GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ευρωπαϊκό παραμυθάκι της περασμένης Πέμπτης...

Από το  banksnews.gr Την περασμένη Πέμπτη , η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και οι άλλοι Ευρωπα...

Από το banksnews.gr

Την περασμένη Πέμπτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ήταν όλο χαμόγελα, αποφασισμένοι να δείξουν ότι το προϊόν της 30ετούς προσπάθειας των πολιτικών προκατόχων τους δεν θα κατεληγε σε ενα ιστορικο φιασκο. Έπειτα από πολλές βδομάδες διαπραγματεύσεων και απορρίψεων, είχαν...
καταφέρει επιτέλους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 109 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Για τους πιστούς της Ευρώπης, επρόκειτο για μια πολύ ενθαρρυντική απόδειξη ότι τα κράτη της Ευρωζώνης είναι δεσμευμένα στην ευρωπαϊκή ιδέα. Για όσους δεν πιστεύουν στο ευρώ, επρόκειτο για μια άκρως απογοητευτική απόδειξη ότι δεν υπάρχει όριο στους ποταμούς της ρευστότητας που μπορούν να χυθούν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.
Όμως τα χαμόγελα κράτησαν λίγο, μόλις τη νύχτα της Πέμπτης και την Παρασκευή, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανταποκρίθηκαν αρχικά θετικά στη νέα συμφωνία. Ήταν το αναμενόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ήταν η συμμετοχή των μεγάλων ιδιωτών πιστωτών – κυρίως τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών – που με τόση προσπάθεια επιτεύχθηκε, ήταν και η ζωτική υποχώρηση από την πλευρά της ΕΚΤ, ότι το ‘επιλεκτικό χρεοστάσιο’, βαθμολογία που θα απέδιδαν οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης στην Ελλάδα δεν θα την οδηγούσε να απορρίψει τους ελληνικούς τίτλους ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Η Ελλάδα είχε σωθεί.
Αλλά το εύθραυστο επίχρισμα της πανευρωπαϊκής συνεργασίας και η πίστη που επέδειξαν οι αγορές σε αυτό κράτησε μόνον τόσο όσο χρειάστηκαν για να φύγουν οι χαμογελαστοί Ευρωπαίοι ηγέτες από τις Βρυξέλλες. Την ώρα που οι βασικοί διαπραγματευτές και πολιτικοί επέστρεφαν στις πατρίδες τους, δηλαδή από το απόγευμα της Παρασκευής οι παράγοντες των αγορών είχαν αρχίσει να υιοθετούν απαισιόδοξη στάση απέναντι στη συμφωνία.
Και είχαν κάθε δίκιο να το κάνουν. Γιατί υπήρχαν δύο σημαντικά ζητήματα που αυτή η συμφωνία θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και το είχε κάνει με τρόπο εξαιρετικά άτολμο.
Πρώτον, έπρεπε να αντιμετωπίσει τον πανικό για τις ευάλωτες οικονομίες των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας που όλο και περισσότερο αναδεικνύονταν στις αγορές. Δεύτερον, για να πετύχει κάτι τέτοιο και να διασφαλίσει στις κυβερνήσεις ότι δεν θα παραμείνουν αιωνίως στο στόχαστρο των αγορών, θα έπρεπε να διασφαλίσει μια πολύ πιο σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών που κατέχουν τίτλους δημόσιου χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των άλλων κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας που βρίσκονται σε επίσημα προγράμματα: της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγορές είχαν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η περίπλοκη συμφωνία της Πέμπτης ήταν άλλο ένα ευρωπαϊκό παραμυθάκι.
Οι πολιτικοί είχαν εν τέλει περιορίσει την εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν στην Ελλάδα, παρά τα ανησυχητικά σημάδια των τελευταίων εβδομάδων ότι οι επενδυτές αρχίζουν να αποφεύγουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της Ευρωζώνης – από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας έως τις γαλλικές τράπεζες.
Ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της συμφωνίας αφορούσε την ειδικότερη συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για την επιβολή ‘κουρέματος’ στην ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν. Το πακέτο ήταν σημαντικά πιο σκληρό για τους ομολογιούχους απ’ ό,τι η αρχική πρόταση των τραπεζών ένα μήνα πριν. Αλλά και πάλι παρέμενε λιγόψυχο, επιβάλλοντας ‘κούρεμα’ της τάξης του 21%, όταν στην πραγματικότητα η ίδια η αγορά είχε προεξοφλήσει το διπλάσιο.
Ακόμα και έτσι, με βάση τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, του οργανισμού- ομπρέλα που εποπτεύει τον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα, οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν σήμερα 100 δις περισσότερα κεφάλαια από ό,τι πέρσι, όμως δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά χρήματα στο σύστημα ώστε να μπορούν οι τράπεζες να αναλάβουν πλήρως τις ζημιές που θα έπρεπε να πάρουν και να σπάσει ο φαύλος κύκλος που συνδέει κυβερνήσεις και τράπεζες από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ο φαύλος κύκλος αυτός έγινε προφανής πριν τρία χρόνια όταν οι τράπεζες στράφηκαν στα κρατικά ταμεία ζητώντας διάσωση και οι κυβερνήσεις τους έκαναν το χατίρι με συνέπεια να βρεθούν οι ίδιες με υψηλό χρέος.
Κι όμως, ακόμη και σήμερα κανείς δεν παίρνει αυτή την κρίση στα σοβαρά. Αξιοθρήνητες αντιπαλότητες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτικοί που μετρούν κουκιά προκειμένου να πάρουν τις επόμενες εκλογές στην πατρίδα τους και τραπεζικά ιδρύματα που ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον τους και αρνούνται να διαγράψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσο χρέος όσο θα έπρεπε, έχουν ως συνέπεια την αποφυγή αντιμετώπισης της σημερινής οικτρής κατάστασης με το σωστό τρόπο. Για να αλλάξει αυτό η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποκτήσει ένα σοβαρό σύστημα διακυβέρνησης και ταυτόχρονα να διευρύνει δραστικά τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να μπορεί να στηρίξει μια αξιόπιστη διάσωση σε κάθε κράτος που θα χρειαστεί. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες της θα πάρουν πολύ μεγαλύτερες ζημιές και ότι οι μέτοχοί τους θα καταβάλουν τα αντίστοιχα κεφάλαια. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουν όντως να ανακάμψουν τα κράτη, οι τράπεζες και η οικονομία της Ευρωζώνης.

11 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ..

    MEGA-ΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ...
    Από το ρεπορτάζ της Σ. Δήμτσα ξεκίνησε η επίθεση στους διεθνείς Οίκους με αφορμή τη νέα υποβάθμιση που καταρρίπτει τα επιχειρήματα που παρουσίασε ο Βενιζέλος και κυρίως ο πρωθυπουργός.

    Για τον Παπανδρέου, λίγο..ΠΙΑ ! ενδιαφέρονται στο Mega.

    Ο... Βενιζέλος έχει μπει στο "πρόγραμμα προστασίας" ώστε να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί από την κατάρρευση που έχει υποστεί το πολιτικό προφίλ του.

    Στην πραγματικότητα όμως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Όσοι δεν σπάσουν την τηλεόρασή τους θα βλέπουν τον Βενιζέλο και θα τους γυρνάνε τα... άντερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ.......
    ΚΑΛ ΣΑΡΑΝΤΑ + + + ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...ΤΟΥ.. ΑΝΗΜΕΡΑ.

    Και τυπικά σε χρεοκοπία
    - Η S&P ο τρίτος οίκος που μας πτώχευσε............

    Πριν από λίγη ώρα η Standard & Poors, έγινε ο τρίτος οίκος που κήρυξε την Ελλάδα σε «επιλεκτική χρεοκοπία» θεωρώντας ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνεπάγεται "αδυναμία αποπληρωμής του".

    Παράλληλα, επαναδιατύπωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση σε «C» επίπεδο. Ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά. Αυτά που....
    υποστήριξε κορυφαίο στέλεχος της περί "ανάγκης αναδιάρθρωσης εκ νέου σε δύο χρόνια". . Η βαθμίδα ανάκαμψης παραμένει στο «4». Αυτό υποδηλώνει πιθανότητα 30%-50% ανάκτησης του αρχικού κεφαλαίου από τους ομολογιούχους, οι τίτλοι των οποίων υπόκεινται σε μείωση 20% της καθαρής ονομαστικής αξίας σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής.
    Στην πλέον αρνητική εκτίμηση για την πορεία του ελληνικού χρέους προχώρησε "ο τρίτος της παρέας" των μεγάλων΄οίκων η Standard & Poor's με...

    σχετική δήλωση του Ντέϊβιντ Μπίαρς, ανώτατου στελέχους του οίκου στην οποία αναφέρει ότι "Μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θεωρείται πιθανή εντός της επόμενης διετίας.

    Παράλληλα, προαναγγέλθηκε ότι «μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη». «Eχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα» επισήμανε το στέλεχος της S&P.

    «Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι» δήλωσε ο Ντέϊβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

    Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την S&P, ενώ τη Δευτέρα έλαβε αξιολόγηση υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας από τη Moody's. Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο κ.Μπίαρς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τούτο, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή).

    Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα - δύο χρόνια». Βέβαια η παραπάνω δήλωση δεν είναι απλά καταδικαστική για όποιον ξένο θέλει να επενδύσει στην ελληνική οικονομία. Είναι απαγορευτική, για όποιον γνωρίζει τι σημαίνει Standard & Poor's. Το ότι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπάρχει ξεχωριστός δείκτης αξιών Standard & Poor's, νομίζουμε ότι μιλάει μόνο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΑΠ- Λεφτά υποσχέθηκε και τελικά θα δώσει δωρεάν διαμονή σε κελιά:
    Από 1.08 ξεκινά η φυλάκιση για τους μικροοφειλέτες...

    Οδηγίες προς τις εφορίες να ειδοποιήσουν άμεσα - με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με άλλον πρόσφορο τρόπo - τους οφειλέτες του δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

    Από 1 Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Για αυτό και το υπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προβλέπει την εξόφληση του χρέους τους προς το δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.

    Με βάση τη νομοθεσία από 1 Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα αν επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

    - Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

    - Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

    ΠΑΣΟΚ: ΠΡΩΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.........ΟΛΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΝΑ ΓΙΝΩ;

    Τι θα γίνει με τους ταξιτζήδες; Θα γονατίσουνε όλοι οι πολιτικοί μας ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ γλύφοντας και έρποντας για να τους κάνουνε τα κέφια τους; Δεν έχουνε τσίπα για τσίπα απάνω τους; Δεν ντρέπονται που όλοι οι Έλληνες ματώσανε οικονομικά αλλά αυτούς τους χαϊδεύουν σαν σκυλάκια του καναπέ τους; Πρέπει για μια ακόμη φορά να τους πούμε άι να χαθείτε είσαστε άχρηστοι; Που μας σπρώχνουν; Μήπως πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να ουρλιάζουμε ΕΝΑ ΛΟΧΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΕΝΑ ΛΟΧΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    Τι στο διάτανο θέλουν τώρα οι διάφοροι ΡΟΥΜΠΙΝΙΔΕΣ και οι άσχετοι αυτοί ΟΙΚΟΙ που έρχονται τώρα ντάλα κατακαλόκαιρο και μας ζαλίζουν τον έρωτα με κακές λέξεις,όπως ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ κ.λ.π.

    Δεν έχουν μάθει ότι ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ πρωθυπουργός μας και ο ΑΝΘΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο Βενιζέλος μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ?

    Δεν έχουν μάθει ότι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ΘΡΙΑΜΒΟ έγινε STANDING OVATION ?

    Tι στο κόρακα επιτέλους θέλουν ?
    Τίποτα απλώς οι ΑΘΛΙΟΙ μας ζηλεύουν. Θα έρθουν και άλλοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θα μας κάνουν τα ΤΡΙΑ -ΔΥΟ.
    Αλλά εμείς όμως έχουμε τους ΒΡΑΧΟΥΣ της οικονομίας, τους ΚΟΛΟΣΟΥΣ του παγκόσμιου χρήματος και δεν φοβόμαστε.

    Έτσι και μας κάνουν καμιά ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ θα αμολύσουμε τον ΓΙΩΡΓΟ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ που παίζουν την οικονομία στα δάχτυλα και θα τους δείξουμε τι εστί βερίκοκο.
    Θα κάνουν μια συνέντευξη τύπου και θα μιλάνε, θα μιλάνε, θα μιλάνε, να μη σας πω μια εβδομάδα, οπότε θα τούς ζαλίσουμε και δεν θα ξανατολμήσουν να κάνουν κιχ...

    Αλλά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ μάλλον ζηλεύουν την ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.
    Ζηλεύουν τον ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ μας και τον ΒΑΓΓΕΛΑ..........ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΣΧΕΔΙΟ" δολοφονίας του Κωστάκη??

    Σιγά το μέγα ηγέτη, που θα ήθελε κάποιος να δολοφονήσει!!!

    Με τί θα τον δολοφονούσαν?? Μήπως με βόμβες χοληστερίνης??

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...........

    "Ο ΓΑΠ ήταν γνώστης"

    ΣΤΙΣ ΠΑΝΩ 4 ΛΕΞΕΙΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΧΟΥΝΤΟΣΚΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ, ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    Τι στο διάτανο θέλουν τώρα οι διάφοροι ΡΟΥΜΠΙΝΙΔΕΣ και οι άσχετοι αυτοί ΟΙΚΟΙ που έρχονται τώρα ντάλα κατακαλόκαιρο και μας ζαλίζουν τον έρωτα με κακές λέξεις,όπως ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ κ.λ.π.

    Δεν έχουν μάθει ότι ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ πρωθυπουργός μας και ο ΑΝΘΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο Βενιζέλος μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ?

    Δεν έχουν μάθει ότι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ΘΡΙΑΜΒΟ έγινε STANDING OVATION ?

    Tι στο κόρακα επιτέλους θέλουν ?
    Τίποτα απλώς οι ΑΘΛΙΟΙ μας ζηλεύουν. Θα έρθουν και άλλοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θα μας κάνουν τα ΤΡΙΑ -ΔΥΟ.
    Αλλά εμείς όμως έχουμε τους ΒΡΑΧΟΥΣ της οικονομίας, τους ΚΟΛΟΣΟΥΣ του παγκόσμιου χρήματος και δεν φοβόμαστε.

    Έτσι και μας κάνουν καμιά ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ θα αμολύσουμε τον ΓΙΩΡΓΟ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ που παίζουν την οικονομία στα δάχτυλα και θα τους δείξουμε τι εστί βερίκοκο.
    Θα κάνουν μια συνέντευξη τύπου και θα μιλάνε, θα μιλάνε, θα μιλάνε, να μη σας πω μια εβδομάδα, οπότε θα τούς ζαλίσουμε και δεν θα ξανατολμήσουν να κάνουν κιχ...

    Αλλά πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι ΑΣΧΕΤΟΙ μάλλον ζηλεύουν την ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.
    Ζηλεύουν τον ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ μας και τον ΒΑΓΓΕΛΑ..........ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουστ ρε γελοία φασιστόμουτρα, ταγματασφαλίτες...

    Κλάψτε, κλάψτε την κακομοιριά σας, ανίκανοι...

    Με τα μυαλά που έχετε και με τον Σαχλαμαρά σας (ο "Βασίλης Λεβέντης" του ΕΛΚ, με τις μαγικές λύσεις, που γελάν και οι κότες μαζί του...), να σας καταντάει ΠΟΛ.ΑΝ, θα κάνετε να δείτε εξουσία, άλλα 30 χρόνια...

    ΓΕΛΟΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΤΙ
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ
    ΣΟΥ..ΤΟ ΣΥΦΙΛΙΑΣΜΕΝΟ
    ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕ.ΜΠΑΣΤΡΑΡΔΟ.

    ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
    ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ..ΓΙΟΥΦΤΙΣΕΣ...

    ΧΤΙΚΙΟ..ΠΑΣΟΚ.. ΣΙΧΑΜΕΡΟ
    ΣΑΝ ΤΗΝ ΒΛΕΝΟΡΡΟΙΑ
    ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ

    Ψ Υ Χ Ο Π Α Θ Η....ΣΑΚΑΤΗ
    ΣΩΜΑΤΙΚΑ-ΝΟΗΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ
    ΝΕΚΡΕ +


    ΑΑΛΑ .........ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..!!!
    ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΝΑΙ
    ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥ
    ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ

    ΚΑΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ
    ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ
    ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΖΖΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΤΑ 757 ΔΙΣ, ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!! ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ??

    ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50' ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΗΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΒΟΛΗ ΘΕΣΗ...

    ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΎΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ,

    ΟΠΟΤΕ... ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ, ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση