GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Public Issue: ΝΔ 31%, ΠΑΣΟΚ 27%...

Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, με συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και επτακομματική...

Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, με συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και επτακομματική βουλή καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.
Πάντως, η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 27%, αλλά ακόμη και αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική δεν φθάνει τον πήχυ της αυτοδυναμίας, ενώ...
 το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζει ραγδαία φθορά υποχωρεί στο 27%.
Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%. Η αποχή φτάνει το 38%.
Επίσης, για πρώτη φορά, οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται να «ισοδυναμούν» στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.
«Η κοινωνική απόρριψη των κομμάτων της διακυβέρνησης και του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας οδηγεί πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε μία διογκούμενη κοινωνική κινητοποίηση. Τον τελευταίο μήνα, με βάση τον σχετικό δείκτη του Βαρόμετρου η κοινωνική συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεις και μορφές διαμαρτυρίας υπερδιπλασιάστηκε, από 12% το Μάιο σε 25% τον Ιούνιο. Το ποσοστό αυτό (...) αντιστοιχεί σε 2,2 εκατ. πολίτες» σχολιάζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής στην ανάλυσή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Πηγή: http://www.skai.gr/

14 σχόλια

  1. Μαύρη Προπαγάνδα του ΣΚΑΙ και ΜΑΥΡΗ δεν δείχνουν το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ που ο ΔΗΜΑΡΑΣ πήρε 16% στην Περιφέριεα ΑΤΤΙΚΗΣ και δείχνουν τα δεκανίκια την Ντόρα και τον Κουβέλη που πήρε 2,5% στην Περιφέρεια
    Το ΑΡΜΑ καταγράφεται με 8,5 % και το κρύβουν γιατί ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ θέλει συγκυβέρνη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ με ΝΤΟΡΑ και ΚΟΥΒΕΛΗ
    Αυτοί είναι η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα!
    Πολύ χιούμορ πρέπει να διαθέτουν εκεί στην Public Issue. Έχουμε δύο "ετοιμοθάνατους" και συζητάμε ποιος είναι ο πιο ζωηρός.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Να γινει σαρωτικος ανασχηματισμος ειπει ο δρ Κουτσουκος...
    Ο Παπακωσταντινου περνει στην πολιτικη κολαση τον Γιωργο!

    Αν ο Γιωργος δεν μας κρυβει κατι ας κανει ανασχηματισμο
    Αν δεν μπορει ας αφησει αυτους που μπορουν και τον ανεβασαν στην εξουσια

    Μανος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Να γινει σαρωτικος ανασχηματισμος ειπει ο δρ Κουτσουκος...
    Ο Παπακωσταντινου περνει στην πολιτικη κολαση τον Γιωργο!

    Αν ο Γιωργος δεν μας κρυβει κατι ας κανει ανασχηματισμο
    Αν δεν μπορει ας αφησει αυτους που μπορουν και τον ανεβασαν στην εξουσια

    Μανος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΡΖΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΧΑ ΧΨΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 7.33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 31+27= 58%.
    Χιχιχιχι,όλα αυτά είναι στατιστική αναγωγή!!!
    Άν ψηφίσουν πολλοί κανείς δέν Κυβερνά.
    Αυτές οί αναγωγές στίς ΜΗ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ
    ΨΗΦΟΥΣ,είναι γιά έναν σκοπό:
    "Φτιάχνω κλίμα",όπως η 45άρα πουτάνα.
    Ο 12ίντσος ΠΑΣΟΚος πού σάλιωνε επί μήνες
    τόν p.c. μας μέ την αλαζονία του(τόση τήν έχω),
    νά αλλάξει χαρτομάνδυλα.
    Καί σέ λίγα επεκτάθηκα....κομματογαβγάβ.
    Ασθμαίνοντα τσιουάουα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΘΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔIΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ,....ΠΑΣΟΚ.....
    ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ο ρουφιάνος αλήτης 9,28 Πασόκος γένημα θρέμα
    Δοσίλογος Μαυραγορίτης...είναι έτοιμος.
    ----------------------------------------------
    Τελικά μόνο να κατηγορούμε το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε.
    Τα καλά του δεν τα αναφέρουμε καν. Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ καθιέρωνε νέα ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΑ.

    Ξεκινώντας από την δεκαετία του '80,επί ΑΝΤΡΕΑ βέβαια δεν υπήρχε ανάγκη για καινούργιες δουλειές,γιατί όσοι προσκυνούσαν τον πράσινο ήλιο και δοξολογούσαν τον ΘΕΟ τον ΑΝΤΡΕΑ, εξασφάλιζαν μια θεσούλα,η,θέση,όπως θέλετε πέστε το στο ΔΗΜΟΣΙΟ.

    Επί ΣΗΜΙΤΗ εξακολουθούσε ο κόσμος να μπαίνει στο δημόσιο,αλλά επειδή κάπου το σύστημα κόντευε να κορεστεί,αμέσως ξεκίνησε νέα φάμπρικα.
    Ποιός θα ξεχάσει ότι με την φούσκα του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ,ξεκίνησε και η ΦΟΥΣΚΑ των ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ και των ΕΛΔΕ. Γέμισε η Ελλάδα από ΕΛΔΕ. Σε κάθε γειτονιά και μια ΕΛΔΕ. Ο κάθε ΧΑΣΑΠΗΣ, ΜΑΝΑΒΗΣ, ΒΕΝΖΙΝΑΣ κ.λ.π. άνοιγε και μία ΕΛΔΕ. Έδινε και συμβουλές κιόλας. Πάρε τις τάδε μετοχές,μου το είπε ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ,η, αγόρασε μετοχές ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΙΑΙ ΠΙΝΔΟΥ και άλλες ωραίες ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Μιλάμε όμως για πολλές ΕΛΔΕ,οι οποίες με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα.

    Επί εποχής ΓΙΩΡΓΑΚΗ που όλα τα επαγγέλματα περνούν μία κρίση και τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο,ως εκ θαύματος ένα επάγγελμα άρχισε να ανθεί.
    Τα καταστήματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Φυτρώνουν σαν τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.Στην περιοχή της Ν.ΙΩΝΙΑΣ, Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΓΑΛΑΤΣΙ, Κ.Τ.Λ. έχουν ανοίξει πάνω από 100 μαγαζιά. Ναι κυρίες και κύριοι.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.Εν μέσω κρίσης. Για όσους φωνάζουν και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ.

    ΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ. Αλλά εσείς μόνο για να βρίζετε και να καταριέστε είσαστε.
    Α,ξέχασα να σας αναφέρω ΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. Εμ εδώ είναι το περίεργο, δεν πουλάνε,ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

    ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.
    ΧΡΥΣΟ,ΑΣΗΜΙΚΑ,ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ,ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ κ.α.
    Ότι μαζεύατε τόσα χρόνια με τις οικονομίες σας,σας τα παίρνουν πίσω.
    ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ.Δεν ήτανε εξάλλου δικά σας.
    Σας τα είχε κάνει ΔΩΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    Βέβαια σε κάποιο άρθρο που είχα διαβάσει σχετικά με την ΠΤΩΧΕΥΣΗ της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ,ΕΝΑ χρόνο πριν την πτώχευση,κατά ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ και εκεί το επάγγελμα που ΑΝΘΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ.
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ και μετά ΠΑΠΑΛΑ.

    ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.... ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΙΛΙΘΕΙΤΕ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΑΛΑΦΟΥΖΑΙΟΙ.

    ΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλτατοι Πασόκοι
    ξυπνήστε επι τέλους!

    Τα ψέματα του ψευτοΓΑΠ
    κατάφεραν "σάτρα-πάτρα"
    να τακτοποιήσουν το παρόν,
    αλλά δεν έχουν μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΕΓΩ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΑ. ΤΩΡΑ ΑΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΑΝΙ ΑΡΓΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΠΡΩΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ?ΟΛΟΙ ΜΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση