GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου χρέους...

Από το tvxs.gr Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ αποχώρησε από τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπ...

Από το tvxs.gr

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ αποχώρησε από τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που είχαν σαν αντικείμενο την αύξηση του ορίου του χρέους. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 2 Αυγούστου για να πραγματοποιηθεί συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών των ΗΠΑ.
Ο Ομπάμα δήλωσε 
ότι ο Μπένερ απέρριψε μία «εξαιρετικά δίκαιη συμφωνία»
που θα...
περιελάμβανε περικοπές 650 δισ. δολαρίων από κοινωνικά προγράμματα. Ο Μπένερ από την άλλη ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πρόεδρος είχε αλλάξει τη θέση του και ζητούσε αύξηση της φορολογίας.
«Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο πρόεδρος Μπένερ αποχώρησε από μία τέτοιου είδους συμφωνία», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου όπου φέρεται να εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος. «Υπάρχουν πολλοί Ρεπουμπλικάνποι που δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε.
Πέρα από περικοπές 650 δισ. δολαρίων από το Medicare, το Medicaid και άλλα προγράμματα, ο Ομπάμα είπε ότι προσέφερε περικοπές δαπανών 1 τρισ. Δολαρίων και έσοδα 1,2 τρισ. δολαρίων που θα επιτευχθεί μέσω της αύξησης της φορολογίας εισοδημάτων.
Ο Μπένερ από την πλευρά του υποστήριξε ότι είχαν βρεθεί κοντά σε συμφωνία μέχρι που ο Ομπάμα ζήτησε φορολογικές αυξήσεις 400 δισ. Πέρα από την αύξηση των κρατικών εσόδων κατά 800 δισ., μέσω της αλλαγής του φορολογικού συστήματος.
Για πρώτη φορά, ο Ομπάμα αναφέρθηκε δημοσίως στην πιθανότητα να κηρύξουν στάση πληρωμών οι ΗΠΑ. «Αν χρεοκοπήσουμε, θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές», είπε.

11 σχόλια

  1. O... Καμμένος που είναι βρε παιδιά;

    Μήπως θρηνεί κι αυτός που έχασαν οι Παπανδρέου τα λεφτά τους στα cds;;;;;;;;;;;;;;;;;

    χαχαχαχαχαχαχαχαχ

    Βρε ουστ, κακομοιρηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε Ομπαμα λαμογιο, για δε ρωτας το Σαμαρα να σου πει τη λυση?

    Παλι σκατα τα εκαναν οι Δεξιοι στην Αμερικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΩΝΗ Θ Ε Ε ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ημέρα πρώτη: Η εβδομάδα που η Ελλάδα «πούλησε» τον εαυτό της…
    _______________________________
    Εβδομάδα-κόλαση μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που τελειώνει…

    Από το περασμένο Σάββατο που ήρθε στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, για επίσημες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας (17 και 18 Ιουλίου), η Ελλάδα ανέβηκε το δικό της Γολγοθά…

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ήρθε με μία γεμάτη ατζέντα: Οικονομική κρίση, ελληνοτουρκικές σχέσεις, και σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε και το ενεργειακό.

    Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν με την πλάτη στον τοίχο, κλήθηκε να συζητήσει και να συμφωνήσει (;) με τις ΗΠΑ, το μέλλον μίας ολόκληρης χώρας…

    Την Κυριακή, μάλιστα, η Χίλαρι Κλίντον μετέφερε το μήνυμα από… την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού:
    «Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο, αλλά δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει, έτσι ώστε να καθησυχάσει τις αγορές και να έχει διαφύγει τον κίνδυνο μίας ενδεχόμενης οικονομικής καταστροφής».

    Την ίδια μέρα, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, προφανώς όμως για να γίνει και ο «απολογισμός» των επαφών με την κυρία Κλίντον…....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΠΑΤΣΟΚ είναι εδώ για να ενώσει το λαό!
    Το ΠΑΤΣΟΚ είναι εδώ για να φύγει έτοιμό.
    Το ΠΑΤΣΟΚ είναι εδώ άγριο και γερμανικό.
    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ γλύφει τον τραπεζικό.

    Φοιτητές ενωμένοι ποτέ νικημένοι ρε!
    Bring it on!

    Τι είπε ο Chuck Norris στη Διαμαντοπούλου;
    "Ούτε εγώ δεν ξέρω τι πας να κάνεις..."

    Ο Chuck Norris ξέρει αν είναι νόμιμο το ΠΑΣΟΚ.

    Ο Chuck Norris ξέρει γιατί είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ένας που μόνο σοσιαλιστής δεν είναι...

    Ο Chuck Norris όταν ήταν μικρός τράκαρε το golf του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί φριχτό θέαμα, 28 ώρες μετά την αναμφισβήτητη εθνική επιτυχία, να βλέπεις αυτόν τον γελοίο, τον Τρελαντώνη Σαχλαμαρά (κατέντησε ο Βασίλης Λεβέντης του ΕΛΚ), περίλυπος, έτοιμος να βάλει τα κλάματα, που η χώρα του δεν θα χρεοκοπήσει τελικά, να προσπαθεί να κάνει κάποια δήλωση!!!

    Αντωνάκηηηη...ΠΟΛΑΝ την κατέντησες τη Νουδούλα- ΠΟΛΑΝ...με τις γελοιότητες, τη δημαγωγία και τον ψηφοθηρικό και μικροκομματικό λαϊκισμό σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταματήστε την κλάψα, που δεν σας κάναμε τη χάρη να χρεοκοπήσουμε, κακομοίρηδες δεξιοί!!!
    Μου σπαράζετε την καρδιά....
    Δεν πειράζει. Έχετε άλλα 30 χρόνια να φτιάχνετε στην αντιπολίτευση μαζί με το Σαχλαμαρά και το Χρύσανθο...Ζάππειο 3, Ζάππειο 4, Ζάππειο 44...αν υπάρχει βέβαια ΝΔ σε λίγα χρόνια.
    Ρε ξαναφέρτε τον Χοντρό απ'τη Ραφήνα μπας και μαζέψει το μαγαζί, γιατί θα γίνετε ΠΟΛ.ΑΝ. πολύ σύντομα.
    Με τα χάλια σας το ΚΚΕ θα γίνει σε λίγο αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    SOS..
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
    ΖΩΑΑΑΑΑΑ & ΕΡΠΕΤΑ ..ΠΑΣΟΚ
    ΘΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ..ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥΣ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    H Ελλάδα πρέπει να δώσει 78 δισ. ευρώ για να «σωθεί» !!!!
    Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες για το σχέδιο «σωτηρίας» όπως αποκαλούν το νέο τοκογλυφικό δάνειο, ύψους 110 δισ.ευρώ.
    Οι αριθμοί όμως, όπως κι αν τους «βαφτίσουν», Παπανδρέου και Βενιζέλος, είναι αμείλικτοι… 50 δισ. ευρώ θα δώσουμε από τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Άλλα 28 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου....

    Για ποια «σωτηρία» λοιπόν μας μιλούν ; Και για....πρόγραμμα «Μάρσαλ» ;

    Οι μόνοι που έχουν λόγους να πανηγυρίζουν είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι!
    Νέο δάνειο, νέα κέρδη για την παρέα της τρόικας. Και φυσικά η Μέρκελ, η χώρα της οποίας έχει βγάλει, λόγω της κρίσης, πάνω από 15 δισ. ευρώ.

    Λόγω των… πανηγυριών, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών… ξέχασαν να μας πουν ότι η νέα δανειακή σύμβαση που θα περιλαμβάνει ακόμη ένα επώδυνο πρόγραμμα (βλ. νέο μνημόνιο), για τα γνωστά υποζύγια, τους φορολογούμενους, πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου !
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφήστε τα νούμερα...ρε νουμερα !!!

    Καλύτερα είναι έτσι ...μια οικονομία προστατευμένη για 30 χρόνια χωρίς περιθώρια για ..λαμογιές !!!

    Κλάψτε τώρα με μαύρο δάκρυ...το πάρτυ τελείωσε !!!

    Ο Γιώργος απέδειξε την μεγάλη του κλάση ως πολιτικός.

    Εγινε τελικά αυτό που έλεγε από την αρχή!

    Σα(χλα)μαράς...ΤΕΛΟΣ !!!
    Νουδούλα... η νέα ΠΟΛ.ΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η "χαρά" των δεξιών κοπρόσκυλων για την προχθεσινή συμφωνία είναι τόση, όση ήταν η "χαρά" των δοσίλογων, προδοτών, ταγματασφαλιτών, χιτών και γερμανοτσολιάδων παππούδων τους, στην απελευθέρωση του 1944 και όση ήταν η "χαρά" των χουντικών, βασανιστών, εσατζήδων και ασφαλιτών πατεράδων τους, για την έλευση της δημοκρατίας το 1974 !!!!

    Βρε ουστ από δω ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η δυναστεία Παπανδρέου επιβεβαίωσε τον κανόνα των γενεών…
    … η πρώτη δημιουργεί, η δεύτερη διατηρεί τα κεκτημένα και η τρίτη χρεοκοπεί…
    ________________________________
    Χαρές και πανηγύρια στα ελληνικά ΜΜΕ με τη διάσωση. Πολλαπλοί οργασμοί ακολούθησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής.

    Πανηγυρίζουμε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία που θέλαμε απαξάπαντος να αποφύγουμε;

    Πανηγυρίζουμε γιατί επιτέλους ο Γιώργος θα πάει διακοπές;

    Ή απλά πανηγυρίζουμε γιατί είμαστε για τα πανηγύρια;

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

    Στο κρίσιμο σταυροδρόμι βρέθηκε ο μεγάλος στοχαστής πρωθυπουργός: να επιλέξουμε τη χρεοκοπία,ή να διασώσει για μία ακόμη φορά τη χώρα. Αν εξαιρέσεις τον Carnation παλιά, που έσωζε τη Λόλα κάθε βράδυ, δεν υπάρχει άλλος στον πλανήτη γη με περισσότερες «διασώσεις».

    Ήταν η στιγμή που ο «ηγέτης-χάρισμα» υψώθηκε πέντε πόντους από το έδαφος, παρά το ασήκωτο βάρος ενός λαού που κρεμόταν πάνω του και με τη σκέψη στις επόμενες γενιές, σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, έπραξε το χρέος του: Σήκωσε το τηλέφωνο και παίρνει να μάθει τι αποφάσισαν ο Σαρκοζύ και η Μέρκελ. Αφού του λένε παίρνει και τον Τρισέ αν θα μπει εγγυητής. Μετά καπάκι παίρνει τον Μπένι και τον διατάζει να είναι έτοιμος να μπουρδουκλώσει τα ΜΜΕ με την απαράμιλλη ρητορική του δεινότητα. Καλεί Προβόπουλο και Ράπανο για ενισχύσεις και επικύρωση.

    Τέσσερα τηλέφωνα σε μισή ώρα: και τηλεδιάσκεψη με Ρομπάι και Μπαρόο: εμείς δεν έχουμε Πρωθυπουργό, κασκαντέρ έχουμε για να μας κυβερνά.

    Όταν όλα είχαν συμφωνηθεί, μπήκε στη σύσκεψη για να διαπραγματευτεί. Μέχρι να κλείσει το deal του είχαν απαγορεύσει να εισέλθει στην αίθουσα…

    Πάντως ο Γιώργος τήρησε την υπόσχεση του: έχουμε γίνει μια απέραντη Δανεία του Νάτου. Είχε σχέδιο ο Γιώργος: Δάνεια αυτοί, φέσια εμείς. Είχε και καλό χαρτί. Φουλ του δανείου με χρεοκοπίες…


    __________________________________
    Η δυναστεία Παπανδρέου επιβεβαίωσε τον κανόνα των γενεών: η πρώτη δημιουργεί, η δεύτερη διατηρεί τα κεκτημένα και η τρίτη χρεοκοπεί…

    Αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Λέγε-λέγε την καταφέραμε τη χρεοκοπία: επιλεκτικά περιορισμένη μεν, χρεοκοπία δε. Δίμηνη, τρίμηνη, θα δούμε: η ουσία είναι ότι την κέρδισε ο Πρωθυπουργός με το ακαταμάχητο σχέδιο του. Θα μας …δανείσουν και μετά θα μας πετάξουν στα βράχια…

    Ουσιαστικά δηλαδή κερδίσαμε χρεοκοπία ελεγχόμενη από τη διεθνή επιτροπεία. Ευτυχώς που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο διά πυρός και σιδήρου (κυριολεκτικά) και την αποφύγαμε

    Αν ο Πρωθυπουργός πιστεύει έστω και μια λέξη από τις δηλώσεις του, πρέπει να προκηρύξει εκλογές, ώστε να εξαργυρώσει τη μεγάλη του «επιτυχία». Διότι μόνο για πάρτη μας θα συμμετάσχουν ιδιώτες στο νέο πακέτο

    Βγήκε και ο κ. Παπακωνσταντίνου παγανιά για δικαίωση: «Είναι μια απόφαση που δίνει στην Ελλάδα τον χρόνο για αλλαγές. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει τη δουλειά που έγινε από την αρχή, που δικαιώνει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μια απόφαση που με τον πιο καθαρό τρόπο αντικρούει τα επιχειρήματα περί μη διαπραγμάτευσης» τόνισε και πρόσθεσε: «Χθες συμφωνήθηκαν όλα όσα για τα οποία έχουμε παλέψει ένα χρόνο τώρα. Με την απόφαση γυρίζει μια σελίδα για τη χώρα μας και τώρα το χρέος μας είναι να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Θωρακίστηκε η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολο της».

    Αν δικαιώθηκε ο Παπακωνσταντίνου, φεύγω μετανάστης για τη Γροιλανδία, ακολουθώντας τη θαλάσσια οδό των Βίκινγκς. Κύριε Υπουργέ, ήταν τόσο άρτια η δουλειά σας, που έχουν ενσκήψει πάνω στο ελληνικό πρόβλημα η μισή υφήλιος και οικονομολόγοι από τον Άλφα Κενταύρου, για να διορθώσουν τα πεπραγμένα σας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση