GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 161% του ΑΕΠ θα σκαρφαλώσει το χρέος το 2012...

Από το sofokleous10.gr Η προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο δελτίο Ιουλίου, εκτιμά πως το ελληνικό κρατικό χρέος θα σκα...

Από το sofokleous10.gr

Η προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο δελτίο Ιουλίου, εκτιμά πως το ελληνικό κρατικό χρέος θα σκαρφαλώσει στο 161% του ΑΕΠ το 2012 και θα υποχωρήσει στη συνέχεια, μόνο εφόσον η Ελλάδα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η ΕΚΤ εκτιμά ότι το χρέος θα μειωθεί στο 127% του ΑΕΠ έως το 2020.
Έτσι, θα είναι...
υπεριδπλάσιο από όριο του 60% που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
«Η επίτευξη αυτής της προοπτικής εναπόκειται στη βούληση και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πλήρη εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», σημειώνεται στην έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ, στην τέταρτη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που δημοσιοποίησε την Τετάρτη, προέβλεψε ύφεση 3,8% εφέτος (έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 3%) και επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012.
Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 172% του ΑΕΠ το 2012.
Σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, στην έκθεση του ΔΝΤ υπάχρουν τέσσερα σενάρια:
1) Το πρώτο προβλέπει συμμετοχή ιδιωτών ύψους 33 δισ. ευρώ, με ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με νέα ομόλογα 5ετούς διάρκειας που θα έχουν το ίδιο επιτόκιο με τα παλαιά, ενώ θα χρειαστεί πρόσθετος δανεισμός από την Ευρωζώνης, ύψους 70 δισ. ευρώ έως το 2014
Εφόσον υλοποιθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το χρέος μπορεί να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
2) Το δεύτερο έχει ως βασική παραδοχή μία μικρή συμμετοχή των ιδιωτών και συνεπώς το χρέος θα διαμορφωθεί στο 165% το 2012 (αντί για 172%), καθώς δεν θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση των τραπεζών. Θα απαιτηθεί νέο δάνειο άνω των 70 δισ. ευρώ και το χρέος θα μειωθεί στο 132% το 2020.
3) Το τρίτο σενάριο προβλέπει ότι τα νέα ομόλογα θα έχουν διάρκεια 10 ετών και μικρότερο καυά 1% επιτόκιο σε σχέση με το σημερινό που πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο στους ιδιώτες πιστωτές του. Το χρέος εκτιμάται ότι θα μειωθεί κάτω από το 125% έως το 2020 και θα χρειαστεί νέο δάνειο ύψους 52,7 δισ. ευρώ.
4) Τέλος, σύμφωνα με το τέταρτο σενάριο, τα νέα ομόλογα θα έχουν 3ετή διάρκεια και υψηλότερο επιτόκιο 4% σε σύγκριση με το σημερινό. Το κρατικό χρέος εκτιμάται ότι θα σκαρφαλώσει στο 136% μέχρι το 2020.

6 σχόλια

  1. ΕΥΚΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΚΙΩΡΓΟ...

    ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΠ: Η Ελλάδα που τα καταφέρνει με αξιοπρέπεια...
    Όντως μεγάλη αξιοπρέπεια..!!!!!!!
    ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΒΟΘΡΟΣ.

    Δήλωση ΓΑΠ στην Κω:
    «Αυτή είναι η Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού. Στην Ευρώπη, για μια σίγουρη πορεία. Στην Ελλάδα, σε κάθε γωνιά, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια παραγωγική και δημιουργική χώρα. Η Ελλάδα της αισιοδοξίας, η Ελλάδα που τα καταφέρνει, και τα καταφέρνει με αξιοπρέπεια.»

    Πράγματι τα καταφέρνει με αξιοπρέπεια:
    - αφού έστειλε επιστολή στον Γιούνκερ να βιαστεί να μας σώσει..
    - αφού πήρε σβάρνα τα ξένα ΜΜΕ και λέει ότι είναι δεκτικός σε οτιδήποτε είδους χρεοκοπία.....
    - και αφού παρακάλεσε τον Πούτιν
    να έρθει Ελλάδα να φωτογραφηθούν μαζί....

    Αυτή είναι η αξιοπρέπεια της Ελλάδας του ΓΑΠομαλάκα Διεθνούς
    επιπέδου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ..ΚΑΗΚΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ..10000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΗ ΟΛΟΣ Ο
    ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 850 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ(ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) .. ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2000 (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ 640 ΔΙΣ ΕΥΡΩ..ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αΠΟΛΑΥΣΤΕ....και ΦΡΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
    Δεν ξενερώνουμε ποτέεεε, δεν ξενερώνουμε ποτέ !!

    Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σύμφωνα με την.. εφημερίδα*...

    Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
    Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την αποκατάσταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Ευρωβουλή θέλει να αποκαταστήσει όλους τους συνεργάτες του με τους οποίους κυβέρνησε την χώρα τους τελευταίους 20 μήνες.
    __________________________________
    Να σημειωθεί ότι η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι 300.000 ευρώ *****
    αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία.....
    Στις παροχές περιλαμβάνετται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα.
    Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια.
    Το διαμερισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ που ανήκει στο ελληνικό κράτος βρίσκεται στο καλυτερο σημείο της πόλης και ξεπερνάτα 500 τετραγωνικά μέτρα.
    Τα έξοδα της διαμονής του έλληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανως την αντιπροσωπεία δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους.
    ___________________________________
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποκαθιστά τους συνεργάτες του στις παραμονές πολιτικών εξελίξεων.
    Το 2004, π.χ. μετά την ήττα στις εκλογές από τον Καραμανλή έσπευδε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, τον Σταύρο Λαμπρίνίδη,(τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών) χωρίς ουσιαστική προσφορά στο ΠΑΣΟΚ και πείρα, προκαλώντας την ενόχληση στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ που εξέλαβαν τον διορισμό εκείνο ώς ένδειξη πολιτκού φαβοριτισμού.

    Φαίνεται οτι οι περισσότεροι συνεργάτες του ΓΑΠ αντιπαθούν βαθιά τις εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες προτιμώντας σαφώς τα προνόμια που τους απονέμει ο ηγεμόνας !
    Ελάχιστοι απο τους συνεργάτες του δοκίμασαν να εκλεγούν προτιμώντας είτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε τα εξωκοινοβουλευτικά χαρτοφυλάκια.....

    ΠΑΣΟΚ. Τα λεφτά υπάρχουν £££££££££££££££££££
    ΓΙΑ την ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ μας..!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ!
    _________________________________
    Είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν. «Το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση ήταν δημαγωγικό».

    Δήλωση- σοκ έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο οποίος παραδέχτηκε ότι όταν το κόμμα του ήταν στην....
    αντιπολίτευση «ήταν δημαγωγικό».
    Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε, «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν».
    Στη συνέχεια δε λέει ότι «την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80», ενώ προσθέτει ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.

    - Ολα τα στραβά και τις ψευτιές τα παραδέχτηκε.Πρόκειται να αλάξει τίποτα; Εχει κανείς ττη μαγκιά να πεί .."ναι εξαπατήσαμε και εξαπατάμε τον κόσμο κάθε μέρα,γι αυτό δεν αντέχω άλλο και παραιτούμαι".
    Τέτοιες ενεργειες τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς μόνο εκτός Ελλάδος.(πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων)

    ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΔΑ.....ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ +
    ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΤΗ
    ΔΩΑΣΙΛΟΓΕ
    clown Loberto
    ΔΟΚΤΟΡ ΘΑΝΑΤΕ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    KAI ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η 45ΑΡΑ
    ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ
    ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ..ΠΟΛΥ..ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ
    ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ..
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ..ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία Φέκτερ (αυστριακή υπ. Οικονομικών): "Στην Ελλάδα δεν χαρίσαμε χρήματα, τα δανείσαμε"

    Τη διευκρίνιση, πως στην Ελλάδα έχουν δανειστεί και δεν έχουν χαριστεί χρήματα, την οποία ήδη έχει κάνει απέναντι στους αντίθετους ισχυρισμούς και τη δριμεία κριτική των ακροδεξιών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα "Κλάινε Τσάιτουνγκ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση