GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίαιο περιστατικό μεταξύ Ολι Ρεν και Βενιζέλου, αποκαλύπτει η «Λιμπερασιόν»...

«Και εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε…» , αναρωτιέται στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Λιμπερασιόν». Η απάντηση δίνετ...

«Και εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε…», αναρωτιέται στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Λιμπερασιόν». Η απάντηση δίνεται από την ολοσέλιδη φωτογραφία με στημένες δεσμίδες χαρτονομισμάτων που πέφτουν η μια μετά την άλλη υπό την επίδραση «ντόμινο».
«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», υπογραμμίζεται στο μεσότιτλο εσωτερικού άρθρου του απεσταλμένου στο Λουξεμβούργου Ζαν Κατρεμέρ. Aναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ένα περιστατικό συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν, όταν...
 ο κ. Βενιζέλος «προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα λιτότητας (Μεσοπρόθεσμο) που έχει δυσκολίες να γίνει αποδεκτό από τους σοσιαλιστές βουλευτές και από μερίδα του ελληνικού λαού». «Λέγεται ότι το περιστατικό ήταν βίαιο» γράφει ο συντάκτης, με τον Ολι Ρεν «να απαντά ξερά: Με κανένα τρόπο».
Το διακύβευμα είναι υψηλό για την Ελλάδα, προσθέτει η εφημερίδα. Για να τα βγάλει πέρα θα πρέπει να εξασφαλίσει από τους Ευρωπαίους ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης. Η Αθήνα όμως ξέρει ότι οι εταίροι της δεν μπορούν να την αφήσουν να πέσει λόγω του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στο σύνολο της ζώνης ευρώ, «πράγμα που ανοίγει για την Αθήνα ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης».
Σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, «η Γερμανία επιδείνωσε την κρίση με την έλλειψη κατανόησης που έδειξε για τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών και τις καθυστερήσεις της».
Παρατίθεται στη συνέχεια το ιστορικό των παλινδρομήσεων της κυρίας Μέρκελ και υπογραμμίζεται ότι η λύση θα μπορούσε να βρεθεί «με την έκδοση ευρωομολόγων και την απόκτηση ενός ευρωπαίου υπουργού οικονομικών».
«Ομως, ανάμεσα με μια ομοσπονδιακή διακυβέρνηση και την πτώχευση, είναι άγνωστο τι θα προτιμούσαν οι Γερμανοί και ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην τους τεθεί το ερώτημα», καταλήγει το κείμενο.
Την πολιτική της Αγκελα Μέρκελ καυτηριάζει σε ανάλυση που φιλοξενεί η οικονομική «Λα Τριμπύν», του καθηγητή οικονομικών σε πανεπιστήμιο των Παρισίων Ολιβιέ Λεκόντ. Σε μια εποχή που η πολιτική σκέψη έχει υποκύψει στην οικονομική δύναμη και στον υλισμό, λέει ο καθηγητής, παραλυμένη η Αγκελα Μέρκελ, (για να μην δυσαρεστήσει το εκλογικό σώμα), δεν μπόρεσε ή δεν ήξερε να βρει τα λόγια που ένας πολιτικός όπως ο Χέλμουτ Κολ, θα είχε ίσως προφέρει για να εξηγήσει στο λαό του ότι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Γερμανίας περνάει μέσα από την ΕΕ, τα δε κέρδη υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσά που χρειάζονται για να σωθεί η Ελλάδα.
Ο Ολιβιέ Λεκόντ συνοψίζει τη σκέψη του με τη φράση του συγγραφέα και πρώην πολιτικού Μορίς Ντρυόν: «Οι τραγωδίες της Ιστορίας αναδεικνύουν τους μεγάλους άνδρες, είναι όμως οι μετριότητες που τις προκαλούν».

15 σχόλια

  1. Όλι Ρεν περιμένεις να γίνει Σούλι, αλλά μάλλον δεν ξέρεις ότι μπορεί να σε περιμένει το Κούγκι.

    Καπετάν Μακρύς. Με τέτοιους "φίλους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη δεν εφαγε μετα απο αυτο ο Μπενυ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι σε περίπτωση πτώχευσης να πεινάσουν και οι τραπεζίτες παρέα με μας και να τους δω σε κανένα παγκάκι......
    χαλάλι τους.
    Μπορώ να το αντέξω.
    Μπορεί το στομάχι μου να είναι λίγο πιό άδειο από ότι τώρα αλλά θα έχω να γελάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακουω τον Κουτσουκελα λες και ακουω τον Ολι Ρεν!
    Τι ξεφτιλα ειναι αυτη ρε εεεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑΣΗ ΠΡΗΡΩΜΩΝ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ,ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΤΙΜΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    να βγουν εντοκα γραμματια δημοσιου με 4 - 5% επιτοκιο και ο Βενιζελος θα βρει αμεσως 30 δις

    Μην τρeχετε στην εσπερια, εδω ειναι η λυση!

    Αυτα ειπε ο δρ Κουτσουκος πριν λιγo στην Μηλιωνη και ολοι συμφωνησαν!

    Τελλης πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    να βγουν εντοκα γραμματια δημοσιου με 4 - 5% επιτοκιο και ο Βενιζελος θα βρει αμεσως 30 δις

    Μην τρeχετε στην εσπερια, εδω ειναι η λυση!

    Αυτα ειπε ο δρ Κουτσουκος πριν λιγo στην Μηλιωνη και ολοι συμφωνησαν!

    Τελλης πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η χρεωκοπια και η δραχμη δεν ειναι απειλες αλλα λυσεις

    http://www.guardian.co.uk/business/2011/jun/21/greece-eurozone-debt-crisis?INTCMP=SRCH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΑΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ..........
    ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    να βγουν εντοκα γραμματια δημοσιου με 4 - 5% επιτοκιο και ο Βενιζελος θα βρει αμεσως 30 δις

    Μην τρeχετε στην εσπερια, εδω ειναι η λυση!

    Αυτα ειπε ο δρ Κουτσουκος πριν λιγo στην Μηλιωνη και ολοι συμφωνησαν!

    Τελλης πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πασοκ

    Επανακαμπτει σιγα σιγα το Πασοκ μετα τον ανασχηματισμο ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη.

    Απο το 4% διαφορά από την Νδ που ηταν πριν λιγες βδομαδες η διαφορα μηδενιστηκε!!

    Στο 0,9% η διαφορά


    Μηδενικο Προβάδισμα 0,9% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ένα 21% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,1% του ΠΑΣΟΚ.



    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗ ΔΟΥΝ ΤΗ ΨΩΛΑΡΑ ...
    ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΡΙΚΟ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΚΥΛΟΤΕΣ,ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ,ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ,ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΞΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,Μ.Μ.Ε ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ,ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΚΟΣ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΦΕΝΤΟΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Απολυμένοι του Ιδιωτικού τομέα 2009 – 2011 δεν καταθέτουν φορολογική δήλωση ΚΑΙ δεν πληρώνουν καμία εκτακτη εισφορά


    Μη προνομιούχε υπάλληλε της Ελληνικής επιχείρησης .
    Οι ανίκανοι πολιτικοί κυβερνήτες και τα υπαλληλάκια του γρηγορόσημου βρίσκονται για αλλη μια φορά μπροστά σε ενα προυπολογισμό που θα κλείσει με ελλειμα 15 % +

    Για να καλύψουν τις μαυρες τρυπες που προκαλεσαν οι ανεξέλεγκτες δαπάνες του δημοσίου , τα αφορολόγητα επιδόματα και οι υπεράριθμοι λακέδες της παράγκας τους σκοπεύουν να κλείσουν και να ρευστοποιήσουν την ελληνική επιχείρηση πετώντας εσενα και την οικογένεια σου στην ανεργία.
    Σε αντίθεση με το κοματόσκυλο της πολεοδομίας Περισσού που ενω συνελήφθη απο την αστυνομία για απάτη δεν απολύθηκε , εσυ και η οικογενεια σου θα πληρώσεις με ανεργία και εξαθλίωση τα επιδόματα των δικών τους ανθρώπων

    ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ

    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση