GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς τη φυλακή βουλευτής του Μπερλουσκόνι...

Την ασυλία του βουλευτή της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης Αλφόνσο Πάπα ήρε το ιταλικό Κοινοβούλιο, δίνοντας το πράσινο φως για τη σύλληψή...

Την ασυλία του βουλευτή της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης Αλφόνσο Πάπα ήρε το ιταλικό Κοινοβούλιο, δίνοντας το πράσινο φως για τη σύλληψή του στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που αγγίζει πολιτικούς, δικαστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Απόφαση-κόλαφος για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος...
 είδε την συγκυβερνώσα Λέγκα του Βορρά να ψηφίζει υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή παρά τις πιέσεις και τις προτροπές του.
Οι εισαγγελείς της Νάπολης κατηγορούν τον Αλφόνσο Πάπα για διαφθορά στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται για μία παρακρατική, μυστική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα με επιρροή.
Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη επί του αιτήματος της Εισαγγελίας της Νάπολης για τη σύλληψη του Αλφόνσο Πάπα τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του Λαού της Ελευθερίας (PDL) 319 βουλευτές έναντι 293 κατά, γεγονός που αντανακλά πόσο εύθραυστη είναι η κοινοβουλευτική ψηφοφορία του Μπερλουσκόνι.
Τη φυλάκιση του βουλευτή -που υπεραμύνθηκε από το βήμα του Κοινοβουλίου της αθωότητάς του- στήριξε η ξενόφοβη Λέγκα του Βορρά υπό τον Ουμπέρτο Μπόσι, ο βασικός εταίρος του Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση από τον οποίο εξαρτάται καθαρά η πολιτική επιβίωσή του.
«Θα μιλήσω με τον Μπόσι αύριο» δήλωσε οργισμένος ο Καβαλιέρε σε βουλευτές μετά την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που αποτελεί βαρύτατη ήττα για τον ίδιο και κλυδωνίζει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Αλφόνσο Πάπα φέρεται να ανήκε σε δίκτυο υπό τον Λουΐτζι Μπιζινιάνι, ένα σύμβουλο με διασυνδέσεις στα ανώτατα κλιμάκια της ιταλικής πολιτικής και στον επιχειρηματικό χώρο, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένη μήνα και κατηγορείται και για πορνεία.
Η υπόθεση Πάπα έχει επικεντρωθεί σε κατηγορίες για την ύπαρξη οργάνωσης που συνωμοτούσε για να αποκτήσει εμπιστευτικές πληροφορίες από δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να αποφύγουν οι ευνοούμενοί της την Δικαιοσύνη.
Οι αρχές πιστεύουν επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι αποσπούσαν πληροφορίες για άλλα πρόσωπα κύρους με σκοπό να σπιλώνουν και να εκβιάζουν.
Η έκβαση της ψηφοφορίας αποτελεί «χαστούκι» για τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος είναι «όμηρος» του Ουμπέρτο Μπόσι, βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις δίκες με «δόσεις» σεξ και διαφθοράς, βλέπει το φάσμα της οικονομικής κρίσης και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν επικράτηση της κεντροαριστεράς εάν διενεργούνταν σήμερα εκλογές στην Ιταλία.

2 σχόλια

  1. Η αληθινή σπίθα μπορεί να προέλθει από την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους,τη μικρομεσαία αγροτιά,τους νέους των εργατικών οικογένειών που καλούνται να ζήσουν στην πιο βάρβαρη περίοδο των τελευταίων 50 χρόνων.
    Οι άλλες ''σπίθες'',''αριστερές'' και ''δεξιές'',δεν είναι παρά πυροτεχνήματα του συστήματος που πάει να εκτονώσει και να οδηγήσει στην απογοήτευση τμήματα του λαού που ριζοσπαστικοποιούνται.
    Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ,ακόμα και αν δεν υπάρχει συμφωνία μαζί του για όλα τα ζητήματα.
    Ταυτόχρονα όμως,έχει και το ΚΚΕ την ιστορική ευθύνη να ανοιχτεί πλατιά στο λαό και να μην λειτουργεί φοβικά απέναντι στις αυθόρμητες εκδηλώσεις του όπως δυστυχώς κάνει μέχρι σήμερα.
    Να αναδεικνύει τον ρόλο της όποιας
    ''σπίθας'' χωρίς να απορρίπτει το λαό που κινητοποιείται.
    Είναι μια μεγάλη ευκαιρία,ιστορική θα έλεγα,για το λαϊκό κίνημα να κάνει πολλά βήματα μπροστά,αλλά συγχρόνως και μια μεγάλη στιγμή ευθύνης για το πιο συνειδητό και οργανωμένο κομμάτι του,το ΚΚΕ.
    Οφείλει να μην την πετάξει στα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΡΙΦΑ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...1.57.00.. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟ ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Η ΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση