GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καύσωνας" διαβουλεύσεων για το χρέος της Ελλάδας...

Εντείνονται οι ζυμώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Ευρωζώνη, πριν τη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα και εν μέσω κλίματος απροθυμίας α...

Εντείνονται οι ζυμώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Ευρωζώνη, πριν τη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα και εν μέσω κλίματος απροθυμίας από πλευράς ιδιωτών επενδυτών, για την εξεύρεση κατάλληλου μοντέλουγια την μετακύλιση του ελληνικού χρέους, που δεν θα...
 προκαλούσε πιστωτικό επεισόδιο.
 Σε αυτό το πλαίσιο το βράδυ της Πέμπτης έγινε στο Βερολίνο συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του νέου Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Μπαρουάν. Η ατζέντα ήταν ανοιχτή και περιελάμβανε όλα τα θέματα που απασχολούν την ευρωζώνη, ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Στο επίκεντρο ήταν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
 Σύμφωνα με πληροφορίες τους δύο υπουργούς ανησυχεί το γεγονός ότι σημειώνεται ελάχιστη προθυμία εκ μέρους των ιδιωτών να συμμετάσχουν σε αυτό το νέο πακέτο σωτηρίας.
 Στη Ρώμη δε, ολοκληρώθηκε άλλη μια συνάντηση εκπροσώπων τραπεζών, ασφαλιστικών οργανισμών και  επενδυτών την οποία συγκάλεσε το  Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο, ο επικεφαλής του οποίου Σαρλ Νταλάρα έχει αναλάβει χρέη συντονιστή για το νέο πακέτο διάσωσης. Στη συνάντηση παραβρισκόταν και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Χριστοδούλου.
 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου, «έγινε σε βάθος συζήτηση όλων των προτάσεων για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους σε μια προσπάθεια να βρούμε τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις επιμήκυνσης μέσω roll over του ελληνικού χρέους».
 Ιταλική πηγή ανέφερε ότι οι συζητήσεις εστιάστηκαν κυρίως στο γαλλικό και γερμανικό μοντέλο, που επανέφερε στο τραπέζι η γερμανική πλευρά για ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων, μοντέλο που είχε αρχικά απορριφθεί. Υπάρχει η αίσθηση ότι σχηματίζεται κάποια σύγκλιση απόψεων με την πρόταση να δημιουργηθεί μηχανισμός που θα μπορούσε να αντισταθμίσει τυχόν κήρυξη της Ελλάδας σε επιλεκτική χρεοκοπία, όπως έχει απειλήσει ο οίκος αξιολόγησης Standards & Poors.
 Την ίδια ώρα στη Φραγκφούρτη ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ επανέλαβε την πάγια θέση της Τράπεζάς του ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι υπόθεση των κυβερνήσεων της Αθήνας και των υπολοίπων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και μόνο.
 «Η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών ισοδυναμεί με παιγνίδι με τη φωτιά», που απορρίπτουν ολοκληρωτικά οι θεματοφύλακες της σταθερότητα του ευρώ. «Λέμε όχι σε τυχόν χρεοκοπία, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουν. Τελεία», είπε χαρακτηριστικά.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24482&categories_id=69

7 σχόλια

  1. ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΝΤΕΜΕΚ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ" ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 1.000.000 ΔΡΑΧΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΕ 150 ΕΥΡΩ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΑΤΕ...ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ
    ΛΗΓΜΕΝΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ..ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΤΕ..
    -----------------------------------
    ΓΑΠ: Η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης... το 2008,
    ____________________________________
    γιατί τώρα πάει μια χαρά !!!!!!!!!
    __________________________________
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/06/2008
    Για κλοπή του εισοδήματος λόγω της ακρίβειας με ευθύνη της κυβέρνησης έκανε λόγο χθες ο Γ. Παπανδρέου και πρότεινε μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών. «Η Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται στην πιο ακριβή χώρα της Ε.Ε. Γίνεται κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, ενώ οι λίγοι ευημερούν.
    Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που βάζει σε δοκιμασία την ελληνική οικογένεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια διακοπή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα.

    «Και όλα αυτά, διότι η κυβέρνηση αδρανεί, ανέχεται, κλείνει τα μάτια της σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στην ασυδοσία συγκεκριμένων συμφερόντων. Ανομία και ασυδοσία χαρακτηρίζουν την πολιτική της. Η κυβέρνηση, ούτε τους μηχανισμούς του κράτους ενεργοποιεί, ούτε επιβάλλει χρηστούς κανόνες στην αγορά, όπως και οφείλει. Δεν αρκούν τα παρακάλια στους επιχειρηματίες».

    Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αφορούν:

    * Εφαρμογή του νόμου περί καταπολέμησης μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού. Ετσι, θα σπάσει η φούσκα των εναρμονισμένων και πλασματικά υψηλών τιμών. Οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν από μερικές επιχειρήσεις δείχνουν ότι αυτό το περιθώριο υπάρχει, απλώς δεν θέλει να το αντιληφθεί η κυβέρνηση.

    * Απευθείας μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το κράτος.

    * Ενεργοποίηση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών για το σπάσιμο των ολιγοπωλίων.
    -----------------------------------
    ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ..ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΤΑΠΙΕΤΕ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2009

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ:

    1. ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 54 ΔΙΣ (!!) ΕΥΡΩ (ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ 32 ΔΙΣ ΤΟ 2008).

    2. ΕΛΛΕΙΜΑ 15,4%, ΗΤΟΙ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΩΣ 6%.

    3. ΧΡΕΟΣ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΞΗΣΗ 120 ΔΙΣ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΦΡΩΝ- "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΩΝ" ΚΑΙ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, ναι, κουράστηκαν να διαβουλεύονται, άντε βαρέστε κανόνι εκει πέρα και τυπώστε κωλόχαρτα δραχμές να πληρώνουμε ο ένας τον άλλον με τέτοια μπας και δουλέψει κανείς. Θέλατε και ΟΝΕ λιγούρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ 30, ΑΝΤΕ 40 ΔΙΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ 120!!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΑΣ!!!!

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΑΖΙ... ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ!!!

    Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ!!!

    "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ..."

    ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

    ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΩΝ" ΚΑΙ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ___________________________________
    καλα υπαρχει ανθρωπος ακομα που να ειναι παSSok !!!!

    όπως ο ANEΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΡΕΤΙΝΟΣ στα σχόλια........??

    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ ...ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ
    ακομα ΚΑΙ ΝΕΚΡΗ !!!
    σαν αυτό το ζώοοοοο...


    ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ .
    ΑΡΡΩΣΤΙΑ -ΣΑΠΙΛΑ & ΜΠΟΟΟΟΧΧΧΑΑΑΑ !!
    ____________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε γκάλοπ που θα δημοσιεύσει αύριο ΤΟ ΒΗΜΑ
    το 50% του Ελληνικού λαού επικροτεί το ξύλο στους βουλευτές.
    Σκέψου και το γκάλοπ να γινόταν σε εφημερίδα που να μην ήταν πιο ΠΑΣΟΚ και από το πασοκ !

    Αλλά μόνο με μερικά γιαουρτάκια δεν γίνεται τίποτα.

    Να δω ποιος Ή ποιά ..θα είναι οι πρώτοι Πασοκο"τυχεροί" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση