GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα;...

Στα σενάρια για μια δραστική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που συζητούνται σε επίπεδο Ευρωζώνης, αλλά και με τους ιδιώτες επενδυτέ...

Στα σενάρια για μια δραστική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που συζητούνται σε επίπεδο Ευρωζώνης, αλλά και με τους ιδιώτες επενδυτές, έχει προστεθεί και πρόταση για ένα «σχέδιο Μάρσαλ», το οποίο θα υποστηριχθεί από τους εταίρους, με στόχο την έξοδο της χώρας από την ύφεση.
Οπως ανέφεραν χθες στις Βρυξέλλες κοινοτικές πηγές, οι συζητήσεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, ενώ επικρατεί αισιοδοξία ότι το σχέδιο θα...
 έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.
Το «αγκάθι» στις διαβουλεύσεις είναι η στάση που θα κρατήσουν οι οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι απειλούν ότι θα θέσουν την Ελλάδα σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας», κάτι που, προς στιγμήν, αρνείται να δεχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία φοβάται τον κίνδυνο «ντόμινο».
Η συνάντηση της ΡώμηςΟι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, χθες, στη συνάντηση που έγινε στη Ρώμη μεταξύ των εκπροσώπων των ιδιωτών επενδυτών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και του προέδρου της Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Βιτόριο Γκρίλι, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Ειδικότερα, από τις συζητήσεις προέκυψε ότι είναι εφικτή μια σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στη νέα στήριξη της Ελλάδας.
Και τα δύο σενάρια, που τις τελευταίες μέρες κυριαρχούν στις συζητήσεις, φαίνεται ότι οδηγούν σε μια σημαντική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Το ΔΝΤ υπό την Κριστίν Λαγκάρντ, καλεί την ΕΚΤ να εγκρίνει το πακέτο των 30 δισ. ευρωομολόγων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο για ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών.
Το πρώτο προβλέπει το δανεισμό της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), προκειμένου η χώρα να επαναγοράσει ομόλογά της από τη δευτερογενή αγορά σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία. Το δεύτερο βασίζεται στην πρόταση της γερμανικής τράπεζας Commerzbank για ανταλλαγή των ομολόγων στο 70% της ονομαστικής τους αξίας, με νέες εκδόσεις διάρκειας 30 ετών με επιτόκιο 3,5%, που θα έχουν την εγγύηση της Ευρωζώνης. Δηλαδή ένα «κούρεμα» της τάξης του 30%, με αντάλλαγμα τη διασφάλιση του υπόλοιπου 70%.
Η υιοθέτηση της πρότασης της γερμανικής τράπεζας θα οδηγήσει σίγουρα σε υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Φαίνεται, ωστόσο, ότι και η πρόταση για δανεισμό της Ελλάδας από το ΕΤΧΣ μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους, λόγω της απομειωμένης τιμής και της μαζικής αγοράς.
Αποφυγή της υποβάθμισης
Σε κάθε περίπτωση, οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες αποφυγής της υποβάθμισης, ενώ, εάν αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των πιθανών επιπτώσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα παρακάμψουν ή όχι την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Είναι προφανές ότι μια σημαντική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους θα προέλθει μόνο με την υιοθέτηση ενός εκ των προαναφερόμενων δύο σεναρίων. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, με βάση τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, θα είναι μικρής εμβέλειας, που δεν οδηγεί σε διαχείριση του ελληνικού χρέους ούτε διασφαλίζει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
Για έξοδο από την ύφεσηΕπίσης, ότι στο «τραπέζι» βρίσκεται, τις τελευταίες ώρες, και μια σημαντική πρόταση, με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, πέρα από το ότι θα μπορούσε να έχει τη μορφή δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης, με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής 30 έτη.
Τα δάνεια, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων που συμφωνήθηκε χθες μεταξύ της Κομισιόν και της κυβέρνησης, θα μπορούσαν να τονώσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, που είναι και το ζητούμενο.
Ενδεικτική του διαφορετικού κλίματος που επικρατεί σήμερα στην Ευρωζώνη είναι και η δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, ο οποίος υποστήριξε, χθες, ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις αρχές του χρόνου, που το Eurogroup αναζητεί πλέον συνολική λύση στην κρίση δημόσιου χρέους, και όχι προσωρινές λύσεις και ημίμετρα.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

7 σχόλια

  1. Φανταζομαι πως το αρθρο αυτο το δημοσιευετε εις απαντηση του Δευκαλιωνα που ναι μεν βαζει επικεφαλιδα ΄΄Πως θα σωθει απο την Χρεωκοπεια η Ελλαδα'' αλλα μεσα αρες μαρες κουκουναρες. Ρε που ητανε ολοι αυτοι οι οικονομολογοι κρυμμενοι και δεν σκαγανε μυτη ας πουμε πριν 2-3-4-5 χρονια ωστε να κτυπησουν τα κακο στην αρχη του τα ΝΟΥΜΕΡΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤ: Στο 161% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2012
    -172% είπε χθες ο Τόμσεν!!!
    Το 2020 θα φτάσουμε σε επίπεδα 2009 αν εφαρμοστεί όλο το Μεσοπρόθεσμο!!

    Ο λόγος του ελληνικού δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας θα κορυφωθεί στο επίπεδο του 161% το 2012, για να αποκλιμακωθεί στη συνέχεια, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΚΙΩΡΓΚΟ..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΣΑΜΕ (όπως εσείς εμάς)
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ...
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΑΝΔΡΙΚΟ-ΝΙΚΟΛΑΚΗ-ΑΝΤΑ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ..

    "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ".....ΑΛΗΤΕΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ , ΗΤΑΝ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΖΗΤΑΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΑΣ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ.ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΟΙ ,ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ,ΕΡΠΕΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟ.ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΟΥ ΣΑΣ.ΓΙΝΑΤΕ ΕΜΕΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΠΟΣΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ,ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΒΡΕΞΕ ΚΩΛΟ ΦΑΕ ΨΑΡΙΑ.ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΑΝΗΚΕ Η ΓΥΜΝΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΑΠ: Tον λογαριασμό των αερίων θα τον πληρώσουμε οπωσδήποτε!


    Γελοιογραφία του Guardian από τις ημέρες των επεισοδίων

    ΓΑΠ: Ό,τι και να γίνει, άσχετα αν κηρύξουμε στάση πληρωμών, τον λογαριασμό αερίου θα τον πληρώσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΤΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΠΗΓΕ Ο ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΚΑΤΑ ΓΙΑ ΠΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΤΟ ΒΟΔΙ.ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΡΟΥΑΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΕΣΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΙΛΑΦΙ.ΧΑΘΗΚΑΝ ΖΩΕΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ..ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΩ..ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ..ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 10000000 ΕΛΛΗΝΩΝ..ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΝΔ..ΣΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ -ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΑΣ ..ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο:

    - Υπάρχουν 1.2 εκ ΔΥ ενώ χρειάζονται πολύ λιγότεροι, αναλυτικά.
    80.000 κληρικοί, 130.000 εκπαιδευτικοί, 60.000 αστυνομικοί, άγνωστος ο αριθμός των δικαστικών, στρατιωτικών, εφοριακών, ιατρών ΕΣΥ και νοσηλευτών.

    - Διατηρούνται τμήματα ψυγεία για να μισθοδοτούνται υπάλληλοι χωρίς να εργάζονται

    - Διατηρούνται 1500 οργανισμοί με κομματικές διοικήσεις, προέδρους ΔΣ, διευθύνοντες, και ρουσφετολογικά διορισμένους αργόσχολους και ανάμεσα σε αυτούς,
    ο ΟΑΕΔ!!!!, η Εργατική Εστία!!!!, ο ΟΕΚ, τα ΚΑΠΗ, παγκόσμια πρωτοτυπία έχουμε ΚΑΠΗ οπου οι ΅υπέργηροι΅ συνταξιούχοι με τις αναπηρικές συντάξεις, αράζουν τα τζίπ απ όξω και πίνουν φτηνό καφέ μέσα.

    - Το τάμείο της ΔΕΗ ενισχύεται με 700 εκ ευρώ το χρόνο

    - Έχουμε τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη στην Ευρώπη, για να κονομάνε οι φαρμακοποιοί εγγυημένα 35% (στοιχίζει στα ταμεία 1,5 δις το χρόνο), ας είναι καλά ο Λοβέρδος που τους εκοψε το βήχα! και τώρα τα ποσοστά των είναι μονάχα 34,499%.

    - Έχουμε αναλογικά το ακριβότερο (μακράν του δευτέρου) κοινοβουλίου στον κόσμο, ζωή νάχουν.

    - Τα κόμματα επιδοτούνται με 10 ευρώ την ψήφο ενώ στη Γερμανία 0.7 ευρώ, για τη Δημοκρατία ρε γαμώτο.

    - ΤΗΝ εξαίρεση και των ΔΙΒΕΕΤ (των επιδομάτων που λαμβάνουν οι εφοριακοί) από την ένταξή τους στον προϋπολογισμό ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι με προσθήκη που κατέθεσε προχθές η κυβέρνηση στο φορολογικό νομοσχέδιο, ήδη εξαιρέθηκαν τα επιδόματα των τελωνειακών (ΔΕΤΕ).

    - Στα ΕΛΠΕ παίρνουν 17.8 μισθούς

    - Ο ΟΣΕ εισπράτει 100εκ Ευρώ και ξοδεύει 400εκ Ευρώ για μισθοδοσία και να υπήρχαν τραίνα, παει στο διάολο, ολα τα δρομολογια παραχωρήθηκαν στους νοικουραίους της ΝΔ, στα ΚΤΕΛ.

    - Συνδικαλιστές παίρνουν 65000 ευρώ το χρόνο οδοιπορικά, διορίζουν συζύγους και τέκνα, πρίν οι ίδιοι εκλεγούν στη Δημαρχία.

    - Στις ΔΕΚΟ γίνεται πάρτυ

    - Υπάρχουν ολόκληρες κωμοπόλειες και νομοί, που οι μισοί κάτοικοι παίρνουν αναπηρικες. Εως 25% στα Χανιά, 24,7% στο Ρέθυμνο και στη Λευκάδα, 21,5% στην Καρδίτσα και στη Λέσβο έναντι 9,3% που είναι στη Σάμο και 8,9% στην Αθήνα). Αξιοσηµείωτο είναι ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι αναπηρικές συντάξεις αποτελούν το 7 - 11% του συνόλου των συντάξεων.

    - Γίνονται αλόγιστες προσλήψεις από βλαχοδήμαρχους και αστείους πολιτικούς. Οι βλαχοδήμαρχοι, μπορει να είναι και συνδικαληστές εφοριακοί, τελωνειακοί, δικηγόροι και νεαροί απόστρατοι.... χαμηλοσυνταξιούχοι!

    - Δίδονται μίζες και θαλασσοεπιδοτήσεις σε κομματικούς στρατούς,

    - Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και οι υπόλοιποι, τα ιδια σκατά είναι.

    και με 1000 πακέτα-σχέδια Μάρσαλ η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη οριστική χρεωκοπία και την πλήρη υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας... είναι πολύ αργά...ακόμα και ΑΝ Ξυπνήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση