GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ιταλικό εστιατόριο ο Στρος-Καν...

Νέα Υόρκη Γεύση ελευθερίας πήρε το βράδυ της Παρασκευής ο Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος...

Νέα Υόρκη
Γεύση ελευθερίας πήρε το βράδυ της Παρασκευής ο Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος, να του επιστραφεί η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά όχι και το διαβατήριό του που είχε κατασχεθεί μετά την σύλληψη του. Έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Αν Σενκλέρ και δύο ακόμη άτομα εμφανίστηκε ευδιάθετος σε ιταλικό εστιατόριο, όπου...
 και δείπνησε.
Ο Στρος-Καν και η σύζυγός του ήταν χαμογελαστοί κατά την έξοδό τους από το εστιατόριο, ενώ τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν να αναβοσβήνουν. Το ζευγάρι δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση των δημοσιογράφων.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και η σύζυγός του αναχώρησαν στις 02:18 (ώρα Ελλάδος) από την προσωρινή κατοικία τους στη συνοικία Τριμπέκα του Μανχάταν για άγνωστο προορισμό.
Ο 62χρονος Γάλλος πολιτικός αρκέστηκε να χαμογελάσει στους πολλούς δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυτελή κατοικία και ζητούσαν την αντίδρασή του στην τροπή που παίρνει η υπόθεση.
Την Παρασκευή ο δικαστής Μάικλ Όμπας ήρε τον κατ΄οίκον περιορισμό που είχε επιβληθεί στον Στρος-Καν, ύστερα από αίτημα των εισαγγελέων που έκριναν ότι η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις είπε επανειλημμένα ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά απ' όσα έχει καταθέσει.
Ο Στρος-Καν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά μόνο εντός του αμερικανικού εδάφους, καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη έχει κρατήσει το διαβατήριό του.
Ο Γάλλος πολιτικός, ωστόσο, μπορεί να αποκτήσει ρόλο ενάγοντα στην περίπτωση που καταρρεύσουν τελικά οι κατηγορίες που τον βαραίνουν για σεξουαλικό έγκλημα.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, στην περίπτωση που αθωωθεί μπορεί και να καταθέσει μήνυση εναντίον αξιωματούχων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και εισαγγελέων.
Ωστόσο, ακόμη και εάν η υπόθεση πάρει τέτοια τροπή, εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να βγει ο Στρος Καν κερδισμένος είναι πολύ λίγες.
Στο μεταξύ, αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της καμαριέρας συνεχίζει να δημιουργεί η τηλεφωνική συνομιλία που είχε η 32χρονη με έναν άνδρα, ο οποίος βρίσκεται σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αριζόνα, σύμφωνα με τους New York Times.
«Μην ανησυχείς, αυτός ο τύπος έχει πολλά χρήματα. Ξέρω τι κάνω» φέρεται να είπε η καμαριέρα στην συνομιλία της με αυτό τον άνδρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή στους κόλπους της αστυνομίας.
Οι New York Times σημειώνουν ακόμη ότι ο δικηγόρος της καμαριέρας δήλωσε πως εκείνη δεν ήξερε ότι ο άνδρας αυτός είναι διακινητής ναρκωτικών.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γουινέας Αλφα Κοντέ δήλωσε ευτυχής που ο Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος, αλλά εξέφρασε  τη λύπη του που η γυναίκα που τον κατηγορεί είναι μια υπήκοος της Γουινέας.
«Είμαστε και οι δύο μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Είμαι ευτυχής γι' αυτόν και ελπίζω ότι τα δεινά του δεν θα του αφήσουν σημάδια» δήλωσε ο πρόεδρος Κοντέ στο περιθώριο της 17ης συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης στο Μαλαμπό της Ισημερινής Γουινέας.
Ο Κοντέ εξέφρασε ωστόσο λύπη για τη συμπατριώτισσά του, την 32χρονη καμαριέρα που κατηγόρησε τον Στρος-Καν ότι προσπάθησε να τη βιάσει στις 14 Μαΐου στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ, ενώ οι κατηγορίες είναι «έτοιμες να καταρρεύσουν», σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.
«Η Γουινέα αγωνίζεται για τα παιδιά της. Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε» τόνισε.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

4 σχόλια

  1. Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΛΛΥΒΑ .
    Τα χρήματα που μας έδιναν για την συντήρηση των μεταναστών και λαθρομεταναστών έλαβαν τέλος .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι και Ρουμάνοι ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ; ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

    ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ.

    Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΚΡΕ ΓΑΛΑΖΙΕ-ΠΡΑΣΙΝΕ ΦΡΟΥΡΕ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ?ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΟΥ.. ΤΕΛΙΚΑ..ΠΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ , ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ..ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛΛΑΛΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση