GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ στους ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ...

Από την Ιωάννα Γιακουμάτου ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟ...

Από την Ιωάννα Γιακουμάτου

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΗ
ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ‏
Χρειάζονται την στήριξη όλου του κλάδου οι εφημεριδοπώλες που κινητοποιούνται αυτές τις ημέρες. Αφορμή είναι το γεγονός ότι οι Μπόμπολας ( πρακτορείο Ευρώπη) και Ψυχάρης (πρακτορείο Αργος) αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις με τους εφημεριδοπώλες για τη διανομή των εφημερίδων αφού από τη 2η Ιουλίου, το επάγγελμα "απελευθερώθηκε". Προτιμάνε να έχουν αυτοί όλη τη πίττα απο τη διακίνηση και να μην...
 την μοιραστούν με κανένα, για να μπορέσουν να επιβάλουν και στη διακίνηση τις θεάρεστες εργασιακές τους σχέσεις και τους μισθούς που θέλουν.
Μπορεί οι εφημεριδοπώλες να μην είναι και να μην ήταν το πιο δυνατό "σημείο" του κλαδου την περίοδο των κινητοποιήσεων τους προηγούμενους μήνες. Μάλλον πίστευαν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο αυτοί θα εξαιρεθούν απο την επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Ομως δεν είναι στιγμή για μεμψιμοιρίες. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας για να μην περάσουν απο πάνω τους οι μεγαλοεκδότες. Ηδη σήμερα το πρωί περιφρουρούσαν στο Κορωπί για αν εμποδίσουν την διακίνηση των εφημερίδων. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να κηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση στο πλευρό τους ενάντια στην απληστία των εκδοτών.
Να σημειωθεί ότι οι εφημεριδοπώλες ΔΕΝ απεργούν. Οι κινητοποιήσεις γίνονται διότι παρόλο που είναι κατοχυρωμένοι νομικά (βάσει του νέου νόμου περί Προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού Ν.3959, άρθρο 1, παράγραφος 1) να προμηθεύονται από τις πηγές εφοδιασμού εφημερίδες (δηλαδή τα πρακτορεία Άργος και Ευρώπη), τα εν λόγω πρακτορεία έβαλαν λουκέτο στις εγκαταστάσεις τους από την Κυριακή 3 Ιουλίου ανακοινώνοντας επίσημα ότι δέχονται πλέον μόνο επιστροφές και δεν μοιράζουν εφημερίδες στους εφημεριδοπώλες. Εκτός αυτού, σε περιοχές που ανήκουν σε εφημεριδοπώλες, πήγαν σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 με αυτόνομη παράνομη πρωτοβουλία τα πρακτορεία να μοιράσουν εφημερίδες.
Οι εφημεριδοπώλες είναι το τελευταίο ανάχωμα πριν την πλήρη καταστροφή του Τύπου. Εάν οι μεγαλοεκδότες καταφέρουν και προσπεράσουν τους εφημεριδοπώλες, κανένας νόμος δεν εγγυάται πλέον την ισόνομη και ελεύθερη διακίνηση του Τύπου. Παράλληλα κανείς δεν εγγυάται την κυκλοφορία περιοδικών και εφημερίδων μικρότερων εκδοτών. Είναι αμφίβολο από δω και πέρα κατά πόσον θα υπάρχει ελεύθερη διακίνηση του Τύπου. Οι μεγαλοεκδότες δεν έχουν σκοπό να προωθήσουν περαιτέρω ενημέρωση από τη στρατευμένη και καθοδηγούμενη. Δεν είναι μόνο οι 1200 οικογένειες των εφημεριδοπωλών που θα βρεθούν στον δρόμο αλλά θα κλείσουν αρκετές χιλιάδες μικρομάγαζα, περίπτερα κ.α. (περίπου 4.000-5.000) που κύριο έσοδό τους είναι αυτή τη στιγμή οι εφημερίδες.
Η μοναδική συζήτηση που έκαναν τα πρακτορεία για να βρεθεί λύση ανακοινώνοντας ότι : «Οι εκδότες και το πρακτορείο δεν αρνήθηκαν σε εφημεριδοπώλη την εργασία αλλά του ζήτησαν να εκδηλώσει το ενδιαφέρον μαζί με κάθε έναν που θέλει να δουλέψει βάσει σύμβασης και όχι βάσει διατάξεων 60 ετών και πλέον που θέσπιζαν περιορισμούς στην άσκηση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη» είναι ΑΠΑΤΗ. Οι μεγαλοεκδότες ζήτησαν μόνο 70 από τους 1200 εφημεριδοπώλες για να συνεργαστούν σε μία αβέβαιη μελλοντική σύμβαση. Δεν τους ενδιέφερε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους συναδέλφους.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

18 σχόλια

  1. Ξεσαλώσατε λαμόγια. Αλλάζει η χώρα και σας ενοχλεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΜΑ ΛΑΙΚΟ


    ( τραγουδιέται όπως το παπόρι απ’ την Περσία )



    Δεξιά μου Δεξιά μου- Δεξιά μου Δεξιά μου
    Δεξιά μου Δεξιά μου αχ και πούσαι αρχόντισσα μου.
    Σύριζα μα μην με λένε Σύριζα να μην με λένε
    Σύριζα να μην με λένε στο Πασόκ όλοι θα κλαίνε.
    Το Πασόκ θα σιχτιρίσω το Πασόκ θα σιχτιρίσω
    το Πασόκ σιχτιρίσω και εσένα θ’ αναστήσω.
    Δεν γουστάρω εξουσία δεν γουστάρω εξουσία
    δεν γουστάρω εξουσία νάχουνε και παρουσία.
    Με γιαούρτια και με τούρτες με γιαούρτια και με τούρτες
    με γιαούρτια και με τούρτες και με μπόλικες μπαρούφες.
    Και με ξύλο όπου λάχει και με ξύλο όπου λάχει
    και με ξύλο όπου λάχει να φωνάζουν όχου κι άχι.
    ( Θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν
    θα τα σπω ν’ αγαναχτήσουν και να σε ξαναψηφίσουν.
    Ε ρε γέλια και μπακούρια ε ρε γέλια και μπακούρια )
    ε ρε γέλια και μπακούρια θα τους φάνε τα τσιμπούρια.
    Αχ και νάρθεις Δεξιά μου αχ και νάρθεις Δεξιά μου
    αχ και νάρθεις Δεξιά μου για ναρθώ στα σύγκαλα μου.
    Μη μιλάς κι εγώ δουλεύω μη μιλάς κι εγώ δουλεύω
    μη μιλάς μα εγώ δουλεύω και για εσένα μεσιτεύω.
    Με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια με τ’ αδέρφια τα Κουκούδια
    με τα’ αδέρφια τα Κουκούδια όλα στάχτες πελεκούδια.
    Στρώνουμε χαλί γλυκιά μας στρώνουμε χαλί γλυκιά μας
    στρώνουμε χαλί γλυκιά μας να βολέψεις τα παιδιά μας.
    Έλα κιέμείς θα σου λέμε έλα κιέμείς θα σου λέμε
    έλα κιέμεις θα σου λέμε μπινελίκια και θα κλαίμε.
    Τάχατες πως σε μισούμε τάχατες πως σε μισούμε
    τάχατες πως σε μισούμε μπίζνα μπίζνα σ’ αγαπούμε!!!!.
    Μη μας πάρουνε χαμπάρι μη μας πάρουνε χαμπάρι
    μη μας πάρουνε χαμπάρι και μας γδάρουν το τομάρι…...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να βοηθήσουμε όλοι εμείς που χάσαμε τη βολή μας για να μην τη χάσουν και αυτοί. Τι λες ρε μεγάλε. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραλήρημα Καρχιμάκη... χωρίς ναρκωτικά
    "Ο οραματιστής Ανδρέας πολιτευόταν, με γνώμονα τις επόμενες γενιές "!!!
    Τι γνώμονα ; Πως θα τις @@μήσει ;

    Η παρακάτω είδηση δεν είναι ανέκδοτο... αφορά ομιλία του Καρχιμάκη στη Θεσσαλονίκη για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα Παπανδρέου και είναι ενδεικτική του λόγου για τον οποίο βιώνουμε το σημερινό χάλι:
    Αντί στην αναφορά του ονόματος "Ανδρέας Παπανδρέου" να πέφτουν ντομάτες και γιαούρτια αναγνωρίζοντάς του ότι ευθύνεται για το σημερινό χάλι... κάποιοι παραληρούν στο άκουσμα του ονόματός του !!
    Μιλάμε για την απόλυτη σχιζοφρένεια...

    Διαβάστε και τους ύμνους Καρχιμάκη:
    `«Οραματιστή ηγέτη», «ακατάβλητο αγωνιστή» και «ρεαλιστή» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατό του, με θέμα: «Ο Ανδ. Παπανδρέου και η διαχείριση των κρίσεων»...

    παρακώτω δεν έχει.. Εμείς οι θνητοί φόρου ζωής υποτελείς ιθαγενείς.
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μαστουρώνουμε σαν τους ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.... ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.
    σαν τον ΗΔΗ ΝΕΚΡΟ ΠΑΣΟΚ στα σχόλια
    με την ενέσα στην τσουτσού του ..( την ατροφική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟ......ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι κλείσιμο του επαγγέλματος και όχι "ανοιγμα"....Μεχρι πριν τις 2 Ιουλίου οι εφημερίδες πήγαιναν παντού από τους εφημειδοπώλες,τώρα όμως??Για να αναρωτηθούμε που πολύ μικροί θα χάσουν τη δουλειά τους για να επιβιώσουν ΜΟΝΟ οι μεγάλοι...Αλλά τους περισσότερους δεν τους νοιάζει, εχουμε ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ....μας εννδιαφέρει ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ, να βολευτουμε εμεις και οι αλλοι ας πεσουν στο γκρεμο....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ,ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ....Οι εφημεριδοπωλες απεργουν, ενω οι ανθρωποι αγωνιζονται να μη χασουν το ψωμι τους...και δεν ειναι ευκολη δουλεια, εργασια 365 μερες το χρονο, 7 μερες την εβδομαδα ακαταλληλα ωραρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πληρωμές από το αγγελιόσημο, παραλήψεις καταβολής ΦΠΑ, αλλά και παχυλά εφάπαξ. Αυτά προφανώς ξέχασες να τα αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος μιλάει αρνητικά για τους εφημεριδοπώλες ας έρθει μια βδομαδούλα να κάνει τη δουλίτσα και αν δε του παιταχτούν τα μάτια έξω....δε σου ζητήσαμε Ελληνάρα να χάσεις τη βολή σου, ζητάμε να δεις το δίκαιο και να το υπερασπιστείς, γιατί αύριο που θα χρειαστείς και εσύ "συμμάχους" θα είσαι μόνος.
    Λίγο πέρα απο τη μύτη μας να βλέπαμε δε θα φταναμε να ζούμε τέτοιες καταστάσεις σα χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδη των εκδοτων καρχαριων δε τους φτανουν τα ασυλληπτα κερδη που εχουν απο τις διαφημησεις (σκεφτεται μονο τα εντυπα των κυριακατικων εφημεριδων) τις επιδοτησεις , τα διαφορα κ καλα αναπτυξιακα προγραμματα, τις μιζες απο κυβερνησεις για να στηριξουν με τα εντυπα κ καναλια τους την οποια κυβερνηση κ φυσικα τις πωλησεις θελουν τωρα κ τα μεριδια των εφημεριδοπωλων κ των περιπτεραδων των ανθρωπων δηλαδη απο την νυχτα διανεμουν προωθουν κ πουλανε το προιον τους τοσα χρονια ...που θα παει αυτο ρε παιδια ολοι πλεον κινδυνευουμε ταξι,φορτηγα,ποσοστα μειωμενα σε ολα τα ειδη του περιπτερου καρτες τσιγαρα τωρα οι εφημεριδοπωλες..εγω ειμαι κατοχος μικρου μινι μαρκετ δουλευω εγω κ η γυναικα απο τις 07.00 εως σχεδον τις εντεκα τωρα καλοκαιρι κ μετα βιας πιανω 1300 το μηνα αμα γινει αυτο με τους εφη/λες μετα σειρα εχουμε εμεις περιπτερα κ ψιλικατζιδικα που οι εκδοτες θελουν να μειωσουν στο 1/3 τα σημεια που θα λαμβανουν εφημεριδες κ περιοδικα αν γινει αυτο οι φτωχοι εκδοτες κ κατοχοι τηλεοπτικων καναλιων με μια κινηση θα ενταξουν στο ταμειο ανεργιας περιπου 5000 ατομα ... το Ν Τ Ρ Ο Π Η ειναι πολυ μικρο ολοι κοντα σε ολους η μονη λυση κ αγωνας εναντια στα μεγαλα ψαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατι ακουσα για 10 εκ. τον χρονο, μαυρα, που 50 ατομα τα μοιραζονται μεταξυ τους, αληθευει αυτο Ιωαννα; Σιγα να μη μοιραζει τις εφημεριδες ο Μομπολας ισα ισα θα μπουν μεσα και αλλοι ανεργοι να μοιρασουν την πιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγά την ελευθερία του τύπου που θα χάσουμε...

    Το ιντερνετ το έχετε ακούσει;

    Αν θέλει ο Μπόμπολας ή οποιοσδήποτε άλλος να μοιράζει ο ίδιος τις εφημερίδες του ή να προσλάβει οποιονδήποτε τρίτο να το κάνει, γιατί πρέπει αυτό να ενδιαφέρει τον κοσμάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ KOYBALANE TA ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΦΥΛΛΑ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΣ ΜΗΝ ΒΑΣΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελευθερια του τυπου ειναι οι εφημεριδες (εντυπο υλικο) το ιντερνετ ειναι ελευθερη περιηγηση στο διαδικτυο και δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι προσβαση στο ιντερνετ για διαφορους λογους. Αν θελει ο Μπομπολας και ο Ψυχαρης να μοιραζουν μονοι τους εφημεριδες, αυτο δε λεγεται ελευθερος ανταγωνισμος και συνεπως ο νομος ανοιγματος των επαγγελματων δεν εχει ισχυ....Τον κοσμακη πρεπει να τον ενδιαφερει για να ξεχωριζει το ψεμα απο την αληθεια καιι γιατι ειμαστε κοινωνικα οντα και δε ζουμε μονοι μας αλλα συμβιωνουμε με αλλους ανθρωπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΙ ΜΑΥΡΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΕΝΑΣ ΕΦΗΝΕΡΙΔΟΠΩΛΗΣ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΝΑΙ 12ΟΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΨΩΜΑΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΑΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αλληλλεγγυη απο τους λεμβουχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της Αστυνομίας αφήνει τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο
    χωρίς ακοή.............



    Αθήνα
    Την ακοή του και στα δύο αυτιά απώλεσε πλήρως
    ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής από τον ίδιο χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου.

    Ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «Δέλτα».

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».

    Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
    »Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

    Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της».

    KAΤΩ H XOYNTA TOY ΠΑSSΟΚ..KAΙ ΤΗΣ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ - ΠΑΠΟΥΤΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολοι μιλατε απο θεση ισχυος μου φαινεται!Γιατι δεν ρωτατε την γνωμη καποιου που εχει πονεσει,που εχει φαει στην μαπα ολη την κλικα των εφημεριδοπωλων και που προσπαθει να κρατησει με νυχια και με δοντια το μαγαζακι του(ψιλικατζιδικο)και ξαφνικα ερχεται χθες να μοιρασει ο εφημεριδοπωλης τυπο και ανακοινωνει οτι κοβει παλι το κερδος αλλο 2%!Μπορω να θυμηθω την τελευταια φορα που τσακωθηκα για κατι ψιλα οτι δεν του τα εδωσα και με αφησε 2 μηνες χωρις τυπο,μπορω να θυμηθω 2 διαφορετικες παχυλες εγγυησεις σε 2 εφημεριδοπωλες για να μου μοιρασουνε(πανε αυτα υπερ πιστεως),μπορω να θυμηθω περυσι το καλοκαιρι που εφαγε τα λεφτα των πρακτορειων και εξαφανιστηκε απο τοτε,οπως μπορω επισης να σας διηγηθω απειρες φορες που τσακωνομασταν οτι ελειπαν απο μεσα απο το δεμα πραγματα...Αυτο ειναι το καρκινωμα που δημιουργησαν ο κλαδος των εφημεριδοπωλων,αν θελετε μια τετοια Ελλαδα με ρουφιανους,φαταουλες,νταβατζηδες αλλα και κλειστα προνομια που δεν αγγιζει κανεις τοτε να την χαιρεστε την πατριδα οπως την καταντησατε!Ξυπνατε μωρε,ως ποτε η Ελλαδιτσα μας θα πρεπει να λειτουργει με εφιαλτες,ρουφιανους και μονοφαγαδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση