GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Στην πρίζα» το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας...

Τέσσερις αποκρατικοποιήσεις το μήνα καλείται να υλοποιεί μέχρι το τέλος του 2011, το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, προκειμένου να υλοποιηθε...

Τέσσερις αποκρατικοποιήσεις το μήνα καλείται να υλοποιεί μέχρι το τέλος του 2011, το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, προκειμένου να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών που έχει συμφωνηθεί και με την τρόικα. Μόνο, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου πρέπει να υλοποιηθούν έξι αποκρατικοποιήσεις και άλλες 17 μέχρι το τέλος του 2011, συνολικά 23 εγχειρήματα σε διάστημα περίπου έξι μηνών, που αναμένεται από πλευράς κυβέρνησης να αποδώσουν συνολικά 5 δισ. ευρώ ή 2,2% του ΑΕΠ.
Εν τω μεταξύ σήμερα ανακοινώθηκε και η...
σύνθεση του Δ.Σ. του νέου φορέα των αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο είχε σημειωθεί ότι θα συμμετέχουν πρόσωπα που τυγχάνουν κοινής αποδοχής και από τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις, τουλάχιστον στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Πρόεδρος του Ταμείου αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κουκιάδης, ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθύνων σύμβουλος, ο Κώστας Μητρόπουλος, μέχρι τώρα πρόεδρος της Eurobank Χρηματιστηριακή.
Μέχρι το Σεπτέμβριο, ο Οργανισμός Αποκρατικοποιήσεων καλείται να υλοποιήσει τις αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», του ΟΠΑΠ, του ΟΛΘ και των Κρατικών Λαχείων. Το ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από αυτές τις αποκρατικοποιήσεις αγγίζει τα 1,3 δις ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, μέχρι το Σεπτέμβριο θα διατεθεί μειοψηφικό πακέτο 40% των μετοχών της εταιρείας, ενώ περαιτέρω το ποσοστό του Δημοσίου αναμένεται να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή το 4ο τρίμηνο του 2012. Για το Διεθνή Αερολιμένα, η κυβέρνηση προωθεί την επέκταση της σύμβασης εντός του 3ου τριμήνου του 2011. Σε δεύτερη φάση μέχρι, το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα προχωρήσει σε πώληση ποσοστού τουλάχιστον 21% των μετοχών του. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η πώληση ποσοστού 23,3% των μετοχών που σήμερα κατέχει το Δημόσιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από το 74%, που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο.
Αναφορικά με τον ΟΠΑΠ, εντός του τρίτου τριμήνου του 2011 η κυβέρνηση προχωρεί σε επαναδιαπραγμάτευση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης ως προς την επέκταση της διάρκειάς της, με την οποία ο ΟΠΑΠ προσφέρει τα παιχνίδια του στην ελληνική αγορά, αλλά και σε ανάθεση αδείας διενέργειας νέων παιγνίων. Μετά την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης, το Δημόσιο θα προχωρήσει περαιτέρω στην πλήρη αποκρατικοποίηση της εταιρείας με τη διάθεση του 34% των μετοχών της έως το Δεκέμβριο του 2011. Παράλληλα, το δημόσιο εξετάζει τη δυνατότητα εκχώρησης των δικαιωμάτων του επί των κρατικών λαχείων, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε εταιρεία ΕΕΣ που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό και την πώληση στη συνέχεια εντός του 3ου τριμήνου του 2011, ποσοστού 100% της εταιρείας αυτής σε ιδιώτες επενδυτές.
Στον κατάλογο των εταιρειών προς ιδιωτικοποίηση ή αποκρατικοποίηση για το τρίμηνο Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2011 περιλαμβάνονται: ο ΟΛΠ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, το ΤΤ, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Αερίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΛΑΡΚΟ, η Alpha Bank, ο Ιππόδρομος, η ΕΛΒΟ, το Καζίνο Πάρνηθας, ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό αλλά και ακίνητα του Δημοσίου.

Πηγή: tvxs.gr

2 σχόλια

  1. ΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΜΕ ..ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΟ....
    ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
    ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - Ι (172 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΙΙ)
    ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΡΕΚΟΡ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ.
    ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ (ΛΙΜΑΝΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΜΑΡΙΝΕΣ Κ.Λ.Π)
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΩΤΑ Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ???? Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ???
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ -Ι ???
    ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!
    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ...ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!


    Ο ΚΡΑΝΙΟΠΑΡΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

    ΛΗΣΤΕΣ-ΛΗΣΤΕΣ, ΣΟΣΙΑΛηΣΤΕΣ.

    ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73.

    ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
    ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
    ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ.......
    ΜΑΝΑ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

    Μια νύχτα μαγική
    σαν την Αργεντινή
    να δούμε στο ελικόπτερο
    ποιός θα πρωτομπεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση