GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκρατημένος ο Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αντώνης Σαμαράς , έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμ...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό.
Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011…
Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Πάντως όχι πριν το 2015, ίσως και μέχρι το 2019.
Είναι αλήθεια ακόμα, ότι...
 πριν από 14 μήνες μας έλεγαν πως δεν θα έπαιρναν άλλα μέτρα εκτός Μνημονίου. Στο μεταξύ, όχι μόνο πήραν κι άλλα σκληρά μέτρα, αλλά ψήφισαν και το Μεσοπρόθεσμο που επιτείνει την ασφυξία της Οικονομίας.
Συμπέρασμα, λοιπόν, πρώτο: η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε πλήρως! Η χθεσινή απόφαση είναι ακριβώς αυτό: Ομολογία αυτής της αποτυχίας! Γι’ αυτό χρειάζονται συνεχώς καινούργια μέτρα, καινούργιες δανειακές συμβάσεις, ενώ μετατίθεται συνεχώς προς τα πίσω ο χρόνος όπου η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές.
Σήμερα, η Ευρώπη διαπίστωσε ένα μέρος του προβλήματος.
Και έκανε κάποιες σημαντικές διορθωτικές κινήσεις. Μεταξύ των άλλων, βελτίωσε τους όρους δανεισμού για την Ελλάδα.
Αλλά η λύση αυτή είναι ακόμα ασαφής, έχει ελλείψεις και δημιουργεί νέα προβλήματα.
Συμπέρασμα δεύτερο: Η βελτίωση των όρων δανεισμού που επιτεύχθηκε χθες είναι θετικό βήμα και παρέχει ανακούφιση.
Βεβαίως, οδηγηθήκαμε εκεί ακριβώς επειδή το αρχικό Μνημόνιο απέτυχε.
Και σήμερα η απόφαση αυτή δεν επαρκεί.
Γιατί αν δεν ξεπεραστεί η βαθιά ύφεση, αν δεν μπούμε σύντομα στην Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, η όποια βελτίωση των όρων δανεισμού δεν θα αρκέσει.
Και τον περασμένο Μάρτιο, πέτυχε η χώρα βελτίωση των όρων δανεισμού της, αλλά λίγο αργότερα η κρίση χειροτέρεψε.
Αν μάλιστα, η βελτίωση των όρων δανεισμού συνοδευθεί από επιλεκτική χρεοκοπία, μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει κανένα απολύτως ιστορικό προηγούμενο.
Και τώρα πλέον είναι, δυστυχώς, πολύ πιθανό να προκύψει, τις επόμενες μέρες, προσωρινή επιλεκτική χρεοκοπία, που αποτελεί αναμφίβολα «ρετσινιά» για την Ελλάδα και την Οικονομία της, μια που θα είμαστε η πρώτη και η μόνη, ως τώρα, χώρα της ευρωζώνης που υπαγόμαστε σε τέτοιο καθεστώς.
Η επιλεκτική χρεοκοπία, βάζει ζήτημα στήριξης της ρευστότητας. Κι αυτό φαίνεται να καλύπτεται από τη συμφωνία. Αλλά, δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο θα κρατήσει, ούτε πως θα αντιδράσει η Ελληνική οικονομία, ούτε πως θα αντιδράσουν οι διεθνείς αγορές στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας.
Βεβαίως, το γεγονός ότι ενισχύεται η ρευστότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, είναι θετικό. Αλλά δεν διασφαλίζεται η ρευστότητα της πραγματικής μας Οικονομίας. Κι αυτό, πρέπει να διασφαλιστεί κατά προτεραιότητα από δω και μπρος.
Σημαντικό είναι και το ότι ο Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) στη δευτερογενή αγορά ενεργοποιείται. Και, μάλιστα, προληπτικά και για όλες τις χώρες που ίσως εμφανίσουν πρόβλημα.
Όμως, είναι αδύνατο να γίνει αυτό, αν δεν αυξηθεί σημαντικά το συνολικό ποσό που έχει το ταμείο στη διάθεσή του, κάτι για το οποίο δεν προβλέπεται τίποτε.
Συμπέρασμα τρίτο: Η απόφαση έχει πολύ μεγάλες ασάφειες. Και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη συνολική σταθεροποιητική λειτουργία στην ευρωζώνη.
Ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι και ανεπαρκής:
Προβλέπει, μια μικρή μείωση του συνολικού χρέους ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πριν το Μνημόνιο, το Ελληνικό χρέος ήταν 127% του ΑΕΠ. Με το πρώτο Μνημόνιο, προβλεπόταν να φτάσει μέχρι και το 149% του ΑΕΠ, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Στη συνέχεια, αυτός ο στόχος αναθεωρήθηκε πολλές φορές προς τα πάνω. Πριν, μάλιστα, το Μεσοπρόθεσμο είχε φτάσει στο 200%. Με το Μεσοπρόθεσμο κατέληξε στο 160%. Τώρα, επανέρχεται στο 149% του ΑΕΠ, περίπου. Εδώ, απλώς ομολογείται και διορθώνεται το λάθος του Μνημονίου.
Η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πριν από το Μνημόνιο έφτανε στα 13 δισεκατομμύρια. Μετά προβλεπόταν να φτάσει στα 22. Με τη μείωση επιτοκίων που επιτυγχάνεται θα διορθωθεί μόνο κατά 3. Δεν θα πέσει, δηλαδή, κάτω από 18! Κι αυτό θεωρείται ήδη πολύ υψηλό. Έχουμε, λοιπόν, πολύ μικρή ανακούφιση. Αλλά τίποτε παραπάνω…
Ακόμα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η απόφαση για «εμπράγματες εγγυήσεις» στο νέο δανεισμό, πράγμα που για μας δεν είναι αποδεκτό. Όπως δεν ήταν μέχρι τώρα και για τον κ. Παπανδρέου θυμίζω…
Αντίθετα, η Ιρλανδία που – θυμίζω – είχε επιμείνει και κρατήσει πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της, το βασικό πλεονέκτημα της οικονομίας της - πέτυχε τελικά το ίδιο ευνοϊκούς όρους δανεισμού, όπως και εμείς. Χωρίς όμως να εκτίθεται σε «συμμετοχή των ιδιωτών» και στον κίνδυνο «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
Θετική θα ήταν και η πρόβλεψη του αρχικού Σχεδίου απόφασης για Σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα, ώστε να στηριχθεί η Ανάπτυξη. Αυτό ακριβώς ζητάμε εδώ και μήνες. Όμως, αυτός όρος απαλείφθηκε από το τελικό κείμενο της απόφασης!
Πόσο θα φτάσει αυτό το ποσό ενίσχυσης της Ελλάδας; Εκτός αν μιλάνε για τα δεδομένα χρήματα του ΕΣΠΑ και νέες…«οικονομικοτεχνικές συμβουλές»!
Χώρια που μέχρι τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιδείξει πλήρη ανικανότητα να σχεδιάσει την απορρόφηση αναπτυξιακών κονδυλίων.
Τώρα, ο κ. Παπανδρέου «πανηγυρίζει» για τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να έχουν ήδη υπάρξει, αλλά δεν υπήρξαν, και δεν έχουν υπάρξει ακόμα, ούτε θα υπάρξουν, αν δεν ξεπεραστεί η ύφεση, που, δυστυχώς, βαθαίνει κάθε μέρα.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι μπήκε «πάτος στο βαρέλι», δηλαδή ότι σταμάτησε η διόγκωση του χρέους. Όμως, αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Το χρέος μεγαλώνει από τα ελλείμματα που έχουμε κάθε χρόνο. Μέχρι χθες για το φετινό πρώτο εξάμηνο, έπρεπε να έχει πέσει το έλλειμμα 4% και έχει ανεβεί 28%. Κι όσο το έλλειμμα, λοιπόν, δεν πέφτει, το χρέος θα μεγαλώνει.
Κι όσο διατηρείται η σημερινή οικονομική πολιτική, του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, με τέτοια ύφεση, σίγουρα το έλλειμμα θα μεγαλώνει. Και η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται για την Ελληνική Οικονομία.
Υπάρχουν, όμως, στην απόφαση και σκοτεινά σημεία: Γιατί η χθεσινή συμφωνία προϋποθέτει δύο πράγματα: Και την επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και νέα δανειακή σύμβαση με το Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή νέα μέτρα!
Και ρωτάω την κυβέρνηση: Τι θα γίνει αν συνεχιστεί η αποτυχία ολόκληρης αυτής της πολιτικής;
Βρήκε, προ ολίγου, την ευκαιρία ο κ. Παπανδρέου, να κατηγορήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία. Αντί να κοιτάξει την Ανάκαμψη της Οικονομίας και το χάος της κυβέρνησής του, στρέφει πάλι τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι τις ευθύνες του θέλει να κρύψει! Και για την αποτυχία της οικονομικής του Πολιτικής και για την συνειδητή του επιλογή να μας βάλει στο μηχανισμό Στήριξης.
Άλλωστε, μέχρι τώρα όλες οι ελπίδες που δόθηκαν κι όλες οι «σωστικές πρωτοβουλίες» που εξαγγέλθηκαν, οδήγησαν σε σημαντική επιδείνωση.
Ελπίζουμε, αυτό να μην επαναληφθεί. Και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να αλλάξει η Οικονομική πολιτική μέσα στην Ελλάδα. Να επιτύχουμε άμεση Ανάκαμψη και σύντομα Ανάπτυξη. Όχι απλώς να βελτιωθούν οι όροι δανεισμού.
Προτεραιότητα για μας σήμερα, είναι αυτό που ήταν προτεραιότητα για εμάς και χθες: Η αλλαγή πολιτικής για Επανεκκίνηση της Οικονομίας!
Η μάχη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα κριθεί κυρίως μέσα στην Ελλάδα. Από την μάχη της Ανάπτυξης. Κι αυτό απαιτεί πρωτίστως αλλαγή πολιτικής. Αλλιώς, θα δίνουμε «παράταση ζωής» σε μια Οικονομία που αργοπεθαίνει λόγω της ύφεσης».

39 σχόλια

  1. Εχεις δικιο Κυριε Σαμαρα αυτη η κυβερνηση δεν παει καλα.Η προηγουμενη ηταν ονειρο τι να προτοθυμηθουμε Οτι εσκαγε ενα σκανδαλο την βδομαδα τα χιλιαδες ρουσφετια ο διπλασιασμος του χρεους απ`την απεραντη ρεμουλα.Ελεος βουλωστε το καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.ΩΡΑΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΗΧΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα που δεν εκανε καμια μαλακια ο Παπανδρεου να βαλει χαβαλε τον Σαμαρα την αποφραδα ημερα που συναντηθηκαν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τραγέλαφος και αμηχανία στη ΝΔ μετά τη σύνοδο κορυφής.
    Αυτό αποτυπώνει η δήλωση Σαμαρά.
    Καραμανλή πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και μάζεψε το μαγαζί γιατί θα γίνει Πολιτική Άνοιξη στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι τραγουδαει ο Σαμαρας???
    "ονειρο απατηλο...." η πρωθυπουργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 36 δις ευρω ειχε πεσει εξω ο προυπολογισμος της κυβερνησης που ηταν υπουργος ο Σαμαρας. Τι να πεις?

    Ο Μιχελακης εξαιρειτε γιατι ηταν στον ΑΝΤ1. Κατα διαολου και εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό 4.58 ξαναπές το.
    Το σκέφτεσαι να έκανε αυτή τη μαλακία ο Παπανδρέου;
    Η χώρα δεν σώθηκε χτες,σώθηκε εκείνη τη μέρα που ο Παπανδρέου έκανε πίσω.
    Στην εξέδρα τώρα,ο Σαμαράς θα έχει όλο το χρόνο να φτιάξει μαζί με το Χρύσανθο το Ζάππειο 3 (σε λίγο θα ξεπεράσουνε και τον Ρόκυ Μπαλμπόα στις συνέχειες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ 3 ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΑ ΖΑΠΕΙΟ3 ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι καλα λες 5:07:00 μ.μ.

    ΡΟΚΥ 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τελευταίο ΡΟΚΥ ήταν το 5 ή θυμάμαι λάθος;
    Θα έχει πάντως μπροστά του ο Σαμαράς όλο το χρόνο που θέλει για να τον ξεπεράσει τον Μπαλμπόα!Εκτός βεβαια άμα κάποτε ξυπνήσει ο Καραμανλής και μαζέψει την παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TI NA KANOYME?ΠΟΝΤΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαμόγια ποντάρατε στη χρεοκοπία με τον αλήτη τον Τσίπρα και τώρα θα τα λουστείτε. Κατηγορούσατε για προδοσία τον Παπανδρέου και τελικά φάνηκε ποιοι είναι οι προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΗΡΑΝΕ ΑΕΡΑ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΟΙ !!!! ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ !!!
    ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ... ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΓΟΥΡΙ, ΗΛΙΘΙΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.... ΕΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχουν κομπλεξικέ φασίστα και το ξέρεις. Εφιάλτες θα δεις σήμερα το βράδυ. Κατηγορούσατε και για προδοσία τον Γιώργο τομάρια.
    Αι σιχτίρ μίζεροι εσείς και οι αρχηγοί σας από τη δεξιά και την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ 3 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ.ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κανένας εισαγγελέας θα πιάσει το θέμα.
    Κανένας δημοσιογράφος θα πιάσει το θέμα και να πιάσει λαυράκι η όλοι είναι κότες και φοβούνται ;;;;
    Προς τον κύριο διοικητή του Ι.Κ.Α. , να παρέμβει και να κάνει ερεύνα γα την κομπίνα που έστησαν και διορίστηκε στο δημόσιο , το βουλγαρικό δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ :
    Ονομάζομαι Elena Sesinova από Sofia και μένω στα κάτω πατησιά
    Επαγγέλλομαι καρδιολόγος και προσπαθώ να μπω και εγώ στο δημόσιο μόνιμη αλλά είμαι λίγο άσχημη και χοντρούλα και δεν μπορώ να μπω .
    Καταγγέλλω λοιπόν :
    το δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ για τον διορισμό και νομιμοποίηση τους .
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 6.35 ποσες φορες επι ποσους μηνες θα το αναπαραγεις αυτο?Πηγαινε το εσυ στον εισαγγελεα,μας κουρασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΑ ΤΟΣΟΖΩΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΑΖΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.ΒΡΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η Ε.Ε. ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΩΝ 150 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΩΠΙΣΟΥΜΕ .ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ.ΕΣΥ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΩΝ 6.32 ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τώρα φαίνεται ποιοι είναι οι πραγματικοί προδότες. αυτοί δηλαδή που ήταν πάντα στην ιστορία της Ελλάδας,, οι δεξιοί. όσο για τους "αριστερούς", τι να πει κανείς; είτε ηλίθιοι είτε "ιδεολόγοι", το ίδιο πάντα καταστροφικοί για την Ελλάδα. Τυχαίο ότι το Πασοκ ήταν και παραμένι το κυρίαρχο κόμμα στη Χώρα; Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΕ Παρε την ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μεγάλη επιτυχία για την Ευρώπη και για την Ελλάδα.
    Διαψεύστηκαν οι καταστροφολόγοι και οι περιφερόμενοι οικονομολόγοι των πλατειών.Παίξανε μπάλα για μερικούς μήνες επωφελούμενοι και της αδυναμίας της ΕΕ να πάρει μια απόφαση για το μέλλον της.
    Από σήμερα όμως έμειναν χωρίς ρεπερτόριο.
    Ο Σαμαράς όμως,που γνωρίζει πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για την Ελλάδα,έπρεπε να δείξει υπευθυνότητα και να αποδώσει τα εύσημα στον Παπανδρέου.
    Οι δηλώσεις του αυτές δεν αρμόζουν σε υπεύθυνο αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    Έχει και ο πολιτικαντισμός τα όριά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο ρε Σαμαρά; Εσένα άκουσαν οι σύμβουλοι της Μέρκελ και του Σαρκοζί και ομολόγησαν την αποτυχία τους. Γι αυτό ήταν ανήσυχη η Μέρκελ και πήγαινε πέρα δώθε στη διάσκεψη. Αναρωτιόταν ποια θα είναι η γνώμη του Μηταράκη για τα καινούργια μέτρα. Τα είχε βάλει με τους πέντε σοφούς οικονομολόγους που τη συμβουλεύουν σε κάθε βήμα της γιατί δεν τηλεφώνησαν έγκαιρα στον Σταϊκούρα να τους ξεστραβώσει. Το ίδιο ανήσυχη ήταν και η Λαγκάρντ, που παρασύρθηκε από τον Τόμσεν και κατέστρεψε την Ελλάδα. «Πώς θα αντικρούσουμε τον Μιχελάκα που θα ξεσκεπάσει την ασχετοσύνη μας;» έλεγε και ξαναέλεγε. Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά, και εις ανώτερα, έχετε βάλει τα γυαλιά σε όλους αυτούς τους άσχετους οικονομολόγους της ΕΕ και του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΡΑ ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ! ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΟ ΣΕ ΟΣΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1600 € ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ 2700 €. ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡ0ΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΜΟ 2 3 4 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΞΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καψαμπελη και Καψαμπελακια υπομονη
    το Σεπτεμβριο ερχεται (μετα το
    εμπροθεσμο και το μεσοπροθεσμο) το
    εκπροθεσμο αγγουρι γκαλο γκουραγιο.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ | 15:23
    Ο ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ, Ο ΝΩΘΡΟΣ, Ο ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ, Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ. Δεν αργει η μερα που ο πανσοφος καραμανλης θα επιστρεψει καβαλα στο λευκο ατι του , ο λαος θα τον ραινει με ροδοπεταλα και γονατιστος θα κλαιει και θα φωναζει “συγχωρεσε μας πανσοφε που σε αδικησαμε” και τοτε αυτος αγερωχος και καταμαυρισμενος θα βγαλει απο το πορφυρο ζωναρι του μια επιταγη απο τη ρωσια και αλλη μια απο την κινα και η καθεμια θα γραφει 1 τρις ευρω, και τα χρηματα αυτα θα ειναι ατοκα, εξαιτιας του σεβασμου και του χρεους και της αγαπης που τρεφουν αυτες οι δυο χωρες για την ελλαδα και τον πολιτισμο της. Και την επομενη κιολας θα διορισθουν ολοι στο δημοσιο και ο μεγαλος δειπνοσοφιστης θα μοιρασει σε ολο το λαο αποζημιωσεις και επιδοματα και υπερωριες και βοηθηματα και κανεις δεν θα μεινει παραπονεμενος.
    LEME KAI KAMMIA MAKAKIA NA PERNA H ORA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 12.00 τις βλακειες θα τις δεις απο
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! στο επομενο επισοδειο! κανε τα μπανακια σου προς το παρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΠΙΣΩ ΡΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μία είναι η λύση για να μη διαλυθεί εντελώς η κεντροδεξιά παράταξη στην Ελλάδα:ο Κώστας Καραμανλής.
    Καραμανλή μίλα επιτέλους και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
    Θα την κάνουν Πολιτική Άνοιξη τη ΝΔ,δεν τους βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ...ΑΥΤΑ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ-ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ"...

    Στο εξώφυλλο της "Ελευθεροτυπίας" αναφέρθηκαν στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο", που ήταν η μόνη εφημερίδα που δεν έγραψε κολακευτικά λόγια για την...επιτυχία της Κυβέρνησης.

    Αφού κάνει λόγο για "ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ".

    "Μια γυναίκα η Κύρα Αδάμ, είχε τα...
    ούμπαλα, που δεν είχαν οι άνδρες συνάδελφοί της δημοσιογράφοι.
    Αφού κανείς δεν είπε, ότι θα πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας τη χθεσινή...επιτυχία της,
    που απλά παράτεινε το μαρτύριο
    της σταγόνας, για 3 δεκαετίες (30χρόνια) τουλάχιστον...!!!!!! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 3,5% ειναι τοκογλυφια για την Ελευθεροτυπια. Δεν μας ειπε ομως με τι επιτοκιο δανειζεται η εφημεριδα απο τις τραπεζες για να κανουμε και συγκριση!!!

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. GAP στο Υπ. Συμβούλιο:
    Επιτέλους χρεοκοπήσαμε και έφυγε από πάνω μου ένας βραχνάς.______

    "Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε ο ΓΑΠ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου
    Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη"...!!!!!

    Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός
    ανέθεσε στον Ραγκούση-Νταλάρα να κάνει διεθνή διαγωνισμό για να
    βρει έστω και έναν άνθρωπο στον πλανήτη που να πιστεύει αυτές τις παπαριές του..______________________

    ΠΡΟΣΟΧΗ...δεν μετράνε τα..
    ελάχιστα ΖΩΑ ΠαΣΟΚ στα σχόλια.

    ΣΑΝ ΤΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ 12.46

    Καθώς υποβισβάστηκαν πια, στην ζωική κατηγορία..ΣΚΟΥΛΙΚΙΟΥ..
    ΕΡΠΕΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥ ΤΥΦΛΟ-ΠΟΝΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 23 Ιουλ 2011 12:00:00 π.μ.

    Ρε φίλε, να σαι καλά, κλαίω ακόμα απο τα γέλια. Η πλάκα είναι ότι υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι... τον αδικείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 22 Ιουλ 2011 6:32:00 μ.μ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση