GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανεπιστημιακά (1)...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΚΑΙ στην παιδεία «επένδυσαν». Πολιτικοί, κυβερνήσεις, λαός και παραπλανημένοι, που δεν το πήραν μυρουδιά πως η ε...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΑΙ στην παιδεία «επένδυσαν». Πολιτικοί, κυβερνήσεις, λαός και παραπλανημένοι, που δεν το πήραν μυρουδιά πως η επιλογή του Κίσιγκερ «χτυπείστε τους έλληνες στην ιστορία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις» δρομολογήθηκε με…επιτυχία. Και στήθηκε το στρεβλό «τριώροφο» με τις κακοτεχνίες, που το’ παμε εκπαίδευση. Με το γυμνάσιο της αποστήθισης, το λύκειο των καταλήψεων και το «ρετιρέ» της αταξίας.
ΔΕΝ προλάβαμε να το σκεφθούμε και ξεσηκώθηκαν. «Δεν περνάνε αλλαγές στην ανώτερη και...
 ανώτατη εκπαίδευση, γουστάρουμε συνέχιση και μιαν απ’ τα ίδια» τσίριξαν και οι…πέτρες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κι εμείς που είδαμε την «αντίσταση» των βολεμένων και τρομάξαμε, τους παραπέμπουμε στο «πανεπιστήμιο».
ΤΑ παρακάτω δεν είναι μομφή για τον/την σημερινό φοιτητή και σπουδαστή. Αυτός/αυτή είναι το «αποτέλεσμα». Το «υποκείμενο» των «υπερκειμένων» της αταξίας σε πρόσωπα και πράγματα. Έτσι ήταν πάντα κι αν κάτι πάει ν’ αλλάξει, με τους βολεμένους ξεσηκώνονται και οι πέτρες. Κι αν το «πορτραίτο» (του) που…φιλοτεχνούμε παρακάτω δεν ανταποκρίνεται στον μέσο φοιτητή (κι αυτό είναι η αλήθεια), να μας συγχωρήσει. Άλλοι φταίνε-το ξέρει και το ξέρουμε.
ΑΠ’ το λύκειο και με τα…εφόδια των αποστηθισμένων σελίδων το «τυραννημένο» παιδί «πέρασε» κι έγινε φοιτητής. Πριν δρασκελίσει το κατώφλι του νέου «σπιτιού» του, τον παρέλαβαν για εγγραφή στην παράταξη. Αφελείς συμφοιτητές του που ξημεροβραδιάζονται στο κυλικείο, είτε ινστρούχτορες σε ρόλο βαθύτερο, κι όλοι μαζί χαμένοι στην αφίσα των βρομισμένων τοίχων. Δεν πρόκειται να ξοδευτεί ο μπαμπάς για να ευπρεπιστεί ο τεράστιος χώρος της «ιδεολογικής» τους έκφρασης. Η δαπάνη θα’ ναι κρατική και η φοιτήτρια θα συνεχίσει στο τραπέζι σταυροπόδι. Για τον «ψαρωμένο», που αύριο θα’ ναι έμπειρος και φτασμένος. Με την άνεση της «μεταφοράς του μεταφερομένου» που κουβαλάει στο τελευταίο έτος την ανακολουθία και ορίζει το επίπεδο σπουδών. Με τον καθηγητή «έντρομο» μη δεν του ανανεώσει την «εμπιστοσύνη» του ο φοιτητής/φοιτήτρια που συμμετέχει στην εκλογή του. Κι έγινε το πανεπιστήμιο χώρος «διακίνησης των (κομματικών) ιδεών», με τα λογής εκλογικά αποτελέσματα και τις επινίκιες κραυγές.
ΥΣΤΕΡΑ του μοίρασαν τα «συγγράμματα». Τα είδε και θυμήθηκε τα «νιάτα» του. Τον αυλόγυρο της «λήξης» που τον ρύπαινε με φύλλα διαλυμένων βιβλίων. Του τα’ χαν μοιράσει δωρεάν. Στην Ελλάδα των «πλουσίων» ελλήνων, έναντι των «κουτόφραγκων» που τα επιστρέφουν ή τα χρεώνονται. Λίγα μέτρα απ’ τη φοιτητική εστία, που δεν θα την ελέγξει μια επιτροπή, αν την παρέλαβε ευπρεπισμένη πριν την αφήσει «αχούρι». (Συνεχίζεται).

8 σχόλια

  1. ΑΣΜΑ ΛΑΙΚΟ


    ( τραγουδιέται όπως το παπόρι απ’ την Περσία )



    Δεξιά μου Δεξιά μου- Δεξιά μου Δεξιά μου
    Δεξιά μου Δεξιά μου αχ και πούσαι αρχόντισσα μου.
    Σύριζα μα μην με λένε Σύριζα να μην με λένε
    Σύριζα να μην με λένε στο Πασόκ όλοι θα κλαίνε.
    Το Πασόκ θα σιχτιρίσω το Πασόκ θα σιχτιρίσω
    το Πασόκ σιχτιρίσω και εσένα θ’ αναστήσω.
    Δεν γουστάρω εξουσία δεν γουστάρω εξουσία
    δεν γουστάρω εξουσία νάχουνε και παρουσία.
    Με γιαούρτια και με τούρτες με γιαούρτια και με τούρτες
    με γιαούρτια και με τούρτες και με μπόλικες μπαρούφες.
    Και με ξύλο όπου λάχει και με ξύλο όπου λάχει
    και με ξύλο όπου λάχει να φωνάζουν όχου κι άχι.
    ( Θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν
    θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν και να σε ξαναψηφίσουν.
    Ε ρε γέλια και μπακούρια ε ρε γέλια και μπακούρια
    ε ρε γέλια και μπακούρια θα τους φάνε τα τσιμπούρια.)
    Αχ και νάρθεις Δεξιά μου αχ και νάρθεις Δεξιά μου
    αχ και νάρθεις Δεξιά μου για ναρθώ στα σύγκαλα μου.
    Μη μιλάς κι εγώ δουλεύω μη μιλάς κι εγώ δουλεύω
    μη μιλάς μα εγώ δουλεύω και για εσένα μεσιτεύω.
    Με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια
    με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια όλα στάχτες πελεκούδια.
    Στρώνουμε χαλί γλυκιά μας στρώνουμε χαλί γλυκιά μας
    στρώνουμε χαλί γλυκιά μας να βολέψεις τα παιδιά μας.
    Έλα κιέμείς θα σου λέμε έλα κιέμείς θα σου λέμε
    έλα κιέμεις θα σου λέμε μπινελίκια και θα κλαίμε.
    Τάχατες πως σε μισούμε τάχατες πως σε μισούμε
    τάχατες πως σε μισούμε μπίζνα μπίζνα σ’ αγαπούμε!!!!.
    Μη μας πάρουνε χαμπάρι μη μας πάρουνε χαμπάρι
    μη μας πάρουνε χαμπάρι και μας γδάρουν το τομάρι…...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον προηγούμενο μήνα ο γιος μου έδωσε στα πλαίσια του ΔΟΑΤΑΠ ένα μάθημα από το βιβλίο, σε μονοτονικό σύστημα, το οποίο διδάχτηκα και εγώ το 1981..... (ο καθηγητής του περιβάλλοντος του πατέρα του νυν πρωθυπουργού.....)

    Έλεος, αλλάξτε τους τεμπέληδες της έφορης κοιλάδας και αν όχι τσακίστε τους...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΕΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Ο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ 9.06 ΑΝΙΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΓΑΜΗΜΕΝΟΣ

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΕΣΙΜΟ
    ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    Περίγελως της ξευτίλας....ΠαSSoΚ.

    Γ. Μιχελάκης για την έπαρση Ραγκούση-Νταλάρα
    να ακυρώσει ΠΔ του Ρέππα!!!
    "Με ποιον να συναινέσουμε ;
    Με τον Ρέππα ή τον Ραγκούση ;"

    Όπως θυμάστε, πολύ πριν τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, είχαμε πει την κυβέρνηση «σκορποχώρι». Και αυτό το επιβεβαίωναν καθημερινά οι ίδιοι οι υπουργοί της,
    καθώς άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος.

    Μετά τον ανασχηματισμό, φαίνεται πως συμβαίνει κάτι ακόμη χειρότερο: Ο ένας γκρεμίζει όσα έχτιζε ο άλλος. Ο επόμενος ανακαλεί όσα έλεγε ο προηγούμενος. Ματαιώνει όσα προωθούσε ο προκάτοχός του.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούσης που ακυρώνει ετσιθελικά και χωρίς καμία συνεννόηση με κανένα όσα συμφώνησε και προωθούσε, ως προς την απελευθέρωση των «ταξί», ο προκάτοχός του κ. Δ. Ρέππας.

    Θυμίζω ότι ο κ. Δ. Ρέππας, ύστερα από διαβούλευση με τον ενδιαφερόμενο κλάδο, είχε στείλει προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ρυθμίζονταν οι όροι απελευθέρωσης των «ταξί».
    Ο σημερινός αρμόδιος υπουργός, ο κ. Γ. Ραγκούσης αρνείται την υπογραφή του και ανατρέπει την πολιτική που εφάρμοζε ο προηγούμενος υπουργός.

    Και ρωτούμε:
    - Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος -υποτίθεται- είχε και την ευθύνη συντονισμού του κυβερνητικού έργου, δεν ήξερε τι κάνει ο Ρέππας ;
    - Υπάρχει κυβερνητική πολιτική ή κάθε Υπουργός πειραματίζεται κατά το δοκούν και κατά περίσταση, εμπαίζοντας τους πάντες ;
    - Υπάρχει κυβερνητική συνέχεια και συνέπεια ;

    Και επειδή, τελικά, γίνεται πολύ λόγος για συναίνεση. Με ποιον η κυβέρνηση ζητά να συναινέσουμε ;
    Με τον κ. Ρέππα ή τον κ. Ραγκούση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της Αστυνομίας αφήνει τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο
    χωρίς ακοή.............



    Αθήνα
    Την ακοή του και στα δύο αυτιά απώλεσε πλήρως
    ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής από τον ίδιο χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου.

    Ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «Δέλτα».

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».

    Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
    »Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

    Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της».

    KAΤΩ H XOYNTA TOY ΠΑSSΟΚ..ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΟ
    ΠΟΥΣΤΗ ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θανάση,
    καλός καί καλώς.
    Τό άσυλο καί οι εκλογές Πρυτάνεων στη συνέχεια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ. Δαμανάκη: Η δικαίωση του Πολυτεχνείου !!!
    ____________________________________________
    230.000 ευρώ ο βασικός μισθός της επιτρόπου Μ.Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης χωρίς τα έσοδα από ακίνητα κτλπ…Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά
    ΚΑΙ ΝΑΙ !!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η…ΗΡΩΪΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 230.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΥΝ 50.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 13.ΟΟΟ ΕΥΡΩ!!!
    ----------------------------------------------
    Η γυναίκα που εκβίασε το πολιτικό σύστημα με το απατηλό δίλημμα “συναίνεση ή δραχμή”, συνεχίζει να παίρνει βουλευτική σύνταξη!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 6, 2011.

    230.000 ευρώ ο βασικός μισθός της επιτρόπου Μ.Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης χωρίς τα έσοδα από ακίνητα κτλπ…Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά..

    ΚΑΙ ΝΑΙ !! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η…ΗΡΩΪΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..
    - ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 230.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΥΝ 50.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 13.ΟΟΟ ΕΥΡΩ!!!
    - ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!!! ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ!!!
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, “ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ- ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΕΣ”…
    Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν 230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι …λαμβάνουν περί τα 7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και 35.000 για “έξοδα στέγασης” – δεύτερο σπίτι στην έδρα της ΕΕ.
    Η (αριστερή) κα Δαμανάκη όμως, δεν αρκείται στα ανωτέρω. Λαμβάνει επίσης 3.391 (καθαρά) μηνιαίως ως.βουλευτική της σύνταξη, και ακόμη 5.166 (καθαρά) κάθε 3 μήνες από τον ΟΤΕ!!!! Σύνολο, δηλαδή, πάνω από 280.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ) καθαρά ετησίως!!!

    Και βέβαια δεν υπολογίζουμε τυχόν..έσοδα από τη....θητεία της στην Ηλέκτωρ (Όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής – Άκτωρα), τα ακίνητα σε Κρήτη, Διόνυσο Αττικής κλπ.

    Και ερωτώ:
    1. Στους καιρούς που ζούμε, δε θα ‘πρεπε η «αριστερή» κα Δαμανάκη, να παραιτηθεί τουλάχιστον της βουλευτικής της σύνταξης; Τα λεφτά από τον ΟΤΕ, της τα χαρίζουμε, αφού τώρα θα την πληρώνουν. οι Γερμανοί (αλήθεια, αυτοί το ξέρουν ότι έχουν επίτροπο της ΕΕ στη μισθοδοσία τους;;;)

    2. Πότε λήγει, κα Δαμανάκη, το χρέος του Έλληνα που μοχθεί για να πληρώνονται τα μισθά σας, για τις υπηρεσίες που «προσφέρατε» ως «επαναστάτρια του Πολυτεχνείου». Στεγαστικό να ‘χαμε πάρει για να σας τα χρωστάγαμε από το ’73, θα το ‘χαμε ξοφλήσει σήμερα, εσάς όμως και το γνωστό παρεάκι από λοιπά πολιτικά παράσιτα, συνεχίζουμε να σας πληρώνουμε!!
    Προκαλώ την Κα Δαμανάκη να διαψεύσει τα ανωτέρω, και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

    Έλλην (βαναύσως) φορολογούμενος – ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ
    ΑΛΕΚΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Ο Νεος ΝΟΜΟΣ ΑΕΙ ΤΕΙ...

    Παιδεια: Ποιος να κρινει ποιον ελεγε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη....

    Ο παραλογισμός: Το θέμα είναι αν ο Καθηγητής Α΄ βαθμίδας έχει ο ίδιος τα προσόντα για την θέση του και μετά να κρίνει για τους άλλους, γιατί άλλα συμβαίνουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δηλ. ο Π.Δ. 407 Λέκτορας, να έχει πιο πολλά ουσιαστικά προσόντα από το Καθηγητή Α΄ βαθμίδας!
    Πρέπει να υπάρξει ένα νέο θεσμικό όργανο ή υπηρεσία μέσα στο Υπουργείο Παιδείας όπου θα ελέγχει την νομιμότητα εκλογής καθηγητών, τα πλαστά πτυχία και γενικά κάθε παρανομία!
    Η διάρκεια των σπουδών πρέπει και λόγω της κρίσης να είναι 3ν = 12 έτη ελάχιστα και με δυνατότητα παράτασης και διακοπής για όσους έχουν κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα.
    Αντισταθείτε στην υποβάθμιση και στη νέα επαναφορά της «έδρας του Καθηγητή».

    Αυτα

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα το πρωί υποβλήθηκε μήνυση κατά πρεςς, Καψαμπέλη και Νικολαίδη με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

    Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση