GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπάζοντας τα σύνορα του Eγώ...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή αποκλειστικά για το PRESS-GR Έβλεπα πάλι το Dogville, του Λαρς φον Τρίερς. Εκτός από την υποβλητική ατμόσφαιρ...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή
αποκλειστικά για το PRESS-GR
Έβλεπα πάλι το Dogville, του Λαρς φον Τρίερς. Εκτός από την υποβλητική ατμόσφαιρα της ταινίας, τις καλές ερμηνείες, συγκράτησα μία ατάκα: "η αποδοχή των άλλων είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο". Ιδίως, όταν οι άλλοι είναι διαφορετικοί. Έχουν άλλες απόψεις ή νοοτροπία, άλλο τρόπο έκφρασης σε σχέση με το καθιερωμένο.
Παλιά, στα χωριά έδιναν παρατσούκλια για να χαρακτηρίσουν οτιδήποτε διέφερε. Οτιδήποτε παρέκκλινε από τις θέσεις της κλειστής κοινωνίας, άγγιζε τα όρια του γελοίου ή του μη αποδεκτού. Ο ιδεατός μικρόκοσμος έπρεπε να μένει απρόσβλητος από τα ξένα ενοχλητικά στοιχεία. Γενικά οτιδήποτε ξέφευγε, θεωρούνταν κακό. Καλύτερα λοιπόν να το...
αποσιωπούσαν ή να το κουκούλωναν...(μήπως σήμερα δεν ισχύει αυτό;)
Στην εποχή μας φαίνεται ευκολότερο να αποδεχτούμε το διαφορετικό. Κι όμως...Βλέμματα που τρυπούν τους τοίχους, ξένα πρόσωπα, φωνές, οι σιωπές τους, δεν τα κατανοείς πάντα. Στο βάθος του μυαλού, υπάρχουν σπέρματα φόβου για το άγνωστο, στο μυαλό όλων ανεξαιρέτως.
Παρατηρώ στο δρόμο πρόσωπα κουρασμένα, αμίλητα μεταξύ τους. Το διπλανό σώμα, τους είναι απλά ξένο. Και τι έγινε; Τίποτα απολύτως. Ενίοτε το μυαλό καταλαμβάνεται από διάσπαρτες ιδέες, αλλόκοτες εικόνες, άγνωστα πρόσωπα, κουβέντες μετέωρες στον αέρα, που στριφογυρίζουν σα μόμπιλ ακατάπαυστα, μέχρι να φανερωθεί η άλλη πλευρά, το κρυφό τους νόημα.
Στην καθημερινή συνδιαλλαγή πάντως, είναι πολύ γενναίο να κάνεις την πρώτη κίνηση για την κατανόηση του άγνωστου διπλανού. Είναι τολμηρό να ξεφεύγεις από το αίσθημα του υπερφίαλου Εγώ, σπάζοντας τα σύνορα του εαυτού σου. Τουλάχιστον, ας μη βγάζουμε τους άλλους αβίαστα από το πλάνο, αυτούς που οι απόψεις τους διαφέρουν από τις δικές μας. Αυτούς που οι θέσεις τους, δεν μας εμπεριέχουν κι αυτούς, που για κάποιο λόγο -δικαιολογημένα ή όχι- δεν μας χαρίζονται...

15 σχόλια

  1. «Το 1964 την εξουσία πήρε ο Γ. Παπανδρέου με δεκανίκια τους κομμουνιστές. Κατά την προη-γούμενη περίοδο γράφτηκαν και πολύ ορθώς πολλά αντικομουνιστικά βιβλία από πολύ σοβαρούς επιστήμονες. Διαβάστε ένα οποιοδήποτε τέτοιο βιβλίο της εποχής και ένα κομμουνιστικό της τότε εποχής ή και της σημερινής και θα πειστείτε για την διαφορά. Οι σημερινοί αριστεροί κα-θηγητάδες είναι κυριολεκτικά αμόρφωτοι και έγιναν καθηγητές διότι τραμπούκικα τους διόρισε η εξουσία η δική τους, όχι η αξία τους. Έζησα τα γεγονότα και τα γνωρίζω. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Το 1964 λοιπόν μόλις πήραν την εξουσία οι «δημοκρατικές» δυνάμεις ετέθη-σαν υπό διωγμό τα αντικομουνιστικά βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «προοδευτικός» τύπος καλούσε την κυβέρνηση να κάψει τα«σκοταδιστικά» βιβλία. Πολύ κα-λά βιβλία κατεστράφησαν όπως ακόμα και αρχεία για να σβήσει κάθε ίχνος της κομμουνιστικής προδοσίας. Στις στρατιωτικές μονάδες πήγε διαταγή, μαζεύτηκαν τα βιβλία και πολτοποιήθη-καν στις υψικαμίνους της χαλυβουργικής. Την πολύ καλή σειρά (που και σήμερα την ψάχνει το ΚΚΕ) του ΓΕΣ με τίτλο «αντισυμμοριακός αγών» αποτελούμενη από αρκετά βιβλία την κατέστρεψαν. Κατέστρεψαν δε ακόμα και τις μίτρες εκτυπώσεως με ιδιαίτερο μίσος ώστε αν στο μέλλον έρθει άλλη κυβέρνηση να μην ξανατυπωθούν. Αυτόν τον σεβασμό δείχνουν οι της αριστεράς στα βιβλία και την γνώση. Ευτυχώς κάποια γλίτωσαν και βρέθηκαν στα παλαιοβιβλιοπωλεία τα οποία οι αριστεροί μόλις τα αντίκριζαν, τα αγόραζαν όσο – όσο και τα εξαφάνιζαν. Έμειναν κάποια σε ιδιωτικές βιβλιοθήκες και σήμερα, βοηθούσης της τεχνολογίας εύκολα βρίσκονται σε όσους τα αναζητούν, αλλά όμως δεν είναι σε κοινή θέα για όλον τον κόσμο, αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα οι νεολαίοι θα μάθαιναν καλύτερα την ιστορία. Εννοείται ότι κάηκαν και από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, σε κάποια μάλιστα που έμεινε ένα αντίτυπο για αρχείο είχε ξυστεί ο τίτλος ώστε να μην φαίνεται και βρουν τον μπελά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ελένη»
    Την δεκαετία του 1980 ένας Ελληνοαμερικανός ο Νικόλαος Γκατζογιάννης έγραψε ένα βιβλίο με τίτ-λο «Ελένη» που περιγράφει την κατάσταση στο χωριό του Λιά της Μουργκάνας Ηπείρου επί καταλή-ψεως του από τους συμμορίτες το 1948 (λαοκρατία). Την μητέρα του την τουφέκισαν διότι έδιωξε τα παιδιά της, μεταξύ αυτών και τον ίδιο, να γλιτώσουν το μαχαίρι του κομμουνιστή και το παιδομάζω-μα. Ποιος δεν θυμάται το εμπάργκο σε αυτό το βιβλίο από τα αριστερά βιβλιοπωλεία. Και όσα τόλ-μησαν να το έχουν για πούλημα οι «προοδευτικές» δυνάμεις τα έσπαγαν και έκαναν γύρω από το βιβλιοπωλείο «αλυσίδες κατά του διχασμού», ώστε να μην μπορεί κανείς να το αγοράσει, όσοι τολμηροί προήρχοντο γιουχαϊζόντουσαν και κάποτε προπηλακιζόντουσαν.
    Θα θυμόσαστε ασφαλώς ότι γυρίστηκε και ταινία με το ίδιο θέμα νομίζω στην Ισπανία. Ο παρα-γωγός ήθελε να γυριστεί η ταινία στον χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα στο χωριό Λιά. Αλλά η «προοδευτική» διανόηση δεν άφησε να γυριστεί η ταινία έτσι οι κάτοικοι της περιοχής έχασαν εισόδημα 8 εκατομμυρίων δολαρίων την εποχή εκείνη διότι τόσα έδινε ο παραγωγός. Γυρίστηκε η ταινία και όταν ήρθε στην Ελλάδα να παιχθεί σε ελάχιστους κινηματογράφους οι ΚΝίτες και άλλοι αριστεροί εμπόδιζαν με συνθήματα, φτυσίματα και ξυλοδαρμούς όσους ήθελαν να δουν την ταινία γελοιοποιώντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς αυτή είναι η αρι-στερά. Σκοταδιστική που κρατάει την Ελλάδα χιλιάδες χρόνια πίσω. Έστω και αν της αρέσει για λό-γους προπαγανδιστικούς να αυτοαποκαλείται «προοδευτική» δεν έχει απολύτως καμία σημασία τι δη-λώνει η ίδια, σημασία έχουν οι πράξεις της. Και οι αριστεροί «διανοούμενοι» μόνο διανοούμενοι δεν είναι απλώς στρατευμένοι στην εγκληματική ιδεολογία τους κενοί και εμπαθείς άνθρωποι χωρίς τίπο-τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1998: Το ΠΑΣΟΚ απεφάσισε να γράψει την δική του «προοδευτική ιστορία» του συμμοριτοπό-λεμου.
    Έστειλε τότε η ΔΙΣ(Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού)/ΓΕΣ πολλές φορές επιστολές στο ΚΚΕ να τους δώ-σει αρχεία ώστε να γίνει διασταύρωση. Το ΚΚΕ αρνήθηκε και έτσι άρχισαν μόνοι τους. Ειδοποίησαν τον υπουργό ότι η ιστορία δεν «βγαίνει» υπέρ του ΚΚΕ με τα υπάρχοντα στοιχεία και έτσι αυτός απε-φάσισε να τα δώσει όλα τα αρχεία στην δημοσιότητα. Άρχισε η επιλογή των εγγράφων και από ότι δη-μοσιεύτηκε μιλάνε για 1,5 εκατομμύρια έγγραφα. Οι ίδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας για να μην έχουν προβλήματα με τους «προοδευτικούς» υποθέτω πως αυτολογοκρίθηκαν. Πάνω όμως από αυτούς υ-πήρχε «επιστημονική» επιτροπή καθηγητών πανεπιστημίου που τόσο θετικά διατυμπανίστηκε που θα έκανε νέο ξεκαθάρισμα: «μην μας ξεφύγει και τίποτα». Ήταν για καλό αυτοί οι (αριστεροί φυσικά) καθηγητές πανεπιστημίου; Τέλος πάντων η δουλειά τελείωσε και γράφτηκε ένας πρόλογος ο οποίος κουτσουρεύτηκε τόσο πολύ που έγινε αγνώριστος. Αυτός ο πρόλογος υπεγράφη τον Αύγουστο 1998 από τον υπουργό Αμύνης. Στις 30-10-1998 θα γινόταν παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας και ξένων στρατιωτικών ακολούθων, η παρουσίαση των Στρατιωτικών Αρχείων.
    Τρεις μέρες πριν όμως «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι, δημοσιεύουν αποσπάσματα της Ιστορι-κής Επισκοπήσεως του Στρατηγού ΑΥΤΟΥΣΙΑ και κατηγορούν τον συντάξαντα αξιωματικό ως «φασίστα». Την βρωμοδουλειά την έκανε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδος ΕΘΝΟΣ που μι-σεί σε όλες του τις ενέργειες τον Στρατό. ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. Ξεση-κώνεται ο αριστερός τύπος και ο αξιωματικός αμέσως αποστρατεύτηκε. Έτσι ματαιώθηκε η πα-ρουσίαση των αρχείων για «καλύτερη μελέτη» Τα τυπωμένα βιβλία και CD κατεστράφησαν δια πυ-ράς. Τελικά μετά από τρίμηνο νέο ξεκαθάρισμα, παρουσιάστηκε το έργο χωρίς πρόλογο αλλά με κά-ποια έγγραφα ντοκουμέντα.
    Εκ των παρουσιαστών της όλης τελετής ήταν και ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλο-νίκης Κολλιόπουλος, παλιός αριστερός που μόλις όμως διάβασε αρχεία άλλαξε γνώμη και έχει αναμ-φίβολα πλέον σταθεί με την αλήθεια. Το δείχνει και το έργο του καθώς και των βοηθών του. (Αγορά-στε το βιβλίο ΓΙΑΣΑΣΙΝ ΜΙΛΙΕΤ, η το ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ). Ομίλησαν διάφοροι αριστε-ροί, στην παρουσίαση ομίλησε και ο Κολλιόπουλος και διάβασα στις αριστερές εφημερίδες «μοναδική παραφωνία στην παρουσίαση των αρχείων ήταν ο Κολλιόπουλος»! Από ότι έμαθα παρασκηνιακώς δεν ήταν το ΚΚΕ που διαμαρτυρήθηκε για την όλη ιστορία. Ίσως να είναι και έτσι. Όμως μπορεί να έβαλε κάποιον μη δικό του αλλά αριστερό δημοσιογράφο του ΕΘΝΟΥΣ – διότι από εκεί ξεκίνησε η διαμαρτυρία – και έτσι έκανε την δουλειά του. Δυστυχώς κανείς σοβαρός ερευνητής δεν έχει εμπιστο-σύνη στα δημοσιευθέντα αρχεία με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να πάει στο Υπουργείο που η πρόσβα-ση είναι κοπιαστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Σε λεύκωμα του ΓΕΑ: «Η αεροπορία πρέπει να ντρέπεται για την δράση της τα έτη εκείνα»
    Στο λεύκωμα που εξέδωσε το ΓΕΑ για την Ελληνική αεροπορία δεν υπάρχει η πολύ πλούσια δράση της τα έτη 1946-1949 ο δε τότε υφυπουργός Αποστολάκης είπε το αμίμητο: «Η αεροπο-ρία πρέπει να ντρέπεται για την δράση της τα έτη εκείνα». Αυτή είναι λοιπόν η στάση της Ελλη-νικής αριστεράς απέναντι του βιβλίου γι’ αυτό όταν τους το θυμίζει κανείς το βουλώνουν και με-τά αρχίζουν το βρίσιμο. Και θέλουμε να μας υπολογίζουν οι άλλοι! … Η Ελλάς θα αργήσει πολύ να βρει τον δρόμο της προς τον πολιτισμό και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών Με λυπεί μου πι-στεύω ότι δεν θα τον βρει τώρα πια ποτέ.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιδού κύριοι το ΠαΣοΚικό ψεύδος σε ένα και μόνο έγγραφο, υπό την μορφή “Συμβολαίου με τον Λαό” μάλιστα. Πού να μην ήταν και συμβόλαιο δηλαδή!
    “Εκπροσωπούμε και εκφράζουμε τα συμφέροντα όλων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Οι αγρότες, οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι νέοι και οι γυναίκες είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ξένη και ντόπια οικονομική ολιγαρχία.
    H θέση της χώρας μας στην περιφέρεια του παγκόσμιου καπιταλισμού, που παγιώνεται με την ένταξη στην E.O.K. ευνοεί το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να καταπιέζει όλο και περισσότερα στρώματα του Λαού μας, κάθε μέρα και πιο στυγνά. H κρίση του καπιταλισμού δεν αφήνει περιθώρια εξαιρέσεων, δεν προσφέρει πια δυνατότητες στην άρχουσα τάξη να εικχωρεί δήθεν προνόμια και να καλλιεργεί διαιρέσεις.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΑΡΑΣ: TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΦΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Οι κομμουνιστές είναι άνθρωποι που θυμούνται
    ότι είχαν μια δυστυχισμένη και γεμάτη φόβο παιδική ηλικία.
    Δεν πλησιάζουν ούτε πλησιάζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, Α) ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΒΛΕΠΕ.ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ),ΑΛΛΑ ΚΑΙ Β)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΜΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΤΡΕΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΤΑ ΣΚΑΤΩΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΝΑΝ.
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ NA ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΣΕΙΣ.
    ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για ποιο ΕΓΩ μασ μιλας? Του ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ προς την ΝΤΟΡΑ? Του ΕΥΑΓ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ προς το ΠΑΣΟΚ? Η΄'.........ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ? Ε ΠΡΕΠΕΙ να το ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ti burdes grafoyn ormoniko mou fenete to thema apanta se ayton poy se rotai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με πόσους δικυκλιστές πήγε ο Γιώργος στη Βουλή;;; [βίντεο]

    Σα να φοβάται λίγο ο Πρωθυπουργός της χώρας να κυκλοφορήσει… Δείτε πόσοι Αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να συνοδεύσουν τον Αρχηγό στη Βουλή… Απίστευτο !....

    7 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...
    - ακομα και στην τουαλετα του σπιτιου του θα χρειαζετε σε λιγο τετοια συνοδεια !!!
    χαχοχαχοχααααα !!!!!!

    Ανώνυμος είπε...
    - ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΝΕΤΑΙ...

    Ανώνυμος είπε...
    - Σκεφτείτε του μπάτσους που τον φυλάνε , πόσο μαλάκες να νιώθουν άραγε !!

    Ανώνυμος είπε...
    -ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

    Ανώνυμος είπε...
    - ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚOI ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ JEFFREY..... LOL LOL LOL

    Ανώνυμος είπε...
    - ωστε ολοι η ελλας φυλαει τον προθυπουργο μας τον μεγα μ......α και η αλλδαποι αλλονιζουν στις ληστειες ? μπραβο του πολυ αρσενικο

    Ανώνυμος είπε...
    ......έλα μoυνί στον τόπο σου .!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παρε τηλεφ τον rudolph καλυτερα τωρα παρα μετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση