GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βundesbank: Δεν αποκλείει και πτώχευση της Ελλάδας, αν δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα...

Από το  badmoney.gr Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γιενς Βάιντμαν δεν αποκλείει και την πτώχευση της Ε...

Από το badmoney.gr

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γιενς Βάιντμαν δεν αποκλείει και την πτώχευση της Ελλάδας σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους του κοινού προγράμματος με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag (Βελτ αμ Ζόνταγκ 12.6.11) ο κ. Βάιντμαν εκτιμά πάντως ότι και αδυναμία πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας...
δεν θα συνιστούσε νομισματική απειλή για το ευρώ. "Το ευρώ και στην περίπτωση αυτή θα παραμείνει σταθερό", λέει.
Η αποτροπή της στάσης πληρωμών "εξαρτάται κυρίως από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού" επισημαίνει ο κ. Βάιντμαν και τονίζει: "Θα υπάρξει εκτενής βοήθεια αλλά υπό αυστηρούς όρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ευρείες και ταχείες ιδιωτικοποιήσεις. Εάν δεν υλοποιηθούν οι αναληφθείσες δεσμεύσεις θα εκλείπει η βάση για περαιτέρω μέσα από το πρόγραμμα βοήθειας".
"Την απόφαση αυτή θα έχει λάβει η Ελλάδα και θα υποστεί σίγουρα τις δραματικές οικονομικές συνέπειες μιας στάσης πληρωμών. Δεν θεωρώ μια τέτοια απόφαση ιδιαίτερα συνετή και θα ήταν σίγουρα μια δύσκολη κατάσταση για τους εταίρους. Αλλά το ευρώ και στην περίπτωση αυτή θα παραμείνει σταθερό", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Bundesbank.
Tαυτόχρονα, υπογραμμίζει την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει το πρόγραμμα αγορά ομολόγων επισφαλών χωρών της Ευρωζώνης. "Πραγματικότητα είναι ότι εδώ και δέκα εβδομάδες δεν αγοράζουμε ομόλογα χωρών που είναι σε κρίση και την απόφαση αυτή τη θεωρώ σωστή", λέει ο κ. Βάιντμαν που συμμετέχει και στο συμβούλιο της ΕΚΤ. Απορρίπτει κάθε σκέψη για υποχρέωση των ιδιωτών πιστωτών να συμμετάσχουν στο κόστος του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα. "Θα χαιρέτιζα μια εθελοντική λύση, διότι και οι πιστωτές έχουν ένα ενδιαφέρον για τη σταθερότητα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες, καθώς ήδη τώρα δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά ομόλογα σε ιδιώτες επενδυτές εκτός Ελλάδας".
Ο πρόεδρος της Bundesbank εκτιμά ότι "εάν η Ελλάδα εφαρμόσει το φιλόδοξο πρόγραμμα εξυγίανσης έτσι όπως έχει συμφωνηθεί με τη διεθνή κοινότητα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους".
Επικαλείται δε το παράδειγμα των βαλτικών χωρών, οι οποίες "παρά τις διαφορές στις λεπτομέρειες - μέσω ενός σκληρού προγράμματος εξυγίανσης επανήλθαν σε επιτυχή πορεία ανάπτυξης". Για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα κατά του προγράμματος προσαρμογής δηλώνει ότι έχει "κατανόηση ότι ο κόσμος σε δύσκολες εποχές δυσφορεί και το δείχνει. Αλλά ένα είναι σίγουρο: το τωρινό πρόγραμμα προσαρμογής είναι αναπότρεπτο, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστικότερη και να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της".

9 σχόλια

  1. Πασοκ

    Να γινει ανασχηματισμος εδω και τωρα!

    Εξω οι πολιτικα γκευ και πορνες!

    Να βγουν αμεσως εντοκα γραμματια ετησια, διετη και τριετη με 4 έως 5% επιτόκιο, αφού αποκλείσει τους τραπεζoaλίτες
    Θα βρει από τους πολίτες αμέσως 20 δις!

    Αυτα ελεγε ο δρ Κουτσουκος πριν λίγο στην Μηλιώνη σε μεγάλη σύναξη πρασινοφρουρών, που δεν θα φύγουν ποτέ από το Πασοκ

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λόγω της 24ωρης απεργίας θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς.

    Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και το Τραμ από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

    Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

    ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=P7LYB3XuwHU&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΚΟΥΤΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ;;;;;;;;;;
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΚΤΗΝΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός τώρα ξέρετε τι προσπαθεί να μας κάνει; ΜΠΟΥ!
    Α ρε ελληνικέ λαέ, είναι να μην ξυπνήσεις! Άμα ξυπνήσεις, τέρμα, δεν σε πιάνει κανείς! Απάνω τους! Θα τα καταφέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ονειρα Αγανακτισμενης νυκτος..
    Ζητω που καηκαμε..
    Πουλαμε ξυπνητηρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν κάποιοι στο παρελθόν κατηγορούνταν εύκολα και στέλνονταν στο πυρ το εξώτερον από την πλειοψηφία των βολεμένων Ελληναράδων τύπου «Πέρα-Βρέχει» και «Δε Βαριέσαι, μωρέ», ως νεο-φιλελεύθεροι (βλέπε Μάνος, Ανδριανόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαπρεπείς οικονομολόγοι, τραπεζίτες κ.ά.), ενώ οι ίδιοι, ζητούσαν απλώς την οικοδόμηση μιας κανονικής και βιώσιμης οικονομίας της αγοράς δυτικού τύπου, που να παράγει κι όχι μόνο να καταναλώνει τα «ξένα» (βλέπε πλάνο Μάρσαλ στον Ψυχρό πόλεμο και αργότερα ΕΟΚικά φράγκα...), ήταν οι μόνοι, που επεσήμαιναν τον κίνδυνο της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

    Μην αυταπατάστε μερικοί, ότι αν σήμερα ήταν (οι …«τσαμπουκάδες» πολιτικοί του παρελθόντος) τύπου Ανδρέα ή «εθνάρχη» Καραμανλή (και ενώ ο κρατισμός και ο κρατικοδίαιτος «καπιταλισμός», που είχαμε, διαπερνούσε όλο το πολιτικό φάσμα- είχαμε την πιο κρατικίστικη Δεξιά, για τους γνωστούς «ελληνικούς» λόγους: να μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι με τα ρουσφέτια και τις προμήθειες…), ότι με την «πυγμή» τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό (αυτό που προσπαθεί να πείσει κι ο Σαμαράς ότι μπορεί να κάνει σήμερα...)!

    Απλά σε εκείνες τις εποχές του διπολικού κόσμου (ψυχρού πολέμου ΕΣΣΔ-ΗΠΑ) και ενώ ήμασταν το ΙΔΙΟ ζήτουλες όπως και τώρα (πάλι δεν παράγαμε τίποτα και μόνο καταναλώναμε) , επιβιώναμε και περνάγαμε καλά για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ο Α. Παπανδρέου ΚΑΙ ο Κ. Καραμανλής (αλλά και γενικά όλο το μεταπολεμικό ελληνικό πολιτικό σύστημα), ήξεραν να παίζουν καλά το χαρτί του εκβιασμού- κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στη Δύση (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΗΠΑ) λέγοντας τους ότι «εάν δεν μας δέχεστε με τα προβλήματα μας, τα χρέη μας και πριν απ' όλα ΕΑΝ ΔΕΝ τσοντάρετε, θα στραφούμε αλλού...υπάρχουν κι αλλού «πορτοκαλιές». Εξού και το παιχνίδι που έκαναν και ο Α. Παπανδρέου και ο Κων. Καραμανλής με αδεσμεύτους του τρίτου κόσμου, Άραβες, Σοβιετικούς κλπ.
    Και η απειλή τους ενίοτε έπιανε τόπο...

    Οι δυτικοί τί κάνανε, μέχρι το 1989??
    Κλείνανε τα μάτια και τσοντάρανε, συντηρώντας το μύθο της «Ισχυρής Ελλάδας» που καταναλώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια (ούτε οι Γερμανοί δεν το κάνανε αυτό!!) και «ώπα-ώπα στα μπουζούκια» , «δε βαριέσαι μωρέ», «οι Βόρειοι ασπροκώληδες νά'ναι καλά, να μας πληρώνουν τα κορόιδα», για να περνάμε καλά εμείς οι εξυπνάκηδες οι Ελληναράδες!!!

    Δυστυχώς σε αυτήν την Μπανανία Ελλάδα ζούμε- των αεριτζήδων, των απατεώνων, του… «δε βαριέσαι» και του… «έχει ο Θεός».

    Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ Καπιταλιστική χώρα!!!
    Ήμασταν και είμαστε μια αεριτζίδικη οικονομία «Τύπου» «οικονομίας της αγοράς», με 70% δημόσιο τομέα, με κρατικοδίαιτους απατεώνες επιχειρηματίες στραμμένους εξολοκλήρου στην εσωτερική αγορά (βλέπε Κράτος), αερολόγους πολιτικάντηδες με κύριο εργαλείο το ρουσφέτι και συντηρούμενοι εξολοκλήρου από τη Δύση εδώ και 60 χρόνια (κι όχι με δικές μας δυνάμεις), μην τυχόν και τους φύγουμε κι αλλάξουμε «στρατόπεδο»!!

    Το παραμύθι όμως τελείωσε, όταν ο διπολικός κόσμος γκρεμίστηκε και πήρε τη θέση του η παγκοσμιοποίηση!
    Τότε πια εξέλειπαν οι λόγοι που μας συντηρούσαν επί 60 χρόνια!!!
    Τώρα πλέον δεν τους είμαστε τόσο σημαντικοί και πρέπει να κολυμπήσουμε μόνοι μας!!!
    Δεν παίζουμε πλέον κανένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στο νέο περιβάλλον, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, που συνορεύαμε με τον «από Βορράν κίνδυνο» (και μην ακούτε τις γελοιότητες εκπομπών, τύπου Χαρδαβέλλα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σημαντικοί…, έχουμε πετρέλαιο… κι άλλες μπούρδες!!!).

    Σήμερα κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας, ΕΑΝ δεν ήμασταν στο Ευρώ!!!
    Θα είχαμε την τύχη της Αργεντινής και άλλων χωρών και δεν θα ακουγόταν τίποτα για μας. Θα τραβούσαμε μόνοι μας το Γολγοθά μας!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    The Party Is Over, Ladies and Gentlemen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση