GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το λαμπρό μέλλον κι η ανηφόρα των τραπεζών...

Από το  banksnews.gr Δεν τα πήγαν καλά οι ευρωπαϊκές τράπεζες; Οι μετοχές των τραπεζών με υψηλή έκθεση στο χρέος της ευρωπαϊκής περιφέ...

Από το banksnews.gr

Δεν τα πήγαν καλά οι ευρωπαϊκές τράπεζες; Οι μετοχές των τραπεζών με υψηλή έκθεση στο χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας ενισχύθηκαν σημαντικά από τη στιγμή που ξεκαθάρισαν οι αποφάσεις της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης.
Προφανώς οι επενδυτές εκτίμησαν ότι η δεύτερη ελληνική διάσωση και η αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες θα σταματήσει τη μόλυνση που ήδη προσβάλλει την Ιταλία και την Ισπανία. Οι επιπτώσεις της απορρόφησης του προτεινόμενου πακέτου ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και μετακύλισης του ελληνικού χρέους στις επιμέρους τράπεζες είναι ακόμη άγνωστες, αλλά ένα...
κούρεμα της τάξης του 21% είναι εντελώς απίθανο να τις αποσταθεροποιήσει. Σαν κίνηση προστασίας των ευρωπαϊκών τραπεζών από την κατάρρευση της Ελλάδας η συμφωνία της περασμένης Πέμπτης επομένως δούλεψε. Ωστόσο οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί.
Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν μεγάλη ανηφόρα ακόμη μπροστά τους. Ακόμα και μετά την ανάκαμψη της περασμένης Παρασκευής, ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζών FTSE-Eurofirst 300 βρίσκεται 20% χαμηλότερα από την κορυφή του Φεβρουαρίου – και 66% χαμηλότερα από την κορυφή του πριν την έναρξη της κρίσης. Αν το δούμε διαφορετικά ο δείκτης των γερμανικών τραπεζών της Datastream διαπραγματεύεται μόλις στις 0.4 φορές τη λογιστική αξία του – χαμηλότερα δηλαδή κι από τις ελληνικές τράπεζες – έναντι του ήδη προβληματικού 0.65 φορές τη λογιστική του αξία που διαπραγματεύονταν το καλοκαίρι του 2009, αμέσως μετά τα χειρότερα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Παρομοίως και ο δείκτης των γαλλικών τραπεζών παραμένει αμετάβλητος στις 0.64 φορές τη λογιστική του αξία. Όταν οι τράπεζες είναι τόσο φτηνές είναι πολύ μεγάλος ο πειρασμός να μην την δεις ως καλή αγοραστική επιλογή περιμένοντας τη θετική έκβαση της ελληνικής κρίσης.
Αλλά θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο; Η μόλυνση από τον ελληνικό ιό δεν είναι το μόνο γεγονός που κρατά τους επενδυτές μακριά από τις μετοχές των τραπεζών της Ευρώπης. Στις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών βαραίνουν επίσης οι ανησυχίες σχετικά με την ενίσχυση της αυστηρότητας των εποπτικών πλαισίων, η αύξηση των κεφαλαίων ασφάλειας – που θα οδηγήσει σε χαμηλότερες αποδόσεις – και οι πιθανές ασυνέπειες της στάθμισης κινδύνων εκ μέρους των ιδρυμάτων. Για ορισμένα ιδρύματα, οι γκρίζες προοπτικές για τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής είναι μια περαιτέρω πηγή ανησυχίας.
Ένας κίνδυνος περιορίστηκε. Για τους επενδυτές που όντως πιστεύουν ότι η τελευταία ελληνική διάσωση σταμάτησε τη μόλυνση οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να δείχνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουν το ελληνικό δράμα να τους αποσπάσει από το γενικότερα σκοτεινό υπόβαθρο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

9 σχόλια

  1. Γερμανικά ΜΜΕ για την επενδυτική διάσκεψη του Βερολίνου για την Ελλάδα.

    [Οι Γερμανοί αποφασίζουν για όλα και η πλάκα είναι ότι ο Χρυσοχοίδης βγάζει ανακοινώσεις ότι μίλησε τηλεφωνικά (θα το διαβάσετε αλλού), έκανε...
    έδειξε..!!!
    ζήτησε... !!!!!!!!!!
    για να μας πείσει ότι όλα είναι αποτέλεσμα δικών του ενεργειών...
    ____________________________________
    Mike άστα αυτά και πες μας αν στην τηλεφωνική συνομιλία έθεσες θέμα επιστροφής του κατοχικού δανείου όπως έχει πει και ο αρχηγός σου... ή αυτό το ξεχνάμε όταν μιλάμε με τους Γερμανούς και το θυμόμαστε μόνο όταν απευθυνόμαστε στους χαχόλους τους Έλληνες;]

    Στέρεες διοικητικές δομές, εμπειρία, επενδυτικές δυνατότητες και πρόθυμοι επενδυτές είναι οι τέσσερις προϋποθέσεις που προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, κ. Ρέσλερ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «ΝτόιτσλαντΡάντιο» (Deutschlandradio) με αφορμή την επενδυτική διάσκεψη για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

    "Το θέμα είναι να δούμε σε ποια σημεία, από πλευράς της γερμανικής οικονομίας, υπάρχουν ακόμη κωλύματα σ' ότι αφορά τις επενδύσεις (στην Ελλάδα) και πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι κάτι από κοινού προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά το ταχύτερο δυνατό", τόνισε ο γερμανός υπουργός.

    Τόνισε, δε, ότι "Εάν βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, εάν βοηθήσουμε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της, βοηθάμε την Ελλάδα αλλά βοηθάμε και προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης της ευρωζώνης, βοηθάμε το ευρώ και έτσι φυσικά τη Γερμανία και την Ευρώπη συνολικά. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση και να λύσουμε τα προβλήματα".

    Αναφερόμενος στις εργασίες τις διάσκεψης ο κ. Ρέσλερ προσδιόρισε τέσσερα μεγάλα πεδία, από τα οποία όπως είπε θα γίνει η αρχή:

    "Χρειαζόμαστε στέρεες διοικητικές δομές, στις οποίες να μπορεί κανείς να επενδύσει. Το δεύτερο είναι: χρειαζόμαστε εμπειρία. Η Γερμανία έχει μία πολύ ισχυρή οικονομική δομή μεσαίων επιχειρήσεων, αυτό είναι κάτι που απουσιάζει εντελώς από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ μικρές επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα είτε πολύ μεγάλοι όμιλοι, αλλά η μεσαία τάξη επιχειρήσεων, όπως υπάρχει στη Γερμανία, απουσιάζει. Τρίτον: χρειαζόμαστε επενδυτικές δυνατότητες, και όντως το πρόβλημα της χρηματοδότησης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά και σ' αυτό τον τομέα μπορούμε με την εμπειρία μας, την οποία μπορέσαμε να συλλέξουμε από την παροχή βοήθειας προς την Ανατολική Ευρώπη, να συνδράμουμε. Και τέταρτον, στην πράξη: χρειαζόμαστε επενδυτές που είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε μεγάλα προγράμματα σε τομείς όπως τηλεπικοινωνίες, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή διαχείριση απορριμμάτων".

    Ο κ. Ρέσλερ ανέφερε τέλος ότι "οι αλλαγές δε μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούν να γίνουν".

    Σε ρεπορτάζ, εξάλλου της εφημερίδας «Χανόβερσε Αλγκεμάινε» (Hannoversche Allgemeine) ο εκτελεστικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) Μάρκους Κέρμπερ (Markus Kerber) δηλώνει ότι χρειάζεται υπομονή καθώς "οι δομικές αλλαγές εθνικών οικονομιών χρειάζονται 5, 10 και μερικές φορές 15 χρόνια".

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε έγγραφο, που έχει συντάξει το επιτελείο του Ρέσλερ, αναφέρεται ότι τα διαρθρωτικά προγράμματα της ΕΕ για την Ελλάδα θα πρέπει "βραχυπρόθεσμα να αναπρογραμματιστούν και να προσανατολιστούν πρωτίστως στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας". Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσουν τη δημιουργία τεσσάρων περιοχών-μοντέλων στην Ελλάδα, στις οποίες θα μπορούσε να προωθηθεί η εγκατάσταση διεθνών, ευρωπαϊκών και ελληνικών επενδύσεων. Προς τούτο θα πρέπει να δημιουργηθεί γι' αυτές τις περιοχές ένα ιδιαίτερο νομοθετικό πλαίσιο, καταλήγει το έγγραφο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ..

    MEGA-ΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ...
    Από το ρεπορτάζ της Σ. Δήμτσα ξεκίνησε η επίθεση στους διεθνείς Οίκους με αφορμή τη νέα υποβάθμιση που καταρρίπτει τα επιχειρήματα που παρουσίασε ο Βενιζέλος και κυρίως ο πρωθυπουργός.

    Για τον Παπανδρέου, λίγο..ΠΙΑ ! ενδιαφέρονται στο Mega.

    Ο... Βενιζέλος έχει μπει στο "πρόγραμμα προστασίας" ώστε να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί από την κατάρρευση που έχει υποστεί το πολιτικό προφίλ του.

    Στην πραγματικότητα όμως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Όσοι δεν σπάσουν την τηλεόρασή τους θα βλέπουν τον Βενιζέλο και θα τους γυρνάνε τα... άντερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις η «Σύνοδος Επενδύσεων» για την Ελλάδα που συγκάλεσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε, πάντως, τη συνάντησή του με αντιπροσώπους περίπου 20 επιχειρηματικών...
    συνδέσμων της γερμανικής οικονομίας ως μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της στήριξης της Ελλάδας για επάνοδό της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

    Η Γερμανία, δήλωσε ο Ρέσλερ, θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να περιορίσει τη γραφειοκρατία, να ενισχύσει τη νομική κατοχύρωση των συναλλαγών καθώς και να ξεπεράσει τα προβλήματα χρηματοδότησης.

    Στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της διοχέτευσης πόρων στην Ελλάδα.
    «Το ζήτημα δεν είναι τα χρήματα», αλλά ο εκσυγχρονισμός των δομών, είπε ο Γερμανός υπουργός. Σε ό,τι αφορά την άρση των χρηματοδοτικών δυσκολιών, παρέπεμψε στα υφιστάμενα προγράμματα της κρατικής τράπεζας KfW, ενώ πρόσθεσε πως διεξάγονται συζητήσεις και για νέα προγράμματα αυτού του είδους.
    Ο Ρέσλερ προανήγγειλε μία μικρή αποστολή Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου, ενώ, όπως είπε, θα ακολουθήσει μεγάλη αποστολή επιχειρηματικών εκπροσώπων τον Σεπτέμβριο. Τομείς ενδιαφέροντος αποτελούν η ενέργεια, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ υπάρχουν δυνατότητες και στις υποδομές.

    Η κατάσταση της Ελλάδας είναι παρόμοια με αυτήν που επικρατούσε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, συμπλήρωσε ο Ρέσλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.Το οφείλει στα εκατομμύρια των πολιτών που τον πίστεψαν.
    Πρέπει να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό.Ξέρει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την πατρίδα.
    Ξέρει ότι οι ψεύτικες ενέσεις αισιοδοξίας των τελευταίων μερών έχουν πολύ κοντά ποδάρια.
    Τον χρειάζεται πολύ και η παράταξη.
    Δεν περπατάνε οι σημερινοί.
    Ο Καραμανλής κένταγε στην αντιπολίτευση.
    Όριζε την πολιτική ατζέντα.
    Όλοι συζητούσαν τις προτάσεις της ΝΔ.Ήταν αληθινός ηγέτης.
    Σήμερα,συμβαίνει το απίστευτο:την πολιτική ατζέντα την ορίζει μια κυβέρνηση που έχει καταβαραρθρωθεί δημοσκοπικά και που έχει χάσει σχεδόν τη μισή της εκλογική δύναμη!!
    Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο!
    Και η Συγγρού κοιμάται!
    Στην κυβέρνηση βέβαια,ο Καραμανλής δεν τα πήγε εξ'ίσου καλά.
    Ειδικά από το 2007 και μετά έδειξε να παραδίδεται.Ο ίδιος ξέρει γιατί.
    Τώρα οφείλει να επανορθώσει.
    Να ενώσει την κεντροδεξιά,να την οδηγήσει σε νέες νίκες και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΝΑ ΓΙΝΩ;

    Τι θα γίνει με τους ταξιτζήδες; Θα γονατίσουνε όλοι οι πολιτικοί μας ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ γλύφοντας και έρποντας για να τους κάνουνε τα κέφια τους; Δεν έχουνε τσίπα για τσίπα απάνω τους; Δεν ντρέπονται που όλοι οι Έλληνες ματώσανε οικονομικά αλλά αυτούς τους χαϊδεύουν σαν σκυλάκια του καναπέ τους; Πρέπει για μια ακόμη φορά να τους πούμε άι να χαθείτε είσαστε άχρηστοι; Που μας σπρώχνουν; Μήπως πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να ουρλιάζουμε ΕΝΑ ΛΟΧΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΕΝΑ ΛΟΧΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    Τι στο διάτανο θέλουν τώρα οι διάφοροι ΡΟΥΜΠΙΝΙΔΕΣ και οι άσχετοι αυτοί ΟΙΚΟΙ που έρχονται τώρα ντάλα κατακαλόκαιρο και μας ζαλίζουν τον έρωτα με κακές λέξεις,όπως ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ κ.λ.π.

    Δεν έχουν μάθει ότι ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ πρωθυπουργός μας και ο ΑΝΘΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο Βενιζέλος μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ?

    Δεν έχουν μάθει ότι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ΘΡΙΑΜΒΟ έγινε STANDING OVATION ?

    Tι στο κόρακα επιτέλους θέλουν ?
    Τίποτα απλώς οι ΑΘΛΙΟΙ μας ζηλεύουν. Θα έρθουν και άλλοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θα μας κάνουν τα ΤΡΙΑ -ΔΥΟ.
    Αλλά εμείς όμως έχουμε τους ΒΡΑΧΟΥΣ της οικονομίας, τους ΚΟΛΟΣΟΥΣ του παγκόσμιου χρήματος και δεν φοβόμαστε.

    Έτσι και μας κάνουν καμιά ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ θα αμολύσουμε τον ΓΙΩΡΓΟ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ που παίζουν την οικονομία στα δάχτυλα και θα τους δείξουμε τι εστί βερίκοκο.
    Θα κάνουν μια συνέντευξη τύπου και θα μιλάνε, θα μιλάνε, θα μιλάνε, να μη σας πω μια εβδομάδα, οπότε θα τούς ζαλίσουμε και δεν θα ξανατολμήσουν να κάνουν κιχ...

    Αλλά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ μάλλον ζηλεύουν την ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.
    Ζηλεύουν τον ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ μας και τον ΒΑΓΓΕΛΑ..........ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΣΧΕΔΙΟ" δολοφονίας του Κωστάκη??

    Σιγά το μέγα ηγέτη, που θα ήθελε κάποιος να δολοφονήσει!!!

    Με τί θα τον δολοφονούσαν?? Μήπως με βόμβες χοληστερίνης??

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...........

    "Ο ΓΑΠ ήταν γνώστης"

    ΣΤΙΣ ΠΑΝΩ 4 ΛΕΞΕΙΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΧΟΥΝΤΟΣΚΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ, ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    Τι στο διάτανο θέλουν τώρα οι διάφοροι ΡΟΥΜΠΙΝΙΔΕΣ και οι άσχετοι αυτοί ΟΙΚΟΙ που έρχονται τώρα ντάλα κατακαλόκαιρο και μας ζαλίζουν τον έρωτα με κακές λέξεις,όπως ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ κ.λ.π.

    Δεν έχουν μάθει ότι ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ πρωθυπουργός μας και ο ΑΝΘΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο Βενιζέλος μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ?

    Δεν έχουν μάθει ότι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ΘΡΙΑΜΒΟ έγινε STANDING OVATION ?

    Tι στο κόρακα επιτέλους θέλουν ?
    Τίποτα απλώς οι ΑΘΛΙΟΙ μας ζηλεύουν. Θα έρθουν και άλλοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θα μας κάνουν τα ΤΡΙΑ -ΔΥΟ.
    Αλλά εμείς όμως έχουμε τους ΒΡΑΧΟΥΣ της οικονομίας, τους ΚΟΛΟΣΟΥΣ του παγκόσμιου χρήματος και δεν φοβόμαστε.

    Έτσι και μας κάνουν καμιά ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ θα αμολύσουμε τον ΓΙΩΡΓΟ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ που παίζουν την οικονομία στα δάχτυλα και θα τους δείξουμε τι εστί βερίκοκο.
    Θα κάνουν μια συνέντευξη τύπου και θα μιλάνε, θα μιλάνε, θα μιλάνε, να μη σας πω μια εβδομάδα, οπότε θα τούς ζαλίσουμε και δεν θα ξανατολμήσουν να κάνουν κιχ...

    Αλλά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ μάλλον ζηλεύουν την ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.
    Ζηλεύουν τον ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ μας και τον ΒΑΓΓΕΛΑ..........ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση