GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Μέρκελ γκρεμίζει την Ευρώπη που έχτισα» λέει ο Κολ...

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ ασκεί κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος ʼγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα μ...

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ ασκεί κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος ʼγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με προδημοσίευση του περιοδικού 'Spiegel' που κυκλοφορεί αύριο, ο Χέλμουτ Κολ είναι άκρως ανήσυχος για την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ. Το περιοδικό επικαλείται 'συνοδοιπόρο' του πρώην καγκελάριου που...
 τον επισκέφτηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τον οποίο ο Χέλμουτ Κολ θεωρεί "πολύ επικίνδυνη" τη διαχείριση εκ μέρους της καγκελαρίου Μέρκελ. "Αυτή μου καταστρέφει τη δική μου Ευρώπη", φέρεται να δηλώνει ο κ. Κολ στον έμπιστό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του 'Spiegel'.
Το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται και σε άλλα επιφανή στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης της κ. Μέρκελ, το οποία προειδοποιούν για τον κίνδυνο να απωλέσει το κόμμα τη φιλοευρωπαϊκή του κληρονομιά. "Η Ευρώπη είναι ένα πολιτικό εγχείρημα. Είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήσουμε στους οίκους αξιολόγησης", λέει ο αντιπρόεδρος του CDU Φόλκερ Μπουφιέρ.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δηλώσεις οικονομικών στελεχών του κόμματος. "Το τελευταίο που χρειάζεται μία εξαγωγική χώρα όπως η Γερμανία είναι ευρωσκεπτικιστές πολίτες", λέει ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του CDU Κουρτ Λάουκ καλώντας την κυβέρνηση της κ. Μέρκελ "να βγει τώρα στην αντεπίθεση".

6 σχόλια

  1. .. κι έπεται συνέχεια ..μέχρι να νοιώσουν ΟΧΙ τ΄ αγγουράκι στα στήθια ΑΛΛΑ βαθιά τι γλύκα από το δάχτυλο τις Αφροδίτης!!!

    http://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=99&appid=2309869772&p%5B0%5D=1156161321&p%5B1%5D=173057552761320

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ..ΚΑΗΚΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ..10000000 ΕΛΛΗΝΕΣ..TA ΔΑΣΗ Ο ΑΕΡΑΣ Η ΓΗ ΘΑΛΑΣΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΛΟΣ Ο
    ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ.. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ.. 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 850 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ(ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) .. ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2000 (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ 640 ΔΙΣ ΕΥΡΩ..ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΒΙΩΜΑΤΑ , ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΙΨΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ,ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΗΣ.ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ, ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ. ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΡΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ 4ου ΡΑΙΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Χέλμουτ Κολ διαψεύδει δημοσίευμα για κριτική στην Α. Μέρκελ...
    ----------------------------------
    παρόλα αυτά τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν να μεταδίδουν την "είδηση"
    ----------------------------------
    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ διέψευσε δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να ασκεί σκληρή κριτική στην νυν καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. «Φαντασιώσεις» χαρακτήρισε ο κ. Κολ με δήλωσή του στην ‘Bild‘ της Δευτέρας προδημοσίευση του περιοδικού ‘Spiegel‘ που τον έφερε να παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ.

    Το δημοσίευμα του ‘Spiegel‘ επικαλείται πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Κολ, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην καγκελάριος θεωρεί «πολύ επικίνδυνη» την ευρωπαϊκή πολιτική της κ. Μέρκελ.

    Αντιδρώντας στο δημοσίευμα του ‘Spiegel‚, ο κ. Κολ δηλώνει στη ‘Bild‚: „Είμαι - όπως και πολλοί άλλοι - ανήσυχος για την εξέλιξη στην Ευρώπη και το ευρώ». Προσδιορίζει μάλιστα δύο αίτια για τη σημερινή κρίση: «Πρώτον το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει», λέει ο κ. Κολ. «Και δεύτερον η Ελλάδα, χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις της - αρκούντως γνωστής στους ειδικούς - κατάστασής της, δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη». Αυτές οι δύο «λανθασμένες επιλογές» έγιναν από το διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, λέει ο κ.Κολ. «Και τα δύο λάθη πρέπει σήμερα να αποκατασταθούν από τη σημερινή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρόλη τη συζήτηση για το δέον γενέσθαι σήμερα».

    Στο δημοσίευμα του ‘Spiegel‘ που βασίζονταν σε ‘συνοδοιπόρο’ του πρώην καγκελάριου, ο Χέλμουτ Κολ εφέρετο να δηλώνει για την καγκελάριο Μέρκελ ότι «αυτή μου καταστρέφει την Ευρώπη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι συμβαίνει συνήθως.Ο επόμενος καταστρέφει τα έργα του προηγούμενου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση