GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Όσλο...

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στο κέν...

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο, σύμφωνα με νορβηγικά ΜΜΕ. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ, ωστόσο ο ίδιος είναι σώος.
Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς να πούμε αν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι ασφαλείς. Το NTB μετέδωσε ότι...
 ο Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης. Από την έκρηξη έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια στο κτήριο 17 ορόφων όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στα παρακείμενα κτήρια υπουργείων, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Πετρελαίου που τυλίχτηκε στις φλόγες.
Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για έκρηξη βόμβας, ενώ εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Όσλο έκανε γνωστό πως νοσηλεύονται ήδη επτά άνθρωποι, επισημαίνοντας όμως δεν γνωρίζει πόσο σοβαρά είναι τραυματισμένοι.
Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εκτενείς καταστροφές στα κτήρια και καπνό να αναδύεται. Τουλάχιστον ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο ήταν ορατό στο δρόμο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα κάποια Μέσα να κάνουν λόγο για υποψίες περί έκρηξης παγιδευμένου οχήματος.
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αν και η Νορβηγία, χώρα-μέλος του NATO, έχει γίνει στόχος απειλών στο παρελθόν, κυρίως εξαιτίας της εμπλοκής της στις συρράξεις στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση