GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ - ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!...

Η ανθρώπινη λύση-κεραυνός του νέου Κέυνς, Τζέφρει Σακς που απελευθερώνει την Ελλάδα Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsagan...

Η ανθρώπινη λύση-κεραυνός του νέου Κέυνς,
Τζέφρει Σακς που απελευθερώνει την Ελλάδα

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Κορυφώνεται, η διεθνής απόγνωση.
Τρομάζει, (όλους πια) η Ευρώπη χωρίς ηγέτες. Το ακέφαλο ευρώ!
Η ομιλούσα απουσία ομόφωνης απόφασης.
Η χαμένη τιμή της μίας γραμμής!
«Αποφασισμένοι να παραμείνουν αναποφάσιστοι οι αρχηγοί της Ευρωζώνης»… Φωτογραφίζει το ΚΕΝΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ο Γκόρντον Μπράουν (πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας).
«Μας κυβερνούν παιδάκια, Ζητούνται ενήλικες»… Το δριμύτατο κατηγορώ της Μοντ (κύριο άρθρο).
«Αργεντινή του Αιγαίου κάνει η ΕΕ την Ελλάδα»… Προειδοποιούν, οι Φαινάνσιαλ Τάιμς (κύριο άρθρο).
«Στην πλάνη του τυχαίου, ελλείψει προσωπικοτήτων»… Διαπιστώνει, ο Γκάρντιαν (κύριο άρθρο).
«ΘΑ τινάξουν την μπάνκα της ευρωζώνης πολιτικάντες και υπάλληλοι. Μην ενοχλείτε-αναπαύονται οι Ευρωπαίοι αρχηγοί»… Το χαστούκι χλευασμού από τον καθηγητή Ιστορίας Μαρκ Μαζάουερ (Νιού Γιόρκ Τάιμς).
Σαρκοζί και Μέρκελ είναι η μοιραία δυάδα; Που θα στείλει τελικά, στο νεκροταφείο πτώχευσης ολόκληρη την Ευρώπη;
Όλες, οι προσωπικότητες, όπου γης, από το νομπελίστα Αμάρτια Σεν μέχρι το νέο Κέυνς, Τζέφρει Σακς δεν έχουν –το λένε δημόσια- καμία αμφιβολία.
Προεξοφλούν, επί των ημερών τους, το τέλος της Ευρώπης που...
 ξέραμε.
Θεωρούν και τους δύο «ξένοιαστους καβαλάρηδες». Ανίκανους ή τεμπέληδες.
Που εκχώρησαν την εξουσία τους σε εξαπτέρυγα. Στους υπάλληλούς τους…
Όντως. Το τιμόνι της εκτροπής δεν το τράβηξαν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία…
Το τράβηξε αυτή η δυάδα πολύ νωρίτερα…
«Απέλυσε», την αλληλεγγύη. Τον ισχυρό βραχίονα της ευρωπαϊκής ενότητας.
«Προσέλαβε», (στη θέση της) γεράκια. Κερδοσκόπους. Τα τσιράκια του Φρίντμαν. Τους μανιακούς του δόγματος: «Δεν υπάρχει τζάμπα γεύμα. Δεν υπάρχει κέρδος χωρίς πόνο».
Τι βλέπουμε, σ’ αυτή την άλλη, την ανήθικη Ευρώπη;
Που βλέπει τα δάνεια-χρέη πολυτιμότερα από τη ζωή των ανθρώπων…
Βλέπουμε, τη γαλλική οικονομία με το τεράστιο έλλειμμα –και τα μεγάλα χρέη- να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Υπό την ασφαλή ομπρέλα -φτηνού τόκου 1,5%- όπως η Γερμανία.
Επομένως, εκτός καταγμάτων και από αέρος ποινών!..
Βλέπουμε, τη Γερμανία να σαρώνει. Να λεηλατεί το ευρώ δέκα χρόνια. Εξαγωγές, ατελείωτο χρυσάφι. Εκεί, όλο το χρήμα της Ευρώπης. Τα ελλείμματα των άλλων, δικά της πλεονάσματα. Οι υπόλοιποι εταίροι, φτωχοσυμπέθεροι. Στο έλεός της…
Όμως. Και η απογειωμένη Γερμανία κρύβει σκελετούς…
Οι τρεις μεγάλες της τράπεζες που έκαναν πρωταθλητισμό στις φούσκες –με πρώτη την Ντόιτσε Μπανκ- παραμένουν ετοιμόρροπες. Ίσως, οι αυριανές πυρηνικές βόμβες για την ευρωζώνη.
Βλέπουμε, με λύπη μία ακέφαλη Ευρώπη να μην μπορεί δύο χρόνια να τελειώσει τον ελληνικό εφιάλτη. Να μην καν αγγίζει ασφαλή λύση.
Γυροφέρνουν φωτιά και λάβα. Επιμένουν, θεόστραβοι…
Δεν βλέπουν, ότι αν εκραγεί και ένας ιταλικός Βεζούβιος χρέους θα τους συντρίψει. Όλους!
Τι θα γίνει αύριο;
Θα είναι μία ακόμη διάσκεψη κορυφής που θα ανακοινώσουν για την Ελλάδα τα μπαλώματα που ξηλώνουν και ράβουν οι υπάλληλοι;
Ή (έστω, και εκ των υστέρων) θα υπάρξει μία ηγετική πολιτική απόφαση;
Αν θέλουν ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ας διαβάσουν τι προτείνει στους Φαινάνσιαλ Τάιμς ο Τζέφρει Σακς. Ο ιδιοφυής καθηγητής του Κολούμπια. Η σχολή-πρυτανείο της ανθρώπινης οικονομίας.
Σπάει άλατα, συμφέροντα, κόκκαλα η πρότασή του για την Ελλάδα.
Ξεκαθαρίζει:
«Αν η Ευρώπη δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το χρέος της με όρους δανεισμού Γερμανίας, δηλαδή με πραγματικά επιτόκια κοντά στο 2%… Τότε, η χώρα με ανάπτυξη 3% ετησίως θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της προσφέροντας περίπου το 2% του ΑΕΠ της ετησίως. Σε 20 χρόνια θα μπορέσει να το μειώσει στο 70% του ΑΕΠ».
Και τεκμηριώνει:
«Πέραν της αλληλεγγύης, τόσο χαμηλά επιτόκια μπορούν να επιτευχθούν αν υπάρξει ΜΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ των Ευρωπαίων για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει η Ευρώπη να οργανώσει ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην Ελλάδα για την αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων που διαθέτει. Κυρίως, στην παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Αλλά προπαντός, τη ΘΕΣΗ ΚΟΜΒΟΥ που διαθέτει για το εμπόριο Ευρώπης-Ασίας. Προνομιακοί τομείς πρέπει αμέσως να αξιοποιηθούν. Όπως  τουρισμός και κεφάλαιο Νέοι. Που πρέπει να ενταχθούν σε προγράμματα εξειδίκευσης στον τομέα  τεχνολογία της πληροφορικής».
Τι λέει σε απλά ελληνικά ο νέος Κέυνς στους άτολμους Ευρωπαίους;
Τολμήστε, σπάστε τους τόκους. Σώστε μία και έξω, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία…
Σήμερα, οι πυροβολημένοι της τοκοληστείας είναι αυτές οι πέντε χώρες.
Προειδοποιεί.
Αύριο, θα είστε και εσείς. Οι υπόλοιποι της ευρωζώνης…
Τους λέει στα ίσια.
Αποφασίστε. Θα σώσετε τους εαυτούς σας και την Ευρώπη…
Αν πάψετε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να ακούτε νεοφιλελεύθερους. Τοκογλύφους. Φανερούς και κρυφούς!
Θυμίζουμε το άρθρο της 20ης Απριλίου:


ΚΙΝΗΜΑ «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ»

«Γκρεμίστε το άβατον-
φορολογήστε τις Τράπεζες»!

Απαιτούν από τους G20, 1.000 κορυφαίοι ειδικοί από 53 χώρες.

Ο κόσμος αλλάζει. Βγαίνει στην αντεπίθεση. Ξεσηκώνεται.
Δείχνει, ότι θέλει να βάλει τέλος στα συνεχή «ηλεκτροσόκ τσέπης» της κερδοσκοπίας. Που του παίρνουν την αξιοπρέπεια. Ακόμα και το δικαίωμα ζωής.
Και νάτη, η μεγάλη έκπληξη.
Μέσα από τα σπλάχνα των παγκόσμιων πληθυσμών αρχίζουν και ξεπετάγονται οι καλύτεροι. Τα «βαριά πτυχία». Τα πραγματικά μεγάλα ονόματα. Η, εκτός ΜΜΕ αριστοκρατία εξειδίκευσης, γνώσης, αποτελέσματος!
Και νάτη, η Ελπίδα.
Χίλιοι διαπρεπείς οικονομολόγοι από 53 χώρες –ανάμεσά τους οι κορυφαίοι πανεπιστημιακοί Τζέφρει Σακς (Columbia), Ντάνι Ροντριγκ (Harvard), Χα Τζουν Τσανγκ (Cambridge) – έστησαν στον τοίχο τους G20 και απαίτησαν με επιχειρήματα επιστημονικής ακρίβειας άμεση αναδιανομή του παγκοσμίου χρήματος πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση-συντέλεια που θα ισοπεδώσει τα πάντα.
Ισχυρά μυαλά. Ισχυρές θέσεις. Ισχυρή πρόταση-λύση.
Άγγιξαν το τραπεζικό άβατο. Το αντιανθρώπινο σκιάχτρο που δεν τολμούν να ακουμπήσουν οι σημερινοί ηγετίσκοι.
Ζητούν, επειγόντως, την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές (φόρος του «Ρομπέν των Δασών») που είναι τεχνικά εφικτός και ηθικά σωστός και αναγκαίος.
Τι απέδειξε η παγκόσμια κρίση;
Ότι έχει διαρραγεί η σύνδεση του χρηματοπιστωτικού τομέα με την κοινωνία!
Είναι ώρα, τονίζουν, να αποκατασταθεί αυτή η σύνδεση και οι Τράπεζες να δώσουν κάτι πίσω στην Κοινωνία.
Εξειδικεύουν. Ότι ακόμα και ένας πολύ χαμηλός φόρος της τάξης του 0,05% στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές θα μπορούσε να συγκεντρώσει εκατοντάδες δις δολάρια κάθε χρόνο για την Υγεία, την Παιδεία, το νερό και την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.
Το κυριότερο, συμπεραίνουν, ο περιορισμός της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας.
Το παράδειγμα που θέτουν στους G20 προκαλεί σοκ.
Η GB Morgan, το κορυφαίο ίδρυμα του πλανήτη, -που διασώθηκε από τη χρεοκοπία χάρη στα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων- ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 67% στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011 ύψους 5,56 δις δολάρια.
Αυτή, η ανεξέλεγκτη, ανισσόροπη κερδοσκοπία ήρθε η ώρα να τερματιστεί. Η ακραία διεθνής λοξοδρόμηση «όλα υπέρ των λίγων-τα πάντα κατά των πολλών» αν δεν αλλάξει με κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, οι παγκόσμιες αναταράξεις τελικά θα σπάσουν τις κλειδώσεις του σημερινού συστήματος και μετά κανένας δεν μπορεί να σώσει κανένα.
Όντως. Μεγάλη έκπληξη.
Για πρώτη φορά η Κοινωνία μπαίνει στην άνιση μάχη με τις δυνάμεις του χρήματος με ισχυρά χαρτιά-ονόματα στο πλευρό της,
Οι χίλιες προσωπικότητες ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους.
Μέχρι που οι ηγεσίες και οι τράπεζες θα γυρίσουν πίσω στις Κοινωνίες τα χρήματα που της ανήκουν.

3 σχόλια

  1. Από το στόμα σου, και στου Θεού τ' αυτί!!

    Μόνο τις φάτσες αυτών που κυβερνάνε το κόσμο, να κοιτάξει ο άνθρωπος, θα καταλάβει που έχουμε μπλέξει...

    Ο Κουρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΡΙΦΑ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι χρηματοπιστωτικοί όροι που εισέβαλλαν στην χωή μας,με την είσοδο στην εξουσία του απατεώνα που εξελέγη με συνειδητά ψευδείς υποσχέσεις,δυσνόητοι για πολλούς,έτσι μάλιστα που διακινούνται εν μέσω χειραψιών,αβρών φιλοφρονήσεων,ασπασμών και γευμάτων που παρευλάνουν από τα ΜΜΕ,ανέκαθεν μας δημιουργούσε την απορία:
    Μα είναι δυνατόν να είναι όλοι τόσο,μα τόσο ανίκανοι?
    Να μην υπάρχει λύση στο πρόβλημα που υπήρχε αλλά κρυβόταν επιμελώς,εθίζοντας τον λαό στην άνεση του καναπέ και την σιγουριά ότι έχει εμπιστευθεί την ζωή και το μέλλον του σε άξια χέρια?
    Δεν υπάρχουν άνθρωποι με προτάσεις απλές και κατανοητές,όπως αυτές που προαναφέρθησαν και επιστήμονες όπως οι παραπάνω,που θα καθίσουν γυμνούς στο σκαμνί τους τυχοδιώκτες που τόσα δεινά μας επέφεραν.?
    Και εφόσον η απάντηση είναι ότι ασφαλώς και υπάρχουν και άνθρωποι ικανοί και προτάσεις αξιόλογες,το ερώτημα είναι,ή δεν ξέρουν τί τους γίνεται (δύσκολο να το πιστέψεις) ή
    σκοπίμως και συνειδητά ακολουθούν τον δρόμο που τους έχει υποδειχθεί γιατί ο στόχος τους δεν είναι η σωτηρία των λαών,αλλά η θυσία των λαών στον βωμό των συγχρόνων αιμοδιψών θεών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση