ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

    25 Ιουν 2011 10:08:00 μ.μ.

    Άντε ρε προβοκατορίσκο του κώλου χώσου στην τρύπα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΠΩΣ είσαι καλλιτέχνης από αυτούς που απομυζούσαν το υπουργείο πολιτισμού και το παίζουν Τσε κεβαρα της Ελλάδος ?
    ΜΗΠΩΣ είσαι στις Κλαδικές και έχεις βολέψει όλη την οικογένεια στο χωριό σου ?
    ΜΗΠΩΣ είσαι δημόσιος υπάλληλος απ' αυτούς που άμα δουν κανένα νέο συνάδελφο τους να δουλεύει του λένε ΑΡΑΞΕ μεγάλε θα χαλάσεις την πιάτσα ?
    ΜΗΠΩΣ είσαι συνδικαλ-η-στης ?
    ΜΗΠΩΣ είσαι βολεμένος σε καμία ΔΕΚΟ και όποτε πάνε να σου πουν το σωστό, Κατεβάζεις τους διακόπτες λες και τους έφερες από το σπίτι σου ?
    ΜΗΠΩΣ τέλος είσαι από αυτούς που έχουν γλείψιμο και δεν πάνε φαντάροι, Aν είσαι ένας απ' αυτούς, άρχισε να μουντζώνεις πρώτα τη μούρη σου, και μετά όλους τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παπούλια δεν σου απέμεινε τσίπα ντροπής, λυπάμαι για την πάρτι σου!!! Βέβαια δεν μας ξάφνιασες, μαθεύτηκε ότι αρπάζεις 360.000 ευρώ και μια Αμερική δίνει στον Ομπάμα280.000 ευρώ. Σε μια εποχή που έχουν πιεί το αίμα του λαού για να βουλόσουν τρύπες και σε αφήνει αδιάφορο και βέβαια λεφτά είναι αυτά δεν είναι ακόμα μούντζες. Εσύ είσαι που έδωσες στον παπά ανδρέα δανεικά να φτιάξει το κολόσπιτο για το κορίτσι το τίμιο την μιμή. Α, ρε δόλια Ελλάδα τι έχεις τραβήξει, τα πάθει του Χριστού από τους πολιτικούς της δεκάρας !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγινε και οικονομολογος ο βαγγελας τωρα πωπω τι μυαλα τρανσφορμερς εχουν στο πασοκ αντε και γιατρος ρε βαγγελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση