GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεμίζουν τα παιδικά χωριά SOS...λόγω οικονομικής κρίσης!

Από το dimsim.gr Ερώτηση Προς τους Υπουργούς Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού Οικονομικών Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία αναφέρθηκαν α...

Από το dimsim.gr

Ερώτηση Προς τους Υπουργούς
Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού Οικονομικών


Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία αναφέρθηκαν από τον κ. Στέργιο Σιφνιό, Διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των παιδικών χωριών SOS τον τελευταίο καιρό υφίσταται αξιοσημείωτη αυξητική τάση των οικογενειών που για οικονομικούς λόγους και αδυνατώντας να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας, αφήνουν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά.
Σημειωτέον δε, ότι την περίοδο του 2010 απευθύνθηκαν για τους παραπάνω λόγους περίπου...
1000 οικογένειες στα παιδικά χωριά εκ των οποίων οι 600 προερχόμενες από το κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν πρέπει να λανθάνει της προσοχής ότι το 80% αφορά παιδιά Ελλήνων, αδιαμφισβήτητο σημάδι απόδειξης του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.
Επιπροσθέτως, ο νέος φορολογικός νόμος φορολογώντας όχι μόνο τις δωρεές αλλά και το ίδιο το παιδικό χωριό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δυσχερή, καθώς τα παιδικά χωριά εντός ολίγου δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο λόγω πληρότητας αλλά και λόγω οικονομικής κατάστασης.
Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Ποια είναι η μέριμνα που λαμβάνεται από την κυβέρνηση σε αυτές τις περιπτώσεις; Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί σε ορισμένες φορολογικές διευκολύνσεις τόσο για τα παιδικά χωριά SOS, όσο και για τους δωρητές τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη κατάσταση τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς και να συνεχιστεί έτσι το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν τα χωριά αυτά.

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Κοντογιάννης

3 σχόλια

  1. Τον γιωργάκη αλλά και κανένα γιωργάκη δεν τον ενδιαφέρει η ελληνική κοινωνία και τα προβλήματά της και ποτέ, έστω και μια κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για τον κοινωνικό ιστό και τα προβλήματά του στα σοβαρά και σε βάθος χρόνου. Τι πιο τρανή απόδειξη το ότι το ελληνικό κράτος είναι ανοργάνωτο. Όσο πιο ανοργάνωτο και όσο πιο φλου είναι τα πράγματα τόσο πιο πολύ διευκολύνεται η λαμογιά. Κάτι ξέρουν όλοι αυτοί οι ανίκανοι πολιτικοί που εκλέγονται γιατί είναι μια ευκαιρία να πιάσουν το τζακ-ποτ και να κάνουν τα λεφτά της ζωής και αυτοί και η οικογένειά τους και τα γκομενιλίκια τους, γιαυτό και οι νόμοι αλλάζουν συνέχεια στην ελλάδα, έτσι ο κόσμος αποπροσανατολίζεται και δεν έχει που να πατήσει σε κάτι στέρεο για να τραβήξει μπροστά. Έχουν καταστήσει τον Νόμο όργανό τους για προσωπικό τους όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπω κατ ευθείαν στο θέμα και θα είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται.__________________________

    Οπως αποκαλύπτει το περιοδικό Crash μόνο το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης Παπανδρέου από τις 05/10/2009 έως τις 08/04/2010 το κόστος των πρωθυπουργικών και υπουργικών πτήσεων ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ!
    Στο πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε 9 φορές με το GolfStream και 2 με Embraer: το Legacy 484.

    Με 8 πτήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ.Δρούτσας ήρθε δεύτερος σε μετακινησεις με κυβερνητικά αεροσκάφη.

    Τρίτος σε μετακινήσεις ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με 5 πτήσεις, μια με το GolfStream μια με το Legacy και 3 με το Embraer 209.
    Και τελευταίος ο υπουργός Οικονομικών 2 πτήσεις με το Legacy.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΜΑΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣ
    ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....................


    Τι είπε ο (γραμματέας του ΠΑΣΟΚ) Μιχ. Καρχιμάκης στο κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο...
    ΣΥΝΗΘΗΣΤΕ ΤΟ.. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΘΑ ΠΑΤΕ
    στην καλύερη ΜΕ ΡΕΟ ή με τα ποδαράκια σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλληνες θελετε ευρώ στην τσέπη σας, για να πουλά αυτοκίνητα η γερμανία δανείζοντάς μας, δηλαδή παίρνει και τόκους και κεφάλαια ε τότε Ελληνες πάρτε νεους φόρους.
    θέλετε ο αλβανός ο βούλγαρος και ο ρουμάνος να στελνουν σκληρά ευρώ στις χώρες τους? έ τότε έλληνες πάρτε φόρους και πληρώστε και το κεφάλαιο και τους τόκους.
    Το πασοκ ειναι εδώ για να παίρνει και άλλα δανεικά χωρίς να μας ρωτά.
    Άραγε από πού απορρέει το δικαίωμα ενός κόμματος του 20% να δανείζεται όσα τάχα του δίνουν οι ξένοι για να ρουφήξουν το αίμα ενός αμόρφωτου λαού χωρίς να ρωτά τον λαό του? Τόσο πολύ υποτιμά το σοσιαλιστικό κόμμα αυτόν τον λαό?

    Κάθε αιματηρό ευρώ φόρου που μαζεύει το πασοκ δίνεται στους ξένους.

    Αφού απέτυχε το μνημόνιο 1 γιατί να επιτύχει το μνημόνιο 2?

    Αφού η εσωτερική υποτίμηση του 30% δεν ήταν αρκετή για τους δανειστές γιατί να είναι και το 40%?
    Γιατί αφού απέτυχε το μνημόνιο 1 κανείς από τους αρχιτέκτονές του δεν πληρώνει?
    Γιατί δεν παραιτείται ο υπουργός των οικονομικών αφού απέτυχε?

    Η απάντηση είναι πως ένα είναι σίγουρο από αυτή την ιστορία.
    Το πασοκ έχει αλλάξει εδώ και χρόνια χέρια, δεν ανήκει πια σε χέρια ελληνικά και δεν νιάζεται για την πορεία και το μέλλον της πατρίδας.

    Θα τους θυμίσω όμως αυτό που φώναζε ο ιδρυτής του Πασοκ και που αργά η γρήγορα θα το ακούσουν και οι ξένοι που το κυβερνούν σημερα αποκομμένο από τα στελέχη του και τον λαό.
    Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση