GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 91 οι νεκροί στη Νορβηγία...

Oι νεκροί ξεπερνούν τους 91 στη Νορβηγία . Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο νησί Ουτόγια ήταν Νορβηγός ντυμένος αστυνομικός, ενώ σύ...

Oι νεκροί ξεπερνούν τους 91 στη Νορβηγία. Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο νησί Ουτόγια ήταν Νορβηγός ντυμένος αστυνομικός, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο άτομο συνδέεται και με την επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, που προκάλεσε χάος στη νορβηγική πρωτεύουσα.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος, ένας ψηλός ξανθός άνδρας, άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο νησί όπου βρίσκεται η κατασκήνωση της νεολαίας των κυβερνώντων Εργατικών, ενώ...
 οι νέοι έτρεχαν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν.
Η αστυνομία ανακρίνει έναν 32χρονο Νορβηγό, τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικο, οποίος, σύμφωνα με τη νορβηγική τηλεόραση, έχει δεσμούς με ακροδεξιές οργανώσεις. Εκρηκτικά που δεν είχαν ανατιναχθεί εντοπίστηκαν στο νησί. Η αστυνομία θεωρεί πως μπορεί να ενεπλάκησαν πολλά άτομα στις επιθέσεις.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του συλληφθέντα και για τις δύο επιθέσεις. Ο υποδιοικητής της αστυνομίας Ρότζερ Αντερσεν πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για χριστιανό φονταμενατολιστή. «Οι μόνες πληροφορίες που έχουμε είναι αυτές που υπάρχουν στις ιστοσελίδες του, σύμφωνα με τις οποίες... είναι χριστιανός φονταμενταλιστής».
«Ποτέ άλλοτε μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει πληγεί η χώρα μας από ένα έγκλημα τέτοιας έκτασης», είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ένα παραδεισένιο νησί μετατράπηκε σε κόλαση», είπε. Απέφυγε να σχολιάσει τα κίνητρα πίσω από τις επιθέσεις, προσθέτοντας: «Σε σύγκριση με άλλες χώρες δεν θα έλεγα ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με ακροδεξιούς εξτρεμιστές στη Νορβηγία. Αλλά είχαμε κάποιες ομάδες, τις έχουμε ακολουθήσει στο παρελθόν και η αστυνομία μας γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιες ακροδεξιές ομάδες», πρόσθεσε. «Ο παράδεισος των παιδικών μου χρόνων μετατράπηκε σε κόλαση» δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός.
Μέλη του στρατού εγκαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία της νορβηγικής πρωτεύουσας και η αστυνομία συνέστησε στους τρομοκρατημένους πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους.
«Είχαμε όλοι συγκεντρωθεί στο κεντρικό κτήριο για να συζητήσουμε αυτό που συνέβη στο Όσλο. Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Στην αρχή νομίζαμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μετά όλοι άρχισαν να τρέχουν», είπε ο 16χρονος Χάνα μιλώντας στη νορβηγική Aftenposten.
«Είδα έναν αστυνομικό να στέκεται εκεί. Θα ήθελα να έρθετε όλοι κοντά μου, είπε. Μετά άρχισε να τρέχει και να πυροβολεί ανθρώπους. Τρέξαμε προς την παραλία και αρχίσαμε να κολυμπάμε», είπε ο Χάνα.
Η βόμβα, που συγκλόνισε την πρωτεύουσα χθες το απόγευμα, έσπασε τα τζάμια του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού και προκάλεσε καταστροφές στα παρακείμενα υπουργεία Οικονομικών και Πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση