GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΕΚΛΟΓΕΣ;‏...

Από τον Αντώνη Κρούστη Fileleftheros1966.blogspot.com Πολλές φωνές ακούγονται να αρνηθούμε την πληρωμή των χρεών μας στους δανειστές μ...

Από τον Αντώνη Κρούστη
Fileleftheros1966.blogspot.com

Πολλές φωνές ακούγονται να αρνηθούμε την πληρωμή των χρεών μας στους δανειστές μας. Χωρίς όμως να τονίζουνε ότι αυτή η λύση ονομάζεται χρεοκοπία.
Τι σημαίνει χρεοκοπία; Σημαίνει ότι αύριο το πρωί πρέπει να βρεις λεφτά να εισάγεις σιτάρι, πετρέλαιο, ρεύμα, κρέας, φάρμακα, τεχνολογία , ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα μας κ.ο.κ. Με λίγα λόγια θα έχουμε μια οικονομία κολλημένη στην λάσπη και...
 ένα βιοτικό επίπεδο στα όρια της επιβίωσης.
Η έξοδος μας στις αγορές θα είναι απαγορευτική αφού κανένας δε θα μας δανείζει κάτω από 15%. Άρα πρέπει να στηριχθούμε σαν «υπερήφανοι» και «αξιοπρεπείς» που είμαστε στις δικές μας δυνάμεις.
Δηλ. να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας παραγωγικές πηγές. Πχ τον αγροτικό τομέα. Κανείς όμως δε μας λέει ότι για να έχουμε αγροτική παραγωγή χρειαζόμαστε και καύσιμα και λιπάσματα και τρακτέρ και οτιδήποτε άλλο κινεί την οικονομία αυτή.
Επίσης ακούγεται με έμφαση να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Και ερωτώ με απορία γιατί δεν το κάνουμε τώρα που έχουμε και τους πόρους από το μηχανισμό στήριξης. Και αν δεν μπορούμε τώρα πως θα μπορέσουμε σε καθεστώς χρεοκοπίας; Σιωπή εεε!
Και η περίφημη πρόταση για δάνεια από την Ρωσία ή την Κίνα απέχουν πολύ από τις προσδοκίες μας. Το ίδιο έκανε και η Λευκορωσία έδιωξε το κακό ΔΝΤ και πήρε δάνεια από τη Ρωσία με μεγαλύτερο επιτόκιο, λιγότερα από αυτά που ζήτησε, με σκληρότερους όρους και με εξαγορά όλων των παραγωγικών μονάδων της.
Για αυτό το λόγο ας μείνει στη γωνία η ανεύθυνη πρόταση της χρεοκοπίας που θα φέρει την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με την Αλβανία του Xοτζα.
Η άλλη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το μνημόνιο. Τι λέει αυτό; Με λίγα λόγια , η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης αναλαμβάνει να πληρώνει τους μισθούς μας ,τους τόκους μας και τα ληξιπρόθεσμα παλαιότερα δάνεια μας μέχρι εμείς συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας.
Εμείς όμως, σαν κυβέρνηση δεν περικόπτουμε δαπάνες και δεν εφαρμόζουμε το μνημόνιο και σαν λαός αντί να φωνάζουμε να εφαρμοσθεί και να επιταχύνει η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις, διαδηλώνουμε στο κενό νομίζοντας ότι θα πετάξουμε.
Υπάρχουν όμως έλληνες που διαδηλώνουν με τη σιωπή τους ,υπομένουν, αγωνιούν , σκέφτονται, παρεμβαίνουν με διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που επιλέγουν οι επαγγελματίες της κομματικής καθοδήγησης. Υπάρχουν έλληνες που θα μπορούσαν και αυτοί να γεμίσουν πλατείες και να σηκώσουν ευρωπαϊκά λάβαρα υπέρ του μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων. Επειδή δεν το κάνουν δεν σημαίνει ότι η γνώμη τους έχει μικρότερη ισχύ από την μειονεκτικά συσπειρωμένη φωνή στις πλατείες.
Η δημοκρατία όμως δεν αναμετράται στις πλατείες ,ούτε ασκείται από τις δυνατότερες φωνές. Απλά δίνει το δικαίωμα στο λαό να εκφρασθεί μέσω της εκλογικής διαδικασίας, και σέβεται την γνώμη των περισσοτέρων.
Κάντε λοιπόν εκλογές να τελειώνουμε !

28 σχόλια

  1. ΑΠΛΑ...ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΤΩΡΑ ΡΕ ΖΩΟ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΣΑΝ ΧΩΡΑ
    ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΘΛΙΟΥΣ
    ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΙΜΕΝΕΟΥΣ
    ΘΑ ΧΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΕΠΙΣΗΜΑ.

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΒΛΑΚΑ
    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !
    - ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γ. Παπανδρέου να πάει στο Γουδί” είπε πρώην υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ !
    -----------------------------------
    Η Νομαρχιακή Συνέλευση ΠΑΣΟΚ είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει στο ξενοδοχείο Αστήρ Πάτρας. Μετά τις “γιούχες” πολιτών σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες, η αστυνομική δύναμη έξω από το ξενοδοχείο ήταν μεγάλη.

    Προς έκπληξη, ο κόσμος που προσήλθε ήταν λίγος, αφού πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι ο κόσμος είναι όχι μόνο “Αγανακτισμένος”, αλλά και....
    Εξοργισμένος !
    Οι Βουλευτές φυσικά φοβήθηκαν να πάνε, καθώς καθημερινά συνάδελφοί τους αυξάνουν την λίστα των 80+ βουλευτών που έχουν δεχθεί επιθέσεις από πολίτες.

    Η είδηση όμως δεν ήταν αυτή !
    Ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Παραλίας Πατρών Η. Λάππας ακούστηκε να λέει το απίθανο (!) :
    “Ο Γ. Παπανδρέου να πάει στο Γουδί”, μένοντας όλοι (έστω και οι λίγοι) με το στόμα ανοιχτό !
    -----------------------------------
    Αν αναλογιστούμε ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την Αχαία, τότε καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα λόγια αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..."Η άλλη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το μνημόνιο. Τι λέει αυτό; Με λίγα λόγια , η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης αναλαμβάνει να πληρώνει τους μισθούς μας ,τους τόκους μας και τα ληξιπρόθεσμα παλαιότερα δάνεια μας μέχρι εμείς συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας."...

    ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

    Εγώ δεν είμαι θιασώτης τηα "αγοράς",αλλά Θα σου θέσω ένα ερώτημα.

    Αγοράζει κάποιος,διαχειριστής επενδύσεων,δηλ. επαγγελματίας το έτος 2000 μετοχές της εταιρείας ΜΑΚΛΩ 10.000 κομμάτια.Σήμερα η αξία τους είναι μηδέν.Πρέπει να τα βάλει με την ΕΚ ή τον Υπ. Οικ.;

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΝ; ΣΕ ΤΙ ΠΡΟΣΕΒΛΕΠΑΝ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ; ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΑΝ;ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ή ΙΤΑΛΙΚΟ ή ΚΟΓΚΟΛΕΖΙΚΟ; ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ;

    Γιατί αυτός πρέπει να έχει εξασφαλισμένη την επιστροφή του Κεφαλαίου του και γιατί όχι ο πρώτος που "επένδυσε" στα ΜΑΚΛΩ;
    Έχει τον κώλο πίσω;

    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να υποστηρίζει τον λαό και όχι τους τοκογλύφους.
    Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Κρούστη
    Το άρθρο σας είναι σαν τα λόγια των Παπανδρέου Παπακωνσταντινου Βενιζέλου και όλων των υπέρμαχων του μνημονίου και της σταδιακής καταστροφής και εξαθλίωσης.
    Ας τα πάρουμε τα πραγματα με την σειρά. Τί έγινε μέχρι σήμερα με τα μνημόνια και τους ατελειώτους φόρους που επέβαλλε η κυβέρνηση στον λαό; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!!! (Επιμηκυναμε τον θανατο μας αυξανωντας το χρέος της Ελλάδας από 280 δις οκτωβριος του 2009 σε 350 δις !!!μέσα σε 20 μήνες ΤΟ ΈΛΛΕΙΜΑ στα ύψη και ο λαος πεινάει ΥΠΕΡΟΧΑ!!!δεν πτώχεύσαμε, μπράβο σας δικαιωθήκατε !!!!)1ο Γιατί λεφτά δεν υπήρχαν γνωστό σε όλους τους παγκοσμιους τοκογλύφους αφού
    αυτοί στήσανε το σκηνικο 2ο από τις δόσεις του μηχανισμού στήριξης δεν πληρώθηκε ουτε ένα ευρώ στους μισθούς και σε συντάξεις γιατί οι εκταμιεύσεις είναι λογιστικές εγγραφές,δηλαδή από την μία τσέπη βγαίνουν και στην άλλη μπαινουν (δανειστής και παραλήπτης ο ιδιος...τι ωραία!!μμμ) μένωντας σε εμας οι υπέρογκοι τόκοι δανεισμού αυτής της διαδικάσιας.
    3ο Εως σήμερα πήραμε 57 δις απο ΔΝΤ και μηχανισμό στήριξης και δώσαμε εως σήμερα 75 δις !!!!άρα σημαίνει ότι ακόμα και κατω από αυτές τις άθλιες συνθήκες παράγεται σχετικός πλούτος πέρα από τους εξοντωτικούς και παραλογους φόρους που έχουν επιβληθεί.4ο Ποια είναι η διαφορά μιας αναγγελόμενης και δηλωμένης πτώχευσης από αυτό που βιώνουμε σήμερα; ανεργία κλεισιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, ο δανεισμός όχι στα κόκκινα στα κατακοκκινα κατασχέσεις πτωχευσεις πληστειριασμοί αυτοκτονιες ξεπούλημα ασημικών της χώρας, περιορισμός εθνικής κυριαρχίας ισοπέδωση των πάντων σε μισθούς 20 ετών πίσω καμία προοπτική καμία ελπίδα μηδενική ανάπτυξη και ασφαλώς μεγαλό μερος του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. Εσείς αυτό το λέτε διάσωση; Μάλλον θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε ψυχολογο.
    Σε ότι αφορά τις στρατιές του 15 %που αποδέχονται το μνημόνιο ας κατέβουν στο δρόμο να αντιμτωπίσουν το 85% που θα τους πάρει με τα γιαούρτια.
    Εκλογές ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ πριν η κατάσταση ξεφύγει και μερος της περιουσίας της πατρίδος περάσει σε χέρια που ποτε δεν θα έπρεπε.
    Η παρούσα κυβέρνηση δεν θα φύγει μονο απο την εξουσία κλωτσηδόν θα δώσει και λογο στην δικαιοσύνη που είναι παλλαικο αίτημα για τα πεπραγμενα τις ψευτιές και τον ολεθριο δρόμο που επέλεξε για το τον τόπο. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΜΑΣΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η φυγή μας από το ευρώ δεν έχει να κάνει μόνο με την δική μας δυσμενή κατάσταση που θα φέρει μια τέτοια απόφαση αλλά και με την ευρώπη που στην κεφαλι του κασίδη προσπαθεί αρον άρον να σώσει ότι μπορεί αδιαφορώντας αν ενας λαός 10 εκατομμυριών εξαθλιώνεται μέρα με την μέρα. Μας λένε ότι έχουν παιχθεί δις στο παγκοσμιο καζινο των αγορών πονταρωντας στην πτώχευση της Ελλαδας. Καλά κάνουν..εμας τι μας ενδιαφέρει τι θα κερδίσουν αυτοί ας το σκεφθούν οι χώρες του φιλελεύθερου καπιταλισμού που εξέθρεψαν το τερας που θέλει να τους κατασπαράξει. Η Ελλάδα ξέρει από φτώχεια και ανέχεια εδώ και αιώνες και πάντα εύρισκε τον δρόμο όσο δύσκολος και αν ήταν να προχωρήσει. Ασφαλώς η πτώχευση μιας χώρας δεν είναι ότι καλύτερο μπορει να της συμβει είναι όμως προτιμότερη από τον αφανισμό και το ξεκληρισμα μιας χώρας.
    Σήμερα με την εξαθλίωση μας στηρίζουμε τις πλούσιες χώρες του βορρά να ανασκουμποθούν και όταν θα νοιώσουν ότι βρίσκονται στο επιθυμητο επίπεδο χωρις να διατρέχουν κινδυνο θα μας πετάξουν όπως το έχουνε κάνει επανελλειμένως στο παρελθόν. Ασφαλώς δεν περιμένω απο τον ΓΑΠ να γνωρίζει την ιστορία αυτού του τόπου πιστεύω ότι την μονη ιστορικη ημερομηνία που ξέρει ειναι η 4η Ιουλίου. Τα cds και ολα τα κουραφεξαλα είναι γεννήματα αρρωστων καπιταλιστών τοκογλύφων και οπαδών της αισχροκέρδειας με όποιο τίμημα ξεπλένωντας χρήματα μαυρα και βουτηγμένα στο αίμα των λαών.
    Οχι κ Κρόυστη το άρθρο σας είναι προβοκατόρικο και προπαγανδιστικο μιας αθλιας κατάστασης που βιώνει σήμερα ο λαος.
    Καλύτερα να πεθάνεις μια φορά παρά καθε μέρα με ανυποφορους πόνους.
    ΑΛΛΩΣΤΕ κάποτε έγινε και σύνθημα αυτού του λαού που έχεις τη ντιμή να συγκαταλλέγεσαι..."Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωή παρά σαραντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή" ελπίζω κάτι να σου θυμιζει αυτό γιατι πάνω σε αυτ΄οτο σύνθημα χύθηκε πολυ αίμα...μα παρα πολύ αίμα. Γυρνα λίγο τις σελίδες της ιστορίας αυτο΄υτου τόπου και ίσως διδαχθείς και εσυ και οι ομοιοι σου ορισμένα πράγματα. Τα περι λαιισμου και μαλακίες είναι οι καραμέλλα που σας έπρηξε τα ουλα και εμείς έχουμε γράψει εκει που δεν πιάνει μελάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Πασοκ εχει εξαπολύσει τα τσιρακια του σε μια υστατη προσπαθεια να μας πεισει οτι το καλο μνημονιο θα μας σωσει !!!Επικαλουνται ολο το κοσμο εξ ονοματος τους , βασιζομενοι στις μειωμενες αντιδρασεις του κοσμου..Λογικο ειναι να φθηνουν οι αντιδρασεις στις πλατειες αφου υπαρχει χουντα και τρομοκρατια αθωων πολιτων , βαζοντας καθε φορα "πληρωμενους ασφαλιτες" να παριστανουν τους διαδηλωτες για να υπαρχουν αναταραχες ... Ουστ ρεεεεεε!!!!Τσεκουρι και φωτια θελετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η λεξη μαλακιες ειναι πολυ επιείκεις για αυτο το κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοιτα να βρεις δουλεια εσυ βλακα & τεμπελχανα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τον Αντώνη Κρούστη....
    Τις άλλες φορές που πτώχευσε η χώρα
    ήταν καθαρά γεωργική και ο κόσμος δεν είχε και πολύ ανάγκη το κράτος.
    Τώρα τι θα γίνει που εισάγουμε το 70%
    των αγροτικών προϊόντων...
    Τι θα γίνει που και στο τελευταίο χωριό περιμένουν αυτή τι μικρή αγροτική σύνταξη για να επιβιώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι λες ρε ανθρωπε?.. Σοβαρολογεις?

    Βαλτο στο μυαλο σου ρε φιλε,.. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ,.. μπορεις να το καταλαβεις αυτο?
    ...Ειδικα, ΟΧΙ απ' τα σκυλοψαρα της διεθνους τοκογλυφιας.

    Πρεπει να βγουμε απο το 'λουκι' της ιδεας που μας επεβαλαν αυτοι, οτι δηλαδη παντα πρεπει να δανειζομαστε. Η απαντηση ειναι ισοσκελισμενη οικονομια και ΟΧΙ ΠΛΗΡΩΜΕς ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΕΡΑΤΑ!

    Ναι, θα περασουμε 3 - 4 χρονια λιγο 'στενα' αλλα ειμαστε ικανοι να παραγουμε δικα μας προιοντα, νασαι σιγουρος γι'αυτο.

    Ασχημα τα καταφερνει η Τουρκια μονη της, με το δικο της νομισμα? Τι πιο πολυ εχουν οι Τουρκοι απο μας? .. αν και η διεθνης προπαγανδα προσπαθει να βαλει λυτους και δεμενους να την 'φερουν' στην ΕΕ..

    Το Ισραηλ με μια σταλια πληθυσμο και το δικο τους νομισμα δεν τα παει κι ασχημα.

    Οταν η Ελλαδα ηταν στην Δραχμη, ποτε δεν ειχε φτασει σ'αυτο το οικονομικο χαλι (εκτος του 1897 για διαφορετικους λογους τοτε βεβαια..)

    Πρεπει να εισαι πολυ αφελης αν δεν βλεπεις τι μας εκαναν μεχρι τωρα, και τι μας ετοιμαζουν για το μελον.. Αυτοι κυτταζουν τα νησια μας και ολες τις προσοδοφορες εταιριες μας σαν τους γυπες, για να τ'αρπαξουν κοψοχρονια..

    Ξεχασες τι εγινε με τα Ελληνικα Ναυπηγεια? Με τα τσιμεντα μας? Με τα αγροτικα μας προιοντα που μας διαταζαν να τα ριχνουμε στις χωματερες για να μην υπαρχει ...υπερπαραγωγη?

    Ξυπνα κι εσυ κι οι ομοιοι σου ανοητε, και σταματα να πανικοβαλεις τον κοσμο με τις ανοησιες σου!

    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν γνωρίζατε τι στ΄αλήθεια σημαίνει χρεωκοπία και για πόσες δεκαετίες μάλλιστα, άσχετα μουλάρια, δεν θα μιλούσατε, να λέτε αυτές τις μαλακίες.
    Αν γίνει κάποια στιγμή, με τις ευγενείς σας προσπάθειες, καθώς και κάποιων ηλιθίων "αρχηγών" σας, μπορεί και να καταλάβετε.
    Οταν θα πείτε (και θα πούμε) αλα κατοχή, (που πέθαινε ο κόσμος από την πείνα και το κρύο),και όπως στη Ρωσία του '80, το ψωμί "ψωμάκι", ίσως και κάτι να καταλάβετε.
    Οταν δεν θα δουλεύει τίποτα,κι όταν θα παγώνει ο κώλος σας, όταν θα είστε χωρίς καύσιμα και ρεύμα, χωρίς μετακινήσεις και ανταλακτικά, χωρίς ρούχα, φάρμακα, φαγητό, και φυσικά χωρίς κομπιούτερ για να γράφετε τις μαλακίες σας, τότε ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
    Δεν ασχολούμαι/συνομιλώ με άτομα χωρίς γνώσεις οικονομικών, αλλά τούτη τη φορά!...
    Και τώρα μπορείτε έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας και αγανάκτησης βεβαίως, να με ξεχέσετε και να με βρίσετε όσο τραβάει η ψυχή σας, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, μουλάρια, και ΠΩΣ ΛΕΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!...(δεν πειράζει, γιατί το ίδιο ελπίζω κι εγώ)...
    Την μια και μόνη αλήθεια φυσικά,τη γνωρίζετε μόνον εσείς.

    Αν λοιπόν τελικά τα καταφέρετε μουλάρια και χρεωκοπήσουμε, σας εύχομαι καλή τύχη, και καλές λεμονόκουπες από τους σκουπιδοτενεκέδες των μαυραγοριτών!... ΜΟΥΛΑΡΙΑΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6.41
    Το παράδοξο δεν είναι μόνο ότι εισάγει το 70% των αγροτικών προιόντων σε μία χώρα που ακόμα και αν φτυσεις στην υπαιθρο θα φυτρώσει δέντρο είναι ότι εισαγεις και το 90% των βιωτικών καταναλωτικών προιόντων που έχουν στα χέρια τους οι unilever και Procter and gamble. Κάποιοι ευθύνονται για αυτό.
    Αυτό επετεύχθει συνειδητα εδώ και 30 χρόνια εξαφανίζοντας απο την Ελλαδα την βιομηχανική βιοτεχνική και αγροτική παραγωγή προσαρμόζωντας την οικονομία μας στην εξάρτηση των εισαγωγών σε πρώτες υλες αρχικά και σε ολοκληρωμένα προιόντα αργότερα καθώς επίσης και με μεγαθήρια πολυκαταστήματα που ερήμωσαν την οικονομία της αγοράς. Αυτο από μόνο του δημιουργεί προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλάγων και ένα διαρκές έλλειμα που οδήγησε την χώρα μας σε ασύδοτους εξωτερικούς δανεισμούς για να καλύπτει το έλλειμα και τις πελατειακές σχέσεις που δημιούργησαν και με την διόγκωση του κράτους από υποψήφιους ψηφοφόρους. Τώρα αν θέλετε να ψάξετε την αιτία ξεκινήστε από την αφετηρία του 1981 ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΑΡΧΉ ΤΟΥ ΚΑΚΟΎ όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία παραλαμβάνωντας "καμμένη γή όπως είπαν και ώ του θαύματος μέσα απο την καμμένη γή έδωσε αύξηση 30% στους μισθούς με δανεικά!!!!και θα φθάσετε και στις μέρες μας.Παρατηρήστε ποιοι ήταν οι κυβερνώντες των εκάστοτε περιόδων και θα βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα για τους αίτιους και υπευθυνους αυτής της κατάστασης.
    Αυτό που περιγράφει ο κ. Κρούστης είναι αυτό που λέει ο γιατρός στους συγγενείς του ετοιμόθανατου. ότι θα πεθάνει είναι σίγουρο εμείς μπορούμε να του παρατύνουμε μηχανικά την ζωή αλλά θα υποφέρει και θα προκαλούνται ζημιές και σε άλλα ζωτικά όργανα μεχρι την οριστική κατάληξη από αφόρητους πόνους ή τραβάμε τα σωληνάκια και τελειώνουμε και στις δύο περιπτώσεις έχουμε την ίδια κατάληξη με διαφορετικό πόνο. Στο έν λόγω παράδειγμα την απόφαση θα πρεπει να την πάρει ό λαος. Εκείνο που είναι εντελώς ηλίθιο είναι η παρηγοριά στον άρρωστο ωσπου να βγεί η ψυχή του μέσα απο το σαπιο κορμί του. Καπως έτσι το παρομοιάζω εγώ κ. 6.41.
    Όσες χώρες βρήκαν την δύναμη να βγούνε από τέτοιους μηχανισμούς "στήριξης" εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης ΠΈΡΑΣΑΝ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ. Π.Χ ΙΣΛΑΝΔΙΑ και πριν 10 χρόνια η Αργεντινή. όσες αποδέχθηκαν τα μακροχρόνια σχέδια των "μηχανισμών" οικονικά τελείωσαν και κυριαρχικά εξαφανίστηκαν από τον οικονομικο στραγγαλισμό. Π.Χ ΚΑΜΕΡΟΥΝ (ΕΞΑΓΩΓΕΣ 15000 ΤΟΝΝΩΝ ΚΑΦΕ ΕΤΗΣΙΩΣ ΥΨΗΛΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΉ ΕΙΣΟΔΗΜΑ)παρέμβαση ΔΝΤ ΜΟΛΙΣ 1500 ΤΟΝΝΟΙ ΚΑΦΕ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. Γουατεμάλα ακόμα τρώνε από τα σκουπίδια. Η Τουρκια προσφάτως διωχνωντας το ΔΝΤ ξεκίνησε ενα αργό αλλα σταθερό βηματισμό ανάπτυξης. Αυτά είναι γεγονότα δεν είναι φαντασία, παραμύθια είναι αυτά που μας σερβίρουν οι κυβερνώντες για δέσμευση της ζωης μας για τα υπόλοιπα 25-30 χρόνια και βλέπουμε δηλαδή αργός θάνατος του υπαρχοντος δυναμικού παραγωγής και των νέων που κατα πάσα πιθανότητα θα ξενιτευθούν για ακόμη μια φορά από μια χώρα που κυβερνιεται από ανικανους και δοσίλογους πολιτικούς που ποτε δεν τιμωρούνται για τις πράξεις τους.
    Λυπάμαι αλλά είστε μειοψηφία και εσείς κ 6.41 καιο κ Κρούστης σήμερα στον λαό καιστην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σεβαστείται την αρχή της δημοκρατίας που είναι η πλειοψηφία. ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ο κόσμος ξύπνησε άγρια από τον λήθαργο που του είχαν επιβάλλει και ζητά εξηγήσεις. Ειναι κάτι που θα ζήσουμε όλοι στο αμέσως προσεχές διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7.50
    Ωραία τα περιγράφεις τα της πτώχευσης.
    Μπορείς να μας περιγράψεις και το τι γίνεται τώρα που δεν είμαστε κατα την γνώμη σου πτωχευμένοι;
    Σιγουρα όχι γιατί μαλλον έχεις βολευτει μεσα στην πρασινοφωλιά σου και φοβάσαι μην χάσεις την μαρμίτα κατι τετοιο δείχνει καιο εκνευρισμος σου. Τωρα τα των λεμονοκοπων μπορείς να κανεις μια βολτα από τις χωματερες και να πέσεις επάνω στα γεύματα.
    Τελικά μουλάρι πρέπει να είσαι και μαλλον και γαιδαρος ξεσαμαρωτος.Μικρός γκαιμπελισκος χωρίς καμία συνειδηση αρκει να ζεις εις βάρος των πολλων. Εσυ την φτώχεια την περιγράφεις εμείς την βιώνουμε έχει διαφορά τι λες ;
    Μπορεις να έχεις όποια θέση θέλεις αλλα να προκαλείς είναι τουλάχιστον εξοργιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 9 Ιουλ 2011 8:00:00 μ.μ.

    Εντάξει φιλάρα, τόσωσες!....
    Κι ο "βολεμένος σου στην πρασινοφωλιά του",εγώ δηλαδή(!), (τα..γνωστά φυσικά, όταν δεν υπάρχουν και επιχειρήματα!...), κι άμα γουστάρεις το πιστεύεις, είναι ενας συνταξιούχος οικονομικόύ προσανατολισμού, που απώλεσε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος το 20% περίπου του εισοδήματός του, που δεν είναι υψηλό, και χωρίς καμμία άλλη βοήθεια, ούτε καν από την σύζυγο.
    Αυτοί που σήμερα τρώνε λεμονόκουπες, (και που αν θέλουν μάλλον ΜΠΟΡΟΥΝ να απασχοληθούν στην αγροτιά, στην επαρχία κλπ,αλλά που!...), είναι έτσι κι αλλοιώς μάλλον ελάχιστοι συγκριτικά, ναι? ΄
    Αλλά μάλλον σας αρέσει και θέλετε να ΤΡΏΝΕ ΛΕΜΟΝΌΚΟΥΠΕς ΟΛΟΙ!... Και για χρόνια!.
    Και το κυριώτερο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα.

    Εγώ έγραψα αυτά που καταλαβαίνω, κι αν είμαι ηλίθιος και κάνω λάθος ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για όλους και για μένα. Γι αυτό πεσ' μου κι άλλα.
    Το ζήτημα όμως είναι μήπως και κάνετε λάθος εσείς, και εσύ!... Χαίρεται, "μουλάρι" (πάντα με την καλή έννοια!...). Και πεσ' μου ότι θέλεις. Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9 Ιουλ 2011 8:00:00 μ.μ.

    Εντάξει φιλάρα, τόσωσες!....
    Κι ο "βολεμένος σου στην πρασινοφωλιά του",εγώ δηλαδή(!), (τα..γνωστά φυσικά, όταν δεν υπάρχουν και επιχειρήματα!...), κι άμα γουστάρεις το πιστεύεις, είναι ενας συνταξιούχος οικονομικόύ προσανατολισμού, που απώλεσε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος το 20% περίπου του εισοδήματός του, που δεν είναι υψηλό, και χωρίς καμμία άλλη βοήθεια, ούτε καν από την σύζυγο.
    Αυτοί που σήμερα τρώνε λεμονόκουπες, (και που αν θέλουν μάλλον ΜΠΟΡΟΥΝ να απασχοληθούν στην αγροτιά, στην επαρχία κλπ,αλλά που!...), είναι έτσι κι αλλοιώς μάλλον ελάχιστοι συγκριτικά, ναι? ΄
    Αλλά μάλλον σας αρέσει και θέλετε να ΤΡΏΝΕ ΛΕΜΟΝΌΚΟΥΠΕς ΟΛΟΙ!... Και για χρόνια!.
    Και το κυριώτερο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα.

    Εγώ έγραψα αυτά που καταλαβαίνω, κι αν είμαι ηλίθιος και κάνω λάθος ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για όλους και για μένα. Γι αυτό πεσ' μου κι άλλα.
    Το ζήτημα όμως είναι μήπως και κάνετε λάθος εσείς, και εσύ!... Χαίρεται, "μουλάρι" (πάντα με την καλή έννοια!...). Και πεσ' μου ότι θέλεις. Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 9 Ιουλ 2011 8:00:00 μ.μ.

    Εντάξει φιλάρα, τόσωσες!....
    Κι ο "βολεμένος σου στην πρασινοφωλιά του",εγώ δηλαδή(!), (τα..γνωστά φυσικά, όταν δεν υπάρχουν και επιχειρήματα!...), κι άμα γουστάρεις το πιστεύεις, είναι ενας συνταξιούχος οικονομικόύ προσανατολισμού, που απώλεσε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος το 20% περίπου του εισοδήματός του, που δεν είναι υψηλό, και χωρίς καμμία άλλη βοήθεια, ούτε καν από την σύζυγο.
    Αυτοί που σήμερα τρώνε λεμονόκουπες, (και που αν θέλουν μάλλον ΜΠΟΡΟΥΝ να απασχοληθούν στην αγροτιά, στην επαρχία κλπ,αλλά που!...), είναι έτσι κι αλλοιώς μάλλον ελάχιστοι συγκριτικά, ναι? ΄
    Αλλά μάλλον σας αρέσει και θέλετε να ΤΡΏΝΕ ΛΕΜΟΝΌΚΟΥΠΕς ΟΛΟΙ!... Και για χρόνια!.
    Και το κυριώτερο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα.

    Εγώ έγραψα αυτά που καταλαβαίνω, κι αν είμαι ηλίθιος και κάνω λάθος ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για όλους και για μένα. Γι αυτό πεσ' μου κι άλλα.
    Το ζήτημα όμως είναι μήπως και κάνετε λάθος εσείς, και εσύ!... Χαίρεται, "μουλάρι" (πάντα με την καλή έννοια!...). Και πεσ' μου ότι θέλεις. Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 9 Ιουλ 2011 8:00:00 μ.μ.

    Εντάξει φιλάρα, τόσωσες!....
    Κι ο "βολεμένος σου στην πρασινοφωλιά του",εγώ δηλαδή(!), (τα..γνωστά φυσικά, όταν δεν υπάρχουν και επιχειρήματα!...), κι άμα γουστάρεις το πιστεύεις, είναι ενας συνταξιούχος οικονομικόύ προσανατολισμού, που απώλεσε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος το 20% περίπου του εισοδήματός του, που δεν είναι υψηλό, και χωρίς καμμία άλλη βοήθεια, ούτε καν από την σύζυγο.
    Αυτοί που σήμερα τρώνε λεμονόκουπες, (και που αν θέλουν μάλλον ΜΠΟΡΟΥΝ να απασχοληθούν στην αγροτιά, στην επαρχία κλπ,αλλά που!...), είναι έτσι κι αλλοιώς μάλλον ελάχιστοι συγκριτικά, ναι? ΄
    Αλλά μάλλον σας αρέσει και θέλετε να ΤΡΏΝΕ ΛΕΜΟΝΌΚΟΥΠΕς ΟΛΟΙ!... Και για χρόνια!.
    Και το κυριώτερο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα.

    Εγώ έγραψα αυτά που καταλαβαίνω, κι αν είμαι ηλίθιος και κάνω λάθος ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για όλους και για μένα. Γι αυτό πεσ' μου κι άλλα.
    Το ζήτημα όμως είναι μήπως και κάνετε λάθος εσείς, και εσύ!... Χαίρεται, "μουλάρι" (πάντα με την καλή έννοια!...). Και πεσ' μου ότι θέλεις. Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 9 Ιουλ 2011 8:00:00 μ.μ.

    Εντάξει φιλάρα, τόσωσες!....
    Κι ο "βολεμένος σου στην πρασινοφωλιά του",εγώ δηλαδή(!), (τα..γνωστά φυσικά, όταν δεν υπάρχουν και επιχειρήματα!...), κι άμα γουστάρεις το πιστεύεις, είναι ενας συνταξιούχος οικονομικόύ προσανατολισμού, που απώλεσε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος το 20% περίπου του εισοδήματός του, που δεν είναι υψηλό, και χωρίς καμμία άλλη βοήθεια, ούτε καν από την σύζυγο.
    Αυτοί που σήμερα τρώνε λεμονόκουπες, (και που αν θέλουν μάλλον ΜΠΟΡΟΥΝ να απασχοληθούν στην αγροτιά, στην επαρχία κλπ,αλλά που!...), είναι έτσι κι αλλοιώς μάλλον ελάχιστοι συγκριτικά, ναι? ΄
    Αλλά μάλλον σας αρέσει και θέλετε να ΤΡΏΝΕ ΛΕΜΟΝΌΚΟΥΠΕς ΟΛΟΙ!... Και για χρόνια!.
    Και το κυριώτερο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα.

    Εγώ έγραψα αυτά που καταλαβαίνω, κι αν είμαι ηλίθιος και κάνω λάθος ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για όλους και για μένα. Γι αυτό πεσ' μου κι άλλα.
    Το ζήτημα όμως είναι μήπως και κάνετε λάθος εσείς, και εσύ!... Χαίρεται, "μουλάρι" (πάντα με την καλή έννοια!...). Και πεσ' μου ότι θέλεις. Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΕΙΝΑΙ (καθώς πρέπει) ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΗΚΟΤΕΡΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ, (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ (η κυβέρνηση) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ,) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΛΑΤΕ...ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ
    ΛΗΓΜΕΝΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ..ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΤΕ..
    -----------------------------------
    ΓΑΠ: Η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης... το 2008,
    ____________________________________
    γιατί τώρα πάει μια χαρά !!!!!!!!!
    __________________________________
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/06/2008
    Για κλοπή του εισοδήματος λόγω της ακρίβειας με ευθύνη της κυβέρνησης έκανε λόγο χθες ο Γ. Παπανδρέου και πρότεινε μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών. «Η Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται στην πιο ακριβή χώρα της Ε.Ε. Γίνεται κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, ενώ οι λίγοι ευημερούν.
    Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που βάζει σε δοκιμασία την ελληνική οικογένεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια διακοπή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα.

    «Και όλα αυτά, διότι η κυβέρνηση αδρανεί, ανέχεται, κλείνει τα μάτια της σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στην ασυδοσία συγκεκριμένων συμφερόντων. Ανομία και ασυδοσία χαρακτηρίζουν την πολιτική της. Η κυβέρνηση, ούτε τους μηχανισμούς του κράτους ενεργοποιεί, ούτε επιβάλλει χρηστούς κανόνες στην αγορά, όπως και οφείλει. Δεν αρκούν τα παρακάλια στους επιχειρηματίες».

    Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αφορούν:

    * Εφαρμογή του νόμου περί καταπολέμησης μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού. Ετσι, θα σπάσει η φούσκα των εναρμονισμένων και πλασματικά υψηλών τιμών. Οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν από μερικές επιχειρήσεις δείχνουν ότι αυτό το περιθώριο υπάρχει, απλώς δεν θέλει να το αντιληφθεί η κυβέρνηση.

    * Απευθείας μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το κράτος.

    * Ενεργοποίηση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών για το σπάσιμο των ολιγοπωλίων.
    -----------------------------------
    ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ..ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΤΑΠΙΕΤΕ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΣΕΚΟΥΡΙ,ΦΩΤΙΑ,ΡΟΠΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ" ΚΑΘΗΚΙΩΝ.
    ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΓΡΗΓΟΡΑ+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΟ Δ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙ;
    ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ.
    ΣΕ ΞΕΝΟ ΠΙΑ ΧΩΡΑΦΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 8.36
    Οταν κάνουμε ενα διάλογο καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς. Δεν εξυπηρετεί τίποτε και κανένα όποτε δεν εχω να πώ κατι πάνω σε αυτό εκτος από το καλώς εννοούμενο "μουλαρι" που αναφέρεσε.
    Λοιπόν μουλάρι (πάντα με την καλή έννοια) επειδή και εγώ είμαι της ίδιας σχολής οικονομικής κατεύθυνσης και εργάζομαι 30 ολοκληρα χρόνια και τα τελευταία χρόνια ζώ την εξαθλίωση της ανεργίας και της απόγνωσης και το χειρότερο συμπάσχει μαζί μου μια τετραμελής οικογένεια με δύο νέα παιδιά με καμμένα όνειρα, όπως αντιλαμβάνεσαι εχω τις προσωπικές μου απόψεις για το τι γίνεται σήμερα στον τόπο μας. Δεν υπήρξα ποτε δημόσιος υπάλληλος και δεν έχω πάρει ουτε ασπιρίνη απο αυτο το ανάλγητο κράτος εκτός από να το πληρώνω για να δίνει συντάξεις σε λαθρομεταναστες με 200 και 300 ένσημα.
    Το αν κάνεις λάθος στην θέση σου δεν το λέω εγώ αλλά αρκετές δεκάδες επιφανών ανθρώπων της οικονομίας. Τα του μνημονίου και ολα τα κουραφέξαλα τα υποστηρίζουν ολοι εκείνοι που έχουν ιδιο όφελος απο την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλαδα και ασφαλώς είναι πολύ λιγότεροι.
    Σήμερα εσύ μπορείς να απολαμβάνεις αυτή την συνταξη που παίρνεις ασχετώς αν είναι μικρή ή μεγάλη και έχει υποστεί και μειώσεις, το δυστύχημα για μας είναι ότι εχουμε πληρώσει εκατομυρια εισφορές χωρίς να γνωρίζουμε αν ποτε θα πάρουμε σύνταξη, η θα μας πετάξουν κανένα επίδομα 300 ευρώ για μην πεθάνουμε από την πείνα στα παγκάκια.
    Σε ότι αφορά αυτό που ανέφερες να πάνε στην επαρχία να δουλέψουνε στα χωράφια μου δίνει την εντύπωση ότι έχεις πολύ καιρό να επισκεφθείς γεωργικές περιοχές για να δείς από κοντά τον οργασμό της απραξίας και της υπερχρέωσης που σήμερα ζούνε οι αγρότες.
    Αυτό που συνέβη στην χώρα μας γινότανε ταυτόχρονα και στις άλλες χώρες της ΕΕ και οταν ενα γεγονός επαναλαμβάνεται παύει να είναι συμπτωση άλλα συνειδητή πράξη. Τωρα ζούμε όλοι τα αποτελεσματα της συνειδητής πράξης ο καθένας από την "βολεψη" του που του διαμορφώνει και την ανάλογη θέση.
    Τέλος σαν συνταξιούχος με μειώμενη συνταξη μάλλον θα έπρεπε να αναθεώρησεις την θέση σου αλλα μάλλον η συνταξη σου είναι αρκετή για να προσφέρει στην οικογένεια σου τα απαιτούμενα και σε κυριεύσε ο φόβος της απώλειας της που επαγγέλονται οι ανεντιμοι και απατεώνες κυβερνώντες αν δεν υποκύψουμε στο μνημόνιο.
    Αφου λοιπόν είσαι και χρήστης των υπολογιστών και του δικτύου καλό είναι να κάνεις κανένα σερφάρισμα στα χιλιάδες άρθρα και videos που υπάρχουν στο δίκτυο σχετικά με το θέμα της Ελλάδας και ίσως αναθεωρήσεις μερικά πράγματα.
    Βλέπωντας όμως το νεο σου άρθρο και επικαλούμενος τον ΦΡΙΝΤΜΑΝ το φασισταριό της παγκοσμιοποίησης τον νομπελίστα των lobbies μάλλον θα είναι μάταιος κόπος. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
    Εχουν περάσει και τα χρόνια σου και οπως λέει και ο φιλοσοφος λαός...Παλιός γαιδαρος καινούργια περπατησιά δεν γίνεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχετε σκεφτει πως θα ειμαστε και πως θα ενεργουμε αν ξαναγινουμε 'αφεντικα' στην χωρα μας?

    Να μην εχουμε αυτα τα 'φιλικα' τσακαλια απο τις Βρυξελλες να μας λενε: "..δεν μπορειτε να διωξετε τους λαθρομεταναστες, ειναι εναντια στα..ανθρωπινα δικαιωματα!..", "..δεν μπορειτε να βγαλετε τον ορυκτο σας πλουτο αν δεν δωσουν το ΟΚ οι πολυεθνικες..", "..δεν μπορειτε να μιλησετε για δανεια κι επενδυσεις με 'τριτες' χωρες εκτος ΕΕ, εκτος αν το εγκρινουμε εμεις.. εστω κι αν σας γδυνουμε με τους τοκους που σας δανειζουμε..", "..δεν μπορειτε να μην δεχεσθε τον γαμο μεταξυ των ομοφυλοφυλων γιατι ειναι εναντια στα .. ισια δικαιωματα!..", δεν..δεν..δεν..

    Να τα μαζεψουν και να ξεκουμπιστουν ολοι αυτοι οι μασονοι της ΕΕ που σκοπο τους εχουν να καταστρεψουν τον Ελληνικο τροπο ζωης, την Ελληνικη κουλτουρα και φιλοσοφια για την ζωη, κανοντας μας πιονια και απλουστευοντας την υπαρξη μας σ'εναν αριθμο ενος κομπιουτερ.

    Ισως θα επρεπε ν' αρχισουμε να τους χρεωνουμε κιολας για την χρηση της Ελληνικης Γλωσσας στα μαθηματικα και την Ιατρικη καθως και αλλες Επιστημες, αφου ειναι αποκλειστικα πνευματικη ιδιοκτησια των Ελληνων.

    Εχουν καταφερει να πεισουν ενα μεγαλο κομματι του λαου μας, οτι ειμαστε ανικανοι, τεμπεληδες, ανοργανωτοι, κλεφτες και χωρις αρχες!

    Κι εμεις οι βλακες, 'κολλημενοι' στα κομματικα μας 'πιστευω', δεν βλεπουμε περα απ'την μυτη μας, οτι μας ετοιμαζουν λακο βαθυ..

    Ξυπνατε συνΕΛΛΗΝΕΣ πατριωτες, δεξιοι, αριστεροι, κεντρωοι, ξεχαστε τα κομματικα που σας χωριζουν σε αμνους και εριφια.

    Αυτο ακριβως επιδιωκουν αυτοι.. μην πεφτετε στην παγιδα που εχουν εντεχνα στησει..

    ΘΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10 Ιουλ 2011 1:43:00 π.μ.

    Τα περί προσωπικών οκ. Απλώς έτσι ξεκίνησε, απευθυνόμενο αόριστα σε πολούς.
    Πάντως, (κι εγώ μα το Θεό αυτό προσπαθώ να κάνω), δεν πρέπει όπως γράφεις να αφήνεις το βόλεμά σου (θετικό η αρνητικό), να δημιουργεί "και την ανάλογη θέση σου".Γιατί τότε η "ανάλογη θέση σου" παύει να είναι αντικειμενική, και γίνεται η θέση που επιζητεί το προσωπικό συμφέρον, και κατ' επέκταση το ρουσφέτι κλπ. Η κακοδαιμονία της
    Ελλάδας δηλαδή...Μήπως δεν είμαστε εδώ επειδή διορίστηκαν σε μια
    5ετία 100.000(!) αχρείαστοι στο δημόσιο? Και πιος τους πλήρωνε να κάθονται? Εσύ κι εγώ κι η χώρα εν τέλει.
    Και δεν τα γράφω αυτά επειδή εγώ είμαι βολεμένος, γιατί δεν είμαι, και δεν χρειάζεται εδώ να αρχίσω να κλαίγομαι για το ένα και το άλλο. Απλά πιστεύω πως οι αντικειμενικές θέσεις των πολιτών δημιουργούν τις προηγμένες και (πρόσεξε), τελικά τις πλούσιες κοινωνίες.
    Τι μας κατάντησε και μας έφερε ως εδώ? Εξαρτημένοι ψηφοφόροι, που έβγαζαν μια ζωή ηλίθιες η και προδοτικές κυβερήσεις, εν ονόματι του προσωπικού συμφέροντος, κι ας πάνε όλοι να.... ΟΚ?
    Αντιλαμβάνομαι το προσωπικό σου πρόβλημα, η ανεργία είναι το σκηρότερο πράγμα, και εύχομαι πραγματικά να λυθεί και για σένα και για όσους άλλους, το συντομώτερο. Δεν νομίζω όμως ότι θα λυθεί με την "αγανάκτηση" και την αντίδραση, αλλά με την προσπάθεια Η ΧΩΡΑ να μη βουλιάξει, αλλά αντίθετα να βγεί το γρηγορώτερο από την κρίση που την έριξαν, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΜΠΕΙ.
    Τώρα το ποιος είναι "ο καταλληλότερος" για να κάνει αυτή τη δουλειά εναπόκειται βέβαια στην κρίση του καθ' ενός, αλλά όχι με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον, και τραβώντας προς τη τη διχόνοια,(το εθνικό μας ελάττωμα πάντοτε, αν διαβάζεις ιστορία), και την καταστροφή.
    Στη παρούσα φάση θάπρεπε πιστεύω όλοι οι πολίτες και πολιτικές δυνάμεις(οι οποίες προσπαθούν ΤΩΡΑ να αντλήσουν πολιτικά οφέλη από τη δυστυχία του κόσμου, δυστυχώς!..), θάπρεπε να στρατευθούν σε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ακόμη κι αν πρωθυπουργός ήταν ο..Γιαγκούλας. Μετά βλέπουμε.
    Αυτά τα ίδια έγιναν και επί Τρικούπη, (ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα, με όραμα και αγάπη για την πατρίδα,κλπ), που τον φώναζαν "φορομπήχτη" (λόγω..επιβολής φόρων), και τον μαύρισαν, με αποτέλεσμα τον καταποντισμό τότε (πάλι) της χώρας. Δεν νομίζεις τελικά, ότι απαιτείται ανεξαρτήτως της θέσης ενός εκάστου και κάποια ωριμότητα? Και επιδίωξη του ατομικού συμφέροντος μέσα από το γενικό συμφέρον και πρόοδο?
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ Μ'ΑΥΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ.
    Και αν ακούσεις 50 διαφορετικούς οικονομολόγους, θα πάρεις περισσότερες από 10 γνώμες. Εγώ δεν θέλω να στέκομαι σ' αυτούς που προιωνίζουν διάφορα μαυριδερά, γιατί στο κάτω κάτω κι εδώ σπέκουλες παίζονται, και δεν βλέπω γιατί η γνώμη τους, (ανεξαρτήτως της δικής μου), αξίζει περισσότερο από κείνη των υπολοίπων.
    Επίσης μη νομίζεις "πως δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε" κλπ αηδίες. Ολα έχουν ένα όριο, ακόμη και οι ελπίδες να μη χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές. Αυτά.
    Σου εύχομαι τα καλύτερο δυνατό στη φάση που ΕΙΜΑΣΤΕ, και πάντως ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις μια βεβαιότητα για το μέλλον, κι αν θα πάρεις και σύνταξη και καλή ελπίζω σύνταξη, είναι νομίζω ακριβώς να βγεί η χώρα απο την παρούσα κατάσταση, και να βαδίσει όσο το γρηγορώτερο σε φάση οικονομικής ανόρθωσης και αναδιοργάνωσης. Με προφανή οφέλη για όλους.
    ο καθόλου μα καθόλου βολεμένος η άνετος, συνταξιούχος.... (κι έχω και παιδί που σπουδάζει, και μένω επαρχία!....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση