GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

3 εβδομάδες και δύο 24ωρα έμειναν μέχρι την πιθανή στάση πληρωμών στις ΗΠΑ...

Από το sofokleous10.gr Οι Ρεπουμπλικάνοι, σήμερα, απορρίπτουν το σχέδιο του προέδρου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα να συρρικνωθεί κατά...

Από το sofokleous10.gr
Οι Ρεπουμπλικάνοι, σήμερα, απορρίπτουν το σχέδιο του προέδρου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα να συρρικνωθεί κατά τέσσερις χιλιάδες δισ.δολάρια το ομοσπονδιακό έλλειμμα, υπό 10ετή προθεσμίαν, την ώρα που επίκειται στον Λευκό Οίκο μια σύσκεψη (από την 01.00 ώρα Ελλάδας της Δευτέρας) γιαυτό το ζήτημα, κάτι παραπάνω από τρείς εβδομάδες πριν απο μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου.
Παρόμοια δυσοίωνη προοπτική, τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου, απεύχεται ο υπουργός των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, που...
ζητά "μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας τη διακομματική συναίνεση", για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος και την αύξηση του ομοσπονδιακού δανεισμού.
"Εάν ξεδιπλώσουμε το σενάριο της αμερικανικής χρεοκοπίας, τότε ναί, έχουμε κατά σειράν αυξήσεις των επιτοκίων, συντριπτικά πλήγματα στα διεθνή χρηματιστήρια, αληθώς θλιβερές επιπτώσεις όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία συνολικώς", προϊδέασε σήμερα με δηλώσεις της η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ(Γαλλία).
Οι συσχετισμοί των δυνάμεων 
Η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων, πλειοψηφική στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αρνείται να αυξήσει το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, που έχει συμπληρώσει τα 14.294 δισ.δολάρια, εκ των οποίων τα 1.600 δισ. δολάρια μόνον φέτος, εφόσον δεν μειώνει τις δημόσιες δαπάνες η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα --τουλάχιστον σε ισόποση βάση.
Οι Δημοκρατικοί, πλειοψηφικοί στην Γερουσία, αρνούνται με τη σειρά τους να μειώσουν τις δαπάνες για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ ευνοούν καταργήσεις φορο-απαλλαγών υπερ των πλουσιοτέρων, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι εναντιώνονται...
Σε μια προσπάθεια επιλογής μιας συμβιβαστικής λύσης, η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα τον Απρίλιο πρότεινε μέσα σε 10 έτη από σήμερα το δημόσιο έλλειμμα να έχει περισταλεί κατά τέσσερις χιλιάδες δισ.δολάρια, χάρη σε ένα 'μείγμα' μείωσης κρατικών δαπανών και αύξησης φόρων.
Κάτι τέτοιο απέρριψε δημόσια τις τελευταίες ώρες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ. "Παρά τις καλόπιστες προσπάθειες εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής βάσης για τη διαβούλευση, ο Λευκός Οίκος δε θα αναζητήσει συμφωνία μεγαλύτερης μείωσης του χρέους, χωρίς να αυξήσει τους φόρους. Πιστεύω ότι, την καλύτερη προσέγγιση συνιστά η επικέντρωση σε μέτρα πιό περιορισμένης εμβέλειας".
Δηλαδή, με άλλα λόγια, διατυπώθηκε ο υπαινιγμός για μια μείωση του δημόσιου ελλείμματος κατά 2.400 δισ.δολάρια μέσα σε μια 10ετία, κάτι που αποτελεί την επαναφορά πάνω στο τραπέζι της διαβούλευσης μιας παλαιότερης πρότασης.
"Προτιμάτε, οι Ρεπουμπλικάνοι, να υπερασπιστείτε τα φορολογικά προνόμια των πλουσιότερων, παρά να πολεμήσετε να μειωθεί το έλλειμμα" του δημοσίου, ενίστανται οι Δημοκρατικοί.
Ο Ουΐλιαμ Ντάλει, ο στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα, επέμεινε για περιστολή του δημόσιου ελλείμματος κατά τέσσερις χιλιάδες δισ.δολάρια σε μία 10ετία, μιλώντας εσχάτως με το δίκτυο ABC. "Πρέπει να δείξουμε, σε όλο τον κόσμο, ότι στα δημοσιονομικά μας προβλήματα επιτιθέμεθα καίρια(...)να κατευνάσουμε τα πνεύματα στις διεθνείς χρηματαγορές".

3 σχόλια

  1. Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εδώ και τώρα είναι Εθνική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος περί Αυτοφώρου, και Αυτόφωρο να θεωρείτε κάθε αδίκημα μέχρι και την παρέλευση είκοσι ετών από την τέλεση του.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Κύριε Υπουργέ, κάθε απατεώνας-κλέφτης-δολοφόνος-κακοποιός οτιδήποτε τέλος πάντων σχετικό με αυτά, φοβάται το Αυτόφωρο, αυτό τον καίει, καθώς αν πάει σε Δικάσιμο και να την κοπανήσει μπορεί, και να συνεχίσει την ζωή του κανονικά, και να καθυστερήσει την εκδίκαση για καμιά δεκαριά χρόνια, και με Βούλευμα να απαλλαγεί, και Χάρης να τύχη, άσε που μπορεί να έχει και Μπάρμπα στην Κορώνη, και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο Μπάρμπας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
    Εδώ και τώρα! Στην Ελλάδα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με τις άφρονες επιλογές των πολιτικών μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που δεν κυβέρνησαν να μειωθούν οι μισθοί τους ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, και οι συντάξεις τους στα ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ και να καταργηθούν παντός είδους διευκολύνσεις τους που έχουν οικονομικό βάρος, γιατί και αυτοί που δεν κυβέρνησαν ξέρανε πως το καράβι που λέγετε Ελληνική Οικονομία έμπαζε από παντού αλλά όλοι τους σφύριζαν αδιάφορα.
    Έτσι όλοι τους θέλανε με δανεικά να στηρίξουν την εκλογική τους πελατεία, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις, να εξαγοράσουν ανθρώπους, να χρηματοδοτηθούν άχρηστα έργα και υπηρεσίες αλλά που θα τους επέφεραν ψήφους για να μπορούν από το έδρανο της Βουλής να κοκορεύονται το βουλευτιλίκι τους ή το υπουργιλίκι τους, και το εκλογικό τους ποσοστό!
    Και αυτοί που έδιωξαν στο όνομα της επαναστατικής γυμναστικής από την Ελλάδα την GENERAL MOTORS όταν έστησε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην χώρα μας, και αυτοί που στο όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, με νύχια και με δόντια δεν το κράτησαν, και τόσα άλλα.
    Και ακόμη αυτοί που τάχατες αντιτίθενται σε περικοπές μισθών παντός είδους εργατοϋπαλλήλων, γιατί καθημερινά σε κάθε τους εμφάνιση μέσα και έξω από την Βουλή κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι δεν υποστηρίζουν να μειωθούν δραστικά οι δικοί τους μισθοί και οι συντάξεις τους;
    ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ τους;
    Πολύ καλά το είπε ο γκομενιάρης του ΔΝΤ ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά αλλά δεν το είπε μέχρι τέλους, δηλαδή ότι στα σκατά μας ρίξανε ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!
    Εδώ και τώρα, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ή ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.. ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ.. ΜΑΥΡΟ ΡΕ ΣΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ..ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ..ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση