GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρόμετρο της Public Issue: Ληξιαρχική πράξη θανάτου της μεταπολίτευσης...

Κάτω από 40% με 35% και τα δύο μεγάλα κόμματα Τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της μεταπολιτευτικής περιόδου καταγράφει το Βαρόμετρο της...

Κάτω από 40% με 35%
και τα δύο μεγάλα κόμματα

Τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της μεταπολιτευτικής περιόδου καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιάσει αναλυτικά η Καθημερινή της Κυριακής.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής έκανε λόγο στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» για πολλαπλές ανατροπές σε κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.
«Είναι τέτοια τα στοιχεία που φαίνεται ότι κλείνει μία περίοδος της μεταπολίτευσης. Η κοινωνική επιρροή και των 2 μεγάλων κομμάτων είναι κάτω από 40% με 35% του εκλογικού σώματος, κάτι...
ωτοφανές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρής.
Ο κ. Μαυρής έκανε λόγο για απόρριψη των κομμάτων και πολιτική μετατόπιση της κοινής γνώμης.
«Θα ενισχυθεί το κίνημα των ‘Αγανακτισμένων’. Πάνω από 2 εκατ. κινητοποιούνται πανελλαδικά» εκτίμησε. Η Public Issue έχει στο Βαρόμετρο ειδική ενότητα για τους «Αγανακτισμένους».
Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός της κοινής γνώμης, με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση και φορέα, με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται πάντως κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι μία κυβέρνηση που είναι σε ελεύθερη πτώση και καταρρέει δεν μπορεί να θέτει εκβιαστικά διλήμματα. «Μπορεί να μετατραπεί το ερώτημα σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί τεράστια πόλωση» προειδοποίησε.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/

7 σχόλια

  1. ΛΟΙΠΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ 4ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΗ 800 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ 11888 ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ?Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ .ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΥΠΕΡ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πασοκ

    Οι τραπεζίτες θα προχωρήσουν σε ανατροπή πολιτεύματος, όπως στην Λετονία, αφού χρησιμοποιήσουν τους σημερινούς πολιτικούς και κόμματα, που θα τα εξαφανίσουν, και θα ιδιωτικοποιήσουν παράνομα, καταχρηστικά και ανήθικα, όλη την δημόσια περιουσία!

    Αυτα μεταξυ των αλλων γραφει στην μυνηση του ο δρ Κουτσουκος που κατεθεσε στις 6-9-2011 στον Αρειο Παγο!

    Νωντας Γνησιο Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΥΡΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ,ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΣΚΕΛΑ ΥΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πασοκ

    Οι τραπεζίτες θα προχωρήσουν σε ανατροπή πολιτεύματος, όπως στην Λετονία, αφού χρησιμοποιήσουν τους σημερινούς πολιτικούς και κόμματα, που θα τα εξαφανίσουν, και θα ιδιωτικοποιήσουν παράνομα, καταχρηστικά και ανήθικα, όλη την δημόσια περιουσία!

    Αυτα μεταξυ των αλλων γραφει στην μυνηση του ο δρ Κουτσουκος που κατεθεσε στις 6-9-2011 στον Αρειο Παγο!

    Νωντας Γνησιο Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E E ERXETAI

    O DR KOYTSOYKOS ERXETAI....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλως τον ασχετο τον Μαυρη. Ο κυριος "πεφτω παντα εξω και με λενε μαυρή"

    ουστ ρε ασχετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων,η σύνθεση των με σοβαρά επιχειρήματα αντικρουομένων απόψεων απαιτεί περισσή περίσκεψη,γιατί με το αλαλούμ που επικρατεί στον τομέα αυτόν,είναι ενδεχόμενο να παραλειφθεί κάποια σημαίνουσας σημασίας εκδοχή.
    Είναι τοις πάσι γνωστό,ότι σε ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΡΤ,ΟΣΕ Υπηρεσίες Υδρευσης,Λιμάνια,υψηλής βαθμίδας,υπηρεσίες του Δημοσίου,τύπου Εφορίας ,δικαστικοί και συμπεριλαμβανομένων φυσικά των εν ενεργεία και μη βουλευτών,οι οποίοι φυσικά είναι και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι,οι μισθοί οι συντάξεις ,τα εφάπαξ βρίσκονται σε ύψη δυσθεώρητα συγκρίνοντας τα με τα ισχύοντα στον κατώτερο δημόσιο τομέα και πολύ περισσότερο με τα του ιδιωτικού τομέα.
    Το θέμα όμως είναι ότι βάζοντας τα στο ίδιο τσουβάλι,αντιπαραθέτοντας την ανάγκη επιβίωσης για τους μεν με τον περιορισμό της πολυτελούς διαβίωσης για τους άλλους,επιβάλλεις ένα καθεστώς ανισότητας .
    Γιατί δεν μπορεί ο ευρισκόμενος στην *πιό κάτω δεν πάει* βαθμίδα είτε άνεργος έιτε με ΟΑΕΔ επιδοτούμενος κλπ για τον οποίο τίθεται θέμα επιβίωσης να μπαίνει να εξισώνεται ως προς τα μέτρα που επιβάλλονται με αυτόν που με την ευγενή κρατική χορηγία επιδοτούμενος,διάγει ζωή χωρίς στερήσεις.
    Δεν μπορεί τα μέτρα να λαμβάνονται επί δικαίων και αδίκων.
    Δεν μπορεί *μαζί με το ξερό (που δεν έχει ανάγκη)* να καίγεται και το χλωρό.
    Γιατί τώρα διαμαρτύρονται όλοι.Και όσοι έχουν εξασφαλισμένα 3-5 χιλιάρικα μηνιαίως (με 80-120 χιλιάρικα εφάπαξ) και τους κόβεται το 1 πεντακοσάευρω, και αυτοί με τα 700 ευρώ που γίνονται 500 .
    Ποιός θα διαμαρτυρόταν από τους από κάτω εάν έβλεπε σταθερό το εισόδημα του και ταυτόχρονα αυτούς που μια ζωή του μπαίνουν στο μάτι με την προκλητική πολυτέλεια του βίου τους να έρχονται λ ι γ ο πιό κοντά του?
    Και την ίδια ώρα κανείς δεν θέλει ξένα αφεντικά στις υπηρεσίες αυτές,αλλά ταυτόχρονα ούτε και να τρώει στα μούτρα τις απολαβές των σε αυτές εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση