GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χώρα αυτή, προς το παρόν, δεν ανήκει πλέον στους κατοίκους της...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Ο κος  Βενιζέλος, ο άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας, δεν θα μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα,  ό...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Ο κος  Βενιζέλος, ο άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας, δεν θα μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα,  όταν απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ζήτησε συναίνεση για να μην καταλήξει η χώρα «απολύτως προτεκτοράτο». Είμαστε δηλαδή «σχετικώς προτεκτοράτο» ή «ολίγον προτεκτοράτον». Όπως λέμε «σχετικώς πεθαμένοι» ή «ολίγον πεθαμένοι».
Αφού εδώ και μήνες οι «εταίροι» μας στην ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία με τις ντόπιες οικονομικές και πολιτικές ελίτ μας ταπείνωσαν, μας απαξίωσαν, μας χλεύασαν και μας διαπόμπευσαν σαν λαό, για να...
 κάμψουν το ηθικό μας,  προετοιμάζοντας το έδαφος για την ολοκληρωτική υποταγή μας, τώρα θέλουν τα πάντα, ακόμα και την ψυχή μας.  
«Οι ιδιωτικοποιήσεις, πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση», υπογραμμίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση, όχι του Ελληνικού, αλλά του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. Αναφερόμενο στη γερμανική πολιτική προς την Ελλάδα, το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” κάνει λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», τονίζοντας πως η Γερμανία ζητά από άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτό που δεν θα τολμούσε ποτέ να εφαρμόσει η ίδια στο εσωτερικό της. «Το πακέτο λιτότητας πολλών δισ. ευρώ το οποίο εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις πιέσεις του Βερολίνου», γράφει το περιοδικό για να συνεχίσει: «θα ήταν κόλαση για τους Γερμανούς μια τέτοια λιτότητα ελληνικού τύπου». 
Η Γερμανία, η χώρα που αποφασίζει για το μέλλον της Ελλάδας και της ΕΕ, έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν έχει ιστορική μνήμη. Ολοι οι ιστορικοί συμφωνούν πως οι ταπεινωτικοί όροι της Συνθήκης των Βερσαλλιών ήταν εκείνοι που έφεραν τον Χίτλερ στην Εξουσία και γι αυτόν ακριβώς το λόγο μετά τον  Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Σύμμαχοι ήταν πιο επιεικείς, σε σημείο μάλιστα τη δεκαετία του 50 να χαρίσουν στη Γερμανία το 50% των οφειλών της.
Παρά τις εμπειρίες αυτές, τι κάνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα; Το Μεσοπρόθεσμο (εγώ θα το ονόμαζα «Συνθήκη του Βερολίνου» για την παραχώρηση της χώρας μας στις διαθέσεις του γερμανικού ιμπεριαλισμού) είναι κάτι ακόμα χειρότερο και από τη συνθήκη επανένωσης της Γερμανίας. Το λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, παρόμοιο με εκείνο που «αξιοποίησε» την Δημόσια Περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας (Die Treuhand - η οποία ξεπούλησε μέχρι και αντί ενός γερμανικού μάρκου επιχειρήσεις σε δυτικογερμανούς επιχειρηματίες) θα ξεπουλήσει όπως-όπως την ελληνική δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής. Και ενώ στην Ανατολική Γερμανία, λόγω του ισχυρού οικολογικού κινήματος  σεβάστηκαν τουλάχιστον το περιβάλλον, εδώ θα ξεπουλήσουν ακτές και δάση για τουριστικούς λόγους, δίχως κανένα χωροταξικό σχεδιασμό, με μοναδικό κριτήριο το ζεστό και άμεσο χρήμα. Σε λίγους μήνες θα έχουμε μια εισβολή δήθεν «ειδικών» από τη Γερμανία, οι οποίοι με παχυλούς μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που θα τους πληρώνουμε εμείς, «θα μας οργανώσουν». Το είπε ήδη ο Σόϊμπλε. Ετυχε το 1989 μέχρι και το  1994 να βρίσκομαι στη Γερμανία και είδα πολλούς γνωστούς μου δυτικογερμανούς (ανέργους δασκάλους και κάθε λογής αποτυχημένους τυχοδιώκτες) να πηγαίνουν στην Ανατολική Γερμανία  με απίστευτους μισθούς ακόμα και για δυτικογερμανικά δεδομένα, για να βοηθήσουν δήθεν στην ανάπτυξη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, στα πιο απίθανα Projects. Το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας.
Οι Γερμανοί, μάστορες των λαθών, όπως απέδειξε η ιστορία τους, θα πέσουν πάλι έξω στους υπολογισμούς τους. Μετά από 21 χρόνια ένωσης των δυο Γερμανιών, διαπιστώνουν πως η πραγματική ένωση δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους δυο ενωμένους λαούς.  Πολλοί Ανατολικογερμανοί νιώθουν ακόμα σαν να είναι υπό εσωτερική κατοχή. Εάν συνεχίσουν την ίδια τακτική, και θα το κάνουν το λάθος, και στη χώρα μας αυτή θα είναι και η ευκαιρία μας, να ξανακερδίσουμε τη χώρα μας, γιατί εμείς δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα αλλά και γιατί έχουμε και μια άλλη ιστορία πίσω μας που δεν διαγράφεται με τίποτα.

9 σχόλια

  1. Οι ανατολικογερμανοί έχουν πολύ καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εμάς τους Έλληνες,οπότε τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξύστε τις μουνότριχές σας ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΑSSOK.
    _____________________________________________
    Amadeu Altafaj Tardio (εκπρ Κομισιόν): "Aποφεύχθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, ωστόσο η λύση είναι προσωρινή και απλά παρατείνεται το αναπόφευκτο".
    _______________________________________________
    "Προς ώρας αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα σήμαινε έκρηξη της ανεργίας, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, προβλήματα ασφάλειας κτλ, ωστόσο πρόκειται για προσωρινή λύση, με την οποία απλώς παρατείνεται το αναπόφευκτο".
    ________________________________________________
    Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στο ηλεκτρονικό μπλογκ του αυστραλιανού δικτύου ABC ο Amadeu Altafaj Tardio, εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικά και νομισματικά ζητήματα

    Ο κ. Altafaj, δηλώνει ότι "ήταν απλώς θέμα ημερών η ψήφιση των νέων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο, διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατή η παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ και την ΕΕ".

    Εντούτοις, διατείνεται ότι "τα μέτρα που λαμβάνονται εκκινούν από το αίσθημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς του Γερμανούς και Φιλανδούς φορολογούμενους, οι οποίοι φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής στήριξης των αδύναμων οικονομικά μελών της ευρωζώνης".

    Προς επίρρωση, καταγράφονται οι απόψεις του Zsolt Darvas, κορυφαίου οικονομολόγου, μέλους του Bruegel, δεξαμενής σκέψης στις Βρυξέλλες, ο οποίος βλέπει τρία σενάρια για την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να διολισθαίνει μέχρι να καταλήξει στην χρεοκοπία, ενώ σύμφωνα με το δεύτερο, θα είναι τόσο έντονες οι κοινωνικές αναταραχές εναντίον των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας, που θα πέσει η νυν κυβέρνηση, θα προκηρυχθούν εκλογές, θα έρθει στην εξουσία η αντιπολίτευση, η οποία θα προχωρήσει σε άμεση παύση αποπληρωμής του χρέους και σε αναδιάρθρωση".

    Σύμφωνα με το τρίτο σενάριο, το οποίο ονομάζει "ενός είδους πλήρους κοινωνικοποίησης του ελληνικού χρέους", "οι ευρωπαίοι εταίροι θα αναγκαστούν να δανείσουν την Ελλάδα με χρόνο αποπληρωμής την εικοσαετία με χαμηλά επιτόκια, σε αντίθεση με τον παραλογισμό που ίσχυε ως τώρα να δανείζεται η Ελλάδα"

    Καταλήγει με τη διαπίστωση ότι "η ΕΕ προχωρούσε μπροστά μόνο όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με κάποια κρίση και η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν το καμπανάκι".

    Στην εκπομπή Lateline Business του δικτύου ABC o νομπελίστας καθηγητής οικονομικών Robert Eagle, διατείνεται ότι "οι Ευρωπαίοι απέτυχαν παταγωδώς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση της ελληνικής οικονομίας [...] μπορεί να σημάνει και κατάρρευση της ευρωζώνης, αν εγκαταλειφθούν μόνοι τους οι Έλληνες να καλύψουν το τεράστιο χρέος μόνο μέσω περικοπών μισθών και συντάξεων, επιβολής βαρύτατων φόρων και μειώσεων δημόσιων δαπανών".

    Αυτό που χρειάζεται είναι "η σύσταση ενός ευρωπαϊκού ταμείου υποστηρικτικού των αδύναμων οικονομικά περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης καθώς και εμβάθυνση των σχέσεων σε επίπεδο οικονομίας και φορολόγησης, ώστε στο μέλλον να αντιμετωπίζονται έγκαιρα παρόμοια προβλήματα, πριν μετατραπούν σε κρίση για την ΕΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ψήφιση του νέου πακέτου περικοπών δόθηκε προσωρινή μόνο λύση στην κρίση χρέους που μαστίζει την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το σύνολο των δημοσιευμάτων των αυστραλιανών μέσων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι "η Ελλάδα νομίζει ότι αντιμετωπίζει την κρίση χρέους, ενώ το τρίο, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΕΕ, συνεχίζουν να τη χρηματοδοτούν για να αποφύγουν το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης". Στην πραγματικότητα όμως "απλώς βυθίζουν όλο και περισσότερο τη χώρα στα χρέη, αν και με μικρότερα επιτόκια, επιβραδύνοντας το αναπόφευκτο". H παρεχόμενη οικονομική βοήθεια "δε βοηθά στο ελάχιστο, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία ούτε λύνει το πρόβλημα".

    Μάλιστα, κύριο άρθρο της εφημερίδας The Sydney Morning Herald αναφέρει ότι "οι Έλληνες διαδηλωτές έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα λιτότητας, καθώς εκείνοι, ως νομοταγείς φορολογούμενοι πολίτες, θα επωμιστούν την αποπληρωμή ενός χρέους που προέκυψε από επιτήδειους, οι οποίοι και αυτή τη φορά θα αποφύγουν οποιαδήποτε επιβάρυνση, γνωρίζοντας τον τρόπο να ξεγελούν το σύστημα και να αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν". Ο αρθρογράφος επικαλείται απόψεις αναλυτών και επιστημόνων ότι "είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία για την Ελλάδα όπως και η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στην δραχμή, πραγματικότητα για την οποία προετοιμάζονται οι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος ευρωπαϊκές τράπεζες όπως και η ΕΚΤ".

    Σε άρθρο δε της εφημερίδας The Age τονίζεται ότι "παρά το θέατρο ανάμεσα σε Έλληνες διαμαρτυρόμενους και αστυνομία, τα δακρυγόνα, τις φωνές που προειδοποιούσαν ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση, στην πραγματικότητα δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από την ψήφιση των μέτρων, οι διαδηλώσεις δεν έλαβαν την έκταση των αντίστοιχων στην Αίγυπτο, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δε συμμετείχαν στις διαδηλώσεις όντας απασχολημένοι να κερδοσκοπούν από την παραοικονομία ή απλώς επειδή είναι αργόσχολοι ή συνταξιούχοι" !!!!!!!!!!!
    ________________________________________________
    Αναφέρεται, επίσης, ότι "υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες δέχονταν να πληρώνουν μισθούς υπαλλήλων, οι οποίοι είναι ελάχιστα παραγωγικοί, ενώ η ευρύτερη επικρατούσα νοοτροπία είναι αυτή της αποφυγής με κάθε τρόπο να πληρώνουν φόρους"........
    ______________________________________________
    ANTE ΓΑΜΗΘΕΙΤΑ ΕΚΤΟΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ
    ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ...ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΚΡΕ ΓΑΛΑΖΙΕ-ΠΡΑΣΙΝΕ ΦΡΟΥΡΕ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ?ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΟΥ.. ΤΕΛΙΚΑ..ΠΟΣΟ ΗΛΗΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ , ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ..ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛΛΑΛΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΚΡΕ ..ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ
    ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΙΑΣ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ
    ΒΟΛΕΨΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ..

    Επεισοδιακή "υποδοχή" στον υφυπουργό Εργασίας
    Αν και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ περίμεναν τον υπουργό, τελικά εμφανίστηκε ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος.
    Κάποιοι θέλησαν να πλησιάσουν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα με αποτέλεσμα να μπει στη μέση η αστυνομία και να υπάρξει ένταση για μερικά λεπτά.
    Τελικά οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι ο υφυπουργός θα συναντηθεί με αντιπροσωπία τους και έτσι τα πνεύματα γρήγορα ημρέμησαν.

    Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν για θερμή υποδοχή
    “ Εμείς περπατάμε με το κεφάλι ψηλά.

    Αυτοί που πρέπει να κρυφτούν είναι η χούντα
    ____________________________________________
    που έπνιξε στα χημικά και την τρομοκρατία τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα,
    ___________________________________________
    είναι η κυβέρνηση του Παπανδρέου,
    το υπουργείο Άμυνας, ο χωριανός μας!!! υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος
    _____________________________________________
    και όλοι οι ‘‘εξ Αχαΐας ορμώμενοι’’ βουλευτές και Υπουργοί!!! που ψήφισαν στο μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό νόμο το κλείσιμο των ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)...”
    _____________________________________________
    έγραφε η ανακοίνωση-πρόσκληση για συγκέντρωση στο ΠΟΡΤΟ ΡΙΟ όπου θα πήγαινε ο υπουργός.

    Δείτε το βίντεο από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aύριο θα μας πουν ότι και για τη μη συναίνεση της ΝΔ, ΦΤΑΙΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φεβρουάριος 2009.Ο Γ.Παπανδρέου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,στην αντιπολίτευση τότε, κατεβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να συναντηθεί με αγρότες που έχουν έρθει από την Κρήτη και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα του κλάδου τους,ενώ τα ΜΑΤ τους υποδέχονται με χημικά και δακρυγόνα...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Τότε ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε:
    "πέσανε τα δακρυγόνα,τυχαίο ή όχι...πάντως δεν.....είναι μια δημοκρατική χώρα που αντιμετωπίζει κοινωνικά προβλήματα με δακρυγόνα και με ΜΑΤ".
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Δυόμισι χρόνια μετά και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, για πες μας ρε Γιώργο τελικά τι από τα δύο συμβαίνει;
    Ή το ΠΑΣΟΚ με σένα αρχηγό κατάφερε να εκδημοκρατίσει τα δακρυγόνα και τα ΜΑΤ
    ή (που δεν μου πάει καν το μυαλό..... !!!!)

    Δεν ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    Οχι δεν θα δωσουμε χρυσο να μας δωσετε τα 757 δις ή πιο σωστα τα 1,3 τρις που μας χρωσταει η Γερμνια ειπε ο δρ Κουτσουκος στο ZDF

    Αφηστε τα περι φτωχης χωρας και τεμπεληδων κατοικων ειπε ο δωκτορας του λαου!

    Η υποτελεια τελειωσε
    Ζητηστε τα 757 δις εστω και μονοι σας απο την γερμανια με υπομνηματα στο ΣΔΟΕ στην εισαγγελια στο Υπουργειο Εξωτερικων στην Δικαιοσυνη!

    Τανια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να χαρούμε και εμείς λιγάκι.Να τους βλέπουμε εισερχόμενους στο Υπουργείο σαν απλά υπαλληλάκια,να χτυπάνε κάρτα και να εργάζονται σκληρά υπό το αυστηρό βλέμμα του επιτηρητή.
    Γιατί άλλο πράγμα να εκτελείς εντολές εξ αποστάσεως και άλλο σε απόσταση αναπνοής πάνω από το κεφάλι σου.
    Αλλά η απορία μου μένει.
    Αυτοί οι επιβλέποντες,δεν είδαν πόσα κονδύλια διατίθενται εις χρήσιν και κατάχρησιν των αρχηγών των ιθαγενών,να τους βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι,ή ακριβώς επειδή δεν μπορούν έχουν αυτό το ειρωνικό και κοροιδευτικό ύφος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση