GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα πληρώσει μία η Εκκλησία για την αντιμετώπιση της κρίσης...

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα εν ταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και οι μισθοί των κληρικών θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονι...

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και οι μισθοί των κληρικών θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά -πέραν των περικοπών που έχουν ήδη γίνει, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους- παρά τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Τα καλά νέα για την Εκκλησία ανακοίνωσε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγ. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Σύνοδο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι...
 η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί τελικά στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.
Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, επανέλαβε την πρόταση για αξιοποίηση ακόμα και της δεσμευμένης από το κράτος εκκλησιαστικής περιουσίας.
Όπως σημείωσε για μια ακόμη φορά ο αρχιεπίσκοπος, οι πόροι που θα προκύψουν από την αξιοποίησή της θα κατευθυνθούν σε κοινωνικό έργο, ειδικά αυτή την εποχή που η κοινωνία έχει μεγάλες ανάγκες, διαπίστωση με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός, μιλώντας με θετικά λόγια για τη στάση της Εκκλησίας.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε, πάντως, πως σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται εκκλησιαστική περιουσία να πουληθεί σε ξένους υπηκόους.
Η συνάντηση «ήταν ωφέλιμη» δηλωσε μετά το τέλος της ο αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας: «Όλοι οι αρχιερείς έλαβαν το λόγο. Δόθηκαν απαντήσεις στα αιτήματά μας και αυτά αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω ανακεφαλαιώνοντας ότι η Εκκλησία σε αυτόν το τόπο στάθηκε πάντα πλάι στο λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε».
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι «συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας» η μισθοδοσία του κλήρου, διαψεύδοντας τις φήμες ότι μπορεί να διακοπεί λογω της οικονομικής κρίσης και ευχαρίστησε τη Σύνοδο και προσωπικά τον αρχιεπίσκοπο για την «καρποφόρα» συζήτησή τους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός μίλησε με θετικά λόγια για το μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία, το οποίο παρακολουθεί, όπως είπε χρόνια τώρα.
Πηγή: http://news.in.gr/

18 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΡΗΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΟΙΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περισσευει τιποτα απο τις
    παπαδοκουραδομηχανες να παρει το κρατος. ολο δεν εχουν λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει άμεσα οι κληρικοί να σταματήσουν να πληρώνονται από το κράτος και να εξεταστεί αν νόμιμα κατέχουν τόση μεγάλη περιουσία. Επίσης να φορολογηθούν όπως όλοι οι απλοί πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χριστινικα προβατα αφου σεν θελετε νοσοκομεια σχολεια δρομους κλπ οταν αρωστησετε στον παπα για θεραπεια .το παιδι στο κατηχητικο να σου γινει ο ΜΗΣΤΣΟΣ ΤΟΥΛΑ οσο για δρομο πχ καλεσε τον φτερωτο αγγελο την PAPA AIRWAYS !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χριστινικα προβατα αφου δεν θελετε νοσοκομεια σχολεια δρομους κλπ οταν αρωστησετε στον παπα για θεραπεια .το παιδι στο κατηχητικο να σου γινει ο ΜΗΤΣΟΣ ΤΟΥΛΑ οσο για δρομο πχ καλεσε τον φτερωτο αγγελο την PAPA AIRWAYS !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΑΘΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.Κ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mπένυ,
    τα 300ε που θα τά βρεί αυτός που πάει για λουκέτο?
    Θα τα δανεισθεί από τους-μη μου άπτου-παπάδες.
    Κρίμα στο μπόι...εεε στο εύρος σου.
    Υπέγραψες άλλη μία κοινωνική αδικία.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΑΣΤΑΣΗ


    ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΉΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΒΑΓΓΕΛΑΣ.

    ΤΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ.
    ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ.....ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    1. ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
    2. ΖΑΠΠΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατίίίίίίίίί΄????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας απαλλοτριώθηκε το 1950 από το ελληνικό κράτος.Φυσικά ποτέ δεν θα το αναφέρουν τα φερέφωνα πολτοποίησης μυαλών. Μήπως ανέφεραν τα ποσά που δίνονται καθημερινά σε συσσίτια και ιδρύματα καλύπτωντας την ανικανότητα του κράτους? όοοχι , πως αλλιως θα βαζουμε τίτλους σαν αυτό για να χαίρονται οι λοβοτομημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11.21 προσκόμισε πηγές ή ψόφα χριστιανοταλιμπάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οι πηγές είναι δίπλα σου, στον άστεγο της γειτονιάς σου, αλλά σου τύφλωσαν την συνείδηση για να μην βλέπεις. Μαζί θα ψοφήσουμε, εσύ θα το αντέξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΧΟΥΝ:

    1. Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΠΛΕΚΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    2. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟ. ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Η΄ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΙΑ.

    3. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΕΔΩ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΕΑ.

    ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΡΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΟΣΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1987. Ο ΛΑΊΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σου Ροδερίκο.
    Διάβασε τόν 8:42 ο οποίος συγκροτημένα υποστηρίζει τους ιερείς (άααλλο η εκκλησία).
    Τί του διαφεύγει?
    Το ότι έστω και ως δημόσιοι υπάλληλοι,οι ιερείς
    δεν υφίστανται μείωση αμοιβής και σύνταξης όπως
    όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι.
    Π.χ. ο Αρχιμανδρίτης θα συνεχίσει νά παίρνει
    παχυλό (με τα σημερινά δεδομένα) μισθό.
    Άρα δεν είναι λογοπαίγνιο το ότι οι υπόλοιποι
    "είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού".
    Άν συζητήσουμε γιά τούς ιδιοτεύοντες,
    αυτοί πρέπει να τα βάψουν στο χρώμα των ράσων.
    Κοινωνικές αδικίες...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αγαπητέ αναστάση δυστυχώς οι πηγές σου σε παραπληροφορούν...έγιναν οι ίδιες ακριβώς μειώσεις που έγιναν σε όλους τους υπαλλήλους
    όσο για τους ιδιοτεύοντες μην ανησυχείς, θα συνεχίσουν την φοροδιαφυγή με ζήλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση