GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυναίκα γίνεται (για πρώτη φορά) διευθύντρια στους New York Times...

...και ο μέχρι τώρα διευθυντής επιστρέφει στο ρεπορτάζ! Η Τζιλ Αμπραμσον είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των New York Times που ανα...

...και ο μέχρι τώρα διευθυντής επιστρέφει στο ρεπορτάζ!

Η Τζιλ Αμπραμσον είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των New York Times που αναλαμβάνει το ρόλο της διευθύντριας, παίρνοντας τη σκυτάλη στην ανώτερη δημοσιογραφική θέση της σπουδαίας αμερικάνικης εφημερίδας από τον βετεράνο Μπιλ Κέλερ, ο οποίος αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δημοσιογραφικό του έργο.
Η κ. Αμπραμσον θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη διευθύντριας σύνταξης, που...
είναι η τωρινή της θέση, μέχρι και τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν θα λάβει χώρα η αλλαγή στην ιεραρχία.
Τη θέση του διευθυντή σύνταξης ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει ο διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας στην Ουάσινγκτον, Ντιν Μπακέ.
Την αλλαγή αυτή στη διοικητική πυραμίδα των Times πυροδότησε η απόφαση του κ. Κέλερ να παραιτηθεί, προκειμένου να επιστρέψει στο ρεπορτάζ, που ήταν η μεγάλη του αγάπη όλα αυτά τα χρόνια.
Στα χρόνια που υπηρέτησε ως διευθυντής της εφημερίδας, από το 2003 μέχρι και σήμερα, κατάφερε να την οδηγήσει σε τεράστιες δημοσιογραφικές επιτυχίες και να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τον Τζέισον Μπλέρ, έναν νεαρό συντάκτη, ο οποίος αποδείχθηκε πως τα περισσότερα ρεπορτάζ του ήταν αποκυήματα της φαντασίας του και προϊόν αντιγραφής.
Η κ. Αμπραμσον θα γίνει όχι μόνο η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στην ιστορία 160 ετών των New York Times (ιδρύθηκαν το 1851 ως New-York Times), αλλά και η εκείνη με τα λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας στην εφημερίδα, η οποία συνήθιζε να προαγάγει στις ανώτερες θέσεις της δημοσιογράφους που εργάζονταν σχεδόν σε όλο τον επαγγελματικό τους βίο σε αυτή. Η μέλλουσα διευθύντρια του νεοϋορκέζικου φύλλου προσελήφθη το 1997 από τη Wall Street Journal.
«Χωρίς αμφιβολία η Τζιλ είναι η πλέον κατάλληλη για να διαδεχθεί τον Μπιλ», σχολίασε ο εκδότης των Times, Αρθουρ Σούλτσμπεργκερ Τζούνιορ.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση