GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συζητήσεις για «επιλεκτική χρεοκοπία»...

Υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας τάχθηκε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και τόνισε πως η χρονική ...

Υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας τάχθηκε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και τόνισε πως η χρονική στιγμή για μια τέτοια κίνηση είναι κρίσιμη. «Το θέμα σήμερα είναι πως θα εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια... Πιστεύω πως αυτό είναι κρίσιμο για αρκετούς λόγους», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βιέννη ο...
 επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. «Οι πιστωτές θα πρέπει να συνεισφέρουν και αυτοί, επεκτείνοντας τις λήξεις (του χρέους)», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, η πολωνική προεδρία της ΕΕ απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες της ευρωζώνης να ολοκληρώσουν «το συντομότερο δυνατόν» ένα δεύτερο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, ενώ απέρριψε την ιδέα ότι η κρίση χρέους μπορεί να επεκταθεί στην Ιταλία.
«Έχουμε σαφώς ανάγκη να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν για να πράξουμε ούτως ώστε αυτό το πρόγραμμα να εκπονηθεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι πριν από τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
«Δεν είναι καλό να μην οριστικοποιηθεί», πρόσθεσε, εκφράζοντας πάντως την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβεί «εγκαίρως».
Ο Πολωνός ΥΠΟΙΚ απέρριψε εξάλλου τους φόβους για μια επέκταση της κρίσης χρέους στη γειτονική Ιταλία, μετά την άνοδο των επιτοκίων των ομολόγων της χώρας σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή.
«Δεν ανησυχώ καθόλου για το ενδεχόμενο μιας διάδοσης της κρίσης στην Ιταλία, η δημοσιονομική κατάσταση της οποίας ελέγχεται πολύ καλά», ανέφερε ο Ροστόφσκι.
FT: Έτοιμοι να αποδεχθούν μια «επιλεκτική χρεοκοπία» οι ευρωπαίοι
Εν τω μεταξύ, σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times υποστηρίζει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι, για πρώτη φορά, να αποδεχθούν ένα νέο σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, το οποίο θα περιλαμβάνει την επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας και τη διαμόρφωση το χρέους της σε ένα βιώσιμο επίπεδο.
Σύμφωνα με τους FT, η νέα στρατηγική θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες και μπορεί να περιλαμβάνει νέες παραχωρήσεις από τους eυρωπαίους ηγέτες για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας, όπως την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στα δάνεια διάσωσης και ένα ευρύ πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων της.
Η νέα στρατηγική, συνεχίζει το δημοσίευμα, σηματοδοτεί την πιθανή εγκατάλειψη του γαλλικού σχεδίου για την αναχρηματοδότηση από τις τράπεζες του ελληνικού κρατικού χρέους.
«Ο βασικός στόχος είναι να μειωθεί το βάρος χρέους της Ελλάδας με δράσεις τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα», δήλωσε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το νέο σχέδιο της ΕΕ είναι ακόμη στα πρώτα στάδια και οι τελικές λεπτομέρειες δεν αναμένονται έως τα τέλη του καλοκαιριού. Οι συντάκτες του δημοσιεύματος σημειώνουν, ωστόσο, ότι στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία πάνω στη νέα στρατηγική, θα σηματοδοτηθεί μία σημαντική στροφή στη μάχη της ΕΕ για να περιορίσει την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, οι συζητήσεις στην ΕΕ επικεντρώνονται σε ένα σχέδιο, το οποίο θα είναι αποδεκτό να προβλέπει την επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης για μία σύντομη χρονική περίοδο. Το σχέδιο αυτό, ωστόσο, δεν θα πρέπει να οδηγεί σε ένα «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή στην πληρωμή των ασφάλιστρων κινδύνου (CDS) από όσους έχουν εκδώσει αυτά τα ασφάλιστρα.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

3 σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ;

    ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ;

    ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτες της Βέροιας, βρήκαν έναν αρκούντως εύγλωτο τρόπο να αναδείξουν την πολιτική εικόνα στην Ημαθία.

    Ο ΒΟΘΡΟΣ, έπεσε στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γικόνογλου....Γιό του πρωην Βουλευτού Μόσχου Γικόνογλου......
    Έλουσαν λοιπόν, κυριολεκτικά, το αυτοκίνητό του στο κέντρο της Βέροιας, με....κοπριές.
    ____________________________________
    Γουρουνίσιες κοπριές απο ότι λένε οι δημοσιογράφοι.
    Έστω και έτσι, με αυτό το απίστευτης βρώμας πυρομαχικό, "χτύπησαν" την πολιτική βρώμικη εικόνα του τόπου.

    σχόλια:
    - ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ!!!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
    ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
    ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ!!
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ,
    ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΡΟΜΑ ΤΩΝ
    ΕΑΥΤΩΝ ΤΟΥΣ !!!!
    ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ;;

    - Μου αρέσει έτσι να τους κυνηγάμε όπου τους βρίσκουμε τους ξεφτιλισμένους.

    - ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΡΙΞΑΝΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ !
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!! !
    ΜΠΡΑΒΟ !! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

    - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΙ !
    ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,
    ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!!

    - ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ !
    ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ ΒΟΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΣΟΥΜΕ ΠΑΤΩΚΟΡΦΑ !!
    ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΡΕΣ....!!!
    ΧΗΜΙΚΑ ΑΥΤΟΙ,
    ΣΚΑΤΑ ΕΜΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι η ΜΑΛΑΚΙΑ βασικό συστατικό
    Δομικό ΥΛΙΚΟ αυτής της ΅κυβέρνησης
    κλόουν και παλιάτσων...συνεχίζεται
    ΔΥΝΑΜΙΚΑ...

    Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ... !!
    (πριτσ...μπόινγκκκκκ..)

    Στροφή 180 μοιρών από τη νέα ηγεσία του υπ. Οικονομικών, που "απειλεί" να καταργήσει όχι μόνο τις αποφάσεις και τα μέτρα των προκατόχων της, αλλά να αλλάξει ακόμα και τις διατάξεις που η ίδια υπέγραψε, πριν στεγνώσει καν το μελάνι με το οποίο γράφτηκαν ο εφαρμοστικός...νόμος και το Μεσοπρόθεσμο.

    Ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου προϊδέαζει τώρα πως ορισμένα μέτρα θα αλλάξουν, πριν καν εφαρμοστούν!

    Όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, «θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα οι συμπατριώτες μας, αν αύριο το πρωί γινόταν απαιτητή, παραδείγματος χάριν, η έκτακτη εισφορά.
    Μέχρι να συμβεί αυτό, μεσολαβούν πολλά, προδιαγεγραμμένα και μη. Υπενθυμίζω, μεταξύ άλλων, την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, το φορολογικό νομοσχέδιο του φθινοπώρου και τον προϋπολογισμό του 2012». ..

    ΓΑΜΑΤΑ...
    ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ
    η εκ γεννετής μαλακία τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση