GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οχι στην επέκταση των μεταλλείων Κασσάνδρας...

Από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής Περιφρόνησαν για μια ακόμα φορά το λαό της Χαλκιδικής και υπέγραψαν την έγκριση για επέκταση των με...

Από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής
Περιφρόνησαν για μια ακόμα φορά το λαό της Χαλκιδικής
και υπέγραψαν την έγκριση για επέκταση των μεταλλείων
Για μια ακόμα φορά καταδεικνύεται ότι στην Ελλάδα η Δημοκρατία λειτουργεί για να εξυπηρέτει τα συμφέροντα των ισχυρών. Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 ο υπουργός «Περιβάλλοντος» Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων «Μεταλλείων Κασσάνδρας» Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ.
Η υπογραφή τέθηκε ενάντια και παρά...
 τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Χαλκιδικής.
Ο υπουργός που πούλησε τη χώρα μας στο ΔΝΤ και οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου και της κυβέρνησης, περιφρόνησαν για μια ακόμα φορά εισηγήσεις του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Δασαρχείου Αρναίας, πλήθους φορέων, συλλόγων, ενώσεων πολιτών, περιβαλλοντικών οργανώσεων, πολιτικών φορέων και του λαού της Χαλκιδικής που ζητούν με αγωνία να μην αδειοδοτηθεί καμιά επέκταση των μεταλλείων και να αναπτυχθεί ο τόπος με άλλον τρόπο και σε άλλη προοπτική.
Ο αγώνας τώρα ξεκινά. Με όλα τα μέσα που παρέχει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με το αντιστασιακό φρόνημα που διέπει τους Χαλκιδικιώτες όταν κινδυνεύει ο τόπος και οι πατρογονικές εστίες του.
Για μια ακόμα φορά, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

3 σχόλια

  1. Μα θα τρελλαθούμε εντελώς? Τελικά θέλουμε την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου ή δεν την θελουμε? Θέλουμε να αναπτύξουμε δικές μας οικονομικές δραστηριότητες ή θα ζούμε για πάντα με δάνεια? Θέλουμε ξένες επενδύσεις ή δεν θελουμε? Ξέρουμε τι θέλουμε? Ειναι ανάπτυξη "με άλλο τρόπο και άλλη προοπτική" να δημιουργούμε συνέχεια ξενοδοχειακές κλίνες και πάλι κλίνες και με την πρώτη κρίση να μας μένουν άδειες? Το "ήλιος και θάλασσα" έχει πεθάνει, καμμία πραγματική ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί έτσι. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξόρυξη του ορυκτού πλούτου της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και ευρύτερα της βόρειο- ανατολικής Χαλκιδικής συμβαίνει από την αρχαιότητα και συνεχίστηκε ον περασμένο αιώνα, κυρίως από τον όμιλο «Μποδοσάκη». Κάποιοι ξένοι που επιχείρησαν με υποτυπώδης εγκαταστάσεις, κυρίως από «τσίγκους», όπως ο Χάντερ κ.λ.π. λέγεται ότι έτυχαν των γνωστών παλαιών «θαλασσοδανείων», αλλά και δεν χρειάστηκε να προσκομίσουν καμιά μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
    Φαίνεται ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και οι πολίτες είναι περισσότερο ευαίσθητοι, αλλά και απαιτητικοί σε τέτοιου είδους θέματα. Και αυτό είναι καλό. Σημαίνει ότι η εταιρεία θα ελέγχεται και από την τοπική κοινωνία για την εκπλήρωση των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης και ειδικότερα τη συγκεκριμένη που διανύουμε περίοδο είναι περισσότερο από σαφές ότι θα είναι δύσκολο να παρεκκλίνει από αυτούς για πολλούς λόγους.
    Αναμένουμε τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης ώστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε την επιτελούμενη ανάπτυξη και την επίδρασή της στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στην απασχόληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κοσμος της Χαλκιδικης με την ψηφο στις εκλογιες για τον δημο Αριστοτελη ψηφισε υπερ του κ. Παχτα που ειχε στο προγραμμα την υποστηριξη της επενδυσης. τον κοσμο της Χαλκιδικης εχουν διχασει ο πρωην δημαρχος κατοικος της πρωτευουσας του δημου την Ιερισσο, οι οποιοι πολεμουν με καθε δυνατο μεσο τον δημαρχο που ειναι απο Αρναια.
    Εχουν φανατισει και παραπλανησει τοσο πολυ τον κοσμο, ο οποιος μιλαει για αιματηρη συγκρουση....
    τι να πει κανεις , φαινεται οτι δεν αντιληφθηκαν ο κοσμος της Χαλκιδικης την αρχη του τελους της μη παραγωγικης πατριδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση