GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερο νερό πρέπει να πίνουν οι Έλληνες...

Αυτά είναι τα ευρήματα της πρώτης επιστημονικής μελέτης σε 1.000 Έλληνες, από τη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Τμήματος Επιστήμης και...

Αυτά είναι τα ευρήματα της πρώτης επιστημονικής μελέτης σε 1.000 Έλληνες, από τη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).
Μόνον ένας στους δέκα Έλληνες γνωρίζει ότι η επαρκής ημερήσια ποσότητα νερού από όλες τις πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των ροφημάτων, είναι περίπου 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες.
Οι επιστήμονες, με αφορμή τα αποτελέσματα της μελέτης, επισημαίνουν ότι οι...
ανάγκες για ενυδάτωση είναι μεγαλύτερες το καλοκαίρι, καθώς οι απώλειες νερού από το σώμα, κυρίως σε ιδρώτα, είναι κατά 40% αυξημένες σε σχέση με τον χειμώνα.
Σημειώνεται ότι ακόμη και ήπιας μορφής αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, κόπωση, εξασθένιση αντανακλαστικών, μείωση δυνατότητας λήψης αποφάσεων, συντονισμού και συγκέντρωσης.
Επίσης, η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της φυσιολογικής σωματικής και διανοητικής λειτουργίας. Επισημαίνεται δε ότι 80% της ημερήσιας πρόσληψης νερού προέρχεται από πόσιμο νερό, χυμούς, αναψυκτικά, καφέ, τσάι, κ.λπ, ενώ 20% από στερεά τρόφιμα, κυρίως φρούτα και λαχανικά.
Ο Αντώνης Ζαμπέλας, αναπληρωτής καθηγητής Διατροφής υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «χάρη στα ευρήματα διαθέτουμε πλέον μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ανάγκη πρόσληψης νερού, αλλά και ένα σημαντικό "εργαλείο" γνώσης, ώστε να πραγματοποιήσουμε ουσιαστικές δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την ευεργετική δράση της ενυδάτωσης στη σωματική και πνευματική απόδοση σε διάφορες περιστάσεις, όπως π.χ. στην εργασία, τη μελέτη, την οδήγηση και κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης».

Πηγή: tvxs.gr

1 σχόλιο

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ...

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ......

    ΕΞΥΠΝΟ....
    ΕΣΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΗΔΗ..ΜΕΓΑΛΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση