GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεύτερη ευκαιρία» για επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμών...

«Δεύτερη ευκαιρία » για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών, σύσταση επιτροπών φιλικού διακανονισμού για τη μείωση των ...

«Δεύτερη ευκαιρία» για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών, σύσταση επιτροπών φιλικού διακανονισμού για τη μείωση των ενοικίων καταστημάτων λόγω της κρίσης και συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για την εποπτεία των δημόσιων συμβάσεων προμηθειών και έργων προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει τα ακόλουθα:
* Αλλάζει ο πτωχευτικός κώδικας με στόχο να δοθεί δυνατότητα διάσωσης της επιχείρησης που...
 αντιμετωπίζει αδυναμία πληρωμών, πριν επέλθει η απαξίωσή της ώστε να μη χαθεί η άυλη αξία της επιχείρησης, να μην διακοπεί η παραγωγική της δραστηριότητα και να διασωθούν θέσεις εργασίας. Βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει ότι η συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών για τη διάσωση της επιχείρησης (που μπορεί να περιλαμβάνει π.χ. παράταση του χρόνου αποπληρωμής των υποχρεώσεων, μεταβίβαση της επιχείρησης, κ.α.) μπορεί να γίνει χωρίς επίσημη διαδικασία διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία διάσωσης θα επικυρώνεται από δικαστήριο, ώστε να γίνεται δεσμευτική για όλους τους πιστωτές, ακόμη και για εκείνους που δεν συναινούν, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης επανέρχεται σε ισχύ ο θεσμός της ειδικής εκκαθάρισης, που είχε καταργηθεί, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής για την αγορά του ενεργητικού της επιχείρησης.
* Συστήνονται επιτροπές διακανονισμού σε κάθε περιφερειακή ενότητα για την ταχεία εξωδικαστική επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή των ενοικίων εμπορικών μισθώσεων. Στις επιτροπές θα μετέχουν ένας Πάρεδρος ή Δικαστικός Αντιπρόσωπος, ένας εκπρόσωπος των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Στόχος είναι η προσαρμογή των ενοικίων χωρίς επιβάρυνση των ενδιαφερομένων με διοικητικά κόστη, δυσκίνητες διαδικασίες και μακρές προθεσμίες.
* Δημιουργείται Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων η οποία θα εποπτεύει όλους τους φορείς του Δημοσίου και θα είναι αρμόδια για τη διασφάλιση της νομιμότητας στις συμβάσεις προμηθειών προϊόντων, υπηρεσιών και έργων του Δημοσίου. Βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση της διαφάνειας αλλά και η μείωση των κρατικών δαπανών για δημόσιες συμβάσεις. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη σύσταση Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων στο οποίο θα καταχωρούνται τόσο οι αιτήσεις των φορέων του Δημοσίου για σύναψη συμβάσεων όσο και οι συμβάσεις που υπογράφονται με τους αναδόχους (εκτός από εκείνες που αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια).
Με άλλες διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου παρατείνονται οι μισθώσεις κινηματογράφων και θεάτρων για πέντε χρόνια, δίνεται η δυνατότητα παράτασης των μισθώσεων ακινήτων του Δημοσίου στα οποία στεγάζονται ξενοδοχεία μέχρι και για 12 χρόνια από τη λήξη τους με μείωση του ετήσιου ενοικίου από 6 σε 4,8 % της αντικειμενικής αξίας και ανανεώνονται οι άδειες συμμετοχής στην Κυριακάτικη αγορά του Πειραιά έως ότου γίνει νέα κλήρωση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ..ΟΝΕΙΡΟ ΒΛΕΠΩ..ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ..ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 10000000 ΕΛΛΗΝΩΝ..ΠΡΟΔΩΤΙΚΟ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΝΔ..ΣΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ -ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΑΣ ..ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση