GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιγοψύχισμα στα μισά του δρόμου...

Γράφει ο Μάκης Μάκκας Η Ιστορία εξελίσσεται σε κύκλους και πριν έρθει η αλλαγή ίσως να πρέπει να φτάσουμε στην άκρη του παραλόγου. Γι...

Γράφει ο Μάκης Μάκκας

Η Ιστορία εξελίσσεται σε κύκλους και πριν έρθει η αλλαγή ίσως να πρέπει να φτάσουμε στην άκρη του παραλόγου.
Για την ώρα διασχίζουμε το απολύτως παράλογο
Αυτή η πολιτική, η πολιτική της χρεοκοπίας, δημαγωγεί πάνω στην απόλυτα φυσική κούραση, στην απογοήτευση, στο λιγοψύχισμα που σε πιάνει στα μισά του δρόμου
Η κρίση, χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά την κοινωνία. Απενεργοποιεί την λειτουργία της, εκτροχιάζει συμπεριφορές κινούμενες από απόγνωση και θυμό. Τμήματα πληθυσμού, κοινωνικές δυνάμεις, στρέφονται με πρωτοφανή ένταση το ένα εναντίον του άλλου.
Με θυμωμένη σκέψη, βουτηγμένη στο αδιέξοδο, ζητούμε την βίαιη αποδόμηση του διπλανού μας. Πρόκειται για ανθρώπους που...
έχουν την ελάχιστη διαφορά και απόκλιση στην οικονομική τους ζωή. Το πολύ ίσως και να διαθέτουν μια ανάσα μεγαλύτερη μέσα σε αυτή την οικονομική και κοινωνική ασφυξία που αναπτύσσεται γύρω μας.
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι ετούτη την στιγμή δεν έχουμε παραμικρή διάθεση για κατανόηση, ψυχραιμία και συμπάθεια. Σωρευμένη απογοήτευση, βίαιος κλονισμός, ψυχισμός ήττας, απόγνωση κλεισμένη σε νοικιασμένα δυάρια η σε προσημειωμένα ιδιόκτητα.
Τα συναισθήματα της οργής τροφοδοτούνται επαρκώς και από το παραλήρημα αποπροσανατολιστικού λαϊκισμού που ορθώνουν ανεύθυνα κάτω από αυτή την δύσκολη συγκυρία οι τηλεοπτικοί δημοσιολογούντες.
Κατευθύνουν επιδέξια την οργή σε συγκεκριμένους στόχους. Στον υψηλόμισθο ρετιρέ των 12ΟΟ ευρώ και στο golden boy- συμβασιούχο της μισθωτής εργασίας του δημοσίου.
Κουβέντα για τις πηγές που συγκεντρώθηκε το χρήμα από τις σπατάλες η και δαπάνες.
Κουβέντα για τις υπερβάσεις και υπερκοστολογήσεις δημοσίων έργων και προμηθειών στην άμυνα, δημόσια τάξη.
Για την μαύρη οικονομία και τα θαλασσοδάνεια με τα οποία ενισχύθηκε η επιχειρηματικότητα .
Κουβέντα για το χρηματιστήριο που αφάνισε την μικροαποταμίευση από τους κόπους την ελληνικής κοινωνίας και τις οδήγησε στα ιδία χέρια.
Για όλους αυτούς που στράγγιξαν το κέρδος αλλά δεν αναδιένειμαν στην χώρα το σημαντικότερο: ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, παραγωγική βάση, εν ολίγοις αληθινό, χειροπιαστό πλούτο
Σήμερα κρατούν άμυνα έχοντας σε ασφαλή θέση τα κέρδη τους και μάχονται να αγοράσουν υποτιμημένα κράτος γη και μισθωτή εργασία.
Αλλά φυσικά οι αναφορές αυτές, δεν είναι μέσα στις κοινωνικές συνταγογραφήσεις που έχουν παραλάβει να εκτελέσουν.
Οι λαοί αντιδρούν και οι κοινωνίες προοδεύουν μόνο όταν εμπνέονται από συλλογικούς στόχους.
Όταν οι πολίτες πιστεύουν ότι το ατομικό τους μέλλον και τον μέλλον των παιδιών τους είναι μέρος του ίδιου ονείρου και της κοινής προσπάθειας και ελπίδας, τότε οι αποφάσεις για αλλαγές και εξελίξεις χαλυβδώνονται και γίνονται στέρεες.
Υπάρχουν άνθρωποι που ήθελαν να σταθούν στα πόδια τους και αγωνίζονται για να αλλάξουν την ζωή τους χωρίς να σκέπτονται τον εαυτό τους και μόνο.
Η νεότερη Ελλάδα έχει περάσει κρίσεις και κρίσεις.
Πολλές φορές η χώρα μας βρέθηκε στο όριο, στο σημείο μηδέν.
Πάντοτε, ωστόσο, έβρισκε τη δύναμη και έκανε άλλοτε σωτήρια βήματα και άλλοτε άλματα προόδου. Υπάρχουν σήμερα δυνάμεις ανατροπής στην χώρα.
Είναι πολλές, ισχυρές αξιόμαχες.
Είναι όλοι εκείνοι που δεν θέλουν να εγκαταλειφθεί η χώρα στο έλεος των λαϊκιστών, των δημοκόπων και όσων έχουν συμφέρον να την διατηρούν καθηλωμένη, θεσμικά, οικονομικά και παραγωγικά.

8 σχόλια

  1. Το διαίρει και βασίλευε , ισχύει ακόμη , και πάντα.
    Η μάζα πρέπει να πεινάει, για να είναι σε απόλυτο έλεγχο.
    Οι ηγήτορες δεν στερούνται μεθόδων επιβουλής των θελήσεων τους.
    Αρκεί που υπάρχουν οι ηλίθιοι οπαδοί-μπράβοι, να αναλάβουν την εκτέλεση των επιθυμιών τους.
    Με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως.
    Αλλά με δικά μας λεφτά.
    Αυτό θα πει μάζα.
    Οι πολιτικοί μας,ποτέ δεν κάνουν λάθη,και όποιος το πιστεύει αυτό απλά τους βοηθά στο θεάρεστο έργο τους.
    Στην καταστροφή , όχι της συνοχής του Ελληνικού λαού.
    Αλλά της χώρας.-ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ;;;
    απάντηση
    Πούστη παπουτση και πόρνης Δαμουνάκης
    ΝΑΙ...ΦΥΣΙΚΑ !!!!!

    Μ. Δαμανάκη: Η δικαίωση του Πολυτεχνείου !!!
    ____________________________________________
    230.000 ευρώ ο βασικός μισθός της επιτρόπου Μ.Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης χωρίς τα έσοδα από ακίνητα κτλπ…Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά
    ΚΑΙ ΝΑΙ !!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η…ΗΡΩΪΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 230.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΥΝ 50.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 13.ΟΟΟ ΕΥΡΩ!!!
    ----------------------------------------------
    Η γυναίκα που εκβίασε το πολιτικό σύστημα με το απατηλό δίλημμα “συναίνεση ή δραχμή”, συνεχίζει να παίρνει βουλευτική σύνταξη!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 6, 2011.

    230.000 ευρώ ο βασικός μισθός της επιτρόπου Μ.Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης χωρίς τα έσοδα από ακίνητα κτλπ…Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά..

    ΚΑΙ ΝΑΙ !! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η…ΗΡΩΪΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..
    - ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 230.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΥΝ 50.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 13.ΟΟΟ ΕΥΡΩ!!!
    - ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!!! ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ!!!
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, “ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ- ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΕΣ”…
    Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν 230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι …λαμβάνουν περί τα 7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και 35.000 για “έξοδα στέγασης” – δεύτερο σπίτι στην έδρα της ΕΕ.
    Η (αριστερή) κα Δαμανάκη όμως, δεν αρκείται στα ανωτέρω. Λαμβάνει επίσης 3.391 (καθαρά) μηνιαίως ως.βουλευτική της σύνταξη, και ακόμη 5.166 (καθαρά) κάθε 3 μήνες από τον ΟΤΕ!!!! Σύνολο, δηλαδή, πάνω από 280.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ) καθαρά ετησίως!!!

    Και βέβαια δεν υπολογίζουμε τυχόν..έσοδα από τη....θητεία της στην Ηλέκτωρ (Όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής – Άκτωρα), τα ακίνητα σε Κρήτη, Διόνυσο Αττικής κλπ.

    Και ερωτώ:
    1. Στους καιρούς που ζούμε, δε θα ‘πρεπε η «αριστερή» κα Δαμανάκη, να παραιτηθεί τουλάχιστον της βουλευτικής της σύνταξης; Τα λεφτά από τον ΟΤΕ, της τα χαρίζουμε, αφού τώρα θα την πληρώνουν. οι Γερμανοί (αλήθεια, αυτοί το ξέρουν ότι έχουν επίτροπο της ΕΕ στη μισθοδοσία τους;;;)

    2. Πότε λήγει, κα Δαμανάκη, το χρέος του Έλληνα που μοχθεί για να πληρώνονται τα μισθά σας, για τις υπηρεσίες που «προσφέρατε» ως «επαναστάτρια του Πολυτεχνείου». Στεγαστικό να ‘χαμε πάρει για να σας τα χρωστάγαμε από το ’73, θα το ‘χαμε ξοφλήσει σήμερα, εσάς όμως και το γνωστό παρεάκι από λοιπά πολιτικά παράσιτα, συνεχίζουμε να σας πληρώνουμε!!
    Προκαλώ την Κα Δαμανάκη να διαψεύσει τα ανωτέρω, και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

    Έλλην (βαναύσως) φορολογούμενος – ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ
    ΑΛΕΚΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω Μάκη έχεις γίνει διάσημος. Όλο mega παίζεις. πολυ καλο λογο και είσαι ο πιο μορφωμένος δημοσιογράφος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε είχε διαλέξει για συνεργάτη του ο μέγας Βερελής.
    Είναι κατάντια να εκπροσωπούν τον νομο βουλευτές και υφυπουργοί με ανύπαρκτο πολιτικό λογο και αμόρφωτοι. Και το τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα που λέγεται Βερελής να είναι εκτός πολιτικής.
    Εύχομαι σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος Βερελής ρε νούμερο;; Εσάς εκει κατω σκατοβλαχοι σας αξίζει ο κλεφτοκοτας ο ΣΩκος και ο φοροκλεφτης παμπλουτος εφοριακος βουλευτής. Τι σχέση έχει ο Βερελής με όλο το σάπιο συστημα και τους ´´επαγγελμα ΠΑΣΟΚ ´´ πολιτικούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την Δευτέρα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»μ εξάλλου, αποκάλυπτε ότι στη σελίδα 114 του επικαιροποιημένου Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον εφαρμοστικό νόμο. Και τότε η ανακοίνωση του Υπουργού δεν απαντούσε επί της ουσίας.



    Ύστερα και από αυτή τη νέα αποκάλυψη, ο κ. Βενιζέλος, αντί να υπεκφεύγει με αοριστολογίες, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις στη Βουλή για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Ο Νεος ΝΟΜΟΣ ΑΕΙ ΤΕΙ...

    Παιδεια: Ποιος να κρινει ποιον ελεγε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη....

    Ο παραλογισμός: Το θέμα είναι αν ο Καθηγητής Α΄ βαθμίδας έχει ο ίδιος τα προσόντα για την θέση του και μετά να κρίνει για τους άλλους, γιατί άλλα συμβαίνουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δηλ. ο Π.Δ. 407 Λέκτορας, να έχει πιο πολλά ουσιαστικά προσόντα από το Καθηγητή Α΄ βαθμίδας!
    Πρέπει να υπάρξει ένα νέο θεσμικό όργανο ή υπηρεσία μέσα στο Υπουργείο Παιδείας όπου θα ελέγχει την νομιμότητα εκλογής καθηγητών, τα πλαστά πτυχία και γενικά κάθε παρανομία!
    Η διάρκεια των σπουδών πρέπει και λόγω της κρίσης να είναι 3ν = 12 έτη ελάχιστα και με δυνατότητα παράτασης και διακοπής για όσους έχουν κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα.
    Αντισταθείτε στην υποβάθμιση και στη νέα επαναφορά της «έδρας του Καθηγητή».

    Αυτα

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε άχρηστοι αγρινιωτες αφήστε το Βερελη βα έρθει στην Αθηνα βα πολιτευθει. Μας είχε άρχοντες η Υπουργαρα. Ο μόνος υπουργός που έκανε έργο και πρόσεχε σα παιδιά του όλους τους τομείς του μεταφορών.
    Αγανακτισμένος ταξιτζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μας μας είχε στα ωπα ωπα ο εφοριακος.
    Μας πηδαγε το συστημα του καθημερινά. Μας τάπαιρναν χοντρά και τωρα που έγιναν πλούσιοι στηρίζουν το κωλοπαιδο τον Γιωργάκη για Να μας αποτελειωσει
    Αγανακτισμένος πρώην έπιχειρηματιας
    Που η μαφία του εφοριακου βουλευτη μας ήπιε το αίμα. Αλλα για να έρθει τώρα για ψήφο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση