GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για να σωθεί από την χρεοκοπία η χώρα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Είναι γνωστό στους πιστούς αναγνώστες μας ότι η στήλη είναι ριζικά κάθετη σ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Είναι γνωστό στους πιστούς αναγνώστες μας ότι η στήλη είναι ριζικά κάθετη στις φίλο-μνημονιακής λογικής νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις οποίες επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι λόγοι αυτής της αντίθεσης είναι φιλοσοφικοί, εθνικοί, επιστημονικοί, ηθικοί και έχουν παρουσιασθεί και αναλυθεί με συνέπεια, αδιάκοπα στη στήλη από πέρσι τον Σεπτέμβριο. Από τότε και σε καθημερινή βάση η στήλη έδινε μάχες εναντίον της κρατούσας εκείνη την εποχή άποψη της κοινής γνώμης, που είτε ήταν υπέρ του μνημονίου, είτε ουδέτερη, για να αποκαλύψει τους μακροπρόθεσμους μύχιους στόχους και σκοπούς της φίλο-μνημονιακής πολιτικής συμμαχίας, καθώς και τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα της φίλο-μνημονιακής επιλογής.
Ταυτόχρονα όμως η στήλη και πάντα με βάση τα δημόσια κείμενα αποκάλυπτε την επιστημονική ανεπάρκεια των τεχνοκρατών του μνημονίου. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προχειρότητας και ανευθυνότητας είναι το...
περιβόητο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) το οποίο ψηφίσθηκε για “να σωθεί από την χρεοκοπία η χώρα”.
Ας πάμε λοιπόν στο περιβόητο Μεσοπρόθεσμο και συγκεκριμένα στους Πίνακες 2.8 και 3.6. όπου έχουμε:
• 2011. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης μετά τις προσαρμογές 7,6% ή 7,4%
• 2012. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνηση μετά τις προσαρμογές 6,5% ή 5,9%
• 2013. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνηση μετά τις προσαρμογές 4,8% ή 4,4%
• 2014. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνηση μετά τις προσαρμογές 2,6% ή 2,5%
• 2015. Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνηση μετά τις προσαρμογές 1.2% ή 1,1%
Εξωφρενικό! Ούτε μία φορά -επαναλαμβάνω ούτε μία φορά- δεν συμπίπτει ο εκάστοτε στόχος του ετήσιου ελλείμματος, για τα έτη από 2011 έως 2015, ανάμεσα στους δύο πίνακες του ιδίου προγράμματος.
Θα πει ο οποιοσδήποτε καλόπιστος αναγνώστης... «Ε, και τι έγινε. Μήπως εάν συνέπιπταν στα γραπτά κείμενα θα επαληθεύονταν και στην πράξη;».
Σίγουρα ΟΧΙ, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει ένα ελάχιστο ίχνος αστικής ευπρέπειας. Εδώ πραγματικά μιλάμε για βιασμό κάθε έννοιας, καλώς εννοούμενου αστικού και νέο-γιάπικου επαγγελματισμού, και μάλιστα πάνω σε ένα κείμενο που υποτίθεται ότι γράφτηκε για να συμβάλει στην σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία.
Είπαμε και γράψαμε όμως από τις 23 Μαρτίου ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα Kαι τις χώρες και τις τράπεζες θα καταστρέψουν και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε και από την πραγματικότητα, αλλά και από τα δικά τους επίσημα κείμενα όπως φαίνεται παραπάνω.
Τελικά αυτοί οι έρμοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τι ψήφισαν πριν από 15 ημέρες; ΟΧΙ Χρεοκοπία, που τους έλεγαν τότε, ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Χρεοκοπία που τους λένε τώρα;

9 σχόλια

  1. Αφου με τετοια διορατικοτητα προεβλεπες τα παντα, για κανε κατι αντιστοιχο εαν δεν υπηρχε κανενα μνημονιο, κανε μεσοπροθεσμο και κανενα μετρο και φυσικα καμια ευρωπαικη βοηθεια (χρημα ενοω) ωστε να μπορεσουμε και εμεις που δεν κατεχουμε αυτα που εσυ κατεχεις να κατανοησουμε το λαθος και το σωστο. Διοτι με το να μας λεει ο καθε αντιμνημονιακος τι κακα κουβαλαει μαζι του το μνημονιο θα πρεπει την ιδια στιγμη να μας εξηγει και ποια κακα θα μας περιμεναν αν συνεχιζαμε τον παλιο καλο δρομο που χαραξε και μας αφησε παρακαταθηκη ο καταλληλοτερος. Ολα να τα λεμε κυριε μου οχι τα μισα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πααααααααααρτααααα να εχεις
    Κρετίνε, ακόμα Πασόκε μαλάαααακααααααα

    ΕΚΤ: Στο 161% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2012
    -172% είπε χθες ο Τόμσεν!!!
    Το 2020 θα φτάσουμε σε επίπεδα 2009 αν εφαρμοστεί όλο το Μεσοπρόθεσμο!!

    Ο λόγος του ελληνικού δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας θα κορυφωθεί στο επίπεδο του 161% το 2012, για να αποκλιμακωθεί στη συνέχεια, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΚΙΩΡΓΚΟ..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΣΑΜΕ (όπως εσείς εμάς)
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ...
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΑΝΔΡΙΚΟ-ΝΙΚΟΛΑΚΗ-ΑΝΤΑ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ..

    "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ".....ΑΛΗΤΕΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ..ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΩ..ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ..ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 10000000 ΕΛΛΗΝΩΝ..ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΝΔ..ΣΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ -ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΑΣ ..ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για εσένα τον πρώτο σχολιαστή.
    Οταν ο αγαπημένος σου Τζέφρυ πήγε στην Ρωσία πέρυσι ο Πούτιν του δινε 25 δις ως πρώτη δόση χαμηλότοκα για πορευτεί η χώρα δεν το πήρε και αναρωτιόταν η Ρώσικη κυβέρνηση γιατι άραγε ήλθε στη Ρωσια.Ο πράχτορας του ΔΝΤ άλλα σχεδίαζε για τον Ελληνικό λαό.Δεν διάβασες ρε άσχετε το
    άρθρο της Ελευθεροτυπίας.
    Εαν δεν είσαι βολεμένος τότε είσαι γκαγκα΄σαν τον αρχηγό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπουλα....12.29
    Εγω βγαζω καθαρα 740 το μηνα οπως και παρα πολλοι ακομα....ενω καποια αλλα ζωα περνουν τα 2000 χιλιαρα και 3000 χιλιαρα και βαλε....κανε την υπερβαση πανε το μισθο σου εστω στα 1000 ευρω και μετα θα γινουμε φιλαρακια στην πλατεια...μεχρι να το κανεις αυτο αναμενω........και σημειωνω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αρθρο της Ελευθεροτυπιας,ειναι αναξιοπιστο.Τον δρομο για το ΔΝΤ,πρωτος ο Πουτιν μας τον υπεδειξε περσυ τον Φεβρουαριο.Τωρα γιατι τα γραφει αυτα η ελευθεροτυπια,ειναι αλλο καπελο,μαλλον για εσωτερικη καταναλωση στους αφελεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και το περιοδικό Επίκαιρα και αυτό αναξιόπιστο είναι? Για πές εσύ που δεν έχεις καταλάβει ότι έχουμε κυβέρνηση χατζατζάρηδων που δεν κάνει τίποτε άλλο απο το μνα προσκυνάει τους τοκογλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και το περιοδικό Επίκαιρα και αυτό αναξιόπιστο είναι? Για πές εσύ που δεν έχεις καταλάβει ότι έχουμε κυβέρνηση χατζατζάρηδων που δεν κάνει τίποτε άλλο απο το μνα προσκυνάει τους τοκογλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 15 Ιουλ 2011 7:36:00 μ.μ.

    ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ" ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ,ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 3126/2003 ΚΑΙ ΤΟΥ "ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΥ" ΝΟΜΟΥ.
    ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση