GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

136,3 εκατ. δολάρια χρειάζονται για να σωθούν ζωές στο Κέρας της Αφρικής...

ΓΕΝΕΥΗ, 8 Ιουλίου - Η Ύπατη Αρμοστεία (Υ.Α.) αναζητά πρόσθετη χρηματοδότηση για την ανακούφιση των Σομαλών προσφύγων στις γειτονικές χώρε...

ΓΕΝΕΥΗ, 8 Ιουλίου - Η Ύπατη Αρμοστεία (Υ.Α.) αναζητά πρόσθετη χρηματοδότηση για την ανακούφιση των Σομαλών προσφύγων στις γειτονικές χώρες Κένυα, Αιθιοπία και Τζιμπουτί εν μέσω επιδείνωσης των συνθηκών και του αυξανόμενου εκτοπισμού από τη Σομαλία.
Σε μια επείγουσα έκκληση, που απηύθυνε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η Υ.Α. δήλωσε ότι χρειάζονται 136,3 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών επιβίωσης μέχρι και 90.000 νεοαφιχθέντων στην Αιθιοπία, καθώς και όσων αναμένεται να συνεχίσουν να φθάνουν στο Τζιμπουτί και την Κένυα μέχρι το...
τέλος του έτους.
«Στο Ντόλο Άντο είδα με τα μάτια μου το ασύλληπτο δράμα των Σομαλών που προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος και να βρουν τροφή. Παιδιά πρόσφυγες πεθαίνουν και οι σκελετωμένες μανάδες τους είναι αντιμέτωπες με το δυσβάσταχτο δίλημμα ποιο παιδί να σώσουν πρώτα», είπε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή της νοτιοανατολικής Αιθιοπίας που συνορεύει με τη Σομαλία την Πέμπτη (7 Ιουλίου).
Η Υ.Α. εκτιμά ότι το ένα τέταρτο των 7,5 εκατομμυρίων πληθυσμού της Σομαλίας είτε έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας είτε ζουν εκτός αυτής ως πρόσφυγες. Η ανελέητη βία σε συνδυασμό με την καταστροφική ξηρασία έχουν αναγκάσει πάνω από 135.000 Σομαλούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέχρι στιγμής φέτος. Μόνο το μήνα Ιούνιο, 55.000 άνθρωποι κατέφυγαν στην Κένυα και την Αιθιοπία, τριπλάσιος αριθμός σε σχέση με εκείνους που εγκατέλειψαν τη χώρα το Μάιο. Η εισροή προσφύγων συνεχίζεται αμείωτη και τα ποσοστά υποσιτισμού μεταξύ των νέων αφίξεων είναι τα υψηλότερα εδώ και δεκαετίες.
Οι Σομαλοί πρόσφυγες φθάνουν σε άθλια κατάσταση, αφυδατωμένοι και σοβαρά υποσιτισμένοι, ιδιαίτερα τα παιδιά. Τα ποσοστά υποσιτισμού μεταξύ των νεοαφιχθέντων παιδιών προσφύγων ηλικίας κάτω των πέντε ετών κυμαίνονται από 40 έως 50 τοις εκατό.
Η μαζική εισροή δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις και δοκιμάζει την ικανότητα των αρχών της Κένυας και της Αιθιοπίας αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας για το διαχωρισμό, την καταγραφή και τη στέγαση των νεοαφιχθέντων.
Στη Σομαλία και τις γειτονικές χώρες, η Υ.Α. και οι συνεργάτες της αγωνίζονται να ανταποκριθούν πλήρως και αποτελεσματικά στις ανάγκες προστασίας και αρωγής των περίπου 750.000 Σομαλών προσφύγων και των 1,4 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένων.
Η επείγουσα χρηματοδότηση είναι απαραίτητη για τις υπάρχουσες και συμπληρωματικές ανάγκες της Ύπατης Αρμοστείας για τους Σομαλούς πρόσφυγες προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στο Κέρας της Αφρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:
Καίτη Κεχαγιόγλου, Υπεύθυνη Τομέα Ενημέρωσης, e-mail: HYPERLINK "mailto:kehayioy@unhcr.org" kehayioy@unhcr.org
Ιστοσελίδες: HYPERLINK "http://www.unhcr.gr/"www.unhcr.gr (Ελληνικά)
HYPERLINK "http://www.unhcr.org/" www.unhcr.org (Αγγλικά)
Ακολουθήστε μας:
Facebook, HYPERLINK "http://www.facebook.com/UNHCRGREECE" www.facebook.com/UNHCRGREECE
Youtube, HYPERLINK "http://www.youtube.com/unhcrgreece" www.youtube.com/unhcrgreece
Twitter, HYPERLINK "http://www.twitter.com/unhcrgreece" www.twitter.com/unhcrgreece

3 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ..ΚΑΗΚΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ..10000000 ΕΛΛΗΝΕΣ..TA ΔΑΣΗ Ο ΑΕΡΑΣ Η ΓΗ ΘΑΛΑΣΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΛΟΣ Ο
    ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ.. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ.. 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 850 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ(ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) .. ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2000 (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ 640 ΔΙΣ ΕΥΡΩ..ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 136 ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 100Ε ΔΗΛ ΕΝΑ F15 THΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΟΣΟ Η ΖΩΗ 90.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΗ ΛΑΤΣΗ ΣΑΛΑΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ... ΠΕΔΙΟΝ ΛΑΜΠΡΟΝ ΔΟΞΗΣ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ..ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση