GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μπουρδέλο...καίγεται!

Από το dimithliop.blogspot.com Αγαπητοί φίλοι, Από σήμερα στο blog θα δημοσιευτεί μια Επισκόπηση της Πολιτικής μας Ιστορίας με τίτλο «...

Από το dimithliop.blogspot.com

Αγαπητοί φίλοι,
Από σήμερα στο blog θα δημοσιευτεί μια Επισκόπηση της Πολιτικής μας Ιστορίας με τίτλο «Το Μπουρδέλο Καίγεται» που γράφει ο γνωστός στο διαδίκτυο «pappas 10 κατά κόσμο Μιχάλης», το κείμενο θα δημοσιευτεί σε πέντε συνέχειες.
Η επισκόπηση αυτή περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων 210 χρόνων χωρίς ωστόσο να εισέρχεται σε λεπτομέρειες των γεγονότων και των συνθηκών που τα προκάλεσαν.
Είναι τόσο καλογραμμένα τα κείμενα, που ενώ κάποιος διαβάζει τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι η ιστορία της πατρίδας μας, θα συλλάβει τον εαυτό του να σπαρταρά από τα γέλια κάτι που προκαλεί ο τρόπος που γράφει ο Μιχάλης, θα τολμούσα να πω ότι...
φέρνει κάτι από Τσιφόρο, ιεροσυλία θα πείτε; Ισως.
Πάντως εγώ εύχομαι να είναι πάντα καλά και να μας προσφέρει κι άλλα τέτοια κείμενα που μας κάνουν να χαμογελάμε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
Πολλά είπα...για πάμε!!!
Κάπου εκεί γύρω στις αρχές του 19ου αιώνα σε μία γωνία της Βαλκανικής, ήταν κάτι τύποι - ραγιάδες τους λέγανε - μέλη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτοί οι τύποι - παρόλλες τις φυλετικές προσμίξεις - θεωρούσαν εαυτούς - και έως ένα σημείο ήταν παρά τις μαλακίες ενός Φλαγενμάγερ - απόγονους μίας Ιστορικής Φυλής που ονομάζονταν Έλληνες.
Αυτοί οι Έλληνες λοιπόν στη Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν χωρισμένοι. Οι μισοί ήταν τακιμιαζμένοι με τους τούρκους κυρίαρχους και οι άλλοι μισοί την ψάχνανε ώστε να βρούνε τρόπο και να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος.
Τέλος πάντων, κάτι Έλληνες που δεν μένανε στην Ελλάδα αλλά στην Ρωσία - άρα δεν ξέρανε τι μαλάκες ήταν αυτοί που μένανε στην Ελλάδα - έφτιαξαν μία εταιρία με φιλικό μετοχικό κεφάλαιο. Αυτή η "Φιλική Εταιρία" λοιπόν έκανε δουλειές με σκοπό την επανάσταση των Ελλήνων εναντία στους τούρκους.
Οι Έλληνες βέβαια που γουστάρανε τους τούρκους γιατί ήταν τακιμιαζμένοι (παππάδες και κοτζαμπάσηδες τους λέγανε) κυκλοφορούσαν κάτι βιβλία ονομαζόμενα "Πατρική Διδασκαλία" που έλεγαν πως η Έλληνες καλά ήταν υπό τουρκική κατοχή. Αυτοί όμως που δεν γουστάρανε τους τούρκους είχαν καλύτερους συγγραφείς κι έτσι εξέδοσαν περισσότερα βιβλία, (Χάρτα της Ελλάδος, Αδελφική Διδασκαλία, Ελληνική Νομαρχία κ.α.) άρα είχαν και επικοινωνιακό πλεονέκτημα.
Οι Παπάδες βέβαια και οι Κοτζαμπάσηδες "δώσανε στεγνά" την πρώτη επαναστατική προσπάθεια ενός Πρίγκιπα που ονομαζόταν Υψιλάντης. Έτσι αντί να καταφέρει να επαναστατήσει τον εκάνανε οι αραπάδες κεμπάμπ. Τους πήρανε γραμμή λοιπόν οι υπόλοιποι τι κουμάσια ήταν και είπαν "έτσι είστε κουφάλες; τώρα θα δείτε"
Επειδή η αποτυχημένη προσπάθεια έγινε στον βορά, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν να πάνε στον Νότο, σ' ένα μέρος που το λέγαν Μωριά ή Πελλοπόνησο. Εκεί οι κοτζαμπάσηδες από τη μία ήταν τακιμιαζμένοι με τους Τουρκαλάδες αλλά από την άλλη γουστάρανε να γίνουν και απόλυτοι κυρίαρχοι χωρίς να έχουν τους τούρκους πάνω απ' το κεφάλι τους. Το πρόβλημα βέβαια ήταν οι Παπάδες αλλά ένας στρατιωτικός τύπος ονόματι Θόδωρος Κολοκοτώνης, τράβηξε την πιστόλα, την κότσαρε στο κεφάλι ενός δεσπότη ονόματι Παλαιών Πατρών Γερμανός, και του είπε "Άγιε δέσποτα... ή ευλογείς την επανάσταση ή σ' ευλογούνε και σε πάνε κι όλας τέσσερις". Ήταν γύρω στις 25 Μαρτίου του 1821....
Τέλος πάντων οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν ενάντια στους Τούρκους - και όχι μόνο... στα μουλοχτά φάγανε και αρκετούς κοτζαμπάσηδες αλλά αυτό δεν το πολυλένε τα βιβλία - και αρχίσανε τους σαματάδες. Τραβήξαν και μία Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο και -σαν καλοί θεατρίνοι - είπαν "Μάγγες, είμαστε κράτος μόνοι μας τώρα". Οι τούρκοι στην Αρχή την είδαν τσαμπουκά και στείλαν έναν Δράμαλη Πασά να καθαρίσει αλλά οι Έλληνες "το' χαν" και με την καθοδήγηση του Θόδωρου τον στριμώξανε τον Δράμαλη στα Δερβενάκια και τον πήγαν πίπα-κώλο-ντραμπουί.
Αφού όμως ξεκώλιασαν τον Δράμαλη κι έτσι όπως κάθονταν σκέφτηκαν "...ωραία.. αφού κερδίσαμε τους τούρκους, και ανακυρήξαμε και κράτος Ελληνικόν τι θα κάνουμε τώρα;" Τραβάνε λοιπόν και άλλη μία Εθνοσυνέλευση στο Άστρος (πάλι αν θυμάμαι καλά) και έτσι ψήφισαν και σύνταγμα και βρήκαν και σημαία. Βέβαια, αφού ανακύρηξαν κράτος με σημαία, έπρεπε να ανακυρήξουν και κυβέρνηση.
Επειδή δεν γινόταν να έχουν 3162 υπουργούς και 12753 πρωθυπουργούς εξέλεξαν λιγότερους. Αυτοί που δεν γίναν υπουργοί ή πρωθυπουργοί τα πήρανε κράνα κι έτσι αρχίσαν να πολεμουν τους άλλους που γίναν υπουργοί. Φυσικά αυτοί που γίναν Υπουργοί συνάψαν και δάνειο για να έχουνε φράγγα να ξεχωρίζουν από αυτούς που δεν γίναν υπουργοί. Κράτος ασφαλές με αναγνωρισμένα σύνορα μπορεί να μην είχαμε... είχαμε όμως χρέη.
Αρχίσαν λοιπόν να πλακώνονται οι Υπουργοποιημένοι με τους στην απ' έξω... Τσιμπάνε και τον Θοδωρή τον Κολοκοτρώνη και του Βάζουνε μέσα, τρώνε άλλον έναν αρχιδάτο ονόματι Οδυσσέα Αντρούτσο και γενικά η κατάσταση είναι μπουρδέλο για πρώτη φορά, ακόμα δεν γίναμε κράτος. Οι τούρκοι βέβαια, ήταν τούρκοι αλλά δεν ήταν ΤΟΣΟ μαλάκες, οπότε την ξανάπεσαν στου Έλληνες από δύο πάντες... με τον Κιουταχή Πασά και τον Ιμπραήμ Πασά.
Ένας Θεός της Ελλάδος (ο οποίος έχει σίγουρα χιούμορ) σαν να έβαλε λίγο μυαλό στους Έλληνες. Οι Τουρκαλάδες είχαν φάει ήδη Μεσολόγγι και Τριπολιτσά και πολιορκούσαν την Ακρόπολη (την οποία υπεράσπιζε ο Καραϊσκάκης μαζί με τον Μακρυγιάννη οπότε πήρε τ' αρχίδια του αντί για την Ακρόπολη ο Κιουταχής... τέλος πάντων) και οι Έλληνες μαζεύτηκαν για άλλη μία Εθνοσυνέλευση στην Τριζοίνα.
Αφού δεν τους είχε πολυμείνει κράτος σκέφτηκαν και είπαν "Δεν εκλέγουμε κανέναν φουκαρά μαλάκα να επωμιστεί και την Ευθύνη του μπουρδέλου, και μετά εμείς την ξαναβλέπουμε την δουλειά;;;..." και εξέλεξαν για κυβερνήτη της Ελλάδος έναν τύπο Ονόματι Ιωάννη Καποδίστρια. Ο Τύπος ήταν μεγάλη πολιτική μούρη και ολίγον φασίστας, χώρια το ότι δεν είχε ιδέα περί του Ελληνικού χάους και νόμιζε ότι του έκαναν τιμή οι πατριώτες του.
Τέλος πάντων, πριν να έρθει από την Ελβετία όπου ιδιώτευε (τους έφτιαξε και το σύνταγμα) και αφού είχε υπηρετήσει ως ένας από τους Υπουργούς εξωτερικών του τσάρου, έπεσε μία πιστολιά στο Ναυαρίνο, ο ΑγγλοΓαλλοΡωσικός στόλος ξεκώλιασε τον ΤουρκοΑιγυπτιακό (οι Έλληνες δεν είχαν συμμετοχή αν και εικάζεται ότι η ντουφεκιά που έφαγε τον βρετανό απεσταλμένο για τις διαπραγματεύσεις ρίχθηκε από την καριοφύλα του Κολοκοτρώνη) και οι Τουρκο Αιγύπτιοι είπαν να την κάνουν σιγά σιγά αλλά όχι γρήγορα.
Το 1828 έρχεται αυτός ο Καποδίστριας στην Ελλάδα. Εκλήθει να διοικήσει ένα χρεωμένο μπουρδέλο του οποίου ο στρατός εδιοικήτο από έναν τύπο ονόματι Φαβιέρος, που δεν ήταν Έλληνας, ενώ οι Ελληνικές στρατιωτικές μονάδες ήταν κάτι τύποι με φουστανέλες που γαμούσαν κι έδερναν - στην κυριολεξία. Α... το κράτος δεν είχε ούτε αναγνωρισμένα σύνορα ή υπόσταση ακόμα.
Τέλος πάντων ο Ανθρωπάκος σήκωσε τα μανίκια και άρχισε, έκοψε νόμισμα, έφτιαξε υπουργεία, ξεκίνησε κάποιες κινήσεις για την παιδεία, έπεισε του Αγγλο-Γαλλό-Ρώσους το 1829 να υπογράψουν στο Λονδίνο το πρωτόκολο ίδρυσης του (υποτελούς μεν στην τουρκία, αυτόνομου δε) Ελληνικού κράτους και να μπουν "εγγυητές". Έτσι το μπουρδέλο εκτός από χρεωμένο έγινε και υποτελές (επί της ουσίας) και σε άλλες (πλην τουρκίας) ξένες δυνάμεις.
Το 1830 το μπουρδέλο έγινε και τελείως ανεξάρτητο από τους τούρκους, καθότι οι Άγγλοι (κυρίως) και οι Γάλλοι και οι Ρώσοι δεν θέλανε να μοιράζονται τα φράγκα του με τους τουρκαλάδες.
Αφού λοιπόν ο Καποδίστριας έκανε σίγουρο ότι το μπουρδέλο είναι ανεξάρτητο, οι τύποι που τον καλέσανε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά θεώρησαν ότι αρκετά κάθησε και ότι παραπήρε αέρα. Τον φάγανε λοιπόν λάχανο κάτι Μαυρομιχαλαίοι και άρχισε πάλι ο χαμός με το ποιός θα διοικήσει. Οι Τρεις προστάτες (Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι) όμως τους το ξέκοψαν και τους είπαν "Μάγκες, σας αγαπάμε σας εκτιμάμε αλλά επειδή είστε ΤΕΛΕΙΩΣ μα ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ δεν σας εμπιστευόμαστε να αυτοδιοικήστε" και τους κουβάλησαν έναν ΒαυαρόΔανό Σιφιλιάρη ονόματι Όθωνα για βασιλιά.
Αυτός ο σιφιλιάρης δεν ήταν και τόσο μαλάκας. Αν και στην αρχή καταδίκασε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σε θάνατο, μετά μετάνοιωσε και τον έκανε σύμβουλο για την Επικράτεια. Επίσης ίδρυσε και Πανεπιστήμιο ενώ ο Βαυαρός υπεύθυνος για την παιδεία που κουβάλησε μαζί του, κάποιος Μάγερ, έβαλε τις βάσεις της παιδείας της Ελλάδος και από τότε δεν έχουν πολυαλάξει. Σταδιακά, αγάπησε τόσο πολύ το βασίλειο του που άμα λάχει φόρεσε και φουστανέλα.
Βέβαια, ένας σύμβουλος του για τα εσωτερκά, ο Αρμεσμπέργκ, ήταν λίγο μουνόπανο και γενικά ο Όθωνας ήταν λίγο φασισταριό. Οι Έλληνες δεν πολυγουστάρανε εξουσίες "Ελέω Θεού" -τα ίδια σκατά είχαν και με τον σουλτάνο - και έτσι στις 3εις Σεπτεμβρίου 1843 έγινε μία επανάσταση προτοστατούντος ενός Αρχιδάτου ονόματι Μακρυγιάννης (ο ίδιος αρχιδάτος που ξεκώλιασε τους τούρκους σε διάφορες μάχες) και ενός άλλου ονόματι Καλέργη. Ο Βαυαρός ψιλοχέστηκε και έτσι παραχώρησε σύνταγμα. Έτσι το μπουρδέλο εκτός από υποτελές και καταχρεωμένο έγινε και συνταγματικό.
Η συνέχεια όταν θα έχω χρόνο. Πάντως βλέπετε ότι η βάση του κράτους μας δεν έχει αλλάξει και πολύ από ιδρύσεως του.

pappas 10 κατά κόσμο Μιχάλης 
Για το γνήσιο της υπογραφής
Ω ΣΥ ΜΙΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΩ ΜΗ ΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ 
ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ Ο,ΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ 
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ 
ΠΡΑΣΙΝΕ ΘΕΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ 
ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.

2 σχόλια

  1. ΓΑΜΑΤΟ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ..ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΟΙΠΟΝ..ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..ΠΩΠΩ ΤΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ? ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ3 Αυγ 2011, 11:51:00 π.μ.

    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΝΑ ΣΒΗΣΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση