GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ρεμπέκα "πρώτη προτεραιότητα" για τον Μέρντοχ!...

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Ο φακός τον κατέγραψε να φθάνει στα γραφεία της News of the World διαβάζοντας την τελευταία έκδοση της κυριακά...

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο φακός τον κατέγραψε να φθάνει στα γραφεία της News of the World διαβάζοντας την τελευταία έκδοση της κυριακάτικης ταμπλόιντ. Λίγο αργότερα περπατούσε αγκαζέ με την διευθύντρια Ρεμπέκα Μπρους, «κόκκινο πανί» δημοσιογράφων και πολιτικών. Ο 80χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ βρίσκεται στο Λονδίνο, επιχειρώντας να διασώσει την προσπάθεια συνολικής εξαγοράς του δορυφορικού BSkyB. Ωστόσο, υπό το βάρος του πρωτοφανούς σκανδάλου, τα σχέδια της μιντιακής αυτοκρατορίας News Corp για το BSkyB δείχνουν μάλλον να...
 τινάζονται στον αέρα.
Παρεμβαίνοντας για την υπόθεση που έχει σοκάρει τη βρετανική κοινή γνώμη, ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Έντ Μίλιμπαντ κάλεσε την Κυριακή τον Μέρντοχ να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς. Τόνισε πως πρέπει να «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για το σκάνδαλο, και προειδοποίησε πως εάν δεν επιβάλει τη διακοπή ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, οι Εργατικοί θα ζητήσουν σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ έφθασε την Κυριακή στη Βρετανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δύο ημέρες μετά την απόφασή του να κλείσει τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα News of the World, την οποία πιθανότατα θα αντικαταστήσει με μία κυριακάτικη έκδοση της Sun.
Οι τίτλοι τέλους στην News of the World καταγγέλλονται ως μία κυνική κίνηση με στόχο να προστατευθεί η απόπειρα εξαγοράς του υπολοίπου ποσοστού του δορυφορικού BSkyB, το 31% του οποίου ανήκει ήδη στον όμιλο News Corp. Οι περίπου 200 εργαζόμενοι της εφημερίδας που μένουν άνεργοι έχουν εκφράσει οργή και δυσπιστία για την απόφαση που έλαβε η διεύθυνση της εταιρείας, λέγοντας ότι θυσιάστηκαν στη «σκακιέρα» του Μέρντοχ.

Εργατικοί: «Να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις τώρα»
Το πρωτοφανές σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι πιθανόν ότι θα φέρει τους τίτλους τέλους -εκτός από της News of the World- και για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την εξαγορά από τον Ρούπερτ Μέρντοχ του υπολοίπου ποσοστού της δορυφορικής BSkyB, της οποίας ήδη διαθέτει το 31%.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Έντ Μίλιμπαντ, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για το ζήτημα εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
«Πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η εξαγορά δεν θα προχωρήσει, όσο διεξάγεται έρευνα. Ελπίζω [ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον] να αλλάξει στάση. Δεν θέλω να αναγκαστώ να ζητήσω ψηφοφορία» επισήμανε ο Μίλιμπαντ, καλώντας ταυτόχρονα τον ίδιο τον Ρούπερτ Μέρντοχ να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς.
Για τη διακοπή της διαπραγμάτευσης για την εξαγορά του BSkyB ο Ντέιβιντ Κάμερον δέχεται πιέσεις και από τους εταίρους του στην κυβέρνηση, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
Ο ηγέτης Εργατικών Έντ Μίλιμπαντ ζήτησε επίσης για πολλοστή φορά την παραίτηση της διευθύντριας της News International, βρετανικού σκέλους της News Corp, Ρεμπέκα Μπρουκς -είχε διατελέσει διευθύντρια της News of the World και παρά το βαρύ κλίμα εναντίον της δεν παραιτείται, και ο ίδιος ο Μέρντοχ αρνείται κατηγορηματικά να την αποπέμψει.

Ο Μέρντοχ αγκαζέ με την Ρεμπέκα Μπρουκς
Η Ρεμπέκα Μπρουκς έφθασε το απόγευμα της Κυριακής στο διαμέρισμα του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης στο Λονδίνο. Λίγο αργότερα βγήκαν αγκαζέ και χαμογελαστοί. Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μέρντοχ ποια είναι η πρώτη του προτεραιότητα, εκείνος είπε «αυτή» δείχνοντας την Μπρουκς.
Η διευθύντρια της News International υποστηρίζει ότι ουδεμία γνώση είχε για τις υποκλοπές με θύματα πολιτικούς, διασήμους, μέλη της βασιλικής οικογένειας, οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου 2005, αλλά και μιας απαχθείσας έφηβης που βρέθηκε αργότερα δολοφονημένη.
Το ίδιο ισχυρίζεται και ο Άντι Κόουλσον, διευθυντής της News of the World την περίοδο 2003-2007, που ανέλαβε αργότερα υπεύθυνος επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον για να παραιτηθεί τον περασμένο Ιανουάριο όταν άρχισαν να διογκώνονται οι καταγγελίες κατά της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας.
Ο Κόουλσον συνελήφθη την Παρασκευή από την Σκότλαντ Γιάρντ και αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης.
Η σχέση με τον Άντι Κόουλσον, αλλά και οι φιλικές σχέσεις που διατηρούσε επίσης με την Ρεμπέκα Μπρους, έχουν φέρει τον Ντέιβιντ Κάμερον σε δυσχερή θέση. Μιλώντας, πάντως, την Παρασκευή στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να παραδεχθεί -όπως τον καλούσαν οι Εργατικοί- ότι υπέπεσε σε βαρύ σφάλμα κρίσης προσλαμβάνοντας τον Κόουλσον.
Ο Κάμερον επιχείρησε έναν καταμερισμό ευθυνών, επιρρίπτοντας στους Εργατικούς προκατόχους του ευθύνες για μια πρακτική για την οποία είπε ότι ίσχυε από δεκαετίες και στην οποία οι πολιτικοί ήταν υποτελείς των βαρόνων του Τύπου. Εξήγγειλε δικαστική έρευνα για τις παρακολουθήσεις και τις παραλείψεις αστυνομίας και πολιτικών, αλλά και τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναλάβει τη δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία του Τύπου.

«Ευχαριστούμε και αντίο»
Ούτε κάποιο σκάνδαλο, ούτε κάποια σύλληψη γαλαζοαίματου που έκανε χρήση ναρκωτικών, ούτε κάποια αποκάλυψη περί του στησίματος ποδοσφαιρικών παιχνιδιών. Ο τελευταίος πρωτοσέλιδος τίτλος της News of the World πρέπει να ήταν ένας από τους πιο διακριτικούς στα 168 χρόνια της ιστορίας της: «Ευχαριστούμε και αντίο».
Το τιράζ της εφημερίδας αυξήθηκε στα περίπου 5 εκατ. φύλλα, σχεδόν το διπλάσιο από το κανονικό, καθώς αναμενόταν αύξηση του ενδιαφέροντος για την ιστορική τελευταία της έκδοση.
Οι αντίπαλοι τίτλοι στον ανελέητο κόσμο των βρετανικών ταμπλόιντ ελπίζουν να εκμεταλλευτούν το τέλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας, με την Mail on Sunday και την Sunday Mirror να αναμένεται να επωφεληθούν βραχυπρόθεσμα.
Μακροπρόθεσμα, πολλοί από τους δημοσιογράφους της News of the World πιστεύουν ότι ένας νέος τίτλος θα αντικαταστήσει την εφημερίδα τους, ενδεχομένως μια κυριακάτικη έκδοση της Sun.
Πηγή: http://news.in.gr/

1 σχόλιο

  1. Το σάβανο,ρέ, το σάβανο έπρεπε να
    κρατάς.Άντε άλλαξε και σώβρακο.
    Μήν επαφήεσαι στην φροντίδα του
    νεκροθάπτη.
    Μαλάκα ε μαλάκα,η κοκκινομάλα και
    ο Άντι ακολούθησαν τη γραμμή σου:
    "Κέρδος πάνω από όλα".
    Τώρα βάλε 2 νομίσματα στα μάτια σου
    να πληρώσεις τον βαρκάρη.
    Ηλίθιε έεεε ηλίθιε!
    Εσύ και το Διοικητικό σουμβούλιο
    με τους μετόχους.
    Βλάκες και πανύβλακες πουλημένοι
    στο χρήμα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση