GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δήλωση - απάντηση του Βενιζέλου στον Σαμαρά...

Από το http://www.evenizelos.gr/ Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις δηλώσε...


Από το http://www.evenizelos.gr/

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα Υπ.Εξ. κ. H. Clinton, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο κ. Σαμαράς έκανε σήμερα με μία κίνηση τρία μεγάλα ατοπήματα:
- Πρώτον, έφερε σε δύσκολη θέση την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς ανακοίνωσε ότι παρουσίασε σε αυτήν τη θέση του για τις διαπραγματεύσεις που...
 βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, όχι μόνο για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αλλά και για το ίδιο το μέλλον της Ευρωζώνης. Η στάση των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο, αλλά και μέσω του ΔΝΤ, η καθαρή θέση του οποίου είναι πως χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους της δεν μπορεί να μετάσχει στο πρόγραμμα στήριξης. Αυτό όμως διέφυγε προφανώς από τον κ. Σαμαρά.
- Δεύτερον, επιμένει στη χρήση του όρου «επιλεκτική χρεοκοπία» -που από την πρώτη στιγμή απέρριψα και ζήτησα να μην χρησιμοποιείται ως ανακριβής και παραπλανητικός- μεταφράζοντας τον αγγλικό όρο selective default που έχει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και μετατρέποντας τον όρο αυτό σε δήθεν πραγματική χρεοκοπία! Με απροκάλυπτο και επικίνδυνο, συνεπώς, τρόπο, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να πανικοβάλει τους πολίτες, οι οποίοι όντας υπεύθυνοι και σοβαροί αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη ψυχραιμία την κατάσταση γιατί αντιλαμβάνονται ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και απολύτως διασφαλισμένες μέσα στο Ευρωσύστημα. Αυτό έδειξαν άλλωστε τα stress tests των τραπεζών και αυτό απορρέει από την ρητή θεσμική δέσμευση πως η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι και θα είναι πλήρως διασφαλισμένη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
- Τρίτον, αντιμετωπίζει το λεγόμενο PSI, δηλαδή τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ελάφρυνσης και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους λες και αυτό είναι πρόταση ή προτίμηση της Ελλάδας. Γνωρίζει όμως πάρα πολύ καλά ότι αυτό προέκυψε εδώ και καιρό από μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης που συνέδεσαν το ζήτημα αυτό με το νέο πάγιο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης (ESM), αλλά και με την εσωτερική πολιτική τους κατάσταση, καθώς καλούνται να υποβάλουν προς έγκριση το νέο πρόγραμμα στα Κοινοβούλιά τους. Η Ελλάδα ζήτησε και ζητάει μία καθαρή και ασφαλή λύση που να καλύπτει πλήρως τις δανειακές ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθιστώντας ταυτόχρονα μακροπροθέσμως βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η βιωσιμότητα αυτή είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Την ώρα που διεξάγονται πολύ κρίσιμες πολιτικές, οικονομικές και τεχνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, των ευρωπαϊκών θεσμών όπως η ΕΚΤ και των τραπεζών σε διεθνές επίπεδο, την ώρα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών με λεπτούς και στοχευμένους χειρισμούς, ο Αρχηγός της ΝΔ προσπαθεί απλώς να δημιουργήσει τεχνητές δυσκολίες. Το κάνει αυτό νομίζοντας ότι ανεβάζει τον πήχη και δυσκολεύει την Κυβέρνηση. Αυτό όμως είναι και ανεύθυνο, αλλά και αφελές, γιατί η διαπραγμάτευση έχει μία εσωτερική πολιτική δυναμική που θα δώσει ούτως ή άλλως λύση στο υπαρξιακό πρόβλημα της Ευρωζώνης.
Ας προσέξει συνεπώς ο κ. Σαμαράς, γιατί μια στείρα και παλαιοκομματικά δημαγωγική στάση, αφενός δεν βοηθάει τη χώρα, αφετέρου δε θα αφήσει πίσω από τις εξελίξεις όποιον την επιλέγει.
Ακόμη και τώρα, καλώ και παρακαλώ τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να βοηθήσει την εθνική προσπάθεια ερχόμενος να διαπραγματευθούμε από κοινού με τους εταίρους και πιστωτές μας και με το διεθνές τραπεζικό σύστημα, στο όνομα των Ελλήνων πολιτών και προς όφελος της χώρας.

6 σχόλια

  1. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..ΠΩΠΩ ΤΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ? ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..ΞΥΠΝΑ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΤΑΛΙΝ, Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ...

    Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως. Έχουν φθάσει στα ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΑΔΙΑ του φασισμού.
    Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

    Με συμμάχους τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που είναι κατά του εργαζομένου, επειδή εκείνη δεν την έχουν αγγίξει τα μέτρα στο βαθμό που θα έπρεπε, την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που την έχουν μετατρέψει σε ΡΟΜΠΟΚΟΠ και δέρνει ότι κινείται και τα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ που μας πηδάνε δίχως σάλιο, έχει πάει πλέον στο εξής στάδιο.

    Να τηλεφωνεί ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ στον ΓΙΩΡΓΑΚΗ και να του ζητάει συμβουλές περί ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

    Να επικοινωνεί ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ με τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ και να τον παρακαλεί για ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ .

    Οι απανταχού ΦΑΣΙΣΤΕΣ σκίζουν τα βιβλία τους και παρακολουθούν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    Το ΚΚΕ έχει πάθει την ΠΛΑΚΑ του και έχει λουφάξει.

    Πληροφορίες ότι από τους τάφους των ΣΤΑΛΙΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ κ.λ.π. ακούγονται επιφωνήματα θαυμασμού ελέγχονται για την ακρίβειά τους.

    Οποιοδήποτε βιβλίο με ΑΝΑΦΟΡΕΣ στα έργα και τις ημέρες του ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ θεωρείται πλέον παρωχημένο.

    Ο ΚΑΝΤΑΦΙ θεωρείται πλέον σαν ένας καλός ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ.


    Κυρίες και Κύριοι από εδώ και πέρα πλέον ο οποιοσδήποτε ιστορικός του μέλλοντος όταν θα αναφέρεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ θα έχει σαν ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ το ΠΑSSΟΚ..________________$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φανφαρόνος μπουρδολόγος νομίζει ο δυστυχής ότι μιλώντας ακατάσχετα θα σώσει εαυτόν από τη γενική απαξίωση.
    Οι εκλογές, όσο και να θέλουν να γατζωθούν στις καρέκλες τους , δεν αργούν.
    Τα ψέματα τελείωσαν τώρα πια δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα γιατί ΛΕΦΤΑ δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ..

    Ο άνθρωπος είναι άσχετος από οικονομικά.
    Βάλαμε στον πρωτοφανή οικονομικό πόλεμο να μας εκπροσωπήσει ένας που δεν είναι καν οικονομολόγος.

    Και εγώ δεν έχω καταλάβει σε τι ζητάει συνεχώς συναίνεση.
    Ποιά ακριβώς είναι τα αιτήματα της κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους ;
    Για ποιές ακριβώς θέσεις προσκαλεί τον Σαμαρά να διαπραγματευτούν από κοινού ;
    Ποιές είναι οι απαιτήσεις της κυβέρνησεις ;
    Τι ζητάει ; Ξέρει κανείς στην Ελλάδα ;
    ____________________________________
    Στην επόμενη ανακοίνωση της η ΝΔ ας επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει Πρωθυπουργό χειμώνα και καλοκαιριού.
    - Χειμώνα είναι ο κύριος Παπανδρέου και
    + Καλοκαιριού ο Βενιζέλος για να κάνει ανενόχλητος τα μπάνια του ο Παπανδρέου.......
    ____________________________________
    Μα είμαστε σοβαροί ;
    Πάει η κυβέρνηση χωρίς απαιτήσεις, χωρίς θέσεις και θέλει την αντιπολίτευση γίαυτό ;
    Αυτό είναι ομολογία αδυναμίας να κυβερνήσουν αν ειπωθει από μεριάς τους.
    _________________________________
    Αλλά δεν έχουν πει στον ελληνικό λαό τι ζητάνε για τη χώρα μας.

    Βγαίνουν και λένε αρλούμπες για την αντιπολίτευση και για το αν θα μιλάμε στα αγγλικά ή στα ελληνικά.
    Γιατί δεν μας λένε τι θα ζητήσουν από την Ευρώπη ;
    1,2,3…. Τι όρους θέτουν ;
    Η κοροϊδία τους με ενοχλεί όσο τίποτα άλλο.

    Με ενοχλεί η δουλοπρέπεια τους απέναντι στους Ευρωπαίους και η θρασύτατη κοροϊδία τους απέναντι στους Έλληνες.
    Δε με ενοχλεί τόσο ούτε η ζωή που χειροτέρεψε και κοντεύει να γίνει ο βίος αβίοτος, παρότι είναι πολύ άγριο να το ζεις.

    Με ενοχλεί που ξέρω ότι η χώρα και ο λαός δεν έχουν υπεράσπιση από κανέναν τώρα που αποφασίζονται όλα αυτά................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΛΑΙΝΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση