GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα αφήσουμε τον δολοφόνο να παίξει στο Ηρώδειο;...

Από την Ειρήνη Νικολοπούλου http://www.aixmi.gr/ Nα «παίξει» στο Ηρώδειο ο Μπερτράν Καντά, ο δολοφόνος της Μαρί Τρετινιάν; Δεν λέω ...

Από την Ειρήνη Νικολοπούλου

Nα «παίξει» στο Ηρώδειο ο Μπερτράν Καντά, ο δολοφόνος της Μαρί Τρετινιάν; Δεν λέω όχι! Να του δώσουμε την ευκαιρία να παίξει στο Ηρώδειο αυτό το Σαββατοκύριακο κι ας… ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύντροφό του Μαρί Τρεντινιάν το 2003, στη Λιθουανία, μέσα στο δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο;
Να του δώσουμε, λέει ο Λιβανέζος σκηνοθέτης του έργου Ουαζντί Μουαουάντ που ανεβάζει την παράσταση «Γυναίκες» για το Φεστιβάλ Αθηνών.
Την Ηλέκτρα, την Αντιγόνη και τις Τραχίνιες, τρεις τραγωδίες σε μια μαραθώνια παράσταση.
Να του δώσουμε την ευκαιρία επειδή ως μετανοήσας αποφυλακίστηκε στα τρία χρόνια πέρυσι τέτοια εποχή; Για την επέτειο της απελευθέρωσής του δηλαδή τον τιμάμε και...
 τον επιβραβεύουμε; Αρχίζω να μην καταλαβαίνω. Ξέρω, είμαστε δημοκράτες. Και, τρομάρα μας, σε κάτι τέτοιες «λαμπρές» ευκαιρίες το ξαναθυμόμαστε.
Λέω να θυμηθούμε και κάτι ακόμη: ότι η Μαρί Τρεντινιάν έχει επίσης επέτειο. Του θανάτου της, από εγκεφαλική αιμορραγία, 1ηΑυγούστου του 2003. Έφαγε τόσο ξύλο από τον Μπερτράν Καντά που έσβησε λίγο πριν τελειώσει το φιλμ «Colette» που σκηνοθετούσε η μητέρα της Ναντίν Μαρκάν στο Βίλνιους.
Ο Μπερτράν, ήταν τότε ο αρχηγός του «Σκοτεινού Πόθου» (Noir Desir), ενός ροκ συγκροτήματος μουσικής.
Η Μαρί στα 41 της, είχε αποκτήσει ήδη 4 παιδιά, τον Ρομάν, τον Πωλ, το Λεόν και τον Ζυλ, από 4 διαφορετικούς άντρες.
Κόρη του γνωστού Γάλλου ηθοποιού Ζαν Λουί Τρεντινιάν και της σκηνοθέτιδος Ναντίν Μαρκάν, στα 8 της χρόνια έπαψε να μιλάει για κάποιο διάστημα όταν έχασε τη μικρή αδελφή της Πωλίν. Έγινε ηθοποιός για να καταπολεμήσει τη δειλία της, είχε πει.
Ο Μπερτράν Καντά (όπως διαβάζω στο Wikipedia) της κατάφερε 19 χτυπήματα στο κεφάλι όσο ακριβώς ήταν και οι μήνες που υπήρξαν εραστές.
Ένα χτύπημα για κάθε μήνα έρωτα. Απολογισμός; Βίαιος Θάνατος, μετά από βαθύ κώμα που επήλθε γιατί οι γιατροί ειδοποιήθηκαν 7 ώρες αργότερα. Ο Καντά δεν βιαζόταν να τους καλέσει.
Ο Μπερτράν Καντά θέλει μια δεύτερη ευκαιρία; Και η Μαρί Τρεντινιάν θέλει, μάλιστα είχε προταθεί 5 φορές για το γαλλικό βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού.
Γιατί να μην ανέβει αυτή στο Ηρώδειο ως πρωταγωνίστρια στις «Γυναίκες»; Γιατί να κείτεται στο κοιμητήριο Pere Lachaise στο Παρίσι; Γιατί να μην έρθουν και τα 4 παιδιά της -τα 4 ορφανά αγόρια της -να τη δουν; Να τα ρωτήσουμε αν θέλουν ο δολοφόνος της μαμάς τους να τύχει τόσο γρήγορα μιας τόσο μεγάλης τιμής;
Να ρωτήσουμε τον Ρομάν, τον Λεόν, τον Πωλ και τον μικρότερό της γιο Ζυλ αν θέλουν να δώσει το Φεστιβάλ Αθηνών και ένα βραβείο στον βασανιστή μέχρι θανάτου της μητέρας τους;
Όχι, όχι, έχω κάτι καλύτερο. Να ρωτήσουμε την επίσημη σύζυγό του Κατρίνα Ραντύ που αυτοκτόνησε δι’ απαγχονισμού στις 10 Ιανουαρίου 2010 ενώ στο σπίτι της στο Μπορντώ εκείνο το μοιραίο βράδυ κοιμόταν μόνο ο Μπερτράν Καντά.
«Δεν άκουσα τίποτε», δήλωσε στην αστυνομία, γιατί κοιμόταν. Τη νεκρή γυναίκα βρήκε ο μικρός γιός της όταν ήταν πια αργά.
Ή μήπως να ρωτήσουμε το γιό και την κόρη που απέκτησε με την Κατρίνα αν θέλουν να ακούσουν τη μουσική που έγραψε ο μπαμπάς τους για μια Ελληνική τραγωδία; Του Σοφοκλή;
Η Κατρίνα Ραντύ τον είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο της Λιθουανίας, εντυπωσιάζοντας τότε την κοινή γνώμη για την αφοσίωσή της σ’ έναν άνδρα που την είχε εγκαταλείψει για μια άλλη.
Να ρωτήσουμε λέω, τέλος, τους θεατές της Βαρκελώνης, του Μόντρεαλ, της Οττάβας, του Κεμπέκ που ανάγκασαν τον επίμονο σκηνοθέτη να ακυρώσει την παράστασή του με τις οργισμένες αντιδράσεις τους. Εμείς θα τον αφήσουμε τον Μπερτράν Καντά -έτσι δεν είναι; Έχουμε τα δικά μας τώρα, που να τρέχουμε; Αγανακτήσαμε με τόσα;
Ένας άντρας που στο κάτω-κάτω είναι και ωραίο αρσενικό αφού σκότωσε την Μαρί Τρεντινιάν από ζήλια, ένας άντρας που έχει ευαισθησίες αφού γράφει μουσική, ερωτεύεται με πάθος, πίνει με πάθος. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε από πάθη, ας αφήσουμε τις φεμινίστριες να φωνάζουν, ποιος τις ακούει τώρα; Εδώ δεν ακούστηκαν οι φωνές της Μαρί Τρεντινιάν που ούρλιαζε από τα 19 χτυπήματα, μήπως ούρλιαζε από έρωτα;
Μήπως απλά του φώναζε:
«Ησύχασε και μη φοβάσαι τη δικιά σου τη ζωή να φροντίζεις να εξασφαλίσεις»
(Αντιγόνη στην Ισμήνη, Σοφοκλής)

11 σχόλια

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ
    ΒΡΑΒΕΙΟ.

    ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    ΓΑΠ
    ΠΑΓΚΩΛΟΣ
    ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
    ΑΛΗΤΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
    ΚΛΠ........ΠΑSSOK.

    ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ
    ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΜΑ ΛΑΙΚΟ


    ( τραγουδιέται όπως το παπόρι απ’ την Περσία )



    Δεξιά μου Δεξιά μου- Δεξιά μου Δεξιά μου
    Δεξιά μου Δεξιά μου αχ και πούσαι αρχόντισσα μου.
    Σύριζα μα μην με λένε Σύριζα να μην με λένε
    Σύριζα να μην με λένε στο Πασόκ όλοι θα κλαίνε.
    Το Πασόκ θα σιχτιρίσω το Πασόκ θα σιχτιρίσω
    το Πασόκ σιχτιρίσω και εσένα θ’ αναστήσω.
    Δεν γουστάρω εξουσία δεν γουστάρω εξουσία
    δεν γουστάρω εξουσία νάχουνε και παρουσία.
    Με γιαούρτια και με τούρτες με γιαούρτια και με τούρτες
    με γιαούρτια και με τούρτες και με μπόλικες μπαρούφες.
    Και με ξύλο όπου λάχει και με ξύλο όπου λάχει
    και με ξύλο όπου λάχει να φωνάζουν όχου κι άχι.
    ( Θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν
    θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν και να σε ξαναψηφίσουν.
    Ε ρε γέλια και μπακούρια ε ρε γέλια και μπακούρια
    ε ρε γέλια και μπακούρια θα τους φάνε τα τσιμπούρια.)
    Αχ και νάρθεις Δεξιά μου αχ και νάρθεις Δεξιά μου
    αχ και νάρθεις Δεξιά μου για ναρθώ στα σύγκαλα μου.
    Μη μιλάς κι εγώ δουλεύω μη μιλάς κι εγώ δουλεύω
    μη μιλάς μα εγώ δουλεύω και για εσένα μεσιτεύω.
    Με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια
    με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια όλα στάχτες πελεκούδια.
    Στρώνουμε χαλί γλυκιά μας στρώνουμε χαλί γλυκιά μας
    στρώνουμε χαλί γλυκιά μας να βολέψεις τα παιδιά μας.
    Έλα κιέμείς θα σου λέμε έλα κιέμείς θα σου λέμε
    έλα κιέμεις θα σου λέμε μπινελίκια και θα κλαίμε.
    Τάχατες πως σε μισούμε τάχατες πως σε μισούμε
    τάχατες πως σε μισούμε μπίζνα μπίζνα σ’ αγαπούμε!!!!.
    Μη μας πάρουνε χαμπάρι μη μας πάρουνε χαμπάρι
    μη μας πάρουνε χαμπάρι και μας γδάρουν το τομάρι…...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΛΛΥΒΑ .
    Τα χρήματα που μας έδιναν για την συντήρηση των μεταναστών και λαθρομεταναστών έλαβαν τέλος .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι και Ρουμάνοι ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον κύριο διοικητή του Ι.Κ.Α. , να παρέμβει και να κάνει ερεύνα γα την κομπίνα που έστησαν και διορίστηκε στο δημόσιο , το βουλγαρικό δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ :
    Ονομάζομαι Elena Sesinova από Sofia και μένω στα κάτω πατησιά
    Επαγγέλλομαι καρδιολόγος και προσπαθώ να μπω και εγώ στο δημόσιο μόνιμη αλλά είμαι λίγο άσχημη και χοντρούλα και δεν μπορώ να μπω .
    Καταγγέλλω λοιπόν :
    το δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ για τον διορισμό και νομιμοποίηση τους .
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 εξαγόρασε από τους Άγγλους κα Γάλλους τις μεγάλες εταιρείες ΟΤΕ , ΔΕΗ ,ΟΣΕ , ΕΥΔΑΠ , ΗΣΑΠ , ΟΑ και τις έκανε ελληνικές .
    Το 1979 τις παρέδωσε όχι μόνο χωρίς χρέος αλλά και με μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια, στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τα βρήκε έτοιμα , ρήμαξε αυτές τις Ελληνικές εταιρείες και τώρα τις πουλά κοψοχρονιά στα αφεντικά του ,Εβραϊκά , Αμερικανικά και Γερμανικά κεφάλαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ
    ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ ΤΗΣ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΠΑSSOK.
    Ή
    ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ... 12.46
    ΨΥΧΟΑΝΩΜΑΛΕ
    ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΕ
    ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΠΟΤΑ ΜΕ AIDS ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωλείται σπαθόλαδο σπιτικό,αγνό,χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα,σε συσκευασία 200γρ.
    Συστατικά: Σπαθόχορτο από την Ελληνική φύση και Ελαιόλαδο.
    Το σπαθόλαδο είναι το βάλσαμο των Αρχαίων Σπαρτιατών,όπου μ αυτό επούλωναν τις πληγές τους μετά την μάχη.Χρησιμοποιείται επίσης για καψίματα όπου κάνει θαύματα.Οταν το λαμβάνουμε σαν πόσιμο,βοηθάει σημαντικά στην καταπολέμηση του έλκους του στομάχου και άλλων κοιλιακών και εντερικών παθήσεων,πάντα σε συνδιασμό με την φαρμακευτική αγωγή του ιατρού σας.
    Τιμή μονάδος 12€ συν έξοδα αποστολής
    Εξωτερική χρήση:Επάληψη της πληγής ή του καψίματος 2-3 φορές ημερησίως.Καλό είναι το σημείο επάληψης να μένει μακρυά από την ηλιακή ακτινοβολία για καλίτερα αποτελέσματα.
    Εσωτερική χρήση:Μία κ.σ.κάθε πρωί μέχρι να νοιώσουμε ότι το πρόβλημά μας βελτιώθηκε.
    Email nikos1958@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν εκατοντάδες δολοφόνοι ελεύθεροι. Σ' ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς διαχειριστές:

    ΕΛΕΟΣ.
    Δε μπορείτε να προσλάβετε κάποιομ με 300 ευρώ να σβήνει τα σπάμς;;;
    Αν ξαναδώ το τραγουδάκι του ηλίθιου στο δεύτερο σχόλιο δεν ξαναμπαίνω εδώ μέσα.
    Σας έχουν μείνει 10 νορμάλ αναγνώστες, λυπηθείτε τους πια...

    Κάποιος να σβήνει τα άσχετα με το κείμενο σχόλιο, σιγά το πράγμα και το παίζετε και δημοσιογράφοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δεν το έγραφε ο 6:23 θα το έγραφα εγώ. Επιτέλους σεβαστείτε τουλάχιστον κάποιες σοβαρές αναρτήσεις. Που κολάνε τα περισσότερα μέχρι στγμής σχόλια κάτω από αυτή τη ανάρτηση. Έχω αρχίσει και "ξεσκαρτάρω" τα Blogs που επισκέπτωμαι. Τώρα είναι η σειρά του δικού σας και είναι κρίμα γιατί ήμουν πολλά χρόνια κοντά σας.

    Κυρία Νικολοπούλου, είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι δεν ξέρουν την ιστορία του ατόμου όπως δεν την ήξερα κι' εγώ και μακάρι να είναι έτσι. Τι έχει να χάσει ο Ελληνικός πολιτισμός (υπάρχει και τέτοιος) αν δεν παίξει στο Ηρώδειο αυτός ο δολοφόνος;

    Χάρηκα που σας διάβασα!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση