GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή ο Κάμερον για τις υποκλοπές...

Το ενδεχόμενο παράτασης της βουλευτικής περιόδου κατά μία ημέρα εξετάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να έχει τη...

Το ενδεχόμενο παράτασης της βουλευτικής περιόδου κατά μία ημέρα εξετάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να πάρει το λόγο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μετά την επιστροφή του από τη Αφρική.
Η Βουλή αναμένετο να διακόψει τις εργασίες της για έξι εβδομάδες την Τρίτη, ωστόσο ο Κάμερον ανέφερε ότι «θα ήταν σωστό να υπάρξει συνεδρίαση του κοινοβουλίου την Τετάρτη», ώστε να...
 ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις της δικαστικής έρευνας και να απαντήσει σε όποιες ερωτήσεις προκύψουν σήμερα ή αύριο.
Υπό το βάρος των εξελίξεων, ο Βρετανός πρωθυπουργός που έφθασε σήμερα στη Νότια Αφρική, αποφάσισε να επισπεύσει την επιστροφή του στη χώρα, μειώνοντας τις μέρες παραμονής του στη μαύρη ήπειρο από τέσσερις σε δύο.
Ο εκπρόσωπός του είπε ότι ο ηγέτης των Συντηρητικών αποφάσισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να μειώσει τη διάρκεια του ταξιδιού του και δεν συνέδεσε την απόφασή του αυτή με το σκάνδαλο.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχεται πλέον ισχυρές πιέσεις να δώσει εξηγήσεις μετά και τη χθεσινή παραίτηση του επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ Πολ Στίβενσον, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων επειδή είχε προσλάβει ως σύμβουλο το πρώην στέλεχος της News of the World Νιλ Ουόλις, που ανακρίνεται ως ύποπτος στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα συνελήφθη ο στενός συνεργάτης του Κάμερον και πρώην διευθυντής της News of the World Αντι Κόλσον. Πρόκειται για την αχίλλειο πτέρνα του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος τον προσέλαβε ως επικεφαλής των πρωθυπουργικών συμβούλων επικοινωνίας αμέσως μετά την αποχώρησή του από την News of the World, τον Μάιο 2007.
Ο Ουόλις ήταν υποδιευθυντής με διευθυντή τον Αντι Κόλσον μέχρι που ο τελευταίος παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του ανακτορικού συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν το 2006 για υποκλοπές φωνητικών μηνυμάτων εργαζομένων στα ανάκτορα.
«Αντίθετα με τον κ. Κόλσον , ο κ. Ουόλις δεν παραιτήθηκε από τη News of the World, και, καθ’ όσον γνωρίζω, δεν αναμείχθηκε κατά οποιονδήποτε τρόπο στην αρχική έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές», τόνιζει στο κείμενο παραίτησής του ο Στίφενσον.  «Δεν ήθελα να θέσω σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για έναν ύποπτο που (τον Ουόλις) που σαφώς διατηρεί στενή σχέση με τον κ. Κόλσον», καταλήγει.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση