GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρης, ο... συνδικαλιστής!

Το άγνωστο παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά-Διαμαντοπούλου-Σπηλιωτόπουλου,  μόνο στο PRESS-GR ! Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤ...

Το άγνωστο παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά-Διαμαντοπούλου-Σπηλιωτόπουλου, μόνο στο PRESS-GR!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ως μια παραλλαγή της θεωρίας του Χάους «η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άννα Διαμαντοπούλου, προκάλεσε την είσοδο του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας» και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πότε αυτό θα συνέβαινε, αν η υπουργός Παιδείας δεν «καιγόταν» για μια συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενόψει της κατάθεσης του νέου Νόμου Πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Όπως δύσκολα κάποιος μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια της συνύπαρξης του πρώην υπουργού Παιδείας και νυν «σκιώδη» υπουργού -τόσο σκιώδη, που δύσκολα διακρίνεται κάποιες φορές στον αντιπολιτευτικό ορίζοντα- με τον τιμονιέρη του κόμματος, ειδικά σε μια περίοδο που ο καπετάν Αντώνης έχει αρχίσει να βλέπει …στεριά. 
Αμείωτο ενδιαφέρον θα έχει αναμφισβήτητα κι η εξέλιξη της σχέσης του πρώην με τη νυν υπουργό Παιδείας, η οποία κατά καιρούς μιλά για τα "ντοκουμέντα στο συρτάρι".
Τελευταίο επεισόδιο της σημαίνουσας -για τα παραπολιτικά της- τριπλέτας, η συνάντηση για το νόμο πλαίσιο, όπου ο συμπαθής Άρης πήρε την μπουκιά της...
«συνεννόησης» από το στόμα του κ. Σαμαρά και την πέταξε στο …πάτωμα. 
Είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά το …αιματοβαμμένο χώμα των Βρυξελλών, έχει αποφασίσει σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα (εκτός των αταλάντευτων θέσεων του στην οικονομική πολιτική) να δείξει σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο, ότι είναι εγγυητής της «πρακτικής» και «ουσιαστικής» συναίνεσης και ότι χάρη και στη δική του συμβολή θα προωθηθούν μεγάλες αλλαγές στη χώρα, πόσο μάλλον σε ζητήματα όπως η Παιδεία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο στενότατος συνεργάτης του και αξιόλογος πανεπιστημιακός, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ήταν όχι απλώς καλά διαβασμένος αλλά και περισσότερο από συγκαταβατικός απέναντι στις επιχειρούμενες αλλαγές. Όπως και ο επίσης «ρεαλιστής» κι ακαδημαϊκός, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος (που παρευρίσκετο στη συνάντηση), που αν μπορούσε θα υπέγραφε κιόλας τις προωθούμενες αλλαγές.
Η μόνη «φάλτσα» φωνή ήταν αυτή του κ. Σπηλιωτόπουλου, επαρμένη από τις «παλιές» καλές φιλίες με μερίδα του ακαδημαϊκού κατεστημένου, η οποία αντιτίθεται σε κάθε αιτία περιορισμού των εξουσιών του αλλά και της στρατηγικής του για «δική του φωνή» μέσα στο κόμμα που παρέμεινε ως «κλαδεμένος» δελφίνος, μετά τις προεδρικές εκλογές του ’09.
Ο σπουδαγμένος σε κορυφαία αμερικανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, Αντώνης Σαμαράς, προς το παρόν δεν δείχνει να έχει αποφασίσει την τελική του στάση, μένει να δούμε αν θα πορευθεί στα πλαίσια των ακαδημαϊκών συμβούλων ή αν θα καταφέρει ο... «συνδικαλιστής» Άρης, στις ελάχιστες συνομιλίες που έχει μαζί του, να τον πείσει για τα «δίκαια» των ταλαίπωρων γνώριμών του, διοικητών των ελληνικών πανεπιστημίων.

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση