GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποκατάσταση της…ασυδοσίας

Του Θανάση Νικολαΐδη ΔΩΣΑΜΕ τη μισή Κύπρο στους Τούρκους και μας έμεινε η γιορτή. Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα της ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΩΣΑΜΕ τη μισή Κύπρο στους Τούρκους και μας έμεινε η γιορτή. Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα της χούντας και με τον Αττίλα να ορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο βασανισμένο νησί. Τους χρειάζονταν η Κύπρος κι ήταν «προγραμμένη». Με τις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης (1959), που όριζαν τις εγγυήτριες δυνάμεις (Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία) με δικαίωμα να «επέμβουν», αν...
 η Κύπρος κινδυνέψει. Όλες μαζί είτε ξεχωριστά η κάθε μια και η Κύπρος…κινδύνεψε. Με το πραξικόπημα του Σαμψών και των παλικαριών του, με το ψευδεπίγραφο ΕΟΚΑ Β΄ και άσχετο με τα πραγματικά παλικάρια της ΕΟΚΑ. Όλα έτοιμα βάσει του (αμερικανικού) σχεδίου, η «συμμαχική» σιωπή εξασφαλισμένη, οι…απαραίτητες προβοκάτσιες (αγριότητες κατά του τουρκοκυπριακού στοιχείου για να στρώσει το βήμα του ο Αττίλας) και η μισή Κύπρος στους Τούρκους.
ΚΙ εδώ, στην Ελλάδα των συνταγματαρχών και των εμβατηρίων, με τη δημοκρατία στριμωγμένη στους στρατώνες; Επιστράτευση και όπου φύγει-φύγει οι «επαναστάτες». Με τους αντιστασιακούς να βγαίνουν στον ήλιο σαν τα σαλιγκάρια και δίπλα τους κάποιους ψευδεπίγραφους, που όλο πλήθαιναν ξεθάρρευαν και καμάρωναν. Για να πολιτευθεί και η κουτσή Μαρία στην ελεύθερη Ελλάδα «’ξαργυρώνοντας». Με κάποιους-πολλούς πραγματικούς αντιστασιακούς άγνωστους και ταπεινούς να παραμένουν στη σκιά.
ΚΙ ύστερα, άρχισαν γιορτές και πανηγύρια. Συστηματικά και κάθε χρόνο. Στο προεδρικό μέγαρο, στολισμένο και χλιδάτο. Με τον (εκάστοτε) Πρόεδρο οικοδεσπότη, τους καλεσμένους με το ποτήρι (ουίσκι) στο χέρι τις μασέλες ευκίνητες και το χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά. Κυρίες με τα μοντελάκια, πολιτικοί που’ χαν λουφάξει, «αντιστασιακοί» στο ξέφωτο, γιορτές με τούρτες, μεζέδες και ποτά, μέχρι που το κατάλαβαν πως η «αποκατάσταση της δημοκρατίας» κοστίζει και η λιτότητα επιβάλλει άλλους κανόνες της γιορτής.
ΜΕΤΑ 37 χρόνια και με τη δημοκρατία ξεχειλωμένη στα χέρια του κάθε απείθαρχου, ξαναγιορτάζουμε. Λιτά, απέριττα και απλά, χωρίς μπουφέ και χλίδα. Με τον συμβολισμό της ημέρας και τη ματιά στην πρόσφατη ιστορία μας, των ηρωισμών και των αθλιοτήτων. Με τους πολιτικούς και πάλι παρελαύνοντες στο προεδρικό μέγαρο και με «αντιστασιακούς» να (ξανα)πουλάνε μούρη, αλλά χωρίς αναφορές σε «μοντέλα» βασανισθέντων.
ΟΣΟ για την ασυδοσία και μέχρι να γίνει δημοκρατία, «θέλει δουλειά πολλή».

11 σχόλια

  1. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..ΠΩΠΩ ΤΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ? ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είσαι Παπαδόπουλε, να δεις τα μαύρα χάλια. Μας έκαναν οι βουλευτές κουρέλια και πασχάλια. Σε κλείσανε στην φυλακή, και πήραν καλαμάκι. Και πίνουν ανελέητα το αίμα του κοσμάκη. Που είσαι Παπαδόπουλε, ν' ανοίξουμε τι Γυάρο Και όλα αυτά που κλέψανε, πίσω για να τα πάρω. Σε κλείσανε στην φυλακή, και πήραν καλαμάκι. Και πίνουν ανελέητα το αίμα του κοσμάκη. Κατάντησαν την χώρα μας, σκέτο κωλοχανείο. Γιατί μας κυβερνά η γενιά, απ' το πολυτεχνείο. ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20 Ιουλ 2011 12:24:00 μ.μ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΞΑΙΣΙΑ ΘΕΣΗ

    ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΧΙΜΑ@@@@@@@@ΚΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το παρασκύνιο,
    παίχτικαι στόν Ατίλα 2.
    Εκεί έγιναν οι συμφωνίες.
    Ο Ατίλας 1 ήταν μπερδεμένος.
    Τουρκικά φάντομ βύθισαν Τουρκικό
    αντιτορπυλικό,Κύπριοι κατέρυψαν
    Χέρκουλες Ηρακλής με Λοκατζήδες
    (ακόμη χωρίς σύνταξη νεκρού) στο
    αεροδρόμιο.
    Γιατί?
    Διότι τα ανθρώπινα λάθη,είναι
    επιρρεπή στίς συχνότητες-επικοι-
    νωνίες.
    MADE IN USA.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ,ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΕΜΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Καταραμένε Παπαδόπουλε.!
    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί το κάθαρμα ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την ΜΟΜΑ... Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα? σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο.
    Ποιός σου είπε ρε καθίκι ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα? Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί τόσα χιλιόμετρα από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται... Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα? Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα!
    Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα, αλλά διεγραψες τα αγροτικά χρέη του πατερα μου.
    Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους με του Βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε η χωρα.
    Τί κατάφερες άτιμε;
    Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει, έστω και με λίγο πειραγμένα στοιχεία.... Τι όλα θα τα λέμε στις κουφάλες τους Ευρωπαίους! Ειχες ταπεινωσει το δολλαριο επι χρονια. Οι ελληνες δουλευαν το ελληνικο τσιμεντο στην αραβια.
    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις καμμιά περιουσία και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείονα ήταν η στολή σου! Και αντί να την δωρήσεις τρομάρα σου στο Κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους γείτονες μας Τούρκους?;
    Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες πχ στην Πτολεμαΐδα η τα υδροηλεκτρικα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους Φιλίππους με τους Ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο. Χωρια τα σταδια αθλητισμου σε ολη τη χωρα.
    Ρε ζώον ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ γιά πλιάτσικο? Ακους εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής παλιοφασίστα?
    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία και πουτανες.
    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες . Και έβαλαν να σε ρίξει ο Ιωαννίδης - και καλά σου έκανε άθλιε! Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους γιά χάρη των Αράβων!!!!!
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!!!
    Ούστ Φασισταριά ... Εγώ είμαι Δημοκράτης και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και ας ταλαιπωρούμε από τον δυνάστη-υπάλληλο του ΟΑΕΔ όταν πάω γιά το επίδομα ανεργίας και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας Αλβανός...
    Είμαι ....Δημοκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ή ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ, ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ :
    ΔΕΝ ΕΚΤΈΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.... ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ !!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ " ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ" .....
    ΤΡΟΜΕΡΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσχημη επέτειος με θλιβερές μνήμες για όσους έζησαν την περίοδο αυτή.

    Ποτέ ξανά!!! να μην αφησουμε ποτε να συμβεί αυτό έστω και για μια πιθαμη Ελληνικής γης. Ποτέ ξανα να πάρει ο αέρας την σημαία και από τον πιο μικρό βράχο στο Αιγαίο.

    Τώρα αν ο ΓΑΠ θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα παραχωρώντας μερικά στρέμματα γης καλό θα είναι να ψάξει να βρεί μέρος να κρυφτεί γιατί αυτό θα είναι το κύκνειο ασμα του κρεμασμένος από τα αρ.......δια στο σύνταγμα.

    Οι τουρκοι το ξέρουν καλά οτι θα γίνουν τροφή για τα ψάρια στο Αιγαιο απλά οι δοσίλογοι κυβερνήτες μας δεν τους το δίνουν να το καταλάβουν καλά και κατι σκατόμουτρα σαν τον Νταβούτογλου λεονταρίζουν ενώ είναι κότες λυράτες.

    Το ποτήρι έχει ξεχυλλισει με αυτές τις κουφάλες δίπλα μας τρέχει από παντού καλά θα κάνουν να σκάσουν και να μην προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ... ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ...
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ... ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΦΟΡΜΗ... ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ...
    ΜΕ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ... ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ... ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΑΘΩ...
    ΣΕ ΜΑΧΗ ΣΚΟΤΩΘΩ... ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ...
    ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως αλλιώς οι ιδιώτες τραπεζίτες σ΄Αγγλία Ελλάδα και Τουρκία θα ελέγχανε τις αντιδράσεις του κόσμου και των πολιτικών, για την σταθερή πορεία του ρόλου του Ισραήλ στην περιοχή!

    Τέρμα μας φάγανε λάχανο οι Ιδώτες τραπεζίτες της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι 17,30 και ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ μόνον 27 ΕΛΛΗΝΕΣ υπέγραψαν για τον ΕΛΕΓΧΟ του ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρέους από το 1821!
    Τύφλα νάχει το ΧΑΡΚΙΤΙ των Γιαπωνέζων μπροτά στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
    http://www.gopetition.com/peti​tion/43171/signatures.html

    Κι ακόμα δεν υπόγραψες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση