GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωτάμε τον κ. Κασιμάτη σήμερα να μας πει...

Από το http://thinkfree-gr.blogspot.com/ Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος , το άρθρο 110, μεταξύ των άλλων, μας λέει ότι: « Oι ...

Από το http://thinkfree-gr.blogspot.com/
Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, το άρθρο 110, μεταξύ των άλλων, μας λέει ότι: «Oι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Kοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.».
Το άρθρο αυτό δεν ορίζει ποιες ακριβώς διατάξεις καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ήρθε λοιπόν ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 και αυθαίρετα όρισε ότι...
δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση αυτή οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι αφαίρεσε σχεδόν όλες και πάντως τις σημαντικότερες αρμοδιότητες του ΠτΔ και τις έδωσε στον εαυτό του, ως πρωθυπουργού τότε.
Κατά τη δική μας άποψη, αυτή η ενέργεια ήταν αντισυνταγματική, καθόσον προσέκρουε στην πιο πάνω απαγορευτική διάταξη του άρθρου 110 του Συντάγματος. Οι αρμοδιότητες που απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σύνταγμα του 1975 και μάλιστα ως Ρυθμιστού του Πολιτεύματος, ήταν από τις βασικότερες διατάξεις που καθόριζαν τη μορφή του πολιτεύματος ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Διαφορετικά ο ρόλος του ΠτΔ, αντί για ρυθμιστικός του πολιτεύματος, καθίσταται πλέον άχρηστος, αφού το πολίτευμα γίνεται πρωθυπουργοκεντρική (και όχι προεδρευόμενη) κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπως τελικά είναι σήμερα, με τον ΠτΔ να αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο του πολιτεύματος.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε τον πρώην καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Κασιμάτη να δραστηριοποιείται σε σχέση με το Μνημόνιο 1 και τις τρεις δανειακές συμβάσεις και να χαρακτηρίζει τα κείμενα αυτά αντισυνταγματικά. Μάλιστα μετέβη και στον κ. Παπούλια, για να ζητήσει προφανώς να κάνει κάποια παρέμβαση. Συμφωνούμε φυσικά με τη θέση περί αντισυνταγματικότητας. Θα θέλαμε όμως να είχαμε τη σημερινή γνώμη του κ. Κασιμάτη επί της πιο πάνω αναθεωρήσεως του Συντάγματος που έγινε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και της σημερινής αδυναμίας του ΠτΔ να ασκήσει το ρυθμιστικό του ρόλο, δεδομένου ότι ο κ. Κασιμάτης ήταν τότε νομικός σύμβουλος του Α. Παπανδρέου.
Εμείς λοιπόν λέμε, ότι σύμφωνα με τη λογική που επέβαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά την ερμηνεία του ελληνικού Συντάγματος, κατά τον ίδια λογική μπορούν σήμερα και πάλι οι αρμοδιότητες που είχε παλιά ο ΠτΔ να αφαιρεθούν (με την επόμενη αναθεώρηση) από τον πρωθυπουργό, ακόμα και να αφαιρεθούν και σημαντικές πρωθυπουργικές αρμοδιότητες και να δοθούν στον ΠτΔ, κατά την αντίθετη φορά και φυσικά να θεσπιστεί να εκλέγεται στο εξής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό (τι πιο δημοκρατικό;;). Μην μας πει κανείς ότι κάτι τέτοιο προσκρούει στην απαγορευτική διάταξη του άρθρου 110 Σ;;
Μήπως δεν μπορούν να γίνουν οι αλλαγές αυτές κ. Κασιμάτη;;

16 σχόλια

  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ρε Κασιμάτη...



    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ρε Κασιμάτη !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΝΤΕΜΕΚ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ" ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 1.000.000 ΔΡΑΧΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΕ 150 ΕΥΡΩ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑΤΕ...ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ
    ΛΗΓΜΕΝΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ..ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΤΕ..
    -----------------------------------
    ΓΑΠ: Η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης... το 2008,
    ____________________________________
    γιατί τώρα πάει μια χαρά !!!!!!!!!
    __________________________________
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/06/2008
    Για κλοπή του εισοδήματος λόγω της ακρίβειας με ευθύνη της κυβέρνησης έκανε λόγο χθες ο Γ. Παπανδρέου και πρότεινε μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών. «Η Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται στην πιο ακριβή χώρα της Ε.Ε. Γίνεται κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, ενώ οι λίγοι ευημερούν.
    Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που βάζει σε δοκιμασία την ελληνική οικογένεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια διακοπή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα.

    «Και όλα αυτά, διότι η κυβέρνηση αδρανεί, ανέχεται, κλείνει τα μάτια της σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στην ασυδοσία συγκεκριμένων συμφερόντων. Ανομία και ασυδοσία χαρακτηρίζουν την πολιτική της. Η κυβέρνηση, ούτε τους μηχανισμούς του κράτους ενεργοποιεί, ούτε επιβάλλει χρηστούς κανόνες στην αγορά, όπως και οφείλει. Δεν αρκούν τα παρακάλια στους επιχειρηματίες».

    Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αφορούν:

    * Εφαρμογή του νόμου περί καταπολέμησης μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού. Ετσι, θα σπάσει η φούσκα των εναρμονισμένων και πλασματικά υψηλών τιμών. Οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν από μερικές επιχειρήσεις δείχνουν ότι αυτό το περιθώριο υπάρχει, απλώς δεν θέλει να το αντιληφθεί η κυβέρνηση.

    * Απευθείας μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το κράτος.

    * Ενεργοποίηση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών για το σπάσιμο των ολιγοπωλίων.
    -----------------------------------
    ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ..ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΤΑΠΙΕΤΕ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2009

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ:

    1. ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 54 ΔΙΣ (!!) ΕΥΡΩ (ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ 32 ΔΙΣ ΤΟ 2008).

    2. ΕΛΛΕΙΜΑ 15,4%, ΗΤΟΙ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΩΣ 6%.

    3. ΧΡΕΟΣ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΞΗΣΗ 120 ΔΙΣ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΦΡΩΝ- "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΩΝ" ΚΑΙ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βαλε τα χρεη απο τα δάνεια του Πασοκ
    χρυσή αδελφή μου.
    Βάλε την Ολυμπιάδα,
    Βάλε τα Όπλα
    = ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΘΟΥΝ
    ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
    ΠΟΥΣΤΗ -ΨΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΒΟΛΕΜΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΓΑΠο.ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

    Με μπαράζ δημοψηφισμάτων θα προσπαθήσει η ΚΑΜΟΡΑ να κερδίσει λίγο χρόνο.
    Είπαμε το ΠΑΣΟΚ δεν παραδίδει την ΕΞΟΥΣΙΑ.
    Θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ
    ο κόσμος να χαλάσει.
    Μπορεί να βρεθεί με ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ποσοστό
    αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα.

    Τώρα διάβασα ότι Ο ΓΑΠ θα κάνει διάφορα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ έτσι για να περνάει η ώρα και να κερδίζουμε λίγο χρόνο.
    Κατόρθωσα, με κάποιες γνωριμίες που έχω και έμαθα τα ερωτήματα των δημοψηφισμάτων.

    Α) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Τι προτιμάτε να φοράει ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ. α. ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ β. ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΙ.

    Β) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Ποια είναι η πιο GLAMOROUS βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
    α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. β. ΜΠΑΤΖΕΛΗ.

    Γ). ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ . Ποιος υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι ο πιο ΨΕΥΤΗΣ.
    α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

    Δ). ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Τελικά ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πως ονομάζεται.
    α. ΓΙΩΡΓΟΣ β. JEFFREY.

    E). ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Γιατί ο ΓΑΠ έκλαιγε κάτω στο ΠΕΙΡΑΙΑ,όταν ήταν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    α. Από τα ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.
    β. Από τα γέλια επειδή μας ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΣΤ). ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. α. Θέλετε να ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. α. ΟΧΙ
    β. ΝΟ .

    Έτσι λοιπόν θα περάσει η τετραετία,μπορεί να περάσει και η οκταετία και μπορεί ρε παιδί μου στο τέλος να το ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ.
    Εξάλου ο ΓΑΠ το λέει σε κάθε υπουργικό συμβούλιο.
    ΠΗΔΗΞΤΕ τους συνέχεια.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
    αφού δεν θα μπορούν να το ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ 30, ΑΝΤΕ 40 ΔΙΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ 120!!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΑΣ!!!!

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΑΖΙ... ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ!!!

    Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ!!!

    "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ..."

    ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

    ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΩΝ" ΚΑΙ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΑ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΑΣΟΚ

    ΞΑΝΑ

    Τι έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ για τους ανείσπρακτους φόρους

    22/9/2009
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Εμείς ξέρουμε πού θα βρούμε τα λεφτά και είναι 2,5 με 3 δις για να ξαναξεκινήσει η οικονομία. Δεν είναι τα 10 δις, για τα οποία συνεχώς μας μιλάτε κ. Καραμανλή, γιατί εσείς μιλάτε και για την επένδυση που θα κάνουμε στην εκπαίδευση, σε βάθος τετραετίας.
    Αυτά θα τα βρούμε, εκεί όπου δεν μπορέσατε εσείς, γιατί δεν είχατε τη βούληση να τα βρείτε: στους ανείσπρακτους φόρους, που είναι 31 δις.

    1/10/2009
    Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    Επειδή λέμε ότι οι ανείσπρακτοι φόροι πήγαν από τα 13 στα 31 δις, έπεσε πάνω μας η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας "μα τι είναι αυτά που λέτε"; Κι έρχεται λοιπόν προχθές ο κ. Παπαθανασίου και λέει "10 δις είναι οι εισπράξιμες οφειλές". Μπα; Γιατί δεν εισπράχτηκαν λοιπόν;

    Θέλετε να μάθετε πόσα ευρώ είναι ΤΩΡΑ οι ανείσπρακτοι φόροι;

    41 δις.. !!!!!

    ΦΑΤΑ ΤΩΡΑ,,,ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ
    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ. Κεφαλογιάννης (απ' τους καλύτερους της ΝΔ) : Το χρέος έχει πατέρα και τον λένε Αντρέα (βίντεο)

    Ομιλία Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Βουλή την 19-12-2010 για τον προϋπολογισμό του 2011. (από τα πρακτικά της Βουλής)

    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάποια στιγμή σε αυτήν την Αίθουσα, τουλάχιστον οι οικονομολόγοι, πρέπει να συνεννοηθούμε για το χρέος. Δεν μπορεί ο καθένας –και ιδιαίτερα όταν κατέχει ένα πτυχίο Οικονομικών Επιστημών- να λέει ό,τι θέλει. Σε αυτό το μίνιμουμ που πρέπει να συνεννοηθούμε, είναι ότι το χρέος δημιουργείται από τα πρωτογενή ελλείμματα, που δημιουργεί κάθε χρόνο η κάθε Κυβέρνηση.

    Εάν αυτό είναι η πραγματικότητα, τότε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα σας πω για άλλη μία φορά και θα καταθέσω από του Βήματος της Βουλής τα στοιχεία όλων των προϋπολογισμών από το 1981, από τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλη Δρεττάκη, μέχρι όλων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και τον σημερινό Υπουργό. Εάν εγώ κάνω, κύριε Υπουργέ, κύριε Παπακωνσταντίνου, ένα ευρώ λάθος σε αυτά τα στοιχεία τα οποία σας καταθέτω, παραιτούμαι από Βουλευτής. Σας το έχω πει πολλές φορές, εάν δεν βρείτε εσείς ένα λάθος, παραιτηθείτε από Υπουργός, για να τελειώσει αυτό το θέμα.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέχρι το 1981 η Ελλάδα θεωρήθηκε πρότυπο, φαινόμενο οικονομικής ανάπτυξης με ρυθμούς τουλάχιστον διπλάσιους από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και της τότε ΕΟΚ. Όλες οι Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και του Γεωργίου Παπανδρέου και του Πλαστήρα και του Παπάγου κληροδότησαν, σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Μανώλης Δρεττάκης στον πρώτο Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ, χρέος στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το χρέος. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι μας το είπε ο Μανώλης Δρεττάκης. Σήμερα, με βάση τις ρήσεις της σημερινής Κυβέρνησης ξεπερνά τα 330 δις ευρώ.

    Παρέλαβε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ το 1981 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιούργησαν άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήταν η πρώτη φορά, που μετά τη χαμένη δεκαετία του ’80, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα, για να καλύψουν τα ελλείμματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δημιούργησε και αυτή από το 2004 μέχρι το 2007 πρωτογενή πλεονάσματα. Τα μόνα ελλείμματα που υπήρξαν, ήταν του 2007, του 2008 και του 2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτά είναι άλλα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνολικά η Νέα Δημοκρατία και όλες οι κυβερνήσεις πριν από το 1981 χρέωσαν τον Έλληνα πολίτη με 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ας απολογηθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά οι κυβερνήσεις για το πού δημιουργήθηκε το χρέος. Ας απολογηθούν για τα 290 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν παραδώσαμε εμείς, ή τα 315 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους που έχει δημιουργηθεί.

    Εάν δεν πιστεύετε εμένα, θα σας διαβάσω τι έλεγε στο βιβλίο του ο Γεράσιμος Αρσένης. Είναι μία πολιτική κατάθεση. Ελπίζω να μην δημιουργήσω ενδοοικογενειακό πρόβλημα με την κυρία Λούκα Κατσέλη, με αυτά που θα πω. Έλεγε ο κ. Αρσένης: «Η δυναμική των πραγμάτων τους πρώτους μήνες οδήγησε στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία ιεράρχηση με γνώμονα την οικονομική μας αντοχή».

    «Η κατάσταση από το 1981 έως τον Ιούλιο του 1982 χαρακτηρίζεται από έλλειψη συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι, είχαμε μια σειρά αποφάσεις υλοποίησης προεκλογικών υποσχέσεων». Παρακάτω: «Από την άνοιξη του 1982 οι δείκτες αποδείκνυαν ότι βασικά οικονομικά μεγέθη ξέφευγαν από τον έλεγχο». Και καταλήγει: «Είχαμε ακολουθήσει πορεία που θα μας οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο». Αυτό δηλαδή που κάνατε τότε. Αυτό το είπε το 1985, λίγο πριν από την υποτίμηση.

    Και επειδή με ρωτάτε, θα σας πω και τι είπε για την υποτίμηση. Για την υποτίμηση είπε: «Είναι η πρώτη φορά που σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε υποτίμηση μέρα-μεσημέρι και κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια δραχμές εκείνη την εποχή».

    Αυτά, λοιπόν, έκανε τότε η κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, όπου κάθε πέντε μέρες έκανε ένα δάνειο και που είχε την πρόνοια να στείλει και τότε το λογαριασμό στο 1990, διότι πλήρωνε μόνο τόκους και το κεφάλαιο, όπως και οι κυβερνήσεις του Σημίτη, το άφηναν να το πληρώσουν οι ερχόμενες γενιές, οι ερχόμενες κυβερνήσεις. Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το χρέος. Αυτό είναι το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ.

    Επειδή μας εγκαλέσατε, κύριε Γείτονα, ότι είμαστε αμετανόητοι, θα σας χαρίσω αυτήν τη φωτογραφία του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου πρόσφατα με σηκωμένη τη γροθιά στη διαδήλωση που έκανε η ΓΣΕΕ -γιατί πίσω γράφουν τα πλακάτ «Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό»- δίπλα του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και όλα τα επίλεκτα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αγωνιζόσασταν για να μην κάνει καμιά μεταρρύθμιση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Γιατί αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κόμμα -αφού προκαλείτε και θέλετε απαντήσεις- είναι το κόμμα που δεν είχε το περίσσευμα καρδιάς να ψηφίσει ούτε το νόμο για την εγγύηση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ.

    Και έχουμε ψηφίσει εμείς σήμερα παραπάνω από τα μισά νομοθετήματα των δικών σας κυβερνήσεων. Αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην μας εγκαλείτε, λοιπόν, γιατί την περίοδο ’90-’93 πληρώσαμε 19 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για τόκους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τη χαμένη δεκαετία του ’80 και την περίοδο του Κώστα Καραμανλή πληρώσαμε άλλα 62 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Αυτό, κύριε Εισηγητά του ΠΑΣΟΚ, είναι η απάντηση γιατί ενώ παραδώσατε το 2004 180 δισεκατομμύρια ευρώ, παραλάβατε 280 δισεκατομμύρια ευρώ. Γιατί τα 62 ήταν τόκοι, τα 10 ήταν τα χρέη των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκαν από το 1996 έως το 2004, αλλά ο λογαριασμός στάλθηκε να πληρωθεί το 2004, είναι τα 6 δισεκατομμύρια των νοσοκομείων και μια σειρά από λογιστικές εγγραφές μέσα στο δημόσιο χρέος. Πρωτογενή, λοιπόν, ελλείμματα όλες οι κυβερνήσεις, εκτός από ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δημιουργήσει. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑΣΟΚ και να τελειώσει αυτή η ιστορία άπαξ και δια παντός.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταθέτει έναν προϋπολογισμό και επαίρεται ο παριστάμενος Υπουργός ότι είναι ο μόνος προϋπολογισμός που τηρήθηκε κατά γράμμα. Αυτό μόνο ως απειλή μπορούμε να το εκλάβουμε. Και αυτό γιατί; Διότι από την ημέρα που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό πέρσι, η Κυβέρνηση έβαλε 10 δισεκατομμύρια έκτακτα μέτρα για να ισορροπήσει και να ισοσκελίσει τον προυπολογισμό.

    Άρα, μας φέρνει άλλον ένα ψεύτικο προϋπολογισμό σήμερα. Μας απειλεί ότι θα φέρει έκτακτα μέτρα, κυρίως το Μάρτιο που θα προσπαθήσει να εκταμιεύσει την τέταρτη δόση άλλων 16 δισεκατομμυρίων ευρώ αυτή τη φορά.

    Αυτό γιατί, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ; Ψηφίσατε το Μνημόνιο. Ξέρετε τι ψηφίσατε; Πραγματικά, κύριοι συνάδελφοι, έχει κανείς ξεφυλλίσει το Μνημόνιο από εσάς να δει το ψήφισε; Όλα όσα ψηφίσαμε μπορεί να τα βρει κανείς σε πέντε σελίδες. Στη σελίδα 1349 έως 1354 του ν.3845/2010, δηλαδή για το Μνημόνιο. Εκεί τι μας λέει;

    Μας λέει ότι μέχρι το 2014 οι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβάνω και τα αναθεωρημένα Μνημόνια, θα πληρώσουν 36 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Πέρσι που στέγνωσε η αγορά, που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας οδηγήθηκε στην εξαθλίωση, η νεολαία στην ανεργία πληρώσαμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Τι λέει ο πίνακας, όχι ο δικός μας, όχι της Νέας Δημοκρατίας, όχι του Αντώνη Σαμαρά, ότι του Εισηγητή μας, όχι του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, αλλά αυτός που ψηφίσατε δια της ψήφου σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λέει λοιπόν, ότι αυξήθηκε ο ΦΠΑ, που δεν το προέβλεπε ο Προϋπολογισμός του 2010 και πληρώσαμε 800 εκατομμύρια ευρώ. Για καύσιμα, τσιγάρα και ποτά 400 εκατομμύρια ευρώ. Για μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή του 13ου και 14ουμισθού 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Για μείωση συντάξεων, δηλαδή μείωση της 13ης και 14ης σύνταξης πληρώσαμε 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ. Προς δόξα της ανάπτυξης μειώσαμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Φέτος, έχετε ψηφίσει εσείς, οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και πρώην στελέχη της δικιάς μας παράταξης να πληρώσουμε με βάση το Μνημόνιο 9,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το λογιστικό τρυκ, γιατί δεν μας έχει πια εμπιστοσύνη η Ευρωπαϊκή Ένωση, να ενσωματώσουμε τις εγγυήσεις του δημοσίου που καταπίπτουν, που είναι κυρίως εγγυήσεις του δημοσίου, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 6 έως 8 δισεκατομμύρια, θα πληρώσουμε φέτος 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Τρείς φορές παραπάνω από ό,τι πληρώσαμε πέρσι. Το 2012 θα πληρώσουμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2013 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2014 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Μπορεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χώρα αυτή να αντέξει αυτή την αφαίμαξη; Είναι δυνατόν να προσπαθούμε με φορολογικά μέτρα να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας;

    Οικονομία και διέξοδος στο αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του «λεφτά υπάρχουν», υπάρχουν εκατομμύρια, υπάρχουν δισεκατομμύρια, των δηλώσεων ακόμα και μετά την ανάληψη της εξουσίας, με φορολογικά μέτρα λύση δεν υπάρχει. Μια είναι η λύση. Λύση είναι η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά. Αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα δεήσει να μας φέρει τον αναπτυξιακό νόμο.

    Χαίρομαι που τουλάχιστον μέσα στην απραξία της, δέχτηκε την πρόταση του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας για να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική, εμπράκτως ζητώντας συγγνώμη, κύριε Γείτονα, για τη χωρίς έμπνευση πολιτική του ΠΑΣΟΚ να ναρκοθετήσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2007, που αυτό που έπρεπε να κάνει εκείνη η Αναθεώρηση ήταν να βάλει τις οικονομικές βάσεις της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Χαίρομαι πολύ που προς αυτήν την κατεύθυνση συμφωνεί και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο με την ανάπτυξη μπορεί η Ελλάδα να πάει μπροστά.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς αυτόν τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε. Είναι άλλο ένα λιθαράκι στα αδιέξοδα που οδήγησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς επιστροφή στη μείωση των εισοδημάτων, στη μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Είναι ένα προϋπολογισμός που οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε περιπέτειες, σε εξαθλίωση και σε περιθωριοποίηση.

    Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ------------------------------------

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ Γ Α Μ Η Μ Ε Ν Ε
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕ
    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΠΑΣΟΚ.

    ΜΑΖΕΨΕΤΑ ΚΑΙ
    ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ

    ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ____________________________________
    Σε γκάλοπ που θα δημοσιεύσει αύριο ΤΟ ΒΗΜΑ
    το 50% του Ελληνικού λαού επικροτεί το ξύλο στους βουλευτές.
    Σκέψου και το γκάλοπ να γινόταν σε εφημερίδα που να μην ήταν πιο ΠΑΣΟΚ και από το πασοκ !

    Αλλά μόνο με μερικά γιαουρτάκια δεν γίνεται τίποτα.

    Να δω ποιος Ή ποιά ..θα είναι οι πρώτοι Πασοκο"τυχεροί" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι, φταίνε τα 8 χρόνια της δεκαετίας 80, για την κατάντια της Ελλάδας!!!

    Για σοβαρευτείτε...

    Και δεν φταίει, που οι πρωτογενείς δαπάνες εκτοξεύτηκαν από 32 δις ευρώ το 2008, σε 54 δις ευρώ το 2009, και δημιούργησαν έλλειμα για πρώτη φορά στα χρονικά 35 δις ευρώ ή 15,5%!!!

    Δες τί λένε οι ξένοι αναλυτές, ρε γαλάζιο βόδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "ΗΘΙΚΟΙ" ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ
    "ΦΥΣΙΚΟΙ" ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΜΜΕ....!!!

    Όταν έχεις γνωρίσει, εκ των έσω, όλα αυτά τα δημοσιογραφικά βυθοκορήματα που κομπάζουν παραληρηματικά περί της «αλήθειας» και της «ελεύθερης άποψης»,
    περί οικονομίας, πέρι πολιτικής, πέριιστορίας κ.λπ, δένεσαι στο «κατάρτι» με αλυσίδες για να συγκρατηθείς απο τις οδαλίσκες της παραπληροφόρησης…

    Αυτό που προκαλεί τη σιχασιά και την οργή είναι ότι υψώνουν την ασημαντότητά τους, τη θεωρητική τους ανέχεια, την τραγική άγνοιά τους, τον ηθικό ευνουχισμό τους και κυρίως τη γλοιώδη δουλοπρέπειά τους στα ισχυρά κέντρα εξουσίας,
    σε «αρετή» και υπέρτατη «πηγή»
    της γνώσης και της αλήθειας…

    Ούτε στην εποχή του Τσαουσέσκο
    ή του Στάλιν
    δεν είχε επιχειρηθεί τέτοια χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
    ±

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση