GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη www. nasos tsaganelis.gr Δίνει την ευχέρεια να πηγαίνουν πίσω χρέη -για συγκεκριμένο διάστημα- αλλά να ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη

Δίνει την ευχέρεια να πηγαίνουν πίσω χρέη
-για συγκεκριμένο διάστημα-
αλλά να πληρώνονται κανονικά οι υπόλοιπες υποχρεώσεις

Η «επιλεκτική χρεοκοπία» δεν είναι πτώχευση.
Είναι ο τεχνικός μηχανισμός που επιτρέπει, στη χώρα που τίθεται με αυτό το καθεστώς, να πάει πίσω (όμως, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) κάποιες άμεσες υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές. Με την προϋπόθεση να συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της για τα επόμενα χρόνια. Στην περίπτωση της Ελλάδας προηγείται η συμφωνία με τους πιστωτές. Αλλά θα πρέπει, απαραιτήτως, να συμφωνήσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είναι ο τροφοδότης ρευστότητας της χώρας.
Παράγοντες της αγοράς και οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» αποτελεί απλώς τεχνικό ζήτημα. Δεν είναι χρεοκοπία σε καμία περίπτωση και δεν...
 έχει τις συνέπειες μιας πτώχευσης.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΚΤ συνεχίζει να διατηρεί την αυστηρή θέση της, ότι σε περίπτωση «επιλεκτικής χρεοκοπίας» για την Ελλάδα δεν θα παρέχει ρευστότητα στις εγχώριες τράπεζες με την εγγύηση ομόλογων. Εφόσον η απόφασή της αυτή δεν αλλάξει τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
1. Η «επιλεκτική χρεοκοπία» να είναι μικρής διάρκειας. Στην περίπτωση που η Ελλάδα τοποθετηθεί για μικρό χρονικό διάστημα σε αυτήν την κατάσταση (παράδειγμα, για έναν ή δύο μήνες), τότε η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών δεν θα πληγεί σημαντικά και κατ’ επέκταση δεν θα υπάρξουν και σημαντικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.
Παράδειγμα «επιλεκτικής χρεοκοπίας» που δεν «πόνεσε» πολύ είναι αυτό της Ουρουγουάης, που βρέθηκε σε τέτοιο καθεστώς μόλις για 17 ημέρες. Ωστόσο, το δημόσιο χρέος της Ουρουγουάης ήταν πολύ μικρότερο από αυτό της Ελλάδας και δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα η μία περίπτωση με την άλλη.
2. Η «επιλεκτική χρεοκοπία» να διαρκέσει αρκετά. Δηλαδή, να υπάρξει μία μαζική αθέτηση υποχρεώσεων για δύο χρόνια (2012 - 2013 ή 2013 - 2014). Στην περίπτωση αυτή είναι δεδομένο ότι το κόστος των τραπεζών λόγω της ανεπαρκούς ρευστότητας θα μετακυληθεί στην πραγματική οικονομία. Θα υπάρχουν προβλήματα με τις εισαγωγές της Ελλάδας (δεν θα είναι αρκετές ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες για πετρέλαιο, αγαθά κ. λπ.). Η αγορά θα «στεγνώσει» από κεφάλαια, επιχειρήσεις θα κλείσουν, θέσεις εργασίας θα χαθούν, ενώ η ανάκαμψη της Ελλάδας θα εξαρτάται από δύο παράγοντες. Πρώτον, από τα έσοδα του κράτους, που όμως θα είναι πολύ χαμηλά. Δεύτερον, από τη χρηματοδοτική στήριξη που θα παράσχουν για το διάστημα αυτό οι χώρες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα.
Πάντως, κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι από τη στιγμή που το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας το οποίο σχεδιάζει η Ευρωζώνη οδηγήσει τη χώρα σε «επιλεκτική χρεοκοπία», είναι σχεδόν βέβαιο ότι η οικονομική βοήθεια θα είναι τέτοια που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Βέβαια, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη περιλαμβάνει την οπισθοχώρηση της ΕΚΤ από τη σκληρή στάση που διατηρεί αυτήν την περίοδο στο ζήτημα των εγγυήσεων. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η Φρανκφούρτη «χρησιμοποιεί» τη θέση της στη χρονική αυτή συγκυρία, ώστε να πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν πιο δραστικές αποφάσεις για την Ελλάδα.
Στο τέλος, όμως, δεν θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν συμπαρασύροντας πιθανότατα και άλλες ευρωπαϊκές, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές. Τελικά θα τους παράσχει ρευστότητα ακόμα και αν η χώρα βρεθεί σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Αυτό, βέβαια, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.



«ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»…
Επικίνδυνο εγχείρημα.
Τεχνικά για τους οίκους, ο όρος σημαίνει ότι ο οφειλέτης δεν μπορεί να εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η Standard & Poors αξιολογεί μια χώρα σε «επιλεκτική χρεοκοπία» όταν θεωρεί ότι επιλέγει να μην αποπληρώσει μια συγκεκριμένη έκδοση, ή κατηγορία υποχρεώσεων, συνεχίζοντας όμως να πληρώνει τις υποχρεώσεις σε άλλες εκδόσεις ή υποχρεώσεις εγκαίρως.
Το ζητούμενο είναι αν στην Ευρώπη θεωρούν ότι οποιαδήποτε λύση δώσουν για την Ελλάδα, θα δεχτούν την υποβάθμιση σε «επιλεκτική χρεοκοπία» από τους οίκους, που θα σημαίνει μόνο τεχνικά ότι βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμών. Όμως η ΕΚΤ θα πρέπει να αλλάξει τον κανονισμό να δέχεται ελληνικά ομόλογα. Αν δεν τον αλλάξει όλα τα ελληνικά ομόλογα που έχουν καταθέσει ως ενέχυρο οι ελληνικές (και όχι μόνο) τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα καταρρέουν. Επίσης θα καταπέσουν οι εγγυήσεις του ελληνικού κράτους. Τουλάχιστον όσο διαρκεί η κατηγοριοποίηση «επιλεκτική χρεοκοπία». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι τράπεζες δεν θα έχουν χρήματα και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ΤΧΣ (ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας) από την Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Το ΔΝΤ που συνεισφέρει στο πρόγραμμα δεν έχει αποκαλύψει πως θα ενεργήσει. Αν δεν βρεθεί λύση και η χώρα μπει σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας» ίσως δεν απελευθερώσει ή απειλήσει πως δεν θα απελευθερώσει τις επόμενες δόσεις.
  • Αν η χώρα επιλέξει να μην αποπληρώσει για κάποιο διάστημα, σε ποιες εκδόσεις ή δανειστές θα επιλέξει να μην ανταποκριθεί. ? Ελληνικές τράπεζες, ξένες τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία, ιδιώτες, ΕΚΤ ?????
Θεωρητικά το οποιοδήποτε πάγωμα θα διαρκέσει λίγο. Όμως η κατηγοριοποίηση «επιλεκτική χρεοκοπία» για ένα κράτος με ταυτόχρονη υποβάθμιση Πορτογαλίας (προηγούμενη εβδομάδα), Ιρλανδίας (χτες) και επίθεσης σε Ιταλία (2,3 τρις χρέος) και Ισπανία έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Μόνο και μόνο η συζήτηση για το θέμα έχει βυθίσει τα χρηματιστήρια και τις αγορές συναλλάγματος.
Οι κερδοσκόποι έχουν καταλάβει πως οι ευρωπαίοι αδυνατούν να βρουν λύση και βγάζουν εύκολα χρήμα. Είναι σαν να κλέβουν εκκλησία.

Το αναπάντητο ερώτημα είναι : Η «επιλεκτική χρεοκοπία» απλά είναι τεχνικό για να περάσει η Ελλάδα σε ένα μηχανισμό, ή είναι πραγματικό για να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία;

και αν είναι τεχνικό και μόνο, πως θα εκλάβουν οι αγορές αν οι ηγέτες της ΕΕ ανταποκριθούν με την ίδια κακοφωνία και καθυστέρηση; Ίσως θεωρήσουν πως η «επιλεκτική χρεοκοπία» θα γίνει κανονική χρεοκοπία

15 σχόλια

  1. Μας κοροϊδεύουν κανονικά και παίζουνε με τις λέξεις, ξεζουμίσανε τον κόσμο ενάμιση χρόνο τώρα μας φλομώσανε στα παραμύθια διέλυσαν την ότι είχε απομείνει για να μας πούνε τι; ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή άλλα 100 χρόνια για να περάσει η κρίση;

    Όσο το γρηγορότερο ξεκουμπιστούνε τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα δεν μας αξίζει αυτή η τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
    Να επιβραβεύετε μεταξύ των Δούλεψε να φας, και Κλέψε νάχεις , ο δεύτερος…..

    Πόσοι από τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης την έχουνε με τον ιδρώτα του προσώπου τους ;

    Με τίμια μέσα ; Τα χρήματα που έδωσαν και την αγόρασαν ήταν ΚΑΘΑΡΑ ;

    Από πού και ως που κάποιος ή κάποια που κατέχει κάμποσα στρέμματα μέσα σε ζώνη NATURA, ή ένας άλλος τέσσερα στρέμματα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, δηλαδή και οι δυο μεγαλοϊδιοκτήτες, να μπορούν να χτίσουν ένα σπίτι μέσα σε αυτά, και δεν μπορεί ένας μικροϊδιοκτήτης ενός χωραφιού 200 -300-400-500- …. 2000- 3000 μέτρα και εφ όσον δεν είναι αρχαιολογικός χώρος, δεν είναι δάσος, δεν είναι ρέμα, δεν είναι αιγιαλός κλπ να χτίσει ένα σπίτι με τον όποιο συντελεστή δόμησης, πχ. 35/100, και με ανώτατο όριο δόμησης τα 250 τμ, και όποιο σχεδιαστικό – κατασκευαστικό περιορισμό κρίνει το κράτος, και με την υποχρέωση να έχει και να συντηρεί έναν ορισμένο αριθμό δέντρων μέσα σε αυτό αλλά και είδους, προκειμένου και ο άνθρωπος αυτός να ικανοποιηθεί αλλά και το περιβάλλον να γίνει καλύτερο;
    Φαντάζεστε εκεί που δεν υπάρχει τίποτα σε ένα χωράφι 300 μ. να χτιστεί ένα σπίτι 80-90 τμ. με πέτρα και γύρω του στον υπόλοιπο χώρο 10-15 δέντρα;
    Ή και σε ένα μεγαλύτερο 1000-2000 -3000τμ που θα χτίσει 250 τμ και θα υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να φυτέψει και να συντηρεί 20-30-50- 100…. δέντρα;
    Δεν θα γίνει κόλαση όπως εισηγούνται κάποιοι πληρωμένοι υπηρέτες των εχόντων μεγάλες ιδιοκτησίες αλλά Παράδεισος, και όπου και αν γυρνάς το βλέμμα σου θα βλέπεις μια νοικοκυροσύνη και μια ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εδώ και τώρα είναι Εθνική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος περί Αυτοφώρου, και Αυτόφωρο να θεωρείτε κάθε αδίκημα μέχρι και την παρέλευση είκοσι ετών από την τέλεση του.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Κύριε Υπουργέ, κάθε απατεώνας-κλέφτης-δολοφόνος-κακοποιός οτιδήποτε τέλος πάντων σχετικό με αυτά, φοβάται το Αυτόφωρο, αυτό τον καίει, καθώς αν πάει σε Δικάσιμο και να την κοπανήσει μπορεί, και να συνεχίσει την ζωή του κανονικά, και να καθυστερήσει την εκδίκαση για καμιά δεκαριά χρόνια, και με Βούλευμα να απαλλαγεί, και Χάρης να τύχη, άσε που μπορεί να έχει και Μπάρμπα στην Κορώνη, και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο Μπάρμπας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4,34- εισαι τελειως ασχετος με τα οικονομικα αλλα αν θελεις ετσι να ικανοποιησεις το μενος σου τοτε καλο θα σου κανει. Το οτι εσυ κοιμωσουνα τοσα χρονια και δεν εβλεπες που παει το πραγμα και οτι θα φθαναμε εδω που ημαστε με μαθηματικη ακριβεια εγω δεν σου φταιω τιποτα. Και εγω λεω να ξεκουμπιστουν!! λοιπον και?? μετα θα λεω το ιδιο για τον επομενο οχι στον 1,5 χρονο αλλα απο τον πρωτο μηνα. Γιαυτο σου λεω ατο μην το παιδευεις γιατι δεν ξερεις, εισαι παντελως ασχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ξεχασουμε και τα ελληνικα που ξερουμε.οι τραπεζες εξω γεματες δισ. ειναι και ο κατα τα αλλα σοσια-ληστης
    ψευτοδημοκρατης ,ο αναξιος αναφορας πρωθυπουργος που εξαπατησε το κοσμο με το λεφτα υπαρχουν μπορει να συνεχιζει να κυβερνα με τους διορισμους τουυ καθεστωτος της ψηφοθηριας που ανεπτυξε τοσα χρονια.
    ρε πως καταντησαν ετσι την ελλαδιτσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο mindcup δεν αγανακτά , λέει την αλήθεια .

    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 εξαγόρασε από τους Άγγλους κα Γάλλους τις μεγάλες εταιρείες ΟΤΕ , ΔΕΗ ,ΟΣΕ , ΕΥΔΑΠ , ΗΣΑΠ , ΟΑ και τις έκανε ελληνικές .
    Το 1979 τις παρέδωσε όχι μόνο χωρίς χρέος αλλά και με μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια, στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τα βρήκε έτοιμα , ρήμαξε αυτές τις Ελληνικές εταιρείες και τώρα τις πουλά κοψοχρονιά στα αφεντικά του ,Εβραϊκά , Αμερικανικά και Γερμανικά κεφάλαια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5:33:00 μ.μ. Εσύ που είσαι ο σχετικός,ο ξερόλας ο επιστήμονας και απ΄ότι φαίνεται και προφήτης για πες μας τι έκανες ή τι προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΛΛΥΒΑ .
    Τα χρήματα που μας έδιναν για την συντήρηση των μεταναστών και λαθρομεταναστών έλαβαν τέλος .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι και Ρουμάνοι ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΨΕΜΑ-ΨΕΜΑ ..ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΙ ΤΗ ΝΗΣΣΑΝ !

    Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού στο α' εξάμηνο του 2011 αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο το απίστευτο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας από τον...
    Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

    Σχεδόν κατά 50% διευρύνθηκε η «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσα σε ένα μόλις μήνα: από 3,2 δισ. ευρώ το Μάιο σε 4,53 δισ. τον Ιούνιο! Η απόκλιση αυτή αναδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το γεγονός ότι οι βασικές παραδοχές του προϋπολογισμού που συνέταξε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν πλασματικές.

    Έτσι, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έπληξαν το σύνολο των συνεπών φορολογουμένων από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα, τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα! Καθίζηση σημείωσαν συνολικά στο α' εξάμηνο οι εισπράξεις του Δημοσίου. Στα κρατικά ταμεία, τα καθαρά δημόσια έσοδα που μπήκαν (από φόρους κλπ) ήταν 3,26 δισ. ευρώ λιγότερα από το στόχο.

    Αντιθέτως, οι δαπάνες ξέφυγαν και ξεπέρασαν το στόχο κατά 1,27 δισ. ευρώ. Συνολικά, η «μαύρη τρύπα» που άνοιξε στο εξάμηνο έφτασε έτσι στα 4,53 δισ. ευρώ, έναντι 3,2 δισ. στο πεντάμηνο.

    Την τραγική ανικανότητα του κ. Παπακωνσταντίνου πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες με τα οδυνηρά μέτρα που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.
    Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμη στην κυβέρνηση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο,
    αφού ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, χρεοκοπούν και επισήμως την χώρα, ώστε να δικαιολογήσουν κάποια στιγμή τη στάση πληρωμών, το... "κατεβάζουμε ρολλά" που ήδη έχει πει
    ο ...προκάτοχος του Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και το ότι οσονούπω γυρίζουμε στη δραχμή!!!

    Έτσι ακριβώς δεν έγινε με το ΔΝΤ ; Το αποκήρυσσαν όλοι με πρώτο τον Παπανδρέου, ώσπου μάς έβαλε αιφνιδίως στις δαγκάνες του ΔΝΤ.

    Έτσι και με την χρεοκοπία: Αναθεμάτιζαν τους πάντες που μιλούσαν για χρεοκοπία,
    μέχρι και έναν τορναδόρο
    ________________________
    έστειλαν στον εισαγγελέα
    γιατί τόλμησε να γράψει στο διαδίκτυο ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί..

    Ενώ σήμερα η ίδια η Κυβέρνηση με τα πιο επίσημα χείλη μιλάει για ...επιλεκτική χρεοκοπία !

    Μην αμφιβάλλετε ότι οσονούπω γυρίζουμε στην δραχμή.
    Άλλωστε για κάτι τέτοιο μας προετοίμασε και η Ευρωπαία Επίτροπος κα Δαμανάκη !
    Το ευρώ καταρρέει και επιστρέφουμε στη δραχμή, όσο και αν αυτή τη στιγμή οι ίδιοι άνθρωποι το αποκηρύσσουν !

    ΠΑΣΟΚ: TO.."ΜΕΓΑΛΕΙΟ" της ΑΛΗΤΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.. ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ.. ΜΑΥΡΟ ΡΕ ΣΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ..ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ..ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περί τίνος ομιλεί ο κύριος για προσωπική εργασία ΑΠΑΝΤΩΝ των Ελλήνων υπέρ των Ροτσιλδικών ιδιοκτητών του Ισραήλ?

    http://vimeo.com/22433888

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση