GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτογραφίες από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια...

Από το  http://greece-salonika.blogspot.com/ Το τεράστιο επιχαλκωμένο άγαλμα βρίσκεται ήδη στο εργοτάξιο που έχει στηθεί στην κεντρική...

Από το  http://greece-salonika.blogspot.com/

Το τεράστιο επιχαλκωμένο άγαλμα βρίσκεται ήδη στο εργοτάξιο που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπιων και αναμένει τη συναρμολόγησή του τις επόμενες ημέρες.
Το μέγεθός του θα είναι επιβλητικό καθώς μαζί με τη βάση και το σιντριβάνι θα έχει ύψος περίπου 22 μέτρα (12 μέτρα το άγαλμα και 10 μέτρα η βάση).
Συνολικά, το κόστος του όλου έργου ανέρχεται στα 9,4 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και...
μνημειοθέτησης του κέντρου της πόλης «Σκόπια 2014», το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.
Φυσικά εάν η Ελλάδα σέβεται τον ευατό της θα πρέπει να τερματίσει εδώ και τώρα τις όποιες επαφές υπάρχουν με τα Σκόπια σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
*Στο Greece Salonika παρακολουθούσαμε την εξέλιξη αυτού του θέματος αν και τα αυτιά όσων θα έπρεπε να είχαν ιδρώσει ..κρατιόντουσαν ερμητικά κλειστά.. Τώρα κατά την πάγια τακτική του Ελληνικού υπ.Εξωτερικών θα τρέξουμε πίσω απ΄τις εξελίξεις..Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/blog-post_3159.html#ixzz1PHbrZ343:

10 σχόλια

  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται (κίνδυνος χρεωκοπίας) και το μ.... χτενίζεται (Ο νταλκάς του κάθε εθνικιστή με τα αγάλματα) Στα π@π@ρι@ μου τί κάνουν οι μαλάκες γείτονες!

    Η απειλή για μας δεν είναι ένα άγαλμα, αλλά η οικονομική μας κατάρρευση, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

    Αυτό να σκεφτείτε, ανεγκέφαλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαθανε ότι @αμιωτανε οι εδω αριστεροι με τη πτωχευση του κολοκρατους του ψευτοσθνδικαλιστικού δημοσίου τους εδω και 30 χρονια, πλακώσανε και οι φιλοι τους σλαβομακεδονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ εδώ δεν έχουν στηθεί ακομα κρεμαλες.....
    Ειμαστε άχρηστοι σε όλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν κάποιοι στο παρελθόν κατηγορούνταν εύκολα και στέλνονταν στο πυρ το εξώτερον από την πλειοψηφία των βολεμένων Ελληναράδων τύπου «Πέρα-Βρέχει» και «Δε Βαριέσαι, μωρέ», ως νεο-φιλελεύθεροι (βλέπε Μάνος, Ανδριανόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαπρεπείς οικονομολόγοι, τραπεζίτες κ.ά.), ενώ οι ίδιοι, ζητούσαν απλώς την οικοδόμηση μιας κανονικής και βιώσιμης οικονομίας της αγοράς δυτικού τύπου, που να παράγει κι όχι μόνο να καταναλώνει τα «ξένα» (βλέπε πλάνο Μάρσαλ στον Ψυχρό πόλεμο και αργότερα ΕΟΚικά φράγκα...), ήταν οι μόνοι, που επεσήμαιναν τον κίνδυνο της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

    Μην αυταπατάστε μερικοί, ότι αν σήμερα ήταν (οι …«τσαμπουκάδες» πολιτικοί του παρελθόντος) τύπου Ανδρέα ή «εθνάρχη» Καραμανλή (και ενώ ο κρατισμός και ο κρατικοδίαιτος «καπιταλισμός», που είχαμε, διαπερνούσε όλο το πολιτικό φάσμα- είχαμε την πιο κρατικίστικη Δεξιά, για τους γνωστούς «ελληνικούς» λόγους: να μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι με τα ρουσφέτια και τις προμήθειες…), ότι με την «πυγμή» τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό (αυτό που προσπαθεί να πείσει κι ο Σαμαράς ότι μπορεί να κάνει σήμερα...)!

    Απλά σε εκείνες τις εποχές του διπολικού κόσμου (ψυχρού πολέμου ΕΣΣΔ-ΗΠΑ) και ενώ ήμασταν το ΙΔΙΟ ζήτουλες όπως και τώρα (πάλι δεν παράγαμε τίποτα και μόνο καταναλώναμε) , επιβιώναμε και περνάγαμε καλά για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ο Α. Παπανδρέου ΚΑΙ ο Κ. Καραμανλής (αλλά και γενικά όλο το μεταπολεμικό ελληνικό πολιτικό σύστημα), ήξεραν να παίζουν καλά το χαρτί του εκβιασμού- κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στη Δύση (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΗΠΑ) λέγοντας τους ότι «εάν δεν μας δέχεστε με τα προβλήματα μας, τα χρέη μας και πριν απ' όλα ΕΑΝ ΔΕΝ τσοντάρετε, θα στραφούμε αλλού...υπάρχουν κι αλλού «πορτοκαλιές». Εξού και το παιχνίδι που έκαναν και ο Α. Παπανδρέου και ο Κων. Καραμανλής με αδεσμεύτους του τρίτου κόσμου, Άραβες, Σοβιετικούς κλπ.
    Και η απειλή τους ενίοτε έπιανε τόπο...

    Οι δυτικοί τί κάνανε, μέχρι το 1989??
    Κλείνανε τα μάτια και τσοντάρανε, συντηρώντας το μύθο της «Ισχυρής Ελλάδας» που καταναλώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια (ούτε οι Γερμανοί δεν το κάνανε αυτό!!) και «ώπα-ώπα στα μπουζούκια» , «δε βαριέσαι μωρέ», «οι Βόρειοι ασπροκώληδες νά'ναι καλά, να μας πληρώνουν τα κορόιδα», για να περνάμε καλά εμείς οι εξυπνάκηδες οι Ελληναράδες!!!

    Δυστυχώς σε αυτήν την Μπανανία Ελλάδα ζούμε- των αεριτζήδων, των απατεώνων, του… «δε βαριέσαι» και του… «έχει ο Θεός».

    Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ Καπιταλιστική χώρα!!!
    Ήμασταν και είμαστε μια αεριτζίδικη οικονομία «Τύπου» «οικονομίας της αγοράς», με 70% δημόσιο τομέα, με κρατικοδίαιτους απατεώνες επιχειρηματίες στραμμένους εξολοκλήρου στην εσωτερική αγορά (βλέπε Κράτος), αερολόγους πολιτικάντηδες με κύριο εργαλείο το ρουσφέτι και συντηρούμενοι εξολοκλήρου από τη Δύση εδώ και 60 χρόνια (κι όχι με δικές μας δυνάμεις), μην τυχόν και τους φύγουμε κι αλλάξουμε «στρατόπεδο»!!

    Το παραμύθι όμως τελείωσε, όταν ο διπολικός κόσμος γκρεμίστηκε και πήρε τη θέση του η παγκοσμιοποίηση!
    Τότε πια εξέλειπαν οι λόγοι που μας συντηρούσαν επί 60 χρόνια!!!
    Τώρα πλέον δεν τους είμαστε τόσο σημαντικοί και πρέπει να κολυμπήσουμε μόνοι μας!!!
    Δεν παίζουμε πλέον κανένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στο νέο περιβάλλον, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, που συνορεύαμε με τον «από Βορράν κίνδυνο» (και μην ακούτε τις γελοιότητες εκπομπών, τύπου Χαρδαβέλλα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σημαντικοί…, έχουμε πετρέλαιο… κι άλλες μπούρδες!!!).

    Σήμερα κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας, ΕΑΝ δεν ήμασταν στο Ευρώ!!!
    Θα είχαμε την τύχη της Αργεντινής και άλλων χωρών και δεν θα ακουγόταν τίποτα για μας. Θα τραβούσαμε μόνοι μας το Γολγοθά μας!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    The Party Is Over, Ladies and Gentlemen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!Η ΕΘΝΙΚΟΜΑΛΑΚΙΝΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ. ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προδοτες αριστεροι που εδιναν τη μακεδονια στη σλαβια ακομα και τωρα ψελλίζουν ναι μεν αλλα. ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΑ-ΔΩΘΕ. ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΑΣΤΕ ΜΕΙΟΔΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ,Ο ΝΕΟΣ ¨"ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ" ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ,ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σκοπιανοί θα 'ρθει και η σειρά σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση