GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι είναι τo "Λαϊκό Κίνημα"...

Από το http://laikometopo.blogspot.com/ To Λαϊκό Κίνημα γεννήθηκε για να εκφράσει τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες των Ελλήνω...

Από το http://laikometopo.blogspot.com/

To Λαϊκό Κίνημα γεννήθηκε για να εκφράσει τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες των Ελλήνων για ένα καλύτερο, ανθρώπινο αύριο.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι κίνημα της κοινωνίας, κίνημα από τα σπλάχνα του λαού αυτής της χώρας, που δεινοπαθεί, μοχθεί και έχει χάσει την ελπίδα του για το μέλλον.
Το Λαϊκό Κίνημα δεν είναι κόμμα, δεν είναι μηχανισμός κατοχής και διαχείρισης της εξουσίας, ούτε θα...
επιτρέψουμε ποτέ να μετατραπεί σε κάτι τέτοιο. Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως σκοπό την απόδοση της εξουσίας στον λαό, αυτός πρέπει υπεύθυνα να διαχειρίζεται και να ορίζει την τύχη του. Μόνο μέσω της πραγματικής δημοκρατίας πραγματώνεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι κίνημα ελεύθερων και αποφασισμένων ανθρώπων που προέρχονται από τον ελληνικό λαό και όχι από τις κάστες, τις πλουτοκρατίες και τις αριστοκρατίες.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, στελεχώνεται από τα παιδιά της, είναι κομμάτι της και εκφραστής μόνο των αναγκών του ελληνικού λαού.
Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως κύρια αξία του τον άνθρωπο και στοχεύει στην ίση και δίκαιη εξυπηρέτηση των αναγκών του.
Σκοπός του Λαϊκού Κινήματος είναι να χτίσει την κοινωνία της ισότητας, την κοινωνία της πραγματικής δημοκρατίας για να εκφράζεται μέσα από αυτή ελεύθερα ο λαός μας και να είναι πραγματικά κυρίαρχος της ζωής και του τόπου.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι συλλογικό, στηρίζεται στην συλλογικότητα που θα εξασφαλίσει την κοινή πρόοδο, την κοινή πορεία. Καθετί που θα δημιουργείται σε αυτή την χώρα καθώς είναι κομμάτι της θα πρέπει να ανήκει σε όλους και να ελέγχεται άμεσα από την κοινωνία.
Το Λαϊκό Κίνημα πιστεύει στην ευτυχία όλων των Ελλήνων, στόχος του πρωταρχικός είναι να ανέβει κάθετα και κατακόρυφα η ποιότητα ζωής όλων και αυτό είναι εύκολα εφικτό. Το Λαϊκό Κίνημα δεν πιστεύει στην ευτυχία των λίγων που χτίζεται μέσα από την δυστυχία των πολλών
Στόχος και κοινό όραμα είναι κάθε παιδί που γεννιέται σε αυτή την χώρα και άνθρωπος που ζει σε αυτή να έχει εξασφαλισμένες τις βιοτικές του ανάγκες, να μην φοβάται, να μην αδικείται, να γνωρίζει ότι μπορεί και πρέπει να συμμετέχει με ισότητα σε κάθε κομμάτι της κοινωνικής ζωής, ότι μπορεί να απολαύσει μια πραγματική και ελεύθερη ζωή. Είναι εύκολα εφικτό - δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Στόχος μας είναι μια ελεύθερη δημοκρατική πατρίδα με ένα λαό κυρίαρχο που ο ίδιος μετέχει, προτείνει και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα της πατρίδας, από την γειτονιά και το χωριό του, μέχρι την πόλη και το σύνολο της πατρίδας.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι παρόν, για να συλλάβει και να εκφράσει πολιτικές που δεν αρκούνται στην άρνηση των επιδιώξεων του νέο-φιλελευθερισμού, αλλά προβάλλουν ένα νέο σύστημα αξιών με μοναδική κεντρική προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον ελεύθερο, αυτάρκη, χειραφετημένο, ολοκληρωμένο μέσα από την συλλογικότητα άνθρωπο που πορεύεται προς την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση, προς την συνάντηση με την αληθινή οντότητά του.
Βασισμένοι στις αρχές της δημοκρατίας και του κοινωνισμού, προτείνουμε νέους θεσμούς πραγμάτωσης των αρχών – αξιών αυτών και ένα συγκροτημένο σύστημα κοινωνικής πορείας και οργάνωσης, ως στόχο για το σήμερα, το αύριο και το μέλλον.
Οφείλουμε να θέσουμε ξανά τους φιλοσοφικούς μας στοχασμούς και τα πολιτικά μας σχέδια για μια κοινωνία δημοκρατική και ελεύθεροι.
Ολοι μαζί, με θεσμούς πραγματικής δημοκρατίας να χτίσουμε το σήμερα και το αύριο της πατρίδας με κέντρο της τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον ελεύθερο ΑΝΘΡΩΠΟ, τον άνθρωπο που βιώνει την ελευθερία του σε μια κοινωνία ελευθερίας, συλλογικότητας και συντροφικότητας και όχι τα οικονομικά μεγέθη και τους αδυσώπητους απρόσωπους αριθμούς.
Η ομάδα πρωτοβουλίας

11 σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ;;;; ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ;;;;;

    Δεκατέσσερις μέρες αφήνουν περιθώριο από την Τρόικα στην Ελλάδα να αποφασίσει για την τύχη της, εάν θα υπάρξει δηλαδή οικονομική κατάρρευση ή ενίσχυση και προσωρινή σωτηρία με την 5η δόση του δανείου.

    ΔΝΤ και Κομισιόν παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν καθόρισε τα πράγματα ως εξής:

    1. Δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου 1 και 2.

    2. Την Κυριακή και Δευτέρα γίνεται εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου της Ελλάδας, αλλά αυτό θα δοθεί στη χώρα μας εφόσον ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο έχουν υπογράψει ήδη Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

    3. Στις 12 και 13 Ιουλίου η Κομισιόν θα αποφασίσει για την πρόσθετη συνολική βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 75 δισ. ευρώ μέχρι το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα κινδυνευει επό τους σισιαληστες πολιτικους οπως το 65. Βρεθηκες εσυ βλακα Παπαδοπουλε για να το παιξουν αργοτερα δηθεν σωτηρες.
    Κάθε μέρα καταραμενε παπαδοπουλε εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

    Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;

    Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!

    Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσοχη στα αντιγραφεντα σχολια εκ της ΔΟΛ.ενοχλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξυπνησε επιτέλους ο κοιμισμενος απο τα καθεστωτικα εργολαβομμε ΕΛΛΗΝΑΣ. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΤΟΤΕ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μέρα αυτή η χτεσινή, τι ήταν αυτό το πράγμα;
    Ισοπαλία ήρθανε το γέλιο με το κλάμα.
    ..
    Ονείρατα πληρώσαμε κι αγρύπνιες του Γιωργάκη
    που είδε πως ζητιάνευε με πλαστικό πιατάκι.

    .
    Πως πήραν τα παιχνίδια του, ως και την περπατούρα
    και ξύπνησε μεσάνυχτα μούσκεμα απ’ τα ούρα.
    .
    Το χώνεψε πως δε μπορεί μόνος να κυβερνήσει
    κι απ’ το πρωί συνέταιρους έσπευσε να ζητήσει.
    .
    Συζήτησε, από Σαμαρά μέχρι και τον Κουβέλη
    και πρόσφερε απλόχερα φέτες απ’ το καρβέλι.
    .
    Μαθαίνοντάς τα, ανάποδες πήρε η Μαργαρίτα,
    θέλει χορτάτο το ..παιδί κι ολάκερη την πίτα.
    .
    Κι είπε για άλλη μια φορά: «μα την Αγία Θέκλα
    δεν πρόκειται ο Γιωργάκης μου να χάσει την καρέκλα».
    .
    Και άλλαξε τη γνώμη του για να συγκυβερνήσει
    και του ’πε την κυβέρνηση να ανασχηματίσει.
    .
    Να αλλάξει τον Πεταλωτή ας πούμε με το Δρούτσα
    που’ ναι κι οι δυο εκλεκτικοί κι έχουν τα ίδια γούστα.
    .
    Στο κάθισμα του Πάγκαλου να βάλει Βενιζέλο
    που ’χει κι εκείνος κυβικά και νου μες στο τσερβέλο.
    .
    Να βάλει στα οικονομικά το φίλο Γερουλάνο
    που ’ναι από οικογένεια με γαλλικά και πιάνο.
    .
    Τέτοιο τερτίπι σκέφτηκε, ο χρόνος να κυλήσει
    μπας και το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο να ψηφίσει.
    .
    Τζάμπα λοιπόν απ’ το πρωί παίζανε τα κανάλια
    και οι ρεπόρτερς μάζευαν των βουλευτών τα σάλια.
    .
    Το είχα πει δυο χρόνια πριν κι απόλυτα είχα δίκιο,
    με τα δικά του ελληνικά: «μηδέν εις το πηλήκιο».
    .
    16-6-2011 'Αρης Μπιτσώρης
    http://arisbitsoris.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Λαϊκό Κίνημα"????

    χωρίς τάση για ..
    ... ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ !!!
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    κι ένα ..
    ... ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ???

    http://aboutmylamia.blogspot.com/2011/06/blog-post_7575.html

    είναι σαν ασκέρι σε ομίχλη !!!
    ΟΥΤΕ ο αρχηγός τους ξέρει που τους έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκατοελληνες ακομα και τωρα μακαριζεται τον Παπαδοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποστάτης & αποστάτες είναι όσοι πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ, τις ιδέες & τις αρχές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήμερα, 16-6-2011:
    "Κανένα θέμα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν."

    "Αυτά που λέγονται είναι για εσωτερική πολιτική κατανάλωση κι αποτελούν «σπέκουλα»."

    Αντωνάκηηηη, πες αλεύρι...

    Ο Σαμαρούλης με την παλαιοκομματική του νοοτροπία και πρακτική περνάει το λαό για ηλίθιο!! Πουλάει στους "ιθαγενείς" φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μπας και του φέξει και βγει πρωθυπουργός...
    Άλλωστε το είπε και ορθά-κοφτά στον Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν:
    "Βρε σεις, συναγωνιστές του ΕΛΚ, μην με παρεξηγείτε σε αυτά που λέω περί επαναδιαπραγμέτευσης... (κλπ. μπουρδολογίες)
    Για πρεοκλογικούς λόγους το κάνω, μπας κι αξιωθώ και βγω πρωθυπουργός κι ας είναι και σε διαλυμένη χώρα, ας είναι και με τη δραχμή!"

    Να τα βλέπουν αυτά, τα δεξιά ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Γιώργο αλλαξέτα όλα» Αναγνωρίζετε τι ευθύνες έχετε στον εαυτό σας και στην Πατρίδα με εκείνη την επιλογή σας το 07 ; Είχε φανεί από το 04 ότι δεν έκανα. Είχε μαζέψει τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο για τα κουκιά, αλλά ήταν δυνατό να συνυπάρξουν με το ΠΑΣΟΚ αυτή ; Μα το άλλο το είπε ο Βενιζέλος στην τηλεόραση ένα βράδυ, πριν το 07, ότι σε μια σύσκεψη που είχαν στα κεντρικά εμφανίστηκε με πέντε συμβούλους του. Δεν έπειθε με αυτά που έλεγε και παρόλα αυτά τι σας έπεισε ρε παιδιά και τον ψηφήσατε για πρόεδρο ; Με στεντόρεια φωνή ακούστηκε να του λέτε «Γιώργο αλλαξέτα όλα» Είπε, θα εξεταστούν όλες οι ΜΚΟ, Θα ματώσουμε, θα έκανε εξεταστική για την πώληση του «Γερμανός» και τόσα άλλα. Νοιώθετε ικανοποιημένη για την επιλογή σας ; Εγώ έπαψα να πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ από το 85 τον Σεπτέμβριό. Το 07 ψήφησα Βαγγέλη μήπως και αλλάξει κάτι και επιστρέψω, διότι ήταν πλευρισμένο από κομπιναδόρους, σπεκουλαδόρους, τσανακογλείφτες και από άλλα, ερπετά επί το πλείστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση