GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι ιθαγενείς της «Μπανανίας»...

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη   Όλο αυτό που υποπτευόμασταν εδώ και καιρό το μάθαμε χτες από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του βουλευτή της Κ...

Όλο αυτό που υποπτευόμασταν εδώ και καιρό το μάθαμε χτες από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του βουλευτή της Κρατικής Δούμας και προέδρου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι το Φεβρουάριο του 2010 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Παπανδρέου στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό 25 δις ευρώ χαμηλότοκο δάνειο, ως πρώτη δόση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που της είχε δημιουργήσει η κρίση.
Η απάντηση του Παπανδρέου ήταν «συμβουλές» της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την πράσινη ανάπτυξη και τη οικολογία και βέβαια μια επίσκεψη «για τα μάτια του κόσμου», αφού είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινής γνώμης στο διηνεκές βλέπει με πολύ θετικό μάτι την Ελληνορωσική συνεργασία, σε ενεργειακά και κατ’ επέκταση γεωστρατηγικά θέματα.
Είναι σαφέστατο ότι η...
προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και στο ΔΝΤ, ήταν προδιαγεγραμμένη. Όπως και η αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Οι ιστορικής σημασίας συμφωνίες Καραμανλή με την Ρωσία και την Κίνα, επί Ευρωπαϊκού εδάφους, δηλαδή με χώρα της Ευρωζώνης, για να το κάνουμε πιο κατανοητό, δηλαδή με χώρα που «ανήκει εις την δύσιν», που έλεγαν και οι παλιοί, θα έπρεπε να ανατραπεί με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, προς γνώση και συμμόρφωση των ιθαγενών της Μπανανίας…
Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις μεγάλες φωτιές της Πελοποννήσου το 2007, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 (όταν κάηκε η Αθήνα για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου), το κατασκευασμένο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το σκάνδαλο SIEMENS (το οποίο κατά 90% είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ) και άλλα πολλά, με την προσπάθεια αποσταθεροποίησης και τελικής πτώσης της ούτως ή άλλως ευάλωτης (λόγω των 151 βουλευτών) κυβέρνησης Καραμανλή.
Όπως και να ‘χει η κρίση που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις πλέον, αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνη τροπή. Η ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στην Μόσχα με αίτημα της ρωσικής πλευράς λόγω «μη ύπαρξης αντικειμένου στις ελληνορωσικές σχέσεις» (!) είναι απίστευτη. Θύμισε την αντίστοιχη ακύρωση της επίσκεψη Γκρομίκο, του τότε ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, πριν τις εκλογές του 1989 στην Αθήνα, όταν η τότε κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, έπνεε τα λοίσθια.
Είναι πραγματικά λυπηρό μια χώρα να κυβερνιέται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν απηχούν στο ελάχιστο τη θέληση του λαού που κυβερνούν. Και είναι ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με την συγκεκριμένη ηγεσία, ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο.
Ο «υπερατλαντικός σύμμαχος» δείχνει να βρυχάται… Κατάφερε να ελέγξει τα δύο μεγάλα κόμματα, κομμάτιασε πανεύκολα την Αριστερά και προωθεί τα σχέδια του με μαθηματική ακρίβεια. Τι κι αν ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία (πλην των πολύ βολεμένων) έχει καταλάβει τι γίνεται και προσπαθεί ν’ αντισταθεί…

5 σχόλια

  1. Η Αμερικανικοί Πολιτική στο Μεγαλειότης ότι έκαναν στην Νότιο Αμερική τόσα χρόνια τους έχουν Αρπαξη ότι πολύτιμο είχαν επίσης τώρα το εφαρμόζουν με νέα Έκδοση με δικού τους Άνθρωπο Υπέρ Πατριώτη (once American Always AMERICAN GAP) ο πατέρας και γιος ΠAPATZHανδρέου είναι ο εντολοδόχοι του Σχεδίου και όλα θα οδεύουν προς Αμερικάνικα Συμφέροντα ότι να κάνη ο λαός το πλάνο θα επικράτησή.οι Περισσότερη σ αυτή τη Βουλή τα γνωρίζουν αλά έχουν Βαπτιστή Βουλευτές από την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
    Τελικά οι Περισσότερη στη Βουλή είναι Ανθέλληνες.Ό,τι μας υποσχέθηκαν, ήταν ψέματα έχουμε γίνει ο περίγελος των πάντων.
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχέδια της κυβέρνησης για τα δημοψηφίσματα.

    TA KATOYΡΗΜΕΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΠΕΝΥ ΧΙΛ
    Ή
    ΤΑ ΧΕΣΜΕΝΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΛΑΝ..ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ.
    ____________________________________
    Ραντεβού Παπανδρέου - Βενιζέλου για... κούρεμα.
    Τα νούμερα δεν βγαίνουν, οι άνθρωποι δεν αντέχουν, τα στελέχη έχουν καταρρεύσει, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολιτική ανατροπή
    και η Ευρώπη τηρεί στάση αναμονής.
    Με αυτά τα δεδομένα Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος καλούνται να πάρουν εντός των ερχόμενων ημερών τις οριστικές τους αποφάσεις.

    Το Σαββατοκύριακο που ο υδράργυρος θα χτυπήσει σαράντα και οι εκπτώσεις θα ξεκινούν από πενηντάρια οι δύο πρωταγωνιστές θα βρεθούν για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.
    Το ραντεβού έκλεισε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών, όταν είδε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να συναινέσει σε Σύνοδο Κορυφής αν όλοι οι υπόλοιποι δε δεχθούν τις θέσεις της.
    Ο ίδιος φρόντισε να ρίξει στην ελληνική αγορά τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία, ώστε οτιδήποτε άλλο να φαντάζει ως.… επιτυχία.
    Η πραγματικότητα, όμως, είναι αδήριτη.

    Τα περιθώρια έχουν στενέψει.
    Η κυβέρνηση δεν έχει πολλές επιλογές.
    - Εκλογές τον Σεπτέμβριο, πριν φανεί η αποτυχία της Ελλάδας να φτάσει στους στόχους τους μεσοπρόθεσμου και συμβεί η κοινωνική έκρηξη με φοιτητές και απολυμένους στο δρόμο.
    - Δημοψήφισμα, εκλογικός νόμος και εκλογές Οκτώβριο ή Νοέμβριο, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να ισχυριστεί έναν μικρό έστω κύκλο.
    - Δημοψήφισμα, μοίρασμα του ΕΣΠΑ, εκλογικός νόμος, πώληση των πρώτων φιλέτων και εκλογές την άνοιξη του 2012.

    Το σημείο κλειδί για το ποιο από τα σενάρια θα εφαρμοστεί είναι αν η Ένωση θα επιλέξει το κούρεμα του ελληνικού χρέους ή την ένταξη της Ελλάδας στον μόνιμο μηχανισμό δημοσιονομικής στήριξης. Το ποιο θα επιλέξουν οι ευρωπαίοι είναι στο χέρι μας. Όσα περισσότερα τους δώσουμε σε δημόσιες επιχειρήσεις και αγορές τόσο πιο καλοί θα είναι μαζί μας.
    Εξυπακούεται, βέβαια, ότι δεν πρόκειται να αποφύγουμε και τις εμπράγματες εγγυήσεις, στις οποίες επιμένουν Φινλανδοί και Ολλανδοί.

    Σε κάθε περίπτωση, ΓΑΠ και ΜΠΕΝΙ συμφωνούν ότι το ελληνικό δράμα χρειάζεται ένα γρήγορο τέλος. Πριν ο πρώτος χάσει το πολιτικό απόθεμα που του απομένει και πριν ο δεύτερος καεί ως εναλλακτική λύση.
    Αυτή είναι η προσωπική διάσταση της κρίσης για τους δύο πρωταγωνιστές.
    Την απόφαση θα την πάρουν δυο τους και στη συνέχεια θα την ανακοινώσουν στους υπόλοιπους κορυφαίους και μεσαίους του Κινήματος, ελπίζοντας ότι θα τους ακολουθήσουν σε αυτόν τον δύσκολο πολιτικό γύρο που ξεκινά μετά το καλοκαίρι.

    Οι δύο κορυφαίοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσουν και άλλες «λύσεις».
    - Αδυναμία της Ένωσης να συμφωνήσει και εκλογές ανά πάσα στιγμή σε καθεστώς χρεοκοπίας.
    - Λύση πνοής από την Ένωση και εκλογές το 2013 με την αντιπολίτευση στη γωνία.
    - Αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του χρέους, θέμα το οποίο αποτελεί αιτία πολέμου για τις Βρυξέλλες, που σε μια τέτοια περίπτωση θα θέσουν αυτόματα την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

    ΠΑΝΤΩΣ ..Η ΤΙΝΑ ΘΑ BΟΛΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ..ΣΤΟ ΟΑΣΑ..£££££$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ..ΚΑΗΚΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ..10000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΗ ΟΛΟΣ Ο
    ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 850 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ(ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) .. ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2000 (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ 640 ΔΙΣ ΕΥΡΩ..ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιρλανδία: Υπέρ της μείωσης των επιτοκίων των δανείων της Ιρλανδίας και της επιμήκυνσης της ωριμότητας του χρέους της, τάσσεται ο Ολι Ρεν

    Το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο για να βοηθήσει τη χώρα αυτή της ευρωζώνης να ανακάμψει ταχύτερα από την κρίση της, και να διασφαλίσει την επιστροφή της στις αγορές, αναφέρει σε άρθρο του σε ιρλανδική εφημερίδα ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν.

    Σε άρθρο γνώμης που θα δημοσιευθεί στη Sunday Business Post, ο Ρεν απευθύνει έκκληση για μείωση των επιτοκίων των δανείων της Ιρλανδίας και επιμήκυνση της ωριμότητας του χρέους.

    "Η Ιρλανδία παρέχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι η υπό όρους οικονομική υποστήριξη των ΕΕ-ΔΝΤ λειτουργεί", τονίζει ο Ρεν.

    "Οι προσπάθειες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν με την παράταση της διάρκειας των δανείων αυτών και τη μείωση των επιτοκίων", σημειώνει ακόμα ο ευρωπαίος επίτροπος.

    τα ΑΚΟΥΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ .....!!!
    ΑΑΑ....ΞΕΧΑΣΑ...
    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΑ. ΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ..ΟΙ 150 GAY ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ..;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιστοσελίδα www.edirnesonhaber.com 12-7-2011
    ¨Κοιτάξτε την κατάσταση στην Ελλάδα¨
    Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Αδριανούπολη σε κόσμο έδειξε ως παράδειγμα την Ελλάδα και είπε ¨Οι ίδιοι τελείωσαν τους εαυτούς τους.
    Επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά "Δεν είμαστε Ελλάδα"
    Τέτοια ξεφτίλα,τέτοιο ρεζιλίκι μόνο οι Πινοκιο της δικής μας πολιτικής μπορούσαν να το πετύχουν.
    Ηθελα να ξέρω.
    Ενας,έστω ένας δεν νοιώθει ντροπή που μας περιφέρει σαν την κόπρο του Αυγείου και έχει το θράσος να μιλάει για ερηφάνεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση