GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ, δέος και... πρόωρες εκλογές...

Από το  sofokleous10.gr Το « ελληνικό δράμα » παίχτηκε χθες σε πολλές σκηνές: στο σοκ του Μεσοπρόθεσμου που εγκρίθηκε από τη Βουλή, πρ...

Από το sofokleous10.gr

Το «ελληνικό δράμα» παίχτηκε χθες σε πολλές σκηνές: στο σοκ του Μεσοπρόθεσμου που εγκρίθηκε από τη Βουλή, προστέθηκε το δέος της ακραίας καταστολής διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, με προφανή σκοπό να αποθαρρυνθεί το λεγόμενο «κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών». Στο πεδίο των αγορών, η εξέλιξη του κοινοβουλευτικού δράματος έδωσε αρκετές «ανάσες» στους έντρομους επενδυτές, αλλά οι αναλυτές επιμένουν ότι τα δύσκολα μόλις άρχισαν για την κυβέρνηση και οι πρόωρες εκλογές δεν θα αργήσουν.
Η κυβέρνηση τελικά ξεπέρασε τη...
δοκιμασία στο Κοινοβούλιο μόνο με μία απώλεια (του βουλευτή κ. Κουρουμπλή, που ήδη βρίσκεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας), την οποία αναπλήρωσε με τη δική της θετική ψήφος η (επίσης τέως) βουλευτής της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου. Ο τελικός απολογισμός των 155 «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι η κυβέρνηση βγήκε αλώβητη από μια πολύ δύσκολη και καθοριστική ψηφοφορία, όμως τα φαινόμενα απατούν: πρόκειται για μια «πύρρειο νίκη», καθώς δυσκολότερη από την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου θα είναι η εφαρμογή του.
Στο πεδίο των κοινωνικών αντιδράσεων, η κυβέρνηση έκανε χθες μια επιλογή που ίσως αποδειχθεί «δίκοπο μαχαίρι»: με την ακραία αστυνομική βία κατά πάντων στην Πλατεία Συντάγματος, με τα δακρυγόνα να πνίγουν εξίσου ηλικιωμένους διαδηλωτές με ειρηνικές προθέσεις και κουκουλοφόρους, στόχος όλα δείχνουν ότι ήταν να αποθαρρυνθούν οι ειρηνικοί στην πλειοψηφία τους, «αγανακτισμένοι πολίτες», που «πολιορκούν» εδώ και αρκετές εβδομάδες το πολιτικό σύστημα.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν αυτή η στρατηγική οδηγεί σε εκτόνωση των αντιδράσεων, ή αν ενδεχομένως έχει σπείρει τους σπόρους για την επόμενη κλιμάκωσή τους, που ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η παρουσία των «αγανακτισμένων» στο πολιτικό σκηνικό έχει καταγραφεί, είναι ισχυρή και ανάγκασε ακόμη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, να κάνει χθες άνοιγμα προς τους πολίτες αυτούς, λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι σκοπεύει να ανοίξει διάλογο μαζί τους.
Οι επόμενες προκλήσεις για την κυβέρνηση έρχονται πολύ γρήγορα και εντοπίζονται στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής και της διαχείρισης των αντιδράσεων στο σκληρό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα:
n Τους επόμενους μήνες η «βροχή φόρων» θα πρέπει να πέσει στους φορολογούμενους πολίτες, οδηγώντας τους στα όρια της οικονομικής αντοχής τους. Παράλληλα, νέες μεγάλες περικοπές θα πρέπει να γίνουν σε κοινωνικά επιδόματα, παροχές και προγράμματα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται μπροστά σε σημαντικά «ψαλιδίσματα» αποδοχών, ενώ ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα δοκιμασθεί από την εφαρμογή ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης, που στο βάθος του κρύβονται απολύσεις, με τη μέθοδο της «εργασιακής εφεδρείας».
n Στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων, οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης ουδεμία σχέση θα έχουν με την κατ’ επίφαση συναινετική διάθεση που έδειξε χθες η κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ και τις εταιρείες υδάτων, σε μια προσπάθεια να «κερδίσει» την ψήφο ενός διαφωνούντα Βορειοελλαδίτη βουλευτή. Ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου προβλέπει ότι άμεσα θα μεταβιβασθούν ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθούν στο νέο Ταμείο για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Μετά τη μεταβίβασή τους, θα έχει ήδη συντελεστεί η ιδιωτικοποίησή τους (!), πριν καν πουληθούν σε ιδιώτη: ο νόμος ορίζει σαφώς ότι απαγορεύεται η επιστροφή περιουσιακών στοιχείων από το νέο Ταμείο στο Δημόσιο. Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όταν συνειδητοποιήσουν ότι αρκετά «κάστρα» του Δημοσίου, αλλά και ακίνητα-φιλέτα, θα «κάνουν φτερά» από τα βιβλία του κράτους πριν καν πουληθούν σε ιδιώτες.
n Από την επόμενη επιθεώρηση της τρόικας, στις αρχές του φθινοπώρου, οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι θα αρχίσουν να γίνονται ορατά τα αδιέξοδα στην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, καθώς ήδη οι αποκλίσεις στον τακτικό προϋπολογισμό στο πεντάμηνο ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, η οικονομία παραμένει βυθισμένοι στην ύφεση και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί διαλυμένοι. Το ερώτημα είναι ποια πρόοδο θα έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση στους ελεγκτές και πώς θα αποφύγει να ξαναζήσουμε ένα δράμα, αυτή την φορά με την εκταμίευση της έκτης δόσης του διεθνούς δανείου.
Οι αγορές δεν έχουν ψευδαισθήσεις ότι ξαφνικά όλα θα αρχίσουν να πηγαίνουν κατ’ ευχή στην Ελλάδα, γι’ αυτό και το Χρηματιστήριο αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έκανε μεγάλη «βουτιά», ενώ τα spread παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, όπως και τα CDS. Ο ειδικός σε θέματα πολιτικών κινδύνων αναλυτής , Ίαν Μπρέμερ, σε άρθρο του στους “Financial Times” προέβλεψε ότι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα είναι αναπόφευκτες. «Η Ελλάδα απέφυγε την κατάρρευση, αλλά τα πραγματικά της προβλήματα μόλις άρχισαν», ήταν ο τίτλος του άρθρου, που δείχνει καθαρά ότι μετά τη χθεσινή διεθνή ανακούφιση, όλοι προετοιμάζονται για το επόμενο θρίλερ.

22 σχόλια

  1. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ30 Ιουν 2011, 5:06:00 μ.μ.

    Μην πληρώσει κανείς ούτε μισό ευρώ στους φόρους που θα μας βάλουν. Περιμένουν έσοδα. Μην τους τα δώσουμε. Ακόμα και τώρα που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο έχουμε τρόπο να μην περάσει έστω και κάποιο μέρος του. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ!! Δεν μπορούν να μας συλλάβουν όλους για χρέη στο δημόσιο. Ας κάνουμε ότι έκαναν παλιά. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΓΑΘΩΝ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Σου δίνω ψωμί μου δίνεις τυρί. Μόνο έτσι θα επιβιώσουμε στο διάστημα που τα χρήματα θα έχουν εξανεμιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τετοια ξεφτιλα το διημερο που περασε δεν εχω ξαναβιωση στην αθηνα.ημουν πασοκ και τωρα οχι μονο δεν ειμαι αλλα χρεωνω αρνητικη ψηφο στο πασοκ για το μελλον δηλ.το καλυτερο κομμα να γινει θα το καταψηφισω για να ξεχρεωσω την κοροιδια της ψηφου που μου αρπαξανε.επι χρονια σημιτη δεν εχει καμια σχεση με το λαο το κομμα αυτο, μιμειται την δημοκρατια ,ειναι επαγγελαμτιες απατεωνες μην το αναλυσω περαιτερω
    απλα τους σιχαθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην πραγματικότητα Όλα τα Κόμματα ήξεραν οτι θα περάσει το νομοσχέδιο είτε με 155 είτε με 153 βουλευτές απο το ΠΑΣΟΚ. Κανένα κόμμα δεν ήθελε να γίνουν τώρα εκλογές, θα χάνανε πολύ περισσότερα εαν δεν πέρναγε το μνημόνιο. Όλοι στην βουλή πέρα απο τα επικοινωνιακά τερτίπια τους, δεν επιθυμούσαν τίς εκλογές. Αυτό που είδαμε για μία ακόμη φορά ήταν το πολιτικό θέατρο, ή πολιτική υποκρισία, σε όλο της το μεγαλείο. Στην ουσία αυτό που συνέβη ειναι οτι εκτός απο τους "γνωστούς" συνδικαλιστές που "παρελαύνουν" οπως πάντα άσκοπα (χωρίς καμμία ουσία) και τους "αγνωστους" μπαχαλάκηδες που "παίζουν" πόλεμο με τους αστυνομικούς (πάλι άσκοπα), Ο υπόλοιπος λαός είναι μόνος του με τον δικό του "προσωπικό" γολγοθά,χωρίς καμμία διέξοδο, καμμία ελπίδα και κάτω απο διαρκή ταπεινωτική επιτήρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Εδώ πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο.." Εδώ Σύνταγμα, εδώ Σύνταγμα, τί σας κάναμε ρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο συνδικάλας του Τσίπρα στην ΕΥΔΑΠ δεν εχει καμία σχέση ουτε με τα επεισόδια ούτε με προπηλακισμό πολιτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μας ζήσει η νέα χούντα!!! Τέτοια γεγονότα ρε παιδιά έχουμε να τα ζήσουμε απο τον καιρό του Πολυτεχνείου!!! Μήπως να περιμένουμε και τα τάγκς;;;Κάτι ήξερε ο Πάγκαλος...πώς γίνεται και τα προγνωρίζει όλα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ
    ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ
    ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΔΕΣ"!!!

    17:02 30/6/2011 - Πηγή: Fimotro
    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ FIMOTRO
    Αγαπητό Fimotro,

    Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
    Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον... δήμιο ή τον προδότη.
    Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

    ΄Εχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ,
    να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου
    «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» ,
    στίχοι Μ.Ελευθερίου,
    που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του ’21, τον Μακρυγιάννη.
    Ηλίας Ανδριόπουλος _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπήρξε αντεπίθεση από τα ΜΑΤ, απέναντι στου "αντι"εξουσιαστές. υπήρξε μόνο επίθεση. Λένε ψέμματα οι εγκάθετοι της ΕΛΑΣ. Οι δυνάμεις καταστολής του μπατσόκ ευθύνονται εκατό τα εκατό για τα χθεσινά επεισόδια, διαλύοντας δια της βίας έντιμους πολίτες αυτής της χώρας. Αυτοί ξεκίνησαν να πετάνε δακρυγόνα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.Οι ηθικοί και πραγματικοί αυτουργοί των επεισοδίων και των καταστροφών είναι ο υπουργός προ-πο και η ΕΛΑΣ. Παπουτσή αν είχες λίγο φιλότιμο θα είχες παραιτηθεί. Επιτέλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν παραιτείται να δώσει διέξοδο στο λαό; Η χούντα των πρασινοφρουρών της νέας τάξης ουδεμία σχέση έχει με τον σοσιαλισμό και την Ελληνική κοινωνία. Ξεπουλάει την χώρα στο διεθνές κεφάλαιο και τους λαθρομετανάστες. Είναι ηλίου (όχι του βρωμοπασοκ) φαεινότερο οτι η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες. Πτώχευση; ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!Καλύτερα φτωχός και λέφτερος παρά πλούσιος και πουλημένος και ατιμωμένος. ΓΑΜΩ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ,

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ. ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΘΛΙΒΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ “ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ”…. ΠΟΙΟΙ? ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΣΤΟ DNA ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ “ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ”. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΘΛΙΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΑΦΟΥ Η ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΗ ΡΑΤΣΑ ΣΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ, ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ, ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΝΤΑΣ Ο ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΡΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΣΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΣΤΕ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΠΕΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΚΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ. ΒΕΒΑΙΑ, ΩΣ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ, ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΟΤΑΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΒΑΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΨΩΡΟΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ, ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ, ΘΑ ΦΙΛΑΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ.

    ΕΛΛΗΝΑΣ EΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ..ΠΕΡΙΣΕΨΕ Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ Η ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Η ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ..ΑΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ..ΚΑΙ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΛΙΠΟΣ ΣΒΕΡΚΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ(ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ) ΤΟΣΟ ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΟΜΗΣΑΤΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λαλάκες Έλληνες Ξυπνήστε, ψάξτε και δείτε το βίντεο τού 2005 όταν έγινε ο κύριος Παπούλιας Πρόεδρος Δημοκρατίας τον επισκέφθηκε η τότε Πρόεδρος Βουλής Άννα-Ψαρούδα-Μπενάκη και τού είπε ολοκάθαρα ότι τα Εθνικά Σύνορα και η Εθνική Κυριαρχία θα αλλάξουν μέσα στην πενταετία που τότε ερχόταν. Δείτε το ιστορικό εκείνο βίντεο και προσέξτε όσα τού είχε πει τότε, Όλα τα κανάλια το είχαν δείξει μα ο Λαλάκας ο Λαός δεν έδωσε σημασία γιατί τον ενδιέφεραν οι ποδοσφαιρικές ομάδες και οι σκουπιδο-εκπομπές τιβίΛαλάκες Έλληνες Ξυπνήστε, ψάξτε και δείτε το βίντεο τού 2005 όταν έγινε ο κύριος Παπούλιας Πρόεδρος Δημοκρατίας τον επισκέφθηκε η τότε Πρόεδρος Βουλής Άννα-Ψαρούδα-Μπενάκη και τού είπε ολοκάθαρα ότι τα Εθνικά Σύνορα και η Εθνική Κυριαρχία θα αλλάξουν μέσα στην πενταετία που τότε ερχόταν. Δείτε το ιστορικό εκείνο βίντεο και προσέξτε όσα τού είχε πει τότε, Όλα τα κανάλια το είχαν δείξει μα ο Λαλάκας ο Λαός δεν έδωσε σημασία γιατί τον ενδιέφεραν οι ποδοσφαιρικές ομάδες και οι σκουπιδο-εκπομπές τιβί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ύπνος τών Λαών είναι πολύτιμος γιά τούς Παγκόσμιους Άρχοντες Σιωνιστές τής Νέας Τάξης. Ξύπνα Λαέ.Ο Ύπνος τών Λαών είναι πολύτιμος γιά τούς Παγκόσμιους Άρχοντες Σιωνιστές τής Νέας Τάξης. Ξύπνα Λαέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαέ ψάξε και διάβασε γιά το Σύνδρομο ΤΙΝΑ (THERE IS NO ALTERNATIVE).Λαέ ψάξε και διάβασε γιά το Σύνδρομο ΤΙΝΑ (THERE IS NO ALTERNATIVE).TIVE).Λαέ ψάξε και διάβασε γιά το Σύνδρομο ΤΙΝΑ (THERE IS NO ALTERNATIVE).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψάξτε και διαβάστε Όλοι γιά την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ανήκουν σε αυτήν ο Τρισέ και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ΔΗΜΣΥΜ. Η γραμμή είναι κοινή από την Νέα Τάξη. Ξύπνα Λαέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Νέα Τάξη θέλει Παγκόσμια Δούλους γιά ψίχουλα και να ελέγχει απόλυτα την καθημερινή ζωή όλων, με κάθε τρόπο. Ξύπνα Λαέ ανεγκέφαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το να κάνεις λάθη είναι Ανθρώπινο, το να ρίχνεις σε άλλον την ευθύνη γιά τα δικά σου λάθη είναι Στρατηγική.Το να κάνεις λάθη είναι Ανθρώπινο, το να ρίχνεις σε άλλον την ευθύνη γιά τα δικά σου λάθη είναι Στρατηγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Έξυπνος αναγνωρίζει πάντα το λάθος του, ο Πονηρός δικαιολογείται πάντα γιά το λάθος του, ενώ ο Ηλίθιος επιμένει στο λάθος του.Ο Έξυπνος αναγνωρίζει πάντα το λάθος του, ο Πονηρός δικαιολογείται πάντα γιά το λάθος του, ενώ ο Ηλίθιος επιμένει στο λάθος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ψάξτε και διαβάστε γιά το RFID, λένε ότι ήδη το έβαλαν σε πολίτες στην Γερμανία και τώρα το πλασάρουν στην Αμέρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα 3 τελευταία χρόνια τα Πανελλαδικά τηλεοπτικά κανάλια Αντέννα, Άλφα, Μακεδονία προβάλουν καθημερινά Τούρκικες τηλεοπτικές σειρές. ΤΥΧΑΙΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λένε ότι στην Θράκη Τούρκικη Τράπεζα μοιράζει χαμηλότοκα δάνεια, φυσικά με υποθήκες. ΤΥΧΑΙΟ ;Λένε ότι στην Θράκη Τούρκικη Τράπεζα μοιράζει χαμηλότοκα δάνεια, φυσικά με υποθήκες. ΤΥΧΑΙΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λένε ότι οι Γερμανοί θέλουν την Κρήτη και οι Άγγλοι την Κέρκυρα. Μήπως ήδη έχουν ξεπουλήσει εδάφη μας ; Θα δούμε.Λένε ότι οι Γερμανοί θέλουν την Κρήτη και οι Άγγλοι την Κέρκυρα. Μήπως ήδη έχουν ξεπουλήσει εδάφη μας ; Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση