GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική και οικονομική κρίση προκαλούν βουτιά σε μετοχές, ευρώ και εμπορεύματα...

Από το  http://www.sta-gr.com/ Σε νέο χαμηλό 12 μηνών βούλιαξε ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζών την Τετάρτη στον απόηχο των εξελίξεων...

Από το http://www.sta-gr.com/
Σε νέο χαμηλό 12 μηνών βούλιαξε ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζών την Τετάρτη στον απόηχο των εξελίξεων στην ελληνική κρίση, ιδιαίτερα μετά τη νέα υποβάθμιση από τη Standard & Poor's της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, των Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς στην κατηγορία της 'πτώχευσης' δηλαδή τη C και ειδικότερα στη βαθμίδα «CCC» από «Β».
Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ξεπουλήθηκαν οδηγώντας τα επιτόκια τους σε νέα ευρωπαϊκά ιστορικά ρεκόρ ενώ την οργή των αγορών ένιωσαν και οι Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία με τα ομόλογα τους να δέχονται ιδιαίτερα μεγάλες πιέσεις, με αποτέλεσμα το επιτόκιο των 10ετων ισπανικών ομολόγων να προσεγγίσει το...
5,6%, πλησιάζοντας επικίνδυνα το επιτόκιο ορόσημο του 6,00%, πάνω από το οποίο όσες ευρωπαϊκές χώρες έφτασαν κατέληξαν να ζητήσουν οικονομική στήριξη.
Μετά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, αν το 2010 ήταν μία συντριπτική χρονιά για τη χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας, το 2011 είναι, φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι μία καταστροφική χρονιά, με το ύψος των επιτοκίων να κάνει εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές κεφαλαίων για πολλά χρόνια.
Στο ελληνικό χρηματιστήριο επικράτησε μία κατάσταση πανικού, ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, με το ΓΔ να βουλιάζει σε νέο χαμηλό 15 ετών για να κλείσει, τελικά, στις 1243,05 μονάδες με απώλειες 1,66%. Ο ελληνικός ιός 'μόλυνε' και την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά η οποία παραμένει σε φάση διόρθωσης, με όλους τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες οι οποίες μεγάλωσαν όσο η κρίση στην Ελλάδα έπαιρνε και πολιτική διάσταση. Το ευρώ κατέγραψε πολύ μεγάλη πτώση συμπαρασύροντας το πετρέλαιο του οποίου η τιμή υπέστη μίνι κραχ με το WTIC στη Νέα Υόρκη να περνά κάτω από τα 95 δολάρια.
Η πτώση μεταφέρθηκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο όπου μέχρι αργά το βράδυ οι βασικοί δείκτες κατέγραφαν απώλειες κοντά στο 1,80%, με τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο να δέχεται μεγάλες πιέσεις.

3 σχόλια

  1. Κάπου διάβασα ότι ο Ομπάμα αμείβετε τον χρόνο με 280.000 ευρώ και ο Παπούλιας με 360.000 ευρώ και καταλήγει. «Κύριε πρόεδρε να σας θυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μετά την κρίση που έπληξε την χώρα παραιτήθηκε κατευθείαν του μισθού του μέχρι να περάσει η μπόρα. Κύριε πρόεδρε απλώς να σας τονίσουμε ότι είναι πολλά τα 30.000ετρώ το μήνα για να συντηρούμε μια γλάστρα, ειδικά αυτές τις εποχές». Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο δεν αλλάζει η Πολιτική της Κυβέρνησης δεν πρόκειται να δούμε κάτι διαφορετικό. Έχετε μεγάλη ευθύνη όσοι ψηφίσατε τον Παπανδρέου το 07 για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εγκληματήσατε. Δεν είμαι άδικος, ο Γιώργος είναι καλό παλικάρι αλλά δεν έκανε για Πρωθυπουργός. Τα είχε πει ο Παπαδόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου του, ότι η οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση και να μην το κρύψουν στον Ελληνικό λαό, το 08 θέλεις- πάντως πριν της εκλογές και ο Γιώργος είχε σύνθημα προεκλογικά «Λεφτά υπάρχουν» και είχε συνέχεια από την μια συζητούσε μυστικά με το ΔΝΤ και από την άλλη άργησαν να κάνουν κάτι. Το θυμάστε πρότεινε ο Σαχηνίδης στην βουλή περιοριστικά οικονομικά μέτρα και του έβαλε τις φωνές ο Παπουτσής λέγοντας «Δεν έχεις καταλάβει σε ποιά Κυβέρνηση είσαι υφυπουργός. Αυτή είναι η Κυβέρνηση, πληρώσαμε την ανικανότητά της. Να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω καμιά ενέργεια, ούτε και πρόκειται. Εάν δεν εμφανιστεί ηγετική μορφή στον τόπο μας δεν γίνετε τίποτα, προκοπή δεν βλέπουμε. Αλλά όχι τα ίδια λάθει, όχι ανάξιους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ!!!!!!

    Απάνω σας! Εμπρός πεδίον δόξας λαμπρόν….
    Εκλογές δεν θέλετε κυρίες και κύριοι της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, για να σωθεί η χώρα από τους "ανίκανους" του ΠΑΣΟΚ;
    Το συμφέρον της Ελλάδας και του λαού της δεν είναι κατά τα λεγόμενα σας υπεράνω των προσωπικών και κομματικών συμφερόντων σας;
    ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ! Ναι, έτσι απλά. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ.!
    Αν έχετε το ελάχιστο φιλότιμο, την στοιχειώδη τσίπα και ανθρωπιά, το στοιχειώδες μέχρι και τελευταίας λεπτομέρειας επεξεργασμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που περνούμε τώρα, την ελάχιστη έως μεγέθους βακτηριδίου πίστη μέσα σας ότι εσείς μπορείτε να σώσετε την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ συνασπιστείτε, ενωθείτε σε ένα κόμμα, μια δύναμη, και ορμήστε στην εξουσία για την σωτηρία της ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Σε έξη μήνες το πολύ θα είσαστε κυβέρνηση και τότε με την σοφία σας, με την δύναμη και τον ενθουσιασμό σας, θα ξαναγεννηθεί όπως τώρα αφήνετε να εννοηθεί η κάθε μια και καθένας σας ο Χρυσούς Αιώνας του Περικλέους, θα αναπνεύσουμε ελευθερία, δημιουργικότητα, εθνική περηφάνια…
    Και σας λέω ΚΟΤΕΣ γιατί δεν μπορείτε να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ, απλά φωνασκείτε, ξεχνώντας την ανοχή σας στην χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από εδώ, την κυβέρνηση του Καραμανλή, γιατί πολλοί από σας είτε τρώγανε είτε βολευόντουσαν, ως εκεί φτάνει η συνεισφορά σας στην Εθνική προσπάθεια για να βγούμε από τα σκατά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση